Sari la conținut

mirciulik4

Membru
  • Număr conținut

    319
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mirciulik4

  1. Nu te pot ajuta in toata procedura recuperarii, dar pot sa iti ofer o informatie din domeniul sistemelor de securitate. De vreo 2-3 ani statiile ITP sunt obligate sa aibe imagini clare din zona de verificare itp, si stocare pe minim 6 luni. Camerele din afara zonei de verificare itp (parcare, sala de asteptare sau oricare alt loc) trebuie sa aibe stocare pe minim 20 zile. Imaginile pot fi obtiute de catre politie in urma unei sesizari/plangeri . Astfel, daca evenimentul s-a produs in fata statiei iar camera nu tine strict de ITP, atunci incearca o discutie amicala la sectia de politie, incat sa nu treaca cele 20 zile si sa se stearga automat inregistrarile.
  2. Nu e obligatoriu sa foe decedata de tot bateria. Am avut pe motor un modul usb conectat pe direct care mi a dus bateria în 4v în 2 săptămâni de neutilizate a motorului. Într-adevăr redresorul de la lidl nu știe sa pornească dacă vede sub 10v. Eu am pus un încărcător de router la 12V, în paralel. După 1 minut am deconectat și am lăsat doar redresorul de lidl. Bateria yuasa merge și acum fără probleme după toată isprava aia.
  3. Reinvii si eu topicul asta cu clipuri de vara, nu de iarna. O iesire de weekend-ul trecut: GSXR 600 K2 si 1000RR SC59
  4. Din ce inteleg eu, iesea ceva in exteriorul autobuzului, probabil vre-un metru si mai mult decat atat, probabil se vedea doar ca o aripa de avion. Din nefericire sunt patit cu ceva asemanator. Strada ingusta cu sens unic. masini parcate si pe stanga si pe dreapta. In toata coloana de masini in fata unui magazin de constructii, era lasat un stivuitor cu lamele la nivelul geamurilor mele. Am atins stalpul de la mijlocul masinii, zgariat destul de adanc, dar fara sa sparg geamurile. A fost chestie de 1 cm....in conditiile in care probabil aveam maxim 50cm pe stanga si 50 cm pe dreapta, pe o strada usor virajata , uitatnd-ma in departare.
  5. Pacat de atatea accidente si motoare distruse. Sper ca acest lucru sa nu descurajeze pilotii actuali sau viitoarii piloti. Daca au fost atatea probleme organizatorice, spec sa se tina cont de acest lucru la urmatoarele evenimente. Legat de efort, in iulie pe cannicula de 40-42 grade am reusit sa fac cu adevarat prima experienta completa pe circuit. Vineri - Sambata - Duminica. Am avut 8 intrari in prima zi, 7 in a doua si 4 in duminica (2 antrenamente, warm-up si cursa). Am vrut sa profit la maxim de intrari si am reusit sa progresez de la sesiune la sesiune. 3 cauciucuri spate distruse. Am scazut de la 2:20 la 2;05. Efort a fost....dar nu mai mare decat 2 zile pe secuiesc (8-10 intrari).
  6. Dupa o lunga pauza am ajuns si eu pe Adancata , alaturi de baietii de mai sus. Am reusit sa-mi depasesc frica si sa scad de la 2.20 anul trecut la 2.05 acum. Am avut si o excursie prin iarba, pietris, pamant...... la care din fericire am ramas in picioare si eu si motorul. M-am calificat primul din cursa 2 Rookies dar lipsa de experienta si-a spus cuvantul si am fost depasit de 5 oameni in primele 5 viraje. Am reusit sa o termin pe locul 6. Mergand de unul singur pe circuit. Un weekend reusit in care toate au mers ca pe roate.
  7. Acum câțiva ani, erau multi scuteriști în zona. Ne gaseam cate 10-15 la Bac. Din toți am reușit sa facem un grup mic și compact cu care făceam plimbări lungi de weekend 150-300 km, și plimbări foarte lungi de concediu 1000-1500 km. Asta cu scutere chinezești de 50cc. Intre timp am crescut în cilindree sau am descoperit noi pasiuni. Nu mai exista întâlnirile de scuteriști.
