XaeL Postat Martie 12, 2018 Share Postat Martie 12, 2018 (editat) Am o veste proasta. Am tot cautat pe google sa verific si se pare ca trebuie indeplinite ambele condiții, si 6k km si 6 luni:( dar poti merge cu ea pe numere rosii 3 luni Editat Martie 12, 2018 de XaeL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Razen Postat Martie 12, 2018 Share Postat Martie 12, 2018 (editat) Intelegerea mea e ca un vehicul este nou (adica trebuie platit TVA) daca indeplineste una din urmatoarele conditii: - are mai putin de 6 luni de la data primei inmatriculari - are mai putin de 6000 de km Sursa 1: Site al Comisiei Europene. Sursa 2: Inca un site (bifeaza acolo "Cumpar o masina") Sursa 3: Anexa de pe la ANAF care apare in google dar pe care nu o pot gasi pe siteul lor pentru ca scopul lor probabil este sa tina oamenii in suspas (*inserati dorinte de bine la adresa lor aici*) Daca ANAF chiar aplica regula sau nu e o alta discutie. Cel mai bine ar fi sa te interesezi la oficiul care va trebui sa iti elibereze certificatul de plata/neplata. Teoretic daca te afli in situatia de mai sus ar fi posibila recuperarea TVA din cealalta tara (dar de la teorie la practica...). Teoretic daca te afli in situatia de mai sus ar fi posibila recuperarea TVA din cealalta tara (dar de la teorie la practica...). PS. Nu prea cred ca merge sa ii mesteresti odometrul, dealerul o va vinde cu factura pe care probabil va specifica nr. de km. Editat Martie 12, 2018 de Razen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
D_A_N Postat Martie 12, 2018 Share Postat Martie 12, 2018 Hmmm ... mi-ati dat tema de verificat, la Taxe si Impozite locale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Colegi, aveti idee cat de repede se elibereaza in aceasta perioada numerele de inmatriculare in Bucuresti ? Stiu ca in mod normal se eliberau in aceeasi zi (depuneai dimineata dosarul, dupamasa aveai nr). Dar am patit in trecut sa ma tina si 1 saptamana pana sa le scoata... Merci! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paulynos Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Greu de spus, totul depinde de cati sunt la rand in fata ta in momentul respectiv, cat au baietii aia de munca la batut numere. Poate sa fie 2 zile sau o saptamana. Anul trecut eu am ridicat numar dupa 4 zile de la depunerea actelor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Colegi, aveti idee cat de repede se elibereaza in aceasta perioada numerele de inmatriculare in Bucuresti ? Stiu ca in mod normal se eliberau in aceeasi zi (depuneai dimineata dosarul, dupamasa aveai nr). Dar am patit in trecut sa ma tina si 1 saptamana pana sa le scoata... Merci! Nu mai este in vigoare chestia aia cu depus acte dimineata si ridicat numere dupa amiaza. Dureaza in general 2 zile, maxim 3. - Astea sunt spusele militianului de acolo de la informatii. Am inmatriculat mobra in Sept si al luat numerele dupa 2 zile si masina in februarie si mi-a zis sa vin a 2 zi dupa amiaza, dar m-am dus a treia zi, just to be safe. Bafta! A...nu-ti fa programare online pentru ca prinzi locuri peste 2 luni. Du-te frumusel cu actele in brate cam dupa ora 15.30. In februarie am ajuns pe la ora 16 si erau 56 de persoane. Am plecat de acolo fix dupa 43 de minute. Deci oamenii s-au miscat repede, zic eu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tornada Postat Martie 13, 2018 Share Postat Martie 13, 2018 Colegi, aveti idee cat de repede se elibereaza in aceasta perioada numerele de inmatriculare in Bucuresti ? Stiu ca in mod normal se eliberau in aceeasi zi (depuneai dimineata dosarul, dupamasa aveai nr). Dar am patit in trecut sa ma tina si 1 saptamana pana sa le scoata... Merci! Acum 3 săptămâni am depus la ora 16:00 și le-am ridicat a doua zi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 2 zile. depus ieri la pranz. sunt gata joi dimineata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 De retinut. Ce ti-ai mai cumparat, @foxule? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabizxc Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 Salutare, O intrebare legata de inmatriculare: Am cumparat o mobra care a fost inmatriculata in tara, si mai nou am aflat ca trebuie sa ma programez online ca sa imi pot duce dosarul la ghiseul de inmatriculari. Luni(12 Martie) am incercat sa imi fac o programare, insa primul slot disponibil e pe 10 MAI. Eu locuiesc in Bucuresti si n-am cum sa ma duc pana in Olt(unde am domiciliu in acte) sa ii intreb cum pot rezolva mai repede, iar la telefon nu raspunde nimeni. Aveti idee cum pot sa rezolv treaba asta mai repede? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 Doar personal, stand la coada la ghișeu la Olt. Sau daca trimiti pe cineva cu procură notariala. Problema ar fi ca in unele judete se fac programări exclusiv online.... Mai poti lua legătura cu vreo firma de înmatriculari din Olt, cărora sa le faci si procura, si care sa iti spuna daca se poate si fara programare online. Asta daca nu mai ai rude acolo, rude care sa umble pt tine gratis Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabizxc Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 N-am o problema cu programarea online si nici cu statul la ghiseu. Dar nici nu vreau sa astept 2 luni fara sa fac nimic, pana cand imi dau aia voie doar sa imi depun dosarul. 2 luni? Mi se pare absurd. In plus, nu vreau sa imi iau concediu cateva zile, in care sa ma duc sa stau ca milogu pe langa ghiseul unde mai asteapta vreo 20-30 de oameni si sa nu am nicio garantie ca voi reusi sa depun dosarul. Mai mult am observat ca daca ai facut o programare, nu ai cum sa o anulezi, in cazul in care nu ai de gand sa te mai duci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Martie 14, 2018 Share Postat Martie 14, 2018 De retinut. Ce ti-ai mai cumparat, @foxule? faci misto ?transcrierea lu' toyo! de care am vorbit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Martie 15, 2018 Share Postat Martie 15, 2018 Colegi, aveti idee cat de repede se elibereaza in aceasta perioada numerele de inmatriculare in Bucuresti ? Multam de info baieti. Am fost azi dimineata. Ajuns la 8:15, plecat cam la 8:45. Merg bonurile de ordine si se misca bine "coada". Aveam cam 25 persoane in fata. Nu stiu daca s-a mai spus, dar taxa de nr preferential s-a marit de la 85 la 122 lei. Numerele luni dimineata le pot ridica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Martie 15, 2018 Share Postat Martie 15, 2018 Da, s-a miscat repede coada. E cumva de inteles pentru luni. Sambata si duminica e liber, deci sunt 2 zile de cand ai depus pana cand ridici. ...lucratoare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
george_p Postat Martie 15, 2018 Share Postat Martie 15, 2018 Va salut! Are cineva idee, daca exista vreo posibilitate de a scoate un utilaj de la financiar, respectiv eliberare certificat fiscal, cand inca exista amenzi neachitate? Am auzit o varianta ca ai putea achita in timp esalonat, in rate de cel putin 100 lei lunar de exemplu. Stie cineva mai exact ? Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mariusik85 Postat Martie 16, 2018 Share Postat Martie 16, 2018 Multam de info baieti. Am fost azi dimineata. Ajuns la 8:15, plecat cam la 8:45. Merg bonurile de ordine si se misca bine "coada". Aveam cam 25 persoane in fata. Nu stiu daca s-a mai spus, dar taxa de nr preferential s-a marit de la 85 la 122 lei. Numerele luni dimineata le pot ridica. Salut, Poti sa-mi spui la ce ora incepe programul ? Si de asemenea, pe langa taxa de nr preferential nu ai platit si taxa de talon care e 37 lei ? Deci ar veni cumulat 122 lei ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Martie 16, 2018 Share Postat Martie 16, 2018 Programul este de la 8 la 19. Intersant de dubios cum se potrivesc 85+37, dar nu cred. Taxa am platit-o la trezorerie si era atasata la dosar. Plus ca nu cred ca cei de la ghiseu pot incasa aceasta taxa. o sa pun totusi de curiozitate o intrebare cand ma duc dupa numere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 16, 2018 Share Postat Martie 16, 2018 Ba pot, ultima oara cand am inmatriculat un vehicul am platit totul la ghiseu - 37 lei pt ca aveam numerele pastrate. Ai facut kdo statului niste bani, ala nici n-a vz chitanta sau nu l-a interesat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Martie 19, 2018 Share Postat Martie 19, 2018 Mda, se pare ca pot Luat dimineata numerele (nu era nimeni la coada). La informatii explicat faza cu aia 37 lei. Mi-au scris pe chitanza de la trezo "taxa nefolosita" + o stampila si cica ma pot duce cu ea sa-mi dea cascavalul inapoi. Explicatia a fost - se mai intampla sa nu vada chitanta... Sanatosi sa fim Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Malu Postat Martie 29, 2018 Share Postat Martie 29, 2018 Salut, sunt in aceeasi situatie cu o Aprilia Habana. Oare ai reusit sa ii faci RAR-ul scuterului tau? mersi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kappy666 Postat Aprilie 8, 2018 Share Postat Aprilie 8, 2018 (editat) Problema: -motoreta este vanduta unui prieten in urma cu 6 luni,i se ofera "fiscalul", stampila pe toate cele 5 exemplare ale contractului de v-c Prietenul nu inregistreaza motocicleta nici la taxe nici la politie Eu vreau sa cumpar aceasta moto, evident am nevoie de fiscalul celui de al 2lea. Asta poate sa o inmatriculeze si radieze in aceeasi zi la taxe? La politie daca nu o inregistreaza cred ca nu e o problema cat timp imi da fiscalul o pot inregistra eu... Banuiesc ca are nevoie de cartea motoretei si de talon in original pt inscriere la taxe dar ce garantie mai am eu daca ii dau actele? Rog un raspuns cum trebuie procedat Multam! Editat Aprilie 8, 2018 de kappy666 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Aprilie 8, 2018 Share Postat Aprilie 8, 2018 Mai posteaza o data, cu niste nume. Gen Gigel, Ionel, si Kappy. Ca nu se intelege nimic - cine cui a vandut, unde e mobra, cine cui da bani etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kappy666 Postat Aprilie 8, 2018 Share Postat Aprilie 8, 2018 (editat) Gigel ii vinde lui Ionel, cu 6 luni in urma motoreta, eliberandu i fiscal. Ionel nu inregistreaza mobra nici la fisc nici la politie(va primi amenda).Kappy vrea sa cumpere mobra de la Ionel si sa si o inmatriculeze dar are nevoie de fiscal de la Ionel. 1-este suficient doar fiscalu daca pe talon apare Gigel? 2-Ionel poate inscrie mobra la fisc si apoi sa o radieze in aceeasi zi pt a scoate fiscalul? 3-Pt asta are nevoie de actele in original? 4-Ce tre sa faca kappy ca sa nu ia tzeapa, sau, ma rog, care ar fi procedura,pt kappy, pt achizitia acestei mobre? Editat Aprilie 8, 2018 de kappy666 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fleur Postat Aprilie 9, 2018 Share Postat Aprilie 9, 2018 La 2 și 3 răspunsul este Da. Am făcut asta anul trecut in cadrul celor 30 de zile de la momentul vânzării. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate