Sari la conținut

Nooxy

Super Membru
  • Număr conținut

    726
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Orice postat de Nooxy

  1. In Europa au inceput vanzarile in Franta si Italia, din cate am mai citit. Pe 27 Octombrie au reusit sa o omologheze euro 5, dar putin gatuita la putere, 41 cp. Oare avem sanse sa o gasim pe taraba si in Romania la anul, sau doar adusa de afara( asta implica omologari si toate cele) ?
  2. Pai asta încercam sa spun și eu. Ca jocul termic scade sub limite, dacă supapa a săpat în scaun. În fine....las pe alții.
  3. Și dacă sapa supapa în scaun, nu devine mai mica? Nu ma pricep, nu ma băgați în seama dacă zic prostii....
  4. Problema puterii la CRF300 este doar pe asfalt, parerea mea. In teren e suficienta putere. Dar da, un motor de 450, 45 de cai, suspensii mai bune din fabrica, si poate 20 kg in minus, ar fi ceva deoasebit. Si cred ca Honda o poaet face, dar nu sub 10000 euro pret de vanzare. Pentru mine CRF 300 e suficient, mai ales ca te poti busi suficient de rau si la viteze de 20Km/h.
  5. Salutare, Dacă e cineva interesat am un PDSSAP 20LI B2 nou, doar probat. L-am luat din elan în februarie, dar nu l-am folosit și nici nu întrevăd sa îl folosesc. Am atât bonul fizic cât și cel electronic. Garanție încă 4 ani și ceva...îl dau la același preț de pe bon( 272 lei), plus transport .
  6. Un link unde se poate vedea cursa aveti ? M-am dat pe Leaota , si nu am prins cursa. Multumesc !
  7. Eu am facut revizia de 1000 km la Motorteam, reprezentanta Honda. Nu a fost o avere, s-au miscat elegant, si am primit si o reducere pentru manopera. Garantia e de fapt de 4 ani, daca faci reviziile la ei. Ca nu acopera toata motocicleta asta e alta treaba.Urmatoarea revizie, cea de la 11000 km parca, o sa fac tot la ei, dar la maxim 7000 km, sau cat o sa am cand fac anul ( nu sunt motociclist decat de weekend, nici macar toate weekendurile cu vreme buna), deoarece la nici 2l de ulei, nu am incredere sa tin uleiul mai mult de 6000 km. Daca faceam revizia singur, nu as fi economisit mai mult de 50 de euro .......poate castigam timp....
  8. Grohotis a fost săptămâna trecută. Acum a fost Curmatura Malitiei , in sens invers. Are Alex pe canalul de YouTube și tura de Grohotis.
  9. Pentru Romania, autonomia la L este suficienta. Sambata am fost la o tura de Curmatura Malitiei, aproximativ 400 km. Am alimentat atat la dus cat si la intors la Mioveni. Consumul mediu a fost 2.7 , dar e drept ca am mers mai incet decat de obicei. Daca nu te da dai la ea scoti sigur peste 250 km autonomie, la risc chiar 300 km as spune. Pentru alte tari, da poate ai nevoie de carat benzina, dar la noi gasesti sigur in 150 km o benzinarie.
  10. De pe ebay parca. Protectiile de plastic pentru motor sunt disponibile( le vand) la pretul pe care l-am dat pe ele. Nu sunt compatibile cu scutul de plastic de la acerbis, si trebuie decupate putin ele sau scutul( ambele de plastic). Nu am considerat necesar. La 300L de anul trecut aveam scut de la Adtek, si cu ala se potrivea totul, dar la mobra de anul asta am preferat alt scut. La cel de la Adtek, arunca roata fata toate pietrele in scut si ma facea pe creier zgomotul. Maneta de ambreiaj trebuie schimbata , deoarece iti prinzi degetele cu cea originala. Ce a facut Snake, e ca a modificat curba de cuplu, si asta conteaza mai mult decat puterea maxima. Ar mai fi de modificat si ambreiajul, care ma dispera cu alunecarea lui limitata, si ca nu prinde exact cand vrei pentru ridicat roata fata , dar o sa o rezolv dupa ce iese din garantie probabil. Dupa schimbarea suspensiilor nu o sa mai fie barca deloc, o sa aveti aderenta mai buna pe spate, dar devine mai obositoare la mers tare pe denivelari.
  11. Cam în configurația din poze,ma dau eu cu 300L . Am preferat L pentru greutate mai mica, și mai ales pentru vizibilitatea la roata fata pe traseele tehnice. Consider necesara și protecția radiatorului, foarte expus la căzături pe partea dreapta. La suspensii dacă ești pana în 80 kg și nu te dai tare,poți lăsa și suspensia de fabrica. Depinde mult de cât de tare te dai și ce vrei sa faci cu troaca. Eu sunt undeva la genunchiul broaștei ca nivel, fac cel mult enduro peisagistic, și e suficient ce îmi oferă.
  12. Parca ma vad pe mine , in relatia cu Motoboom. Cei din Bucuresti nici macar nu raspundeau la telefon, sau sa sune inapoi. Asa interesati de vanzare erau. Contactele pe partea de service, nu au raspuns deloc. Ai sa razi, dar asa trimit ei motoretele. Si mie tot cu un camion fara lift mi-au trimis mobra anul trecut. Noroc ca am putut sa o dam in 3 barbati jos, mai intai roata spate si dupa fata. Cred ca se uita pe bursa de transporturi si ce transport ieftin gasesc, ala e. Nu ii intereseaza ca nu ai cu ce o sa dai jos. Bine nici cu dealerii din Bucuresti nu imi e rusine. Am avut o experienta destul de urata cu unul Honda. Durere la banana maxima din partea angajatilor. Pur si simplu te rogi de ei sa iti vanda ceva, si sa te tina la curent cu procesul. Asa suntem noi ca natie. Daca ar veni cineva profesionist sa isi faca treaba ca la carte, ar ramane multi din dealeri cu buza umflata. Si e valabil si pe partea de service.
  13. Plus ca banuiesc ca atat racirea cat si incalzirea habitaclului se face cu pompa de caldura, si acea pompa are nevoie de radiator ca sa ''plimbe'' caldura sau frigul .
  14. Rabla clasic . Dar asa bine s-a miscat dealerul. Nu am ce sa mai fac. Sper sa prind in mai acum.
  15. Au avut promisa si atentia, doar sa iasa treaba buna. Si asa pe banii dati pe tichet nu au putut da factura si mi-au scris doar un bilet de mana cum ca le-am dat banii. Doar pe avans au emis factura. Problema se rezuma la faptul ca e un cerc vicios. Patronii platesc prost. Rezulta ca nu au cum sa aiba angajati stabili buni, ca nimeni nu munceste degeaba. De aici, ajung sa aiba angajati slabi pregatiti, idioti, fara interes, sau toate la un loc. Cu astfel de angajati, afacerea nu are cum sa functioneze optim, rezulta ca patronii nu fac bani destui de mercedes, si platesc prost angajatii.... si apoi o luam de la capat. M-au sunat acum 5 minute, ca sa am rabdare , si in mai prind sigur. O sa am, ca nu am ce face. Oricum am comandat mare parte din accesorii, si ar insemna sa le vand in pierdere. Dar e de rahat , ca te rogi pe banii tai, sa isi faca treaba.
  16. Deci 4 dosare pe ora, si in jur de 30 de dosare pe zi. In cele cateva zile, cat au fost fondurile, cei de la dealer nu au reusit sa bage decat 24 de dosare. Am identificat astfel si cauza: durerea maxima in p..a . Multumesc de informatii, Mircea !
  17. De aceeasi parere sunt si eu. Sau ca are niste angajati habarnisti si cu durere maxima in poponeata. Inca din ianuarie , am incercat sa tin legatura cu ei, sa fiu convins ca am toate actele gata cand incepe programul. M-au tot asigurat verbal, ca dosarul e complet, si ca nici sa nu ma gandesc ca nu prind loc. Chiar mi-au zis ca din ziua in care incepe programul rabla, in maxim o saptamana pot sa platesc factura finala si sa plec cu troaca. Azi cand i-am sunat sa le cer contul unde le fac plata finala, si sa imi spuna si suma, au inceput sa dea din colt in colt. Ca nu sunt ei de vina, ca au fost multe dosare de bagat....... Chiar sunt curios, cat timp necesita sa bagi in sistem toate actele necesare pentru un dosar.
  18. Tocmai am reusit si eu sa vorbesc la dealer, si cu toate ca am avut toate actele depuse, avansul si voucherul platit de la jumatatea lui ianuarie, au reusit performanta sa nu reuseasca sa bage toate datele in sistem, pana s-au epuizat fondurile. Si acum imi propun 3 variante: 1. Marc banul integral si renunt la rabla. 2. Astept si poate prin mai , daca suplimenteaza astia fondurile, poate, poate , prind si eu un loc. 3. Renunt, si imi cer avansul si banii pe voucher inapoi. Nu stiu ce a fost asa de complicat sa introduca niste date in sistem, in cele cateva zile in care au fost fonduri, dar nu ma mai mira nimic. Toti vanzatorii se plang ca nu sunt clienti si nu avem piata in Romania, dar cred eu ca nici nu isi doresc cu adevarat sa aiba musterii.
  19. Nu mai face misto de mine, ca stii prea bine.
  20. Am fost la ghiseu. Speram sa imi dea fiscalul pe loc. Si daca tot m-am dus am facut si identificarea. Sper sa nu mai calc pe acolo.
×
×
  • Creează nouă...