  8. Supravoltaj. Releul de incarcare iti da tensiune mai mare de 14v. Exista riscul sa arzi cdi-ul daca incerci sa mai mergi asa.
  9. Sincer sa fiu,in garaj nu pare gatuit. Aburul la prima pornire se duce la 2m in spatele motorului (cu motorul la relanti). Debitul de aer e unul normal, puternic. Daca nu afecteaza cu nimic motorul, nu ma deranjeaza restrictia pe strada. Pe circuit il dau jos si eliberez calutii. O sa incerc o varianta si cu teava directa, dar am senzatia ca va produce si mai mult zgomot decat acum. Cred ca trebuie sa ies in oras, sa stau si pe langa alte motoare. Poate urechea mea e prea sensibila la 2 roti, dupa periaoda asta lunga de iarna.
  10. A venit caldura si m-am apucat de treaba. Piesa cumparata de pe ebay nu s-a potrivit, in sensul ca a fost facuta tot cu teava de 60mm, si nu aveam cum sa o bag in toba mea (57-58mm diametru interior). Asa ca am pus mana pe scule si impreuna cu un amic am incropit ceva. Luat niste ornamente (capace) de garduri, teava de 60mm, teava de 33, teava de 30 o cola si niste covrigi. Si rezultatul final (nefinisat 100%) Dupa 4 ore de munca, piesa a iesit ok, sunetul nu e unul chiar placut urechii mele, dar a anulat foarte mult din bass. Voi schimba si vata din toba in curand. Ca idee, nu am mai auzit un motor pornit de cateva luni. La prima impresie aveam senzatia ca se aude tare, asta pana am zis sa fac o proba si cu silenceru scos....si a inceput tunetul. Efectiv vibrau hainele pe mine la 5000 ture. Am facut 4 randuri de gauri, dar am mai confectionat o piesa care obtureaza inca jumatate din ele (se vede in ultima poza, langa "instrument" ). Pe loc motorul se tureaza normal, debitul de aer e puternic, chiar daca pare restrictionat foarte mult.Toate probele de pana acum au fost facute in garaj, cu usile mari inchise. Zilele urmatoare , daca vremea imi permite voi face si un test la drum. PS: Stiu, arata ca un dildo
  11. Eu am luat de pe ebay cu 25$ un indicator facut la comanda. acum am verificat si utilizatorul nu il mai produce. L-am luat deoarece de multe ori la drum intins cautam treapta 7. Toba mai zgomotoasa si rapoartele -1+2 ma faceau sa cred mereu ca mai am o treapta libera. ma obisnuisem sa ma orientez dupa raportul turatie/viteza...dar cu indicatorul de treapta montat, ma orientez mai usor. In 5000km nu am mai cautat niciodata rreapta 7. Pentru celelalte trepte e un moft, intrucat schimb dupa nevoia de cuplu. Indicatorul are vreo 7fire. Alimentare,neutru,senzor viteza senzor turometru, ambreiaj, un fir de programare si gata.E varianta care se leaga pe cablaj. nu cu magneti Initial am trecut prin toate treptele schimband la 2000ture. a memorat toate treptele si aia a fost. Niciodata nu a indicat treptele gresit. Il poti pacali, daca stai cuplat in treapta 2 si pornesti motorul cu ambreiajul tras. Dar in mers daca reduci si treci prin neutru, se reseteaza singur . oricum eu pornesc mereu motorul pe liber si nj am grija asta. Pentru mine e un gadget folositor, nu doar un moft. » Post actualizat in 03 Feb 2017 21:17
  12. Am trecut si eu prin problema de care spui tu. La mine veneau prietenii si puneam ambele maini ca sa actioneze maneta. Eu am schimbat, placi frictiune, placi metalice, arcuri ambreiaj (de 2 ori), cablu ambreiaj (de 2 ori) si problema a fost una banala. In capacul de la pinion ai un melc care actioneaza ambreiajul. Zona aia trebuie verificata si curatata macar odata pe sezon. Mie imi lipseau 2 bile din 11. Doar 2 bile si totusi au facut diferenta de la actionat ambreiajul cu 2 maini sau actionat cu doar 2 degete.
