TrekOut Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 Frumoase poze , ce mi-as dori sa avem atata zapada acum .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 Frumoase poze , ce mi-as dori sa avem atata zapada acum .. sa fie la tine acolo in HD noi nu vrem zapada Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 La mai putin de 5000 de poze si un an de folosire a aparut un pixel mort pe senzor. Nici japonezii nu mai fac lucruri de calitate? Stiti cumva daca problemele de genu le acopera garantia? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 sa fie la tine acolo in HD noi nu vrem zapada Daaaaaa !!!!! Defapt sa ma si laud, ninge f frumos, iar in straja vad o multime de persoane ce skiaza . Sper sa ninga mult , sa prind si eu niste cadre, nu chiar atat de reusite ca a lui veics Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
veics Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 (editat) La mai putin de 5000 de poze si un an de folosire a aparut un pixel mort pe senzor. Nici japonezii nu mai fac lucruri de calitate?Stiti cumva daca problemele de genu le acopera garantia? pixel mort pe senzor? ar trebui sa ofere garantie, ai lovit senzorul? l-ai curatat singur? arata-mi si mie o poza sa vad si eu cum se vede un pixel mort , e un punct rosu? wow Schumy CJ, http://www.flickr.com/photos/schumy-ro/4172077058/ super tare ____ legat de poze cu zapada, eu anul acesta ma voi uita la poze, atat Editat Decembrie 12, 2009 de veics Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 (editat) Am descoperit ca prima poza cu problema pixelului a aparut la sfarsitul lui mai, in jur de cadrul 1300. Deci e clar o greseala de fabricatie, deoarece aparatul nu a fost scapat pe jos, nu o fost tinut la caldura sau frig nici atunci, nici acum. L-am remarcat numai acum fiindca am folosit iso 800 si cum interpolarea pixelilor ii mult mai mica automat pixelul stricat s-a vazut mai tare. Si ca sa vedeti cum arata unul, asa e al meu(marit de vreo 2 ori): @veics: ma bucur ca iti place cadrul Editat Decembrie 12, 2009 de Schumy CJ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 ce aparat e Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
midnight_rain Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 (editat) @schumy Din cate stiu dead/stuck pixels sunt acoperiti de garantie. Majoritatea camerelor au un numar foarte mic de pixeli morti, dar sunt eliminati din fabrica prin re-mapare din soft. D60-ul tau a scapat probabil printre degete. Vezi doar sa nu faci confuzia intre dead si hot pixels. Hot pixels apar la orice camera la ISO mare, in special in cadrele intunecate la expunere mai lungi si se datoreaza scurgerii de incarcare. Cei putin vizibili formeaza noise-ul. Editat Decembrie 12, 2009 de midnight_rain Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lgxmedia Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 busteni la babele acu' 2 saptamani, din pacate nu am timp de prelucrat la ele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
veics Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 busteni la babele acu' 2 saptamani, din pacate nu am timp de prelucrat la ele foarte frumoasa poza, imi place f. mult Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Decembrie 12, 2009 Share Postat Decembrie 12, 2009 busteni la babele acu' 2 saptamani, din pacate nu am timp de prelucrat la ele Asta zici ca-i din Serious Sam!! (ca s-o tinem tot cu giocurile).. Desi primul gand a fost "Look sir, droids!" Foarte reusita fotografia! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Decembrie 13, 2009 Share Postat Decembrie 13, 2009 @schumyDin cate stiu dead/stuck pixels sunt acoperiti de garantie. Majoritatea camerelor au un numar foarte mic de pixeli morti, dar sunt eliminati din fabrica prin re-mapare din soft. D60-ul tau a scapat probabil printre degete. Vezi doar sa nu faci confuzia intre dead si hot pixels. Hot pixels apar la orice camera la ISO mare, in special in cadrele intunecate la expunere mai lungi si se datoreaza scurgerii de incarcare. Cei putin vizibili formeaza noise-ul. Eu zic ca ii mort din moment ce acelasi pixel apare in toate pozele indiferent iso, atunci cand luminozitatea ii destul de mica. In pozele mai luminoase nu se observa problema. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
