Sari la conținut

Honda AfricaTwin - XRV650/750


Postări Recomandate

prietene rip-husi! nu te necaji pentru nici una dintre necazurile tale, nu merita!

nu uita ca orice sut in fund este un pas inainte!

astea fiind zise eu as vrea niste poze si mai multe detalii despre intamplare !

daca ar fi dupa mine nu m-as complica cu solutii de moment ci mai degraba as desface motorul. sa fiu sigur ca nu e nimik rupt sau deformat! asta pentru ca imi place mie sa mesteresc si sa ma asigur ca totul e in parametri!

dar varianta cea mai eleganta ar fi sa schimbi motorul(nu are voie sa se deplaseze nimik, sau cel putin nu juma de centi) daca e ceva serios !

desfa repede motorul, vezi ce si cum , si daca e buba da un call la baiatul de la cluj si vezi cu cat vinde motorul daca nu l-a dat deja .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 12,4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Referitor la resetarea tripmasterului: treaba asta se întâmplă Âşi când ai motorul pornit de vre-o 30 sec. minim? dacă da... e cam dubios. Sugerez să verific puțin încărcarea.

 

Raoul.. xenoanele tale sunt bixenoane? nu par a fii pe soclu H4. Dacă nu sunt aÂşa nu prea cred că ai cum să le adaptezi din cauza distanțelor focale din far. Nici nu Âştiu dacă ar încăpea acolo. Sincer ar merita încercat. Când mai eÂşti cu mobra brin braÂşov poate pot să dau o tură să vedem ce-i acolo. Balastul e încorporat în soclul becurilor? Nu exitstă vre-un releu separat?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@galen- ce mi-ar trebui ca sa pun becurile astea pe afrikana! http://imageshack.us/photo/my-images/864/dsc00180oy.jpg/

multumesc anticipat!

@tibor-mt tu cred ca ai consumul atat de mic si din cauza ca ai afrikana de 650cc!

Nu seamana de loc cu ale mele. Nu-mi dau seama daca sint sau nu bixenoane, adica daca au electromagnetul care deplaseaza axial perla de cuart unde are loc descarcarea. In plus nu vad balasturile nici releul. Din pacate informatia vizuala este insuficienta. Ai ceva documentatie la ele? indicatii de ambalaj, etc.

 

Principial o instalatie de bixenoane auto(necesara la africana deoarece are doua faruri bifazate) este compusa din releul de comanda cele doua balasturi(de fapt convertizoare regulatoare)si cele doua bixenoane care trebuie sa aiba soclu H4. Soclurile vechi (ale luminarilor de 35 w) se arunca, iar soclurile bixenoanelor se fixeaza cu arcuri pe reflectoarele respective folosind distantiere de carton pentru a regla becul pe faza scurta in focarul reflectorului.

 

In pozele tale vad tubul de sticla care contine perla de cuart, dar nu vad obturatorul de aluminiu reflectorizant care impiedica orbirea altora si recupereaza prin reflexie razele parazite.

Am facut un topic despre xenoanele mele dar nu mai stiu daca pe Cluj local(parca) sau aici acum cam 2,5-3 ani cind le-am montat atit pe auto cit si pe africana.Da un search please. cuvint cheie xenoane ; user Galen

 

Astept informatii suplimentare despre lampoacele tale. Kituri H4 bixenon (ca al meu) poti achizitiona de aiurea sau de unde le-am luat si eu, respectiv de la firma GEO Comunications Cluj Napoca str. Otetului nr.5A tel.0264-307072

 

prietene rip-husi! nu te necaji pentru nici una dintre necazurile tale, nu merita!

nu uita ca orice sut in fund este un pas inainte!

astea fiind zise eu as vrea niste poze si mai multe detalii despre intamplare !

 

 

Perfect de acord in plus:

 

Am dat fuga sa vad un pic blocul meu motor si nu exista in partea inferioara nici o alta posibilitate sa se "decaleze" jumatatile decit daca una dintre ele(aia care a halit socul) s-a deformat. Solutie-din pacate doar demontarea motorului indreptarea si eventual sudarea partii indoite daca se va crapa la indreptare. :huh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

<!--quoteo(post=2839948:date=May 3 2011, 12:52 AM:name=dracones)--><div class='quotetop'>QUOTE (dracones @ May 3 2011, 12:52 AM) <a href="index.php?act=findpost&pid=2839948"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Iti dau eu o membrana buna , ai numarul meu .<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

 

Zis si facut, omul m-a rezolvat, respecte!. Cu un pic de bafta si cu una lipita de rezerva o sa ma tina sezonul asta. Atrag insa atentia tuturor africanilor posesori de RD-04 ca membranele sint cam "gata' indiferent de rulaj, timpul isi spune cuvintul. Guma se rigidizeaza si crapa. Eu am crapat in 2 ani 3 membrane de RD-04 dintre care doua aveau sigur doar 60 mii de km. Ma rog in cazul meu exista si explicatii, exploatez africana cam nemilos si trag des spre maxim gazul.

 

Oricum urmatoarea miscare va fi sa adaptez carburile de RD-07 care cistiga si aprox un litru economie la suta. Merci Sherky pentru link, tipul acela a frezat ceva la capacele noi de admisie si este o solutie eleganta si profesionala. Dar in opinia mea se poate rezolva si mai simplu cu un pic de strungarie. Poate sa-mi spuna cineva cit consuma in regim extra si urban o africana RD-07? RD-04 consuma in reguim de croaziera (90-120) cam 6,5 litri , iar in oras sau impinsa pe la 150 - 8-9 litri.

<b>Mesaj completat</b>

Va rog seriozitate similara la aprecierea consumului de RD-07. Adica am un avantaj real daca ma chinui sa adaptez carburile de RD07? <img src="/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/beer.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":huh:" border="0" alt="beer.gif" />

Salut, anul trecut cand am venit la Nadrag mi-a luat vacuta 4,9 dar nu am depasit viteza de 110 km/h, iar depasirile le-am facut destul de incet adica nu am trantit mana in gaz.

cand am venit cu ea pe roti di Austria i-am facut consumul la 120-130 km/h cu cutiile pe ea si cam 100 kg incarcatura si mi-a luat 6,3.

Acum depinde si de felul fiecaruia de condus.In Bucuresti alergata sare undeva pe la 8,5.

 

Salutare o intrebare pt cunoscatori ori pt cei ce au dat de aceasta problema si anume am pus o pereche de xenoane pe AT din 99 iar in momentul cand le pornesc se reseteaza tripmasterul banuiesc ca fenomenul se datoreaza consumului marit la pornirea xenoanelor,exista vre-o solutie pt a nu se reseta tripul?

Salut,NU am gasit nici-o rezolvare.Le-am dat jos.Si eu pateam aceeasi treaba mai ales ca era ciudat ca nu se reseta la fiecare aprindere de faruri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu aceeasi ocazie am observat si ca garnitura dintre blocuri a fost impinsa afara putin .

 

Cele 2 cartere ale motorului -stang si drept- nu au nici o garnitura intre ele ci doar putin silicon din fabrica.

Iti recomand un BISON METAL pus pe locul cu pricina ( o seringa cu 2 recipiente ce se amesteca) la pretul de 20 lei decat desfacut total motorul (manopera, bla bla) .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Distantiere de carton? Dezvolta puțin.

pentru reglaj axial, se pun intre soclul xenonului si reflector pina cind balonul de descarcare este in centrul optic(se observa calitatea si omogenitatea conului de lumina emis de fiecare far

 

Cu aceeasi ocazie am observat si ca garnitura dintre blocuri a fost impinsa afara putin .

 

Cele 2 cartere ale motorului -stang si drept- nu au nici o garnitura intre ele ci doar putin silicon din fabrica.

Iti recomand un BISON METAL pus pe locul cu pricina ( o seringa cu 2 recipiente ce se amesteca) la pretul de 20 lei decat desfacut total motorul (manopera, bla bla) .

E o idee de reparatie provizorie si asta. Multa bafta sa tina!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai am aflat ca Pedros face niste teste cu un tripmaster, care nu mai primeste comanda de la cablul de kilometraj, ci de la un senzor de trip de bicicleta.

Nu stiu de ce e atata agitatie cu tripmasterul. Eu nu as renunta la xenon pentru trip. Mi se pare o chestie total inutila, greoaie de operat si care mai mult incurca. Erau pe la Louis niste tripuri foarte faine, micute, si care faceau o gramada de chestii. Aratau viteza pana pe la 300 de km/h, viteza medie, timpul, timpi intermediari, total traseu, total kilometrii, timpul efectiv cat motocicleta a mers si cat a stationat si inca o gramada de chestii, si e putin mai mare decat un ceas de mana. Si nici nu costa mult. E comandat de un senzor magnetic, deci nu mai ai probleme nici cu cablul de kilometraj, nici cu melcul care moare cand iti e lumea mai draga. Si se paote si reseta usor, pentru cei ce vor sa il coreleze cu un roadbook. Eu unul decat sa imi rup gatul uitandu-ma pe trimpaster cu niste lumanari, mai bine vad bine in faza, si ma lipsesc de panarama aia. In urma modificarilor pe care o sa le sufere Africana, singurul ceas care o sa imi ramana in bord o sa fie cel de temperatura. E posibil sa mai apara unul de nivel la benzina, dar restul dispar.

