uzunu Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 Se da una bucata eu care se imprastie frumos pe pamant. Se da una bucata cob care, in urma imprastierii, isi rupe doua urechi de prindere. Se incearca cu Poxipol, rezultatul fiind zero. Se intreaba pe forum. Practic am de prins la loc plastic cu plastic si (cred) antimoniu cu antimoniu. Cum se poate face treaba asta? Cu ce? Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bulinu' Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 (editat) antimoniu cu antimoniu se face cu sudura plastic cu plastic - vezi ca are BISON un adeziv special pt plastic care lipeste si ABS. iaca asta: http://www.bison.net/US/en/view.do?UID=af9...fc2c7dd2dc07bdc Editat Februarie 18, 2009 de Bulinu' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uzunu Postat Februarie 18, 2009 Autor Share Postat Februarie 18, 2009 Hmmm... Cu sudura ar fi un pic cam greu deoarece bucata aia e foarte aproape de spatele cobului (care-i plastic) si mi-e putin teama ca s-ar putea topi. Cat despre Bison, o sa incerc si multumesc de idee Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lupu Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 Mare grija daca e o zona care sustine puternic greutatea coburului. Cred ca ar trebui si ramforsata cumva daca e asa, ca lipiciul gol se desface de la vibratii. Eu am reusit sa lipesc antimoniu cu Poxipol acum ceva ani in urma (un carburator belit, cu CNC-ul din antimoniu) si il am si acum, nu l-a atacat nici benzina, nici vibratiile, deci cred ca nu materialul e problema majora. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mjollnir Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 Sarma . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RaduSPR Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 antimoniu de antimoniu lipesti cu sudura. platic de plastic: se ia un pistol de lipit electric preferabil de putere si se incepe se sa topeasa in plasticul in zigzag pe crapatura, se apropie cele 2 sau mai multe bucati si se aplica cu pistolul de lipit cat mai adanctot in zig zag, de-a latu, de-a lungu, din toate directiile pe fisura, daca ai la indemana mai adaugi niste plastic. peste tot compozitul ca sa fi sigur de rezultat mia poti veni cu un strat de BISON, dar ATENTIE bisonul se intareste in 24 de ore. spor la treaba Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ketemeu Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 (editat) "Plastic" este un termen foarte general. In el se incadreaza ABS, PVC, PP, BOPP, PET, PA, PU, PETE, PTFE, HDPE, LDPE etc, etc. Sfatul meu este sa cauti pe cutia aia, ca trebuie sa scrie ce fel de plastic este, si apoi sa cauti adezivul potrivit pentru "plasticul" respectiv. Atentie PP nu se lipeste cu NIMIC, decat la cald, caz in care iti recomand sa te lasi pagubas. Bafta. Editat Februarie 18, 2009 de ketemeu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ubord Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 ...sarma... antimoniu nu se sudeaza.... ...aluminiul da!...dar trebuie scule... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jane Roe Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 ...sarma... antimoniu nu se sudeaza.... ...aluminiul da!...dar trebuie scule... Antimoniu se sudeaza in argon MIG (in AC). Ideea este ca dupa sudura, trebuie tratament de recristalizare ( nu imi aduc aminte cum se chiama) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metoxil Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 intreb si eu aici ca sa nu fac alt topic: zilele trecute, cand m-am uitat sa vad ce filtru de aer am pe motor, am observat ca rezervorul fusese sudat... un petic dreptunghiular cam de 4/5 cm.. chestia e ca observasem eu mai de mult ca tot apare o dara mica de jeg pe marginea rezervorului dar m-am gandit ca e doar jegul scurs de pe interior amestecat cu umezeala. dar... se pare ca transpira pe la sudura aia, pasca masii, pentru ca am facut plinul si am observat ca dara aia era mai maricica si m-am manjit si pe crac. intrebarea este: cam ce adeziv se poate folosi ca sa reziste la benzina? (din experienta voastra) p.s. stiu ca ar trebui sudat, dar asta ar presupune sa golesc rezervorul, sa il scot, furtune, mufe, multa bataie de cap, pzda masii... on topic: incearca sa degresezi mai bine suprafetele si eventual sa incerci sa le faci mai aspre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Misterio Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 (editat) Asta e cea mai buna metoda de lipit plastic,lucrez in domeniu si credeti-ma ca am incercat toate metodele de lipire de care am auzit..asta e cea mai valabila: inainte..rupta in doua ,bucati si urechi de prindere lipsa: si dupa: Se numeste sudura plastic,se face cu aer cald cu presiune si cu plastic pe cod de plastic ABS,EPDM,PP..etc Editat Februarie 18, 2009 de Misterio Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
invictus Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 (editat) Se da una bucata eu care se imprastie frumos pe pamant. Se da una bucata cob care, in urma imprastierii, isi rupe doua urechi de prindere. Se incearca cu Poxipol, rezultatul fiind zero. Se intreaba pe forum. Practic am de prins la loc plastic cu plastic si (cred) antimoniu cu antimoniu. Cum se poate face treaba asta? Cu ce? Multumesc. Eu am lipit o ureche la aparatoarea de noroi de la roata din spate a 650gs-ului meu cu Bison Plastic, dar i-am pus si o intaritura din tabla, pt rezistenta la vibratii. Nu lipeste polipropilena si polietilena, timp de intarire 24 de ore, deci trebuie sa fixezi piesa cu cleme, foarte important. Este transparent si dur cand se intareste. Il gasesti in bricostore, praktiker si altele asemenea. antimoniu as incerca sa lipesc cu bison metal bicomponent, sau altele asemenea, trebuie citita documentatia, nu stiu daca fiunctioneaza. Editat Februarie 18, 2009 de invictus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
masterus Postat Februarie 18, 2009 Share Postat Februarie 18, 2009 Se da una bucata eu care se imprastie frumos pe pamant. Se da una bucata cob care, in urma imprastierii, isi rupe doua urechi de prindere. Se incearca cu Poxipol, rezultatul fiind zero. Se intreaba pe forum. Practic am de prins la loc plastic cu plastic si (cred) antimoniu cu antimoniu. Cum se poate face treaba asta? Cu ce? Multumesc. o idee romaneasca si de la batrani, daca vrei si poti sa aplici la cobul tau, ar fi sa dublezi urechea cu o tabla subtire de 0,5 sau chiar mai goasa, vopsita la culoare.va da rezistenta piesei de plastic. acum intre noi fie vorba , preia ceva tensiune piesa respectiva, de ci cu su dura cu tot ,nu va prezenta siguranta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 19, 2009 Share Postat Februarie 19, 2009 Ia-ti alt cob. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
invictus Postat Februarie 19, 2009 Share Postat Februarie 19, 2009 Daca bucatile rupte au numai rol estetic si nu de sustinere merg lipite, altfel probabil ca nu o sa tina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fuchsia Postat Februarie 19, 2009 Share Postat Februarie 19, 2009 Daca problema ta e legata cumva de sustinerea coburilor, ai grija ca suportii aia sint foarte solicitati, chiar si aia metalici. Am auzit de cazuri in care o sudura imperfecta s-a soldat cu pierderea topcase-ului, iar mie personal mi-a zburat topcase-ul de pe motor pe niste hartoape mai serioase. Urmarile sint nasoale daca iti zboara cutia pe autostrada / in garla / in roata motoristului din spate / and so on. Cel mai bine ar fi sa il inlocuiesti complet cu unul nou sau cu unul executat de un meserias, sau asigura-l suplimentar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Februarie 19, 2009 Share Postat Februarie 19, 2009 Se da una bucata eu care se imprastie frumos pe pamant. Se da una bucata cob care, in urma imprastierii, isi rupe doua urechi de prindere. Se incearca cu Poxipol, rezultatul fiind zero. Se intreaba pe forum. Practic am de prins la loc plastic cu plastic si (cred) antimoniu cu antimoniu. Cum se poate face treaba asta? Cu ce? Multumesc. In primul rand, ala nu e cob caruia i se rup urechile de prindere cand dai cu el de pamant. In al doilea rand, alea nu le mai lipesti la loc sa tina in veci. Gandeste-te ca nu au tinut cat erau intregi.. E ca si cum ai incerca sa lipesti balamalele la usa... Eu am unele fake-givi si cand am cazut odata s-au rupt ghearele din suport si nu s-au rupt urechile cobului... Am inlocuit suportul si asta a fost. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uzunu Postat Februarie 19, 2009 Autor Share Postat Februarie 19, 2009 No, una dintre urechi era dinainte rupta si lipita, deci nu-i vorba de cobul BMW. Acum stau cu ochii pe beemerboneyard si pe ebay, poate apare vreunul de luat. Eu caut acum o solutie temporara, sa tina la drum pe asfalt, nu la endureala si cazaturi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metoxil Postat Februarie 21, 2009 Share Postat Februarie 21, 2009 multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carlothedog66 Postat Februarie 25, 2009 Share Postat Februarie 25, 2009 lipesti pe interior fibra de sticla merge pe orice,plastic,metal,fibra daca ai mai multe bucati mici le lipesti cu , ,picatura,, sa tina macar pana intinzi maglavaisu indicatii mai multe pe cutie,1 kil de rasin+panza+intaritor costa CAM 50 LEI dupa care chituiesti ,sprit chit,vopsea daca mai faci inainte si alte suduri,lipituri mai bine, da pe urma da musai cu fibra si nu sa mai dezlipeste si nici nu iasa tiganie cu pocnituri sau stiu io ce table adaugate inainte sa lipesti fibra dai cu un smirghel dur,daca crezi ca nu tine numai un strat poti pune 2-3 in functie de cat de rezistenta vrei sa iasa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogd_and Postat Februarie 27, 2009 Share Postat Februarie 27, 2009 putin offtopic: dar daca am metel pe metal lipit cu garnitura lichida (Three Bond gri cred), aveti idee cum dezlipesc? e cazul la mine la capacul pompei de apa; sa incerc incet cu cutzitul? mi-e teama sa nu sparg; Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bulinu' Postat Februarie 27, 2009 Share Postat Februarie 27, 2009 se incalzeste > 2xx grade celsius. nu mai stiu exact, dar scrie in specificatiile smacului Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Februarie 27, 2009 Share Postat Februarie 27, 2009 putin offtopic: dar daca am metel pe metal lipit cu garnitura lichida (Three Bond gri cred), aveti idee cum dezlipesc? e cazul la mine la capacul pompei de apa; sa incerc incet cu cutzitul? mi-e teama sa nu sparg; poate merge spray pentru suruburi blocate cu adeziv Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate