Vlad S Postat Noiembrie 5, 2009 Share Postat Noiembrie 5, 2009 O lectie foarte buna pentru cei aflati la inceput in fotografie: http://digital-photography-school.com/usin...-in-photography Mesaj completat Sunt total de acord cu cele zise de tine. Sa vedem acum cum o sa se impace publicul cu idea... Spor Mesaj completat Inca ceva bine de stiut: Minimalism in Photography: http://digital-photography-school.com/mini...-in-photography Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
piccolino Postat Noiembrie 5, 2009 Share Postat Noiembrie 5, 2009 (editat) O alta regula de bun simt pentru cei care vor sa impartaseasca cu noi pozele facute de altii: puneti undeva in postul respectiv si sursa sau autorul sau linkul sau orice altceva in care sa se precizeze clar a cui e poza... In rest... voie buna si subiecte-n poze! Editat Noiembrie 5, 2009 de piccolino Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phaniske Postat Noiembrie 6, 2009 Share Postat Noiembrie 6, 2009 Phanisake, ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine si sper sa te fii impulsionat sa te straduiesti mai mult si sa inveti mai mult! Ce aparat folosesti? Ai vazut macar ce i-am scris fetei mai sus? In primul rand nu aveam de ce sa ma supar. Recunosc ca am inceput sa postez in ideea urmatoare - am descoperit de curand ca imi place sa folosesc aparatul foto. Si mi-am spus in sinea mea ca voi post atata timp cat voi primi comentarii favorabile sau deloc. Am pus selectii din miile de foto facute de mine cu diverse ocazii si care pentru mine aveau o poveste. Am apreciat intotdeauna critica constructiva asa cum mi se pare normal pentru cineva care vrea sa progreseze De mai multi ani fac fotografii pe film - Minolta Z60 - fotografii turistice mai mult din excursiile pe care le-am facut in afara. Pt. film trebuie sa fii mult mai selectiv pt ca 36 de pozitii sunt f putine. In momentul in care am trecut la digital - capacitate nelimitata de stocare - am ajuns sa fac si cate 200 de foto intr-o singura iesire Ce face entuziasmul din om! Acum folosesc un Canon PowerShot G5. Recunosc ca mi-am dorit foarte mult sa am timpul necesar si sa citesc macar cartea tehnica a aparatului tot ce am facut pana acum a fost mai mult intuitiv plus aplicarea sfaturilor pe care mi le-au dat prieteni mult mai experimentati decat mine in domeniu. Eu sunt tipul de om care invata prin imitatie - daca imi arati sau explici ceva prind din zbor. Altfel, mi se pare foarte greu sa citesc sau sa studiez diferitele tutoriale existente. Stiu ca sunt si cursuri de fotografie, dar nu am avut pana acum rabdarea de a participa la vreunul dintre ele. Nu imi place sa folosesc programele de editare foto. Eu doar le iau de pe card si le postez de obicei pe Picasa. Regulile enuntate mi se par de bun simt si ar fi bine daca ar putea fi respectate cel putin de acum inainte eu am sa ma straduiesc. La cat mai multe fotografii reusite tuturor! Si poate iesim odata la o sedinta cu subiect impus si in felul asta putem vedea si practic cum se aplica unele lucruri (aici vb, optimista din mine) Mihaela Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
legionaru Postat Noiembrie 6, 2009 Share Postat Noiembrie 6, 2009 ...1. Nu se posteaza mai mult de 5 fotografii intr-un post. Link-urile catre site-uri sunt "exceptii". Autocritica e foarte importanta, invatati sa faceti sacrificii, sa alegeti doar cele mai impresionante dintre fotografiile personale. ... De acord. Insa as avea un amendament la pct 1: fisierele postate pe alte situri (picasa, filebox.ro, flickr, photobucket, etc), sa nu fie puse la rezolutia lor maxima (hotlink-uri care posteaza poza la rezolutia maxima). La ce ma refer? La acele poze imense postate si care se incarca in x minute (oricum, daca vreti sa nu fie furate de altii, mai bine faceti un downsize la 800x600, ca dureaza si mai putin download-ul lor ptr vizualizare). 800x600 zic eu ca e o rezolutie ok, si poza are doar cateva sute de kB, nu 2-4 MB. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Noiembrie 6, 2009 Share Postat Noiembrie 6, 2009 De acord. Insa as avea un amendament la pct 1: fisierele postate pe alte situri (picasa, filebox.ro, flickr, photobucket, etc), sa nu fie puse la rezolutia lor maxima (hotlink-uri care posteaza poza la rezolutia maxima). La ce ma refer? La acele poze imense postate si care se incarca in x minute (oricum, daca vreti sa nu fie furate de altii, mai bine faceti un downsize la 800x600, ca dureaza si mai putin download-ul lor ptr vizualizare). 800x600 zic eu ca e o rezolutie ok, si poza are doar cateva sute de kB, nu 2-4 MB. Agreed, multumesc pentru addendum! Eventual, daca persoana respectiva doreste sa puna link direct catre o fotografie mai mare de 1600x1200, sa puna un mic warning alaturi, in genul a "imagine de rezolutie mare".. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stephon Postat Noiembrie 6, 2009 Share Postat Noiembrie 6, 2009 Legi si JJ...foarte buna treaba asta! eu oricum le redimensionez in general la 640*480! de multe ori stau o gramada sa imi incarce anumite poze/fotografii! keep up the good work Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
legionaru Postat Noiembrie 6, 2009 Share Postat Noiembrie 6, 2009 Agreed, multumesc pentru addendum! Eventual, daca persoana respectiva doreste sa puna link direct catre o fotografie mai mare de 1600x1200, sa puna un mic warning alaturi, in genul a "imagine de rezolutie mare".. JJ, ma refeream la acele poze puse direct in post la rezolutie mare. Adica cele puse in post ca cele de AICI. Astea sunt puse la rezolutie de bun simt, sunt ok, dar s-au mai strecurat greseli (nu zic ca s-au pus intentionat, ci doar ca e enervant sa vezi o astfel de poza la rezolutie maxima postata asa). Si cateodata iti ia o gramada sa le incarce, ptr ca sunt puse de pe situri hostate in afara tarii si daca nu ai un net cu un extern ca lumea... Mi s-a mai intamplat sa fiu in delegatie si sa intru pe topic si sa renunt la idee cand imi lua toata banda doar descarcatul pozelor (internet mobil, din hotel, etc). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Noiembrie 6, 2009 Share Postat Noiembrie 6, 2009 o pagina fara nici o fotografie ... ma duc pe BOG Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