RIP, pare rau ca ai ceva probleme, dar las ca trec. Asa cum spunea cineva, orice sut in coor e un pas inainte.Si eu zic sa mergi pe mana lui RedPlanet. Daca nici el nu se pricepe la motoare... Lipeste-l cu Bizon Epoximetal, pune ulei si vezi daca mai merge motorul. Daca functioneaza, atunci ai noroc, daca nu, asta e, nu ai avut noroc, dar merita sa incerci solutiile ieftine, mai ales ca nu treci printr-o perioada care sa iti permita sa te apuci de investitii. Si daca vrei interventie chirurgicala, ia legatura cu RedPlanet. Dar cred ca tre' sa stai la rand, ca e deja coada mare...

 

P.S. 1. Axul de fatza l-am gasit si vedem cum facem sa il primesti.

2. Crash-bar-ul pleaca maine la Buzau.

3 Ceva amatori pentru un cric central custom de RD04? Ca de cand cu furca de KTM, cricul a ramas mic :huh:

 

http://www.louis.de/_40568780e1fac9f96eb3f5dfbeccb907dc/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=480&wgr=346&list_total=20&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10034543

post-3626-0-25327500-1304630590_thumb.jpg

post-3626-0-88190500-1304630624_thumb.jpg

post-3626-0-70887900-1304630672_thumb.jpg

Editat de boieru'
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

RIP, pare rau ca ai ceva probleme, dar las ca trec. Asa cum spunea cineva, orice sut in coor e un pas inainte.Si eu zic sa mergi pe mana lui RedPlanet. Daca nici el nu se pricepe la motoare... Lipeste-l cu Bizon Epoximetal, pune ulei si vezi daca mai merge motorul. Daca functioneaza, atunci ai noroc, daca nu, asta e, nu ai avut noroc, dar merita sa incerci solutiile ieftine, mai ales ca nu treci printr-o perioada care sa iti permita sa te apuci de investitii. Si daca vrei interventie chirurgicala, ia legatura cu RedPlanet. Dar cred ca tre' sa stai la rand, ca e deja coada mare...

topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=480&wgr=346&list_total=20&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10034543

 

Mersi pentru incurajari baieti . Asa e , problemele trec . Deja am gasit alt servici , chiar ceva mai bun .

In ce priveste Africuta , m-am hotarat sa ma duc weekendul asta acasa si sa o carpesc . O sa o curat bine sa fiu sigur ca nu are deformari sau crapaturi in bloc si dupa asta o sa aplic solutia propusa de @red_planet . Motorul se auzea si functiona impecabil alea 3-4 minute cat l-am mai tinut pornit dupa lovitura asa ca nu vad de ce sa nu continue asa . Fiindca noul servici e la vreo 7 km de noua locuinta o sa am neaparat nevoie de el si sper sa nu ma lase la greu .

Multumesc inca o data pentru sfaturi si incurajari !

 

Noroc bun !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa nu uiti sa faci o poza! si ... mie unul nu-mi plac carpelile. am patit destule si am vazut ca , cel putin in cazul meu, de fel scapi mai ieftin cu o rep[aratie ca la carte!

Nu uita sa faci multe teste dupa ce o repari cu poxipol, sa vezi cum se prezinta rezolvarea si la cald!

dap, este capabila sa duc mult mai mult decat zice manualul! asta pentru discutia legata de cat cara afrikana!

p1030025.th.jpg

 

sa nu uiti sa faci o poza! si ... mie unul nu-mi plac carpelile. am patit destule si am vazut ca , cel putin in cazul meu, de fel scapi mai ieftin cu o rep[aratie ca la carte!

Nu uita sa faci multe teste dupa ce o repari cu poxipol, sa vezi cum se prezinta rezolvarea si la cald!

dap, este capabila sa duc mult mai mult decat zice manualul! asta pentru discutia legata de cat cara afrikana!

p1030025.th.jpg

o carena RO-ano vrei si eu ca tare bine arata! merge pe farurile stoc? pret? prindere in fata?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dap, este capabila sa duc mult mai mult decat zice manualul! asta pentru discutia legata de cat cara afrikana!

 

 

 

 

din fericire rip husi a ales calea grea iesind din secta emo si a renuntat la sinucidere si a reparat si africanuta verde...a turnat un nou bloc motor cu o baie de ulei de 5 cm de bison bine omogenizat timp de 15 min ca la cartepost-8168-0-03144900-1304787733_thumb.jpg

post-8168-0-11592800-1304788247_thumb.jpg

post-8168-0-78049500-1304788268_thumb.jpg

post-8168-0-97191400-1304788383_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai am aflat ca Pedros face niste teste cu un tripmaster, care nu mai primeste comanda de la cablul RCS de kilometraj, ci de la un senzor de trip de bicicleta.

 

Era tricicleta Sebi. :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa nu uiti sa faci o poza! si ... mie unul nu-mi plac carpelile. am patit destule si am vazut ca , cel putin in cazul meu, de fel scapi mai ieftin cu o rep[aratie ca la carte!

Nu uita sa faci multe teste dupa ce o repari cu poxipol, sa vezi cum se prezinta rezolvarea si la cald!

 

 

Am dat cu lipici si deocamdata tine . Teoretic lipiciul tine pana la 100 grade Celsius dar numi in timp o sa vad ce o sa fie . Pana la urma nu erau deplasate blocurile . Stiti triunghiul ala din scut taiat si orientat la interior . Cand am lovit cu scutul de bordura rahatul ala mi-a spart baia . Astazi l-am indreptat si e destul de tare . La prima ocazie pun flexul pe el .

 

Noroc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La prima ocazie pun flexul pe el

Nu la sa pina la prima ocazie,,,,, ca o data vede nasu aia,,,finei.

Editat de pedros
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

triunghiul ala e gandit pt schimbul de ulei! decat sa-l tai mai degraba l-ai aduce la nivel cu scutul!

 

 

 

m-am gandit si eu la solutia cu indoitul bucatii ambutisate la loc, dar totusi la rd07-le verde al lui rip am vazut ca atunci cand a presat scutul bucata de aluminiu s-a indoit pe baie pana a dat de o caseta de 3pe2cm turnata probabil tot pt rezistenta sau cine stie...nemaiavand unde sa se plieze a puscat baia..acum ma gandesc ,daca indoim tigaia la nivel cu scutul tot e ciudat ca na eu pe coclauri am mai prins crengi in scut atunci cand le arunca roata fata si daca ghinionul face sa se nimereasca vreo bucata de ferbeton ,sau o teava rebela asa cum mai gasim si pe sosele..daca una din astea ar prinde chiar portiunea ambutisata ar trimite teava fix in baie ...acum clar ca suna cam paranoic ce spun dar ma gandesc ca e mai bine sa fie taiata si astfel se creaza spatiul sa treaca si eventualele crengi sau pietre fara sa fie impinse mai intai in baia de ulei.

post-8168-0-15988200-1304931365_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

triunghiul ala e gandit pt schimbul de ulei! decat sa-l tai mai degraba l-ai aduce la nivel cu scutul!

In plus , de cate ori ati schimbat uleiul cu scutul pe motor. Eu niciodata .

 

 

Noroc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In plus , de cate ori ati schimbat uleiul cu scutul pe motor. Eu niciodata .

 

 

Noroc !

 

Scutul are 4 suruburi . E simplu de dat jos si mult mai ieftin de polizat coltul decat de sudat baia . Ptr schimbul de ulei , indepartarea scutului iti confera alte posibilitati de acces la filtru si buson de golire . Si pe langa asta , se poate curata zona dupa schimb .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In sfarsit, bucata de fier s-a intors acasa. Axul cu pricina a ajuns din Japonia si m-am pus pe lucru. In curand sper scot Africana la prima plimbare.

post-39234-0-95199500-1305038839_thumb.jpg

 

 

ce sexy arata :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Update: am schimbat distributia (am scapat de bataia din motor), reglat supape, schimbat ulei, curatat carburatoare + sincronizat. Toate astea au fost facute cu o toba Marving Silenecer. De curand mi'am facut rost de o toba Arrow, si consumul a crescut considerabil, in oras, ajung la 9. Ar trebui umbalat la carburatoare din nou?

a, am uitat, mi'am schimbat carenele spate cu altele de rd07.

 

 

 

o sa refac pozele, astea au iesit cam neclare, si sunt singurele pe care le am

 

 

 

Adi

post-54139-0-10788200-1305111230_thumb.jpg

post-54139-0-85757700-1305111260_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...