Sari la conținut

BMW R1200/1250 GS/GSA/RS/RT/R LC - 2013->

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12,5k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salutare! O întrebare . E normal ca intre schimbarea treptelor sa vina în ,,nas'',? Intre trepte se comporta ca și Cum ar actiona frana de motor. Problema ar fii la un gs 1200 2006.

Editat de Nedelcu.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi daca ai vreo roata blocata, mai ales aia de pe fata, la CALD! La rece s-ar putea sa nu aiba a face.

Siiiiii... vezi sa nu iti apese hadguardul pe levierul de frana fata :D

Editat de Dan Cata
Link spre comentariu

As zice nu, dar nu stiu nici cum conduci, poate ca o turezi prea tare sau dai drumul la ambreiaj prea brusc?

si eu zic ca intre cele 2 viteze motocicleta are timp sa ajunga la viteza de relanti. Apoi in viteza superioara cand incepe sa "prinda" ambreiajul incepe de la o turatie mica si trecerea se simte asa.

Probabil senzatia este predominanta in vitezele inferioare.

stima,

paul

Link spre comentariu

La mine face wheelie :))) acu serios ... nush daca GS-urile mai vechi au asa ceva dar la LC exista o rotita de reglaj pentru maneta de ambreiaj ..joaca-te cu aia daca e ... la ce turatie / viteza schimbi din 3 in 4 ?

Link spre comentariu

Trage abrieajul o schimba din a 3.a intra 4 și la eliberarea ambreiajului vine în nas

Cum ziceam mai sus - nu este o problema. Cheia este turatia la care incepe sa fie angrenat ambreiajul.

Motorul se detureaza prea mult spre turatia de relanti intre trepte - ca sa nu mai ai acel comportament ori schimbi mai rapid ori tii motorul un pic mai turat decat o faci acum in momentul cand dai drumul la maneta de ambreiaj.

Sau altfel - problema este necorelarea vitezei la roata cu turatia motorului si ai acel fenoment de frana de motor.

Probabil tine de obisnuinta si dupa ceva timp o sa dispara "problema".

stima,

paul

Editat de ivanp
Link spre comentariu

Dap, cum zicea si Paul, trebuie sa te obisnuiesti cu turatia, experimenteza.

Ca o paralela, eu am invatat sa conduc pe un camion, era un "Bucegi", cand schimbam vitezele faceam "dublu ambreiaj", apasam, scoteam la pct mort, dateam drumul la ambreiaj, apasam iarasi, bagam in viteza; toata treaba era ca sa sincronizezi turatia motorului cu turatia arborelui principal din cutie si cand schimbam inapoi dateam "sprit" (pe vremea aia nu erau sincroane). Ma rog, ideea e ca dupa un asemenea experiment cam stii ce turatie trebuie sa aiba motorul la anumite viteza de deplasare in fct de ce treapata esti. De exemplu: in treapta a doua la 4000rpm am 50km/h, daca pun a treia, ca sa am 50km/h trebuie sa reduc turatia la 2000rpm; asta inseamna ca nu las motorul sa se "detureze" pana la relanti, ca sa pastrez aia 50km/h reduc acceleratia, nu o las de tot...

Nu stiu cat de limpede m-am exprimat, sper sa ajute :).

Link spre comentariu

Încă o întrebare!

Ce consum aveți ...

Salut,

Eu ma incadrez in statistica de aici: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/6-BMW/629-R_1200.html?powerunit=2 cu o medie cam de 5.5%.

Depinde destul de mult de regimul in care mergi. Eu drumuri in afara localitatii singur, oarecum legal cu distractie pe alocuri - 5%.

Mers singur haiduceste - 5.5%. Mers incarcat si cu bagaje cu zone de autostrada - 6%.

Mers strict in oras - nu am idee (folosesc scuter pentru oras.)

Oricum - eu ma asteptam sa consume mai mult. Cu consumul de mai sus ma mentin la nivelul vstrom-ului 650.

numai bine,

paul

Link spre comentariu

Salut,

Eu ma incadrez in statistica de aici: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/6-BMW/629-R_1200.html?powerunit=2 cu o medie cam de 5.5%.

Depinde destul de mult de regimul in care mergi. Eu drumuri in afara localitatii singur, oarecum legal cu distractie pe alocuri - 5%.

Mers singur haiduceste - 5.5%. Mers incarcat si cu bagaje cu zone de autostrada - 6%.

Mers strict in oras - nu am idee (folosesc scuter pentru oras.)

Oricum - eu ma asteptam sa consume mai mult. Cu consumul de mai sus ma mentin la nivelul vstrom-ului 650.

numai bine,

paul

Te menti si la nivelul V-Strom-ului 1000! Al meu consuma 5,66% cu toate cutiile pline si pasager, la viteza de croaziera 150-160 km/h. Revenind la consumul BMW 1200 GS, al sotiei, se incadreaza in ceea ce ai spus si tu. 5,5% la drum lung, consum facut de mai multe ori pe ruta Bucuresti-Grecia, cu tot ce a insemnat traversarea Bulgariei, Pasul Sipca, etc.

Ca o adaugire la cele de mai sus, trebuie sa spun ca, o data, pe autostrada, cand s-a tinut dupa mine, la viteze de peste 180km/h, BMW-ul a sarit cu consumul undeva la 10%. Dar nu-i o idee buna sa mergi cu GS-ul cu 200 km/h.

Link spre comentariu

Apare unul nou la EICMA luna viitoare. Bine, având în vedere că vorbim despre 1200GS, model nou = update discret :)

Pe 1 iulie cand s-a publicat oficial pe pagina de presa a BMW, am pus si eu aici pe topic link-ul cu noutatile pentru modelul 2017. M-as mira sa fie altceva la EICMA.

Iata totusi acelasi link si in romana.

Editat de KHK
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to BMW R1200/1250 GS/GSA/RS/RT/R LC - 2013->