memyselfandI Postat Noiembrie 8, 2009 Share Postat Noiembrie 8, 2009 o pagina fara nici o fotografie ... ma duc pe BOG hai vino inapoi, pun eo doua off/ontopic, avand in vedere ca sectiunea asta se numeste " pasionati de fotografie", sunt deacord ca fiecare sa puna ce a facut, fara sa stea sa se intrebe daca se " ridica" la anumit nivel. iar criticile ar fi bine sa fie date din experienta, nu din copi peist de pe guoagle. bafta tuturor, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RussianTiger Postat Noiembrie 8, 2009 Share Postat Noiembrie 8, 2009 hop si eu cu doua poze..sper sa nu ma certati prea tare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stephon Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 tocmai ce s-a discutat de marimea fotografiilor! oooffff! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RussianTiger Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 hop si eu cu doua poze..sper sa nu ma certati prea tare Le-am scos. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stephon Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 de ce? redimensioneaza-le si pune-le din nou! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lgxmedia Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 (editat) S-a speriat lumea, toti tac, vreau poze... deci rup "tacerea" CLOUDS Bucuresti vs. Pasul Tihuta vs. Aparat foto: Canon EOS 450D Obiectiv: Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM ca test se poate face comparatia intre 10mm(prima) si 20mm(a doua) Editat Noiembrie 9, 2009 de lgxmedia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 Cerul de la Bucuresti peste peisajul din pasul Tihuta . De blocuri comuniste cred ca ne-am saturat cu totii, iar cerul de peste pas nu mi se pare sa arate asa spectaculos(in plus culorile din fotografie nu imi plac, cerul fiind aproape gri in loc de albastru). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lgxmedia Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 (editat) Cerul de la Bucuresti peste peisajul din pasul Tihuta . De blocuri comuniste cred ca ne-am saturat cu totii, iar cerul de peste pas nu mi se pare sa arate asa spectaculos(in plus culorile din fotografie nu imi plac, cerul fiind aproape gri in loc de albastru). pai asta era si ideea, blocuri comuniste vs. "another world", in plus le-am pus doar dezmortesc topicul dupa atatea "fițe" merci de ideea cu cerul gri, o sa ma uit peste raw sa vad cum arata cu alt balans de alb sau modificat doar el merita incercat sa vad care ar fi diferenta later edit: ioi ce-am facut, ce poze sunt dupa mine, l-am dezmortit de tot Editat Noiembrie 9, 2009 de lgxmedia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phaniske Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 (editat) Cer de bucuresti - foto facute cu tel. - deci nu accepta comentarii Editat Noiembrie 9, 2009 de Phaniske Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stephon Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 ...o incercare din plictiseala! canon eos 300d, obiectiv standard EFS 18-55 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M a v e r i c k Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 (editat) mai multe din aceiasi serie aici: /index.php?...p;#entry2182351 Editat Noiembrie 9, 2009 de M a v e r i c k Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stephon Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 (editat) obiectiv tamron 70-300, distanta focala 135mm, f/4.5, timp expunere: 1/30 Mesaj completat @Maverick...ce obiectiv ai folosit? Editat Noiembrie 9, 2009 de Stephon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lgxmedia Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 (editat) ...o incercare din plictiseala! canon eos 300d, obiectiv standard EFS 18-55 superba! daca ar fi sa critic totusi ceva (sper sa fie util) ar fi pierderea mare de calitate, banuiesc din cauza redimensionarii, si lipsa de sharp corectare posibila - salvare format jpg cu o compresie mult mai mica plus un USM din photoshop dupa pentru corectia de sharp pierduta la redimensionare - sau redimensionare din photoshop cu optiunea bicubic sharper (vazut care varianta "merge" mai bine) sa pun si niste animale, vad ca e subiectul zilei, am putea face un subiect in fiecare zi, un fel de concurs, sau saptamanal Canon EOS 450D / Canon EF-S 60mm f/2.8 USM Macro Exposure: 1/200 sec Aperture: 5.0 Focal Length: 60mm Editat Noiembrie 9, 2009 de lgxmedia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stephon Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 multumesc pt. sfat! nu ma prea pricep la photoshop, dar invat pe parcurs! Mesaj completat tamron 30-700, distanta focala 300mm, timp expunere 1/640, f/13 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M a v e r i c k Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 @Maverick...ce obiectiv ai folosit? 70-200 f4 is pe 350d Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RussianTiger Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 mai multe din aceiasi serie aici: /index.php?...p;#entry2182351 am pus pelican(olul) pe desktop la birou..nu prea vad eu desktopul cat muncesc dar tare frumos e atunci cand apare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Noiembrie 9, 2009 Share Postat Noiembrie 9, 2009 Foarte reusite pozele cu cainii si pasarile Felicitari Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate