ianachim Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 Acum 28 minute, mobiletron a spus: Daca as avea timp as da lectii de condus motociclete, ar fi mult mai scump decat scoala moto dar macar cursantii ar invata ceva inainte sa inceapa scoala moto. Eu am avut norocul sa invat mai intai de la altii si dupa aceea am facut scoala moto care practic a fost o formalitate deoarece deja stiam sa conduc bine o motocicleta plus experienta categoriei B pe sosele. Calitatea scolii auto/moto in romania sta si in BUGETUL elevului, elev care vine si intreaba …stie cineva o scoala ieftina langa usa casei mele????? 80-90% dintre cursanti……zic ei ca stiu sa mearga si au nevoie de scoala doar ca sa si ia plasticul cand ai un asa procentaj de cursanti …de ai 10 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 La 01.08.2022 la 12:58, tzunoi a spus: Si fie il iei de gat - asa mai frumos - si ii zici sa isi faca meseria...... . Parerea mea e ca banii inapoi nu ii vezi dar il poti ameninta. Trebuie mare grija, cand ii iei de gat sau ii ameninti pe instructori. Sunt mana in mana cu politistii care examineaza.. alte putori. Iti pune "o vorba buna" la examinator si mai iei permisul la calendele grecesti. Din punctul meu de vedere, sistemul de scolarizare a conducatorilor auto ar trebui reformat din temelie, trebuie facuta o curatenie totala si gasite parghii de responsabilizare, control si evaluare a instructorilor si profilor de legislatie. Iar politistul trebuie sa dispara din procesul de evaluare. Nu are competente psiho-pedagocice, didactice si habar nu are teoria evaluarii, care este o disciplina in sine. In schimb, corupti pana in maduva oaselor. Lantul asta vicios, prof de legislatie-instructor-politist este responsabil de tot raul de pe strazile noastre. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 4 hours ago, ianachim said: Calitatea scolii auto/moto in romania sta si in BUGETUL elevului, elev care vine si intreaba …stie cineva o scoala ieftina langa usa casei mele????? 80-90% dintre cursanti……zic ei ca stiu sa mearga si au nevoie de scoala doar ca sa si ia plasticul cand ai un asa procentaj de cursanti …de ai 10 Tocmai din acest motiv nu as renunta la locul meu de munca ca sa incep asa ceva, pentru ca e putin probabil sa ai suficienti clienti pentru o astfel de afacere. Toata lumea vrea ieftin fara sa inteleaga ca ieftin si bun nu exista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 Dă-te cu un scuter prima dată... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
misionaru Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 (editat) As mai adauga: 1. Calitatea scolii moto depinde de cat de mare este orasul in care faci scoala si cate oportunitati ai. Daca in tot orasul/comuna ai o singura scoala moto, ghinion... 2. Din pacate, motocicleta mentionata de initiator este foarte mare, ca greutate, pentru un incepator care vine de pe o bicicleta. O scoala moto care se respecta, te ia de jos (nu de pe asfalt :)), de la motociclete care nu cantaresc mai mult de 90-100 de kg, si chiar si asa, primele sedinte vor fi cele de acomodare, va fi greu chiar si la greutatea asta pentru manevre la viteze mici. Acomodarea cu o motocicleta de 200+ kile, venind de la o bicicleta de 15 kile aprox, mai ales la viteze mici si prin jaloane, e aproape imposibila in timpul sedintelor astfel incat sa fii ok la examen. Exista si exceptii, fireste, dar se pare ca nu e cazul aici. 3. Fenomenul de "Counter Steering" se intampla in momentul in care, din cauza greutatii mari a motocicletei, virarea rotii fata, din pozitie neutra in orice directie, va face ca intreaga greutate a motocicletei sa fie aruncata inspre exteriorul curbei. Si aici, vorbim deja de viteze extrem de mici, avand in vedere greutatea mult mai mare a motocicletei fata de o bicicleta. E chestiune de fizica, nimic complicat, dar multi motociclisti s-au obisnuit cu manevra si o iau ca atare. Sunt de parere ca, deja cand depasesti 5-10 km/h, greutatea motocicletei te va arunca spre exteriorul curbei daca virezi ghidonul din pozitia neutra. Se poate determina exact de la ce viteza e nevoie de counter-steering, dar cred ca deviem mult de la subiect. Sunt