Sari la conținut

Razen

Membru
  • Număr conținut

    84
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Razen

  1. NXR o fi bun da' numa ieftin nu e. HJC RPHA 11 e mai ieftin, are chin curtain, noseguard si vine cu a doua viziera fumurie. Greutatea e practic aceeasi. Daca compari un NXR cu ceva entry level de la HJC (si probabil si daca faci RPHA 11 vs top end de la Shoei), normal ca Shoei e clar mai buna. @sbnz0r Merita sa plusezi la casca (nu zic sa arunci cu mia de euro in producatori da' 3-4 sute merita si ei). Daca gasesti una care iti vine bine isi face toti banii, mai ales daca o folosesti des si la drumuri mai lungi; daca mergi cate o ora sau doua prin oras in weekend probabil poti sa scapi cu una mai ieftina. In plus, oricat de silentioasa ar fi, tot mai multa liniste ai cu dopuri. Marea problema e ca trebuie sa probezi si sa vezi ce iti vine bine ca din poze toate-s bune.
  2. Da, are "soc automat". La rece turatia de "ralanti" e mai mare (nu mai tin minte cat era la al meu) da' 4k intr-adevar pare cam mult. TNG are totusi dreptate, la cold start trebuie sa fie mai mult si probabil ca nu e o idee buna sa-l fortezi in jos. Din cate imi amintesc la mine era 2-3k vreo 3 minute si apoi revenea la normal. Vezi in manual cat trebuie sa fie turatia la ralanti cand e cald ( 1300 cred ca e corect da' vezi sa fie atat nu 2000), daca e mai mare inseamna ca e reglat prost si probabil aia e cauza. E un surub cu arc pe dreapta. Daca atunci cand e cald porneste corect atunci probabil ar trebui s-o lasi asa. Vezi si daca conteaza pozitia ghidonului, daca da atunci poate un cablu nu sta in pozitia corecta. Oricum, cauta in manual ca ala e "sfant".
  3. Daca n-are vreo certificare (ECE sau DOT) si cel mai probabil n-are atunci e mai putin utila decat un ceaun. Daca cumva mai are si prinderi penibile de rucsac atunci pune popa favorit pe speed dial si achita-i omului si un avans, sa stie ca esti serios.
  4. Mai ai un pic și o să zici că ai descoperit în arhivele secrete din latrina Vaticanului că acolo nu a murit nimeni, era de fapt spa, berărie și restaurant kosher. S-or fi și multiplicat nefericiții trimiși acolo, prin mitoza ca să iasă la număr. Auzi la el, zice "cauze naturale" și apoi enumera "epuizare, boli, inaniție"... Ai uitat "zyklon".
  5. Omule, tu ai niște probleme care probabil că necesită tratament de specialitate. Topicul ăsta nu e despre români, marțieni sau alte subiecte de interes pentru tine. Ok, îți imaginezi că ești cruciat pe internet, bravo ție, dar ai putea să produci năzbâtiile astea în secțiunea adecvată. Nu-s de acord cu tine deci probabil că mă vei acuza că îs un evreu convertit la islam, polițist, ongist marxisto-satanic care sacrifica minori ca să distrugă civilizația vestică, așa că noroc că ești tu gata să o aperi cu prețul unui abonament la internet. Încearcă totuși să găsești și altceva de făcut și poate că niște medicamente cu rețetă ar putea să te ajute să duci o viață normală. Noapte bună Corneliu Vadim Tudor 2!
  6. Nu-l mai lua pe necuratu-n gura ca te trasneste al' de sus sau te pricopseste cu vreo cativa vecini musulmani. @littlekriminal Ce se intampla in caz de accident? Pe site am vazut ca au garantie de 1-1.5k de euro, daca o faci de pomina si costa mai mult de atat au asigurare?
  7. Am si eu o curiozitate. Off topic. "Conplect" off topic. Ai intr-un an sa zicem 25 de zile de concediu. Se mai nimereste sa folosesti una sau doua pentru mers la doctor, vizitat un cumatru, ce naiba o fi sa se nimereasca. Din ce ramane cate ar fi OK sa fie rezervate statului la service? Is zile de concediu, "multifunctionala" ti le da cand le ceri da' sa fiu al naibii daca pricep de ce ai vrea sa iti iei o zi de concediu ca sa te tarai la mama naibii la service sa stai cu acolo 3-4-5 ore si inapoi pe drum. Buna mistocareala cu "multifunctionala" (singura care poate fi imputata lui SIlver Arrow), cu exploatarea romanului de catre strain si a strainului de catre alti straini mai rai (Soros, neo-marxisti, Rotschild, Merkeoglu, stiti voi ce mai intra pe aici), cu ruptul usii si cu autostrazile cu teleportare pe 69 de benzi din Paradislandia, bravo pentru spiritul criitic si pricepere da' tare-s curios cate din zilele de concediu e ok sa le petreci la service. Cum vad ca-i plin de experti in problema asta, cu respect si candoare, cer opinii avizate.
  8. Cazul descris de tine nu e furt, dar e prevazut de Codul Penal. Vezi aici.
  9. Daca e musai sa fie carenata vezi ca exista Suzuki GSX 1250 FA(link).
  10. La VFR post 2014 nu e asa mare problema cu caldura, probabil din cauza ca au mutat radiatorele din carene. De incalzit se incalzeste dar aerul nu e suflat direct spre genunchi, mi se pare ca se simte doar cand pun piciorul jos. E comoda si in oras (merg practic zilnic), tinand cont ca are 240 de kg si nu e naked, si e comoda si afara (primu' drum a fost Oradea - Iasi, fara probleme cauzate de ergonomie), da' eu sunt mai inalt cu vreo 10 cm. Dpdv al intretinerii nu cred ca sunt diferente mari intre ele, da' cred ca daca pocnesti o motoreta cu faruri cu LED plangi un pic (pe langa plasticaraia normala).
  11. Adevarul e ca la ce comentarii sunt pe aici s-ar putea sa fi facut voluntariat oamenii aia la vanzare de mici si bere. La cate comentarii cu "mult prea scump" sunt nu cred ca un comerciant ar fi fost asa nebun incat sa incerce sa vanda ceva acolo. Ma astept sa apara si cei care se plang ca nu s-a gasit vita Kobe si Dom Perignon la preturi "cinstite", 10 - 15 lei, cum e prin alte parti (Narnia probabil). Aia de la ROM (ciocolata) aveau candva niste reclame cu "Asta e Romania!", tare bine au surprins spiritul traco-daco-geto-romanilor. Se duc la salonu' moto si se plang de cat e biletui' si halatu' si de oferta de mici. Si desi critica poate fi constructiva, vaicareala e degeaba.
  12. @XaeL Erau. Și cu lanț cu tot daaaaar și cu oameni acolo să îți dea casca să probezi și să discuți. Și aveau și Shoei. Chiar nu văd problema, așa au decis oamenii să își organizeze standul și din ce am văzut eu erau mereu acolo, gata să îți înmâneze o cască. Poate nu e cel mai la îndemână mod, dar era eficient. Si pt. pret, ca tot se plange lumea. Is 30 de lei. O pizza si o bere intr-o bomba ieftina, fara bacsis. Sau 4 beri in aceeasi bomba. Mai putin de juma' de rezervor de Kawa ER-6. Intre 2 si 5 shaworme, in functie de stabiliment. Adica putin (cine chiar se afla in situatia de a nu putea "arunca" 30 de lei probabil se afla intr-o perioada in care motociclitul nu e o prioritate deci de ce s-ar duce acolo?).
  13. Daca deja ai un VFR, de ce ai mai lua unul? Si daca e ca o religie, de ce nu unul facut dupa '14? Faruri cu LED, mansoane incalzite din fabrica, VTEC mai prietenos (zic review-urile, nu am avut placerea sa il testez pe cel pre-2014) si cu 10 kg mai usoara (parca). Si prinderi pentru cutii integrate, nu te mai complici cu suporti, daca estetica e importanta. Cred ca si suspensia e diferita (spatele are preload ajustabil "remote"). In plus, arata mult mai bine decat modelul vechi.
  14. Nu exista nicio limitare dpdv al puterii sau capacitatii odata ce ai permisul. A se ia de la 24 de ani (sau la 2 ani de la obtinerea cat. A2).
  15. Intelegerea mea e ca un vehicul este nou (adica trebuie platit TVA) daca indeplineste una din urmatoarele conditii: - are mai putin de 6 luni de la data primei inmatriculari - are mai putin de 6000 de km Sursa 1: Site al Comisiei Europene. Sursa 2: Inca un site (bifeaza acolo "Cumpar o masina") Sursa 3: Anexa de pe la ANAF care apare in google dar pe care nu o pot gasi pe siteul lor pentru ca scopul lor probabil este sa tina oamenii in suspas (*inserati dorinte de bine la adresa lor aici*) Daca ANAF chiar aplica regula sau nu e o alta discutie. Cel mai bine ar fi sa te interesezi la oficiul care va trebui sa iti elibereze certificatul de plata/neplata. Teoretic daca te afli in situatia de mai sus ar fi posibila recuperarea TVA din cealalta tara (dar de la teorie la practica...). Teoretic daca te afli in situatia de mai sus ar fi posibila recuperarea TVA din cealalta tara (dar de la teorie la practica...). PS. Nu prea cred ca merge sa ii mesteresti odometrul, dealerul o va vinde cu factura pe care probabil va specifica nr. de km.
  16. Corect. Se gaseste si apa mai ieftina in supermarket (apa plata la 2L) dar din experienta mea trebuie sa fii dispus sa o cauti prin supermarket. La raftul cu apa au de regula apa aromata (cu lamaie, ficus, petale de trandafir, etc) la vedere, apa plata simpla e in cel mai indepartat colt, pe raftul cel mai de jos. Parerea mea e ca merita cardul in euro, din simplul fapt ca bancile au cursuri care nu sunt deloc avantajoase pentru tine (evident, trebuie sa fii atent la comisioanele practicate de banca la care alegi sa deschizi contul). Schimbi in euro la casa de schimb si ii pui in contul de euro. Sa zicem ca ai plati cu cardul cazare si cumparaturi de 800 de euro. La un curs (casa de schimb) de 4.629 asta inseamna 3703.2 de lei. O sa fac o comparatie folosind ING, pentru ca acolo am cont in euro si pentru ca au bancomate pentru depuneri (lei si euro). Din ce vad pe siteul lor costa 2 euro/luna. In seara asta de la ING ai cumpara 7649.65 de coroane daneze. Tot de la ING de aceiasi lei ai cumpara doar 788.21 euro (doar din diferenta asta acoperi 5 luni de comision). La o cautare rapida, conform norges-bank.no, de 800 de euro poti cumpara 7806 coroane In plus ING mai face o "magarie": cand platesti intr-o valuta straina mai intai face conversia lei-euro si apoi euro-valuta respectiva, deci pierzi la doua cursuri. Poate si alte banci fac la fel. Avand cont in euro macar scapi de cursul bancii cand esti in tari care folosesc euro. Ca dezavantaj, desi depunerile sunt gratuite la retragere se plateste comision.
  17. Eh, daca nu ai sac de dormit se poate lua lenjerie de pat o data cu cabana, e vreo 50-70 de lei setul. In Germania am stat tot cu vreo 50 de euro camera dubla la hotel de 4 stele (o tinut de noroc, rezervare pe booking) deci clar simti diferenta cand pleci de la vikingi.
  18. Ia cu ABS. Franele se simt si in caz de vreo situatie la limita nu trebuie sa iti faci griji ca blochezi roata. Ia cu injectie. Epoca carburatoarelor a cam apus. Trebuie sa te gandesti si ca peste 1,2,3,4 ani vei vreo sa o vinzi. Crezi ca ai mai multe sanse sa vinzi o motocicleta pe carburatie si/sau fara ABS, sau una care e mai moderna dpdv al tehnologiei?
  19. Sac de dormit si mancare din supermarket. Cu prosoapele nu mai tin minte cum am rezolvat (probabil am avut la mine). Prima data am stat la o cabana de asta dupa ce am fost la Nordkyn. M-a plouat cand eram inca pe poteca (pe jos), m-a plouat bine o ora si ceva si pe motocicleta (naked, deci 0 protectie), la mai putin de 10 grade. Nu am avut probleme cu caldura in cabana (si aia era ceva mai prapadita, ca in zona aia nu cred ca sunt as multi turisti). De acord, nu e cea mai luxoasa solutie dar e departe de dormitul in gara (aici speculez, n-am dormit in gara niciodata ) si eu unul am considerat ca hotelul nu isi merita pretul (dupa ce am mers pe jos doua zile, vreo 40 de km tot mi s-a parut ca e mult prea scump hotelul). Evident, fiecare are preferintele si bugetul lui si e dator sa se incadreze cum poate si cum stie mai bine in limite. Absolut de acord cu bugetul de rezerva, daca ai nevoie de manopera pe acolo tre' sa ai buzunare adanci.
  20. Se gaseste cazare mai ieftina. Au in Norvegia niste cabane de 2 persoane, cam 50 de euro pe noapte. De ex.: http://www.altafjord-camping.no/2mannshytter-ubad
  21. Păi dacă deja ești obișnuit cu Hornetu' și ți-o plăcut, de ce ai vrea să schimbi o formulă câștigătoare? Sună bine, are mai multă putere decât ai nevoie, are suspensii reglabile, piese și accesorii se găsesc peste tot. Hornet (PC41) cu ABS, nu ai cum să dai greș cu așa ceva:D
  22. Poate totusi ar fi bine sa te gandesti si la alte motociclete pentru inceput. VFR-ul nu mi se pare cine stie ce bestie dar internetul zice ca VTEC-ul de la generatia veche e groaznic, in sensul ca daca te ia prin surprindere pe un viraj consecintele nu-s deloc placute. Pentru cine stie sa mearga cu motocicleta probabil e tolerabil, pentru incepatori parerea mea e ca e o bataie de cap in plus de care nu ai nevoie. Eu am facut trecerea de la ER-6n la VFR 800F 2014 (Honda zice ca a rezolvat problema VTEC-ului la modelul nou) si ca putere nu pot sa zic ca m-a impresionat. Nu cred ca pierzi nimic daca incepi pe ceva cu mai putine batai de cap si eventual fara carene (ca incepator ai sanse mari sa mai si cazi cu ea). SV650, GSR600, Hornet, ER-6, FZ6, MT-07 - oricare din astea as zice ca sunt un bun punct de pornire ca sa "iti faci mana".
  23. Io zic că sigur e o "troasca", are piese lipsă. Cât de ipocrit poți fi să mănânci ra*at despre bun simț după ce te lauzi cum nu ai tu catalizator nici pe moto și nici pe mașină...
×
×
  • Creează nouă...