  13. Cu detaliile alea de cauciuc trebuia sa incepi discutia. Orice modificare la dimensiunea anvelopelor afecteaza comportamentul motocicletei, in bine sau in rau, in functie de preferinte.
  14. Ti-au raspuns deja CMD si TNG la intrebare. Pe scurt, efectul de care vorbesti se produce cand motocicleta e coborata de nas. Adica sta mai aplecata de fata si ridicata de fund. Daca unghiul rotii fata e cel corect (adica nu e pocnita frontal), inseamna ca poti fie sa ai arcurile din furca prea moi (sau prea putin preload) fie furcile au fost ridicate in jug. Sunt de ajuns 3mm ca sa iti dea peste cap ciclistica.
  15. 2 din cei 40km mersi cu o mana. Dati volumul la minim. camera slaba si nu am editat nimic la clip. https://www.facebook.com/mircea.secara/videos/1427598877266226/?l=8378021990788373151
  16. Ii critici pe altii si tu nici macar un viraj nu poti lua cu o mana. Pe filmare treceai pe contrasens peste linia continua, fara nici un motiv. Unde mai e prudenta?
  17. Felicitari Florin. Ti-ai luat un tanculet fiabil si economic. Multi Km fara probleme. Oricat ai fi de bucuros de noua achizitie, asteapta totusi primavara. Aderenta e groaznica la temperaturi scazute.
  18. Mai tine si de noroc. Am avut experienta neplacuta si cu baterii Varta (la masina). Referitor la Yuasa mea, o las in pace. Merg cu ea asa pana da semne de oboseala (sper sa nu).
  19. Eu sunt unul din "prostii" care am dat undeva la 350 lei pe un pumn de suruburi pentru carene, originale Suzuki. Nici macar nu a fost un kit complet. Am luat doar ce imi lipsea. A fost o nebunie de-a mea, un mic moft...sa pun totul original si de calitate pe ea. Ulterior am aflat ca puteam face niste economii la unele componente. Spre exemplu un clips de plastic care prinde burta carenei, costa 25 lei OEM sau 1 leu de la piese auto. Un surub de carena cu "gat" e 8 lei pe original. Aftermarket nu stiu. Dar in acelasi timp, un amic de-al meu a cumparat un kit universal de suruburi de carene . 150-200 lei a costat. La montaj totul a fost ok dar dupa 1 luna, cand am desfacut carenele pentru a schimba lichidele in motor, 2 din 10 suruburi au plesnit efectiv. 1 din prinderi era direct in cadru. Chinute si scoate suruburile rupte. Cele aftermarket, erau facute dintr-un material foarte moale. posibil aluminiu. Binenteles...la carene se pot folosi diverse improvizatii cu suruburi clasice + saibe....dar dupa un timp e posibil sa fie mai paguboasa treaba asta decat completarea cu suruburi originale.
  20. Bateria am cumparat-o de noua. Eu am turnat electrolitul, lasat la racit, sigilat , incarcat cu redresor moto de la LIDL. Totul facut ca la carte. Cu motorul am circulat din martie pana in decembrie. Nu a facut figuri si nu a necesitat vreo incarcare. Pe 27.12.2016 am luat-o in casa si am observat carcasa deformata. Pusa la incarcat si in 5 minute a decuplat. Am lasat-o inca 2 zile pe modul e iarna apoi am deconectat totul. Pe 03.01.2017 am iesit la o noua plimbare. 60 km parcursi si probabil vreo 15 porniri. Porniri/ opriri facute pentru alimentat sau miscat dintr-un loc in altul. Nu am probleme tehnice. Motorul porneste mereu foarte usor. Invarte 1 secunda si a luat-o. Am terminat si plimbarea pe 03.01.2017. Am dus bateria in casa, Am lasat-o vreo 3 ore. Apoi am pus-o iar la redresor. Nu a incarcat deloc. A verificat 1 secunda si apoi a decuplat. Nu ma induce in eroare voltajul. Sunt convins ca si amperajul din ea e in parametri. Nu stiu in ce moment din martie pana in decembrie s-a deformat. Motorul nu are probleme tehnice sau electrice. Totul este stock . Am voltmetru montat in bord (prin releu- citire direct la bornele bateriei). Statorul a fost rebobinat. Incarcarea variaza constant in intervalul 12.5-13.5V . 14V la relanti. Bateria nu a fost chinuita, descaraca sau solicitata niciodata in nici un fel. Orice pornire dureaza 1 secunda si asta e tot. Nu obisnuiesc sa las faruri aprinse sau alti consumatori . Din punctul meu de vedere....bateria nu are nici un defect ca functionalitate. Nu ma deranjeaza ca s-a deformat. Am ales o baterie mai scumpa in ideea in care o pot folosi 3-4 ani. Dilema mea e ca nu stiu ce sa ii fac. Imi e teama sa nu o afecteze mai tare daca o decapsez. O las asa, nu o las asa?
  21. Yuasa cumpara de 1 an : AGM, 340 lei a costat. Fara probleme de functionare, dar cand am dat bateria jos de pe motor, sa o iau in casa, am vazut ca s-a deformat carcasa. Parca a facut vid in interior. E trasa 3-4mm . Nu stiu daca sa o las asa sau sa iau masuri. Sa o desigilez? Are nevoie de electrolit/apa distilata? In 1 an (pe GSXR 600 K2) nu a avut nevoie niciodata de reincarcare. Adusa in casa, a stat 5 minute pe redresor apoi s-a oprit, semn ca e incarcata full.
  22. Pot confirma ca anvelopele D211, D212 sunt foarte slabe sub 15 grade afara pana nu faci cativa km ca sa le incalzesti. Dupa ce ai rulat putin, au aderenta suficienta. Am rulat doar cu doturi noi...2015-2016 si in primii km mie imi patina spatele daca incercam sa trag mai tare de gaz, fata de prietenii mei cu anvelope antice si mult mai slabe ca performante, dar cu anvelope strict de strada. Referitor la mersul pe ploaie, in timpul verii nu am simtit ca ar fi slabe. La ultimul concediu 3 din 5 zile am mers pe ploaie. Cate 3-5 ore pe ploaie. Intorsura buzaului, valea prohovei, cheile bicazului. Desi aveam D212 foarte uzat dupa 2 zile de rulat pe circuit, nu mi-a facut probleme deloc la mersul pe ploaie. Chiar am avut aderenta buna. Desi nici motocicleta nu e "pregatita" pentru un mers domol. (Kit lant -1 +2, soft modificat, suspensie dura). Sincer in 2017 vreau sa folosesc D212 doar pe circuit iar pentru jentile de strada sa pun Dunlop SportSmart 2. Le-am vazut la lucru si sunt un compromis bun intre aderenta si longevitate.
  23. Nu ai nevoie de nici un schimb de ulei. Ai motor in 2 timpi cu rezervor de ulei separat. Lasa-l asa . Uleiul din transmisie a fost inlocuot de mine in 2015. Nu se degradeaza lafel de repede ca un ulei de motor. Curata lantul , unge-l si fa-i plinul cu benzina. PS: ultima data cand a plecat de la mine avea probleme cu electromotorul care se umplea cu ulei care curge din carter. Il curatam si dupa 2 luni trebuia sa repet operatiunea. In momentul de fata porneste la buton?
  24. Suspensia nu poate deveni mai rigida si din cauza temperaturii foarte mici? La 0 grade uleiul trece altfel prin internele furcii. Saptamana trecuta am scos si eu motorul la plimbare. -4 Grade afara. Ca sa ies pe usa garajului, am un mic prag. De cum am "dat" in acel prag, am sesizat un zgomot/troncanit diferit fata de cum se auzea innainte. Recunosc ca nu am incercat sa misc furca in vreun fel, dar primul gand a fost sa verific anvelopa fata (D212). Era pietroi , nu flexa deloc drept pt care am decis sa scot putin aer din ea. La -4 grade tot motorul mi s-a parut rigid, pana cand a apucat sa se incalzeasca. Ca idee am circulat ~5km prin oras si am constatat cum usor usor incep toate sa lucreze.
  25. Arcul e cel responsabil pentru problema de mai sus. Rolul amortizorului e altul.
×
×
  • Creează nouă...