midnight_rain Postat Decembrie 13, 2009 Share Postat Decembrie 13, 2009 In cazul asta, cred ca e clara situatia. Daca-l dai inapoi in garantie, probabil o sa ti-l re-mapeze din soft si n-o sa mai apara. Daca tragi RAW si deschizi intr-un program care citeste RAW-uri, iti rezolva imaginea automat. Bine, asta e clar ca nu e o solutie viabila, doar ca fapt divers. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 In cazul asta, cred ca e clara situatia. Daca-l dai inapoi in garantie, probabil o sa ti-l re-mapeze din soft si n-o sa mai apara.Daca tragi RAW si deschizi intr-un program care citeste RAW-uri, iti rezolva imaginea automat. Bine, asta e clar ca nu e o solutie viabila, doar ca fapt divers. Pai tocmai din cauza ca Lightroom scoate problemele de genu nu am observat pana acum. Acum 2 zile am convertit un raw in jpg cu Irfan View si am vazut punctul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Biraid Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 De prin natură. Accept orice critici, sunt rezistentă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 foarte urate ma biraido in special prima Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M a v e r i c k Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 busteni la babele acu' 2 saptamani, din pacate nu am timp de prelucrat la ele Mie imi place asa cum e. Prea se pune accent pe prelucrare in ultima vreme... Orice poza tre sa fie minim HDR ca sa atraga atentia ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lgxmedia Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 (editat) Mie imi place asa cum e. Prea se pune accent pe prelucrare in ultima vreme... Orice poza tre sa fie minim HDR ca sa atraga atentia ... da, imi plac pozele mai naturale, dar aceea nu e... e chiar HDR si prelucrata, iar galbenul din cer e fake in ea iti place pentru ca e prelucrata, altfel ar fi doar o alta poza care nu atrage atentia (din pacate), multumesc de aprecieri tuturor P.S. HDR-ul eu il fac manual fara nici un soft gen photomatix sau automate din photoshop; masti, levels, gaussian blur, pensula,.... Editat Decembrie 14, 2009 de lgxmedia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M a v e r i c k Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 da, imi plac pozele mai naturale, dar aceea nu e... e chiar HDR si prelucrata, iar galbenul din cer e fake in ea iti place pentru ca e prelucrata, altfel ar fi doar o alta poza care nu atrage atentia (din pacate), multumesc de aprecieri tuturor P.S. HDR-ul eu il fac manual fara nici un soft gen photomatix sau automate din photoshop; masti, levels, gaussian blur, pensula,.... cul, si cum ramane cu "din pacate nu am timp de prelucrat la ele"? poate trebuia sa spui: nu am avut timp decat de un hdr. lol uite una neprelucrata: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lgxmedia Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 (editat) cul, si cum ramane cu "din pacate nu am timp de prelucrat la ele"? poate trebuia sa spui: nu am avut timp decat de un hdr. lol ceva de genul, din tot setul am avut timp doar de cateva, si doar una de afisat si sunt cateva sute de poze... Editat Decembrie 14, 2009 de lgxmedia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
veics Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 (editat) cul, si cum ramane cu "din pacate nu am timp de prelucrat la ele"? poate trebuia sa spui: nu am avut timp decat de un hdr. loluite una neprelucrata: unde e facuta poza asta?? ce sunt cladirile alea in stanga? pare foarte interesant Editat Decembrie 14, 2009 de veics Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
M a v e r i c k Postat Decembrie 14, 2009 Share Postat Decembrie 14, 2009 unde e facuta poza asta??ce sunt cladirile alea in stanga? pare foarte interesant In Alpi, langa Jungfrau; cladirile sunt Konkordia hut si observatorul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hosszu Toll Postat Decembrie 15, 2009 Share Postat Decembrie 15, 2009 Prima incercare de acest gen, sursa de lumina o lanterna cu leduri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
legionaru Postat Decembrie 15, 2009 Share Postat Decembrie 15, 2009 (editat) Prima incercare de acest gen, sursa de lumina o lanterna cu leduri Painting with light? Si mie imi place procedeul asta, chiar ma gandesc cum sa trag niste cadre. M-am jucat mai demult cu un pointer laser pe un perete si a iesit ceva interesant. Acum ma gandesc la ceva care sa implice ceva mai multa culoare. Incearca si cu un ISO 100, poate un F mai mare si implicit o expunere mai mare. Cred ca o sa iasa mai interesant. 1 secunda e cam putin ptr procedeul asta. Editat Decembrie 15, 2009 de legionaru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
veics Postat Decembrie 15, 2009 Share Postat Decembrie 15, 2009 snow snow snow Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate