ianachim Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 sa se dea cate una sa ajunga la toti MOTOCICLISTII Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 1/40 - daca tot de pisica lui florinelu se discuta haideti cu pisicile.. sau schimbam subiectul? ) IMG_3641.jpg Pozele din link sunt frumoase . O seara faina . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 ianachim: cam toate obiectivele existente au si MANUAL FOCUS:)nu mi-ai spus totusi ce obiective sunt alea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 (editat) ajutoarele mele..... in ale pozatului adrian man toate sunt SONY de la stangan la dreapta 18-55 / 3.5-5.6 30 / 3.5 macro 16 / 2.8 55-210 / 4.5-6.3 50 /1.8 iar cel de pe aparat ...mama lor.... 24 / 1.8 SONY ZEISS Editat Noiembrie 20, 2013 de ianachim Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 1/40 - daca tot de pisica lui florinelu se discuta Păi de asta întrebam Nu mergea un timp mai scurt ? Un 1/200, ceva și mai urca ISOul sau mai mărea flashul ? Poate se mișcă pisica și se schimbă focusul și din alte motive decît abilitățile fotografului de a recompune cadrul ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 Cam asa e.. eu ca regula incerc sa folosesc timp de expunere de 1/ >distanta focala. De ex. la un tele de 200 incerc sa nu scad sub 1/200sec - ideea e ca odata cu cresterea distantei focale se amplifica miscarile pe care le faci cand pozezi din mana si asta se vede in claritatea pozei. Depinde si de fotograf cat e de sniper din nastere si de obiectiv daca are IS sau nu. O exceptie sa zicem ca ar fi in cazul panningului cand trebuie sa iti ajustezi timpul de expunere in functie de viteza obiectului pozat si de distanta ca sa obtii efectul de blur al backgroundului si blurarea rotilor(in cazul motoarelor, masinilor). Ceva de genul asta: desi aici vad ca am folosit un timp de 1/320 la focala de 200 din cauza portiunii de viteza dar mi lene sa caut alt exemplu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 adrian man toate sunt SONY de la stangan la dreapta 18-55 / 3.5-5.6 30 / 3.5 macro 16 / 2.8 55-210 / 4.5-6.3 50 /1.8 iar cel de pe aparat ...mama lor.... 24 / 1.8 SONY ZEISS la NEX uri cat e factorul de multiplicare, 1.5x sau 1.6x ? (Crop senzor) Adica 24 mm ala cat e echivalent in formatul 35mm full frame? Si acel factor e la fel pt toata seria nex (nex 3, 5, 6,7)? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 la NEX uri cat e factorul de multiplicare, 1.5x sau 1.6x ? (Crop senzor) Adica 24 mm ala cat e echivalent in formatul 35mm full frame? Si acel factor e la fel pt toata seria nex (nex 3, 5, 6,7)? nu am actiuni la sony ....... dar as la o simpla googalalea zice : the NEX-7's 1.5x "crop factor." si cu desene..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 Păi de asta întrebam Nu mergea un timp mai scurt ? Un 1/200, ceva și mai urca ISOul sau mai mărea flashul ? Poate se mișcă pisica și se schimbă focusul și din alte motive decît abilitățile fotografului de a recompune cadrul ? Pai cel mai probabil acuz timpul de expunere vs. focal. Stiam regula cu invesul focalei sa fie expunerea minima pentru a reduce vibratiile. Ma intereseaza totusi eventuale tips & trickuri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P T R Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 vand Nikon d60 cu un obiectiv 18-55 600 ron .functioneaza foarte bine,dar il vand ca mi-am luat d5100 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 esti un dulce (ca de obicei) ma gandeam ca variaza de la un nex la altul. iar tu avand NEX, banuiam ca stii mai multe decat as gasi eu pe google acum...(+ ca mi-era lene ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 offtopic cum ziceai ? "Frumusetea sta in ochii privitorului" PS nu are legatura cu ciinele sau cu poza ci cu Casa Poporului (stie iulia) Ramane cum am stabilit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 (editat) @florinelu07: Vezi ca la 200mm nu vei avea campul de profunzime corespunzator diafragmei de 6.3 ci unul mai mic. Campul de profunzime se ingusteaza cu cat distanta focala este mai mare. De exemplu un obiectiv fix 135mm 2.8 poate sa aiba acelasi camp de profunzime ca un 85mm 1.4. Editat Noiembrie 20, 2013 de Ekosekthor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Noiembrie 20, 2013 Share Postat Noiembrie 20, 2013 mai degraba 135/2 vs. 85 1.4 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 (editat) nu, 135mm 2.8 (model mi vechi) vs 85 1.4 testat pe asa ceva http://spyder.datacolor.com/wp-content/gallery/spyderlenscal_1/spyderlenscal_image_2.jpg a dat acelasi camp de profunzime pe aceeasi incadrare. 135-u era model mai vechi. Pote la alte obiective exista o diferenta mai mare intre treptele de diafragma. Editat Noiembrie 21, 2013 de Ekosekthor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 http://www.dofmaster.com/dofjs.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SDS Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 Una mixta: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 pisici si ......pisici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 Mai o pisica : Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 Enough with the cats !!!!!!!!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 Enough with the cats !!!!!!!!!! Horses ? , , Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 Enough with the cats !!!!!!!!!! Chiar ma si intrebam care va fi primul care spune stop =))) @arthurtm: LOL @ restu care mai pozeaza animalute. Daca tot suntem la horses: http://photoaffiliates.com/20-most-amazing-horse-photographs-by-wojtek-kwiatkowski/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Emanuel Iancu Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 pt noul subiect Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 In materie de fotografiat animale , Nick Brandt mi se pare ca face arta, nu doar wild life. http://www.nickbrandt.com/Category.cfm (dati click pe fiecare categorie si minunati-va la poze). Sunt sigur ca multi il stiti deja.. arunc si eu cativa cai Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate