Sari la conținut

Elikratos

Membru
  • Număr conținut

    381
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Elikratos

  1. Celebrity (Woody Allen). Frumos si cu oleaca de talc. Bonus - distributia
  2. Am reusit sa urc cateva cadre in YT. Poate ajuta la vizualizarea starii drumului, in special pe urcarea dinspre Vama Buzaului catre Cimitirul Eroilor.
  3. Finalmente, am ajuns si eu. Pe 4 roti, cu Jimny. Cu urcare dinspre Vama Buzaului, coborat la Slon si retur pe asfalt via Cheia. Recomand traseul din toata inima, locul este splendid. Referitor la dificultate, singura portiune mai solicitanta este cea dintre X-urile rosii din imaginea de mai jos. Insa, daca terenul nu este excesiv de ud / imbibat de apa, nimic de netrecut. Pamant rosu, oarecum lutos, sleauri moderate si doar pe ici-colo. Tragand linie, as spune ca sectorul Vama Buzaului - Cimitirul Eroilor Tabla Butii (eventual inca o mana de km spre Slon, in gol alpin) reprezinta best in show din total traseu. Big like. Inca o data, recomand.
  4. Multam fain, man, much appreciated! Thumbs up!
  5. Asteptam cu interes. Eu planific o tura cu Jimny, dinspre Brasov, si ma ajuta mult discutia de aici.
  6. In plus, puntea fixa este o solutie mai robusta in utilizare si care atrage costuri de mentenanta mai mici, comparativ cu suspensiile cu brate independente (bucsi, planetare, pivoti). Masinile cu punte fixa sunt mai usor de inaltat si oricum flexeaza mai bine. Puntea fixa pierde, insa, la capitolul confort (cine cauta asa ceva).
  7. Traseul asta este si pe lista mea de calatorii in acest sezon. Cu Jimny, cel putin
  8. Tot vine in discutie tabla si a ei rugina. Orice fier, vechi si km la activ, strange rugina. Inclusiv offroaderele (nu exclusiv). Am avut experiente cu Terrano 2, Jimny, LC, Freelander si Y61. Toate suferinde la acest capitol. Gravitatea fiecarui caz in parte tine de varsta si istoria fiecarui caz in parte
  9. Imi place presul de picioare. Ce mai, 5 asi. Cu tine 🖒
  10. Elikratos

    Mortal Ploiesti

    Absolut corect. Subscriu.
  11. Fata de postarea mea initiala, s-au vehiculat si adaugat alte cateva alternative. Africa Twin, Vstrom, Super Tenere, Multistrada 950, KTM 1050 (aici am modificat eu din 1090). Alaturi de initialele 1200GS nonLC si Tiger 800. Toate acestea pot fi accesate, noi sau SH, cu diversi si diferiti ani de fabricatie, carand la bord mai multi sau putini kilometri. Sper ca nu gresesc. Intrebarea este - voi ce ati alege (intr-un buget de 9.5kEUR) si de ce?
  12. Am o retinere fata de 'driganele' clasei. Perspectiva unui off fie el unul light ex. drum forestier, calare pe un bivol de 250+ kg, este intimidanta. Am o vaga experienta in batut coclauri (cativa ani de atv, nu cred ca se pune, si un an cu un DR 350) insa... sau poate tocmai de aceea sunt atent la kilele fierului. Secundo. Solutiile cu staif sunt geniale atata timp cat functioneaza. Should things go south, la naiba comfortul si incepe deranjul. Cardanul, de exemplu, indiferent ca BMW sau Yamaha. O fi low maintenance, dar doar pana trebuie sa te ocupi de el. Nu in ultimul rand. Recunosc ca nu stiu 2-in-paralel. Nu m-am dat si ce am citit, in general, nu mi-a facut cu ochiul. Stiu inline-4 (okeish dar oleaca boring / masina de spalat), stiu v2 Ducati ST2 (misto rau dar sa nu ii dai ocazia sa scuture lantul), stiu boxer BMW nonLC (genial). Asadar, Super Tenere, gama KTM, Africa Twin, i don't know, parca nu sunt eu acolo. Tigerul e spot on, pe cifre si teorie insa asta cu teoria e lucru periculos (am necunoscute tricilindrul, fiabilitatea si costurile de intretinere, atractabilitatea la revanzare, plus chestia cu top heavy care ma sacaie). La GS stiu ca imi plac propulsorul si suspensia, insa e mai greu (desi usor ptr vacile mari), scump daca incepe sa ceara bani (iar chestia cu cardanul) si nu vreau sa imi imaginez ce patesc cilindrii daca il versi pe o parte... Dificil.
  13. Elikratos

    Un Tigru Alb

    Salut, sa il stapanesti sanatos! Ne mai impartasesti ceva impresii? Sanse de drum prin Brasov, sezonul acesta? Mi-ar fi placut sa vad tigrul in persoana, si sa stam la un pahar de vorba. Iau in calcul Tigerul de 800, ptr o urmatoare achizitie. Multumesc.
  14. Good point asta cu reviziile. Da, nu stiu la ce intervale sunt reviziile mari la R-uri. Ma impiedica asta sa am un er? Probabil ca nu. BTW, cand i-am luat wheel hugger montajul l-am facut in service. Neispravitul de mine. In rest, numai mu, pardon, bine.
  15. 1200GS nonLC vs Tiger 800 modelul nou. Adica 2012 (ish) vs 2015 (ish). Pe mobile.de se invart pe la 8-9k. Ref. la GS. Care sunt intervalele de revizii 'mari', cand trebuie umblat mai adanc (si) in buzunare? @nitsugua - bine ca esti tu destept. Deh, fiecare cu crucea lui in spinare...
  16. Sa spunem ca iau in calcul schimbarea categoriei. Imi place si prefer asfaltul, insa caut un plus de flexibilitate pe care motorul actual, un R1200R foarte dragalas, nu mi-o poate oferi sau nu am eu inima sa il chinui. Portiuni de asfalt degradat, un drum forestier and stuff, nimic hardcore. So. Compar mere cu pere. GS-ul este mai greu, niscaiva potentiale probleme cu risc financiar crescut, scumput la mentenanta si pret achizitie. El Tigre este exotic la noi, unii spun ca este top heavy, nu am mers cu tricilindrul, nu stiu cum se prezinta dpdv reliability si costuri mentenanta. De asemenea, ma intreb daca, la revanzare, nu risti sa ai probleme. Pareri, opinii, sugestii si reclamatii? Voi ce ati alege si de ce? Stiti vreun Tiger 800 prin Brasov sau imprejurimi? Multam.
  17. Excelent, mouth watering and drooling! Aceeasi intrebare - cum controlezi drona?
  18. Oribil. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
  19. Zboara sub radare, insa merita vazut - http://www.imdb.com/title/tt4661358/reviews?ref_=tt_urv "there are 2 sides to every story"
  20. Astept sa il vaz si io. Istoria este scrisa de invingatori - fact. Dincolo de propaganda, Hitler & Co au fost mai degraba gentilomi la Dunkirk si au ingaduit evacuarea aliatilor. In contrapartida, as vrea sa vad un proiect cimotografic inspirat de holocaustul de la Dresda, unde aliatii nu au avut defel dileme morale...
×
×
  • Creează nouă...