convins ca multi stiau aceste lucruri, as vrea totusi sa insist pe faptul ca multi fac aceste lucruri in mod involuntar, nu le mai proceseaza direct si le iau ca atare. De aceea, chiar si motociclistii se contrazic si sustin ca nu e vorba de acest fenomen. O idee buna, daca ai carnet B: Citat Dă-te cu un scuter prima dată... Editat August 3, 2022 de misionaru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 Acum 9 ore, Contabil a spus: In 06,2003 se dadea sala + poligonul ...... ura si la gara! Și eu cum de am dat și traseu în mileniul trecut?!? Bine, cu alt elev ca pasager, ne-am schimbat la un moment dat, examinator + instructor în mașină. Acum 10 ore, ianachim a spus: masina isi opreste semnalul singura dupa ce ia virajul…NENEA instructorul nu ia spus ca la moto trebuie oprit si ca nu este automat…… Ăsta doar pt că nu e bmw! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 Am iesit e strada prima oara cu propria mobra. @ianachim Tu ai dat traseu pentru A? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
misionaru Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 Acum 10 ore, mobiletron a spus: Daca as avea timp as da lectii de condus motociclete, ar fi mult mai scump decat scoala moto dar macar cursantii ar invata ceva inainte sa inceapa scoala moto. Eu am avut norocul sa invat mai intai de la altii si dupa aceea am facut scoala moto care practic a fost o formalitate deoarece deja stiam sa conduc bine o motocicleta plus experienta categoriei B pe sosele. Din fericire, ce ai vrea tu sa predai, se preda deja, de la mai multi instructori/firme, prin cursuri in afara programei scolare. Nu conteaza cat de scump ai fi, conteaza ce poti sa inveti de banii aia. Iar asta, cred eu, se vede la cei care practica astfel de cursuri. Si pana la urma, de ce sa nu profiti de cunostintele tale, daca tot ai ajuns la o anumita limita de experienta? Intrebarea este daca ai ajuns la o asa limita si ce te face credibil astfel incat cineva sa iti dea bani pentru a invata de la tine...:) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 1 oră în urmă, ENEOS a spus: Și eu cum de am dat și traseu în mileniul trecut?!? Bine, cu alt elev ca pasager, ne-am schimbat la un moment dat, examinator + instructor în mașină. Ăsta doar pt că nu e bmw! SUPRIZA’ …. scuterul de l honda face la fel Acum 58 minute, Contabil a spus: Am iesit e strada prima oara cu propria mobra. @ianachim Tu ai dat traseu pentru A? ce traseu man…. 2003 nu exista asa ceva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
September Postat August 3, 2022 Share Postat August 3, 2022 Acum 2 ore, ianachim a spus: ce traseu man…. 2003 nu exista asa ceva Dar cască am avut în examen în poligon? Nu mai țin minte. Sigur în școală nu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat August 4, 2022 Share Postat August 4, 2022 Acum 1 oră, September a spus: Dar cască am avut în examen în poligon? Nu mai țin minte. Sigur în școală nu... Iti trebuia pantaloni lungi , casca pentru mine a fost ceva de genul unei oale de 20 kg, pentru ea aveam un alt "Counter Steering" la jaloane. Pe mobra de examen ma mai suisem o singura data (citeva minute) ...... "noroc" ca era un model cu totul diferit fata de alea hirsiite in scoala. Inainte de a incepe poligonul (dupa ce mi-au strigat numele), faimosul instructor m-a atentionat sa nu cumva sa-i trintesc "bijuteria", si sa stau linistit ca oricum pic ..... cam asa am luat eu A-ul. In scoala? echipament complet .... adidasi, blugi si tricou cu mineca lunga, ca nu eram in mijlocul verii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat August 4, 2022 Share Postat August 4, 2022 (editat) La 31.07.2022 la 16:47, tzunoi a spus: 5 sticle de plastic mari puse la 2,5 m una de alta si da-i bice. E un exercitiu util +1 In timpul scolii am avut posibilitatea sa fac asta cu un scuter care arata ca cbr-ul de 125 (cumparat ulterior permisului), cu peturile puse din ce in ce mai apropiate. La scoala am invatat doar sa patinez ambreajul a.i. sa merg incet cu treapta a-II-a ...... cu acestea 2 coroborate mi-a iesi poligonul. Editat August 4, 2022 de Contabil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate