steph Postat Iunie 18, 2012 Share Postat Iunie 18, 2012 Cu topcaseul meu ce se aude? Vineri plec in concediu si cel mic pe care il am acum nu prea ma ajuta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Iunie 20, 2012 Share Postat Iunie 20, 2012 Intrebare pt cei care fac suporti si topcaseuri de aluminiu: am achizitionat un topcase de la o firma din polonia (http://www.alkar-moto.pl/): placa de prindere: este un sistem quick release cutia: ce am patit dupa o tura de 2 sapt pe drumuri proaste si cam 70 km de offroad d-ala valurit, unde daca mergi cu mai putin de 40 ai senzatia ca esti pe un picamer - s-a rupt placa de prindere el zice ca placa e facuta din material AlMg3 de 4 mm. cica acum a refacut-o din material de 5 mm si ar tb sa tina mai bine. Cei care fac suporti pt topcaseuri din ce material il faceti? Ce ma sfatuiti? Daca omul imi trimite alta de 5 mm e ok sau e nevoie de o placa facuta din alt material? Multumesc, Bob Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cnairda Postat Iunie 20, 2012 Share Postat Iunie 20, 2012 exact fazele astea speram sa le evit daca imi pun top/cutii metalice. in orice caz, mai conteaza si ce greutate bagi in ele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klu Postat Iunie 20, 2012 Share Postat Iunie 20, 2012 exact fazele astea speram sa le evit daca imi pun top/cutii metalice. in orice caz, mai conteaza si ce greutate bagi in ele. @cnairda, stai linistit ca nu se rup atat de des! Dupa cum arata ruptura la placa de mai sus nu statea bine pe suport, era in tensiune, de acolo si cedarea de material! Mai repede te astepti sa cedeze suportul de la sidecase, nu cel de la topcase! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Iunie 20, 2012 Share Postat Iunie 20, 2012 (editat) placa nu era in tensiune. era dreapta. e adevarat ca a fost cam grea cutia. cred ca a avut vreo 10-14 kile. Bob Editat Iunie 20, 2012 de bob66 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klu Postat Iunie 20, 2012 Share Postat Iunie 20, 2012 placa nu era in tensiune. era dreapta. e adevarat ca a fost cam grea cutia. cred ca a avut vreo 10-14 kile. Bob inteleg, dar dupa cum arata ruptura, parca era sustinuta doar pe centru si placa a flambat din cauza greutatii! fundul cutiei nu este deformat? tinand cont ca este vorba de topcase, care are o pozitie mai mult sau mai putin orizontala nu este normal sa cedeze! greutatea este repartizata aproape egal pe fundul cutiei si pe suport! daca teava pe care se sprijina placa topcase-ului este simetrica si nu cedeaza un brat, nu prea vad cum s-ar putea rupe placa de la mijloc( de fapt vad in pozele tale dar nu imi explic) 10-14 kg nu este mult pt topcase! unii oameni pun 20+ kg pe topcase deoarece este mai rezistent decat sidecase-urile! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Iunie 20, 2012 Share Postat Iunie 20, 2012 cum arata in poze. e logica ruptura. topcaseul are 2 puncte de prindere intre suruburile de prindere ale placii si celelate 2 dupa aceasta. ceea ce la 14kg i-a permis sa flambeze repetat pt ca partea din spate nu opunea deloc rezistenta.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klu Postat Iunie 20, 2012 Share Postat Iunie 20, 2012 cred ca este un defect de proiectare al suportului! nu ar trebui sa se intample! o grosime de 4 mm ar trebui sa fie suficienta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Iunie 20, 2012 Share Postat Iunie 20, 2012 Intrebare pt cei care fac suporti si topcaseuri de aluminiu: am achizitionat un topcase de la o firma din polonia (http://www.alkar-moto.pl/): placa de prindere: este un sistem quick release cutia: ce am patit dupa o tura de 2 sapt pe drumuri proaste si cam 70 km de offroad d-ala valurit, unde daca mergi cu mai putin de 40 ai senzatia ca esti pe un picamer - s-a rupt placa de prindere el zice ca placa e facuta din material AlMg3 de 4 mm. cica acum a refacut-o din material de 5 mm si ar tb sa tina mai bine. Cei care fac suporti pt topcaseuri din ce material il faceti? Ce ma sfatuiti? Daca omul imi trimite alta de 5 mm e ok sau e nevoie de o placa facuta din alt material? Multumesc, Bob placa de 5mm va avea un plus de rezistenta. roaga-l daca poate sa dea un unghi de inclinare la partile laterale care vor actiona ca un cornier si vor rigidiza si mai mult placa in cauza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Iunie 21, 2012 Share Postat Iunie 21, 2012 (editat) Mie-mi pare aluminiu ordinar. S-a rupt la fel cu portbagajul facut de mine din acelasi material, dar de 6mm. Cand l-am refacut am renuntat la decupajele initiale si i-am lasat o margine indoita care se constituie intr-un "cornier" care rigidizeaza tot ansamblul. Exact ce a recomandat si Cavalerul. La mine s-a crapat tot dupa un drum de 700 km pe sosele proaste , supraincarcat si cu suruburile de prindere usor slabite, fara sa observ la timp. Acum , cu noul design, dar din acelasi material, ca altul nu am avut, se conporta mult mai bine, evident si suruburile le-am blocat cu Loktite albastru. Editat Iunie 21, 2012 de bogdan_harea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Iunie 21, 2012 Share Postat Iunie 21, 2012 cu albastru am desenat prinderile quick lock pt cutie, iar cu rosu sunt desenate suruburile de prindere de motocicleta. sunt identice cu cele originale cu care se prinde placuta care vine cu motocicleta din fabrica. pe suruburile quick lock gliseaza o sina prinsa de topcase (o sa pun o poza cand ajung la motocicleta). la suruburile din spate (ori ca placuta care gliseaza a fost mai subtire, sau decupatura in surub mai groasa) a fost un joc cam de juma de mm. eu chiar ma gandeam inainte de excursie ca as da alte gauri in placa de aluminiu sa mut cutia 1 cm mai in spate sa fie mai mult spatiu pt pasager. intr-adevar, greutatea cutiei e sustinuta numai in partea de langa sa, pe partea cealalta sta in aer. nu stiu daca o sa ma pot intelege cu polonezul respectiv, care nici nu prea stie engleza. daca nu reusesc, sunt in bucuresti ateliere care imi pot face o placa de sustinere ca lumea? Bob Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Iunie 21, 2012 Share Postat Iunie 21, 2012 (editat) Deci problema nu este placa.daca te uiti vei vedea ca ea este prinsa in 4 suruburi care formeaza un patrat cu o latura mica de tot.practic 50% din case sta in aer.va intra in vibratie si se va rupe.Solutia este sa sprijini placa in 4 puncte mai departate si la 990 este o problema.....dar se poate rezolva. O placa daca te ajuta iti pot da eu dar este ca si cea din poza si are 3mm.Nu te costa nimic si daca o sprijini bine nu se va rupe clar. Editat Iunie 21, 2012 de lauramarginea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Iunie 23, 2012 Share Postat Iunie 23, 2012 am motat si eu coburile in sfarsit! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ow3x3xpr3ss Postat Iunie 23, 2012 Share Postat Iunie 23, 2012 am motat si eu coburile in sfarsit! pfffff.........., sant superbe . asa DA!!!! cat mai multi km sa faci cu ele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi_radu Postat Iunie 25, 2012 Share Postat Iunie 25, 2012 sunt superbe . imi poti spune originea ? eu tot caut si caut si cred ca pana in august plec cu ruxacu prin de motor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Iunie 25, 2012 Share Postat Iunie 25, 2012 (editat) important este sa iti placa tie........ Da ce zici de noul.... fund ambutisat cu nervura de intarire laterale la fel plus ca vor fi echipate cu un sistem de prindere quick look Fara nituri pop decit la urechile de pe capac Editat Iunie 25, 2012 de lauramarginea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andry Postat Iunie 25, 2012 Share Postat Iunie 25, 2012 Eu zic că o să le placă germanilor Âşi mă bucur nespus pentru ei. Dar mai tare mă bucură faptul că avem poze cu produsul înaintea lansării în Occident, lux ce să mai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
melciu Postat Iunie 25, 2012 Share Postat Iunie 25, 2012 in schimb raspunsuri la intrebari pertinente oha... dupa cum ii cheful. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Iunie 25, 2012 Share Postat Iunie 25, 2012 fara nici o retinere sau suparare mi se pare corect sa vand unei singure persoane decit la 100 si tare a-si vrea sa vad fatzalau la ala care ar face altfel in locul meu da asa cu mana pe suflet Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Iunie 26, 2012 Share Postat Iunie 26, 2012 important este sa iti placa tie........ Da ce zici de noul.... fund ambutisat cu nervura de intarire laterale la fel plus ca vor fi echipate cu un sistem de prindere quick look Fara nituri pop decit la urechile de pe capac Cutii cu quick lock cred ca m-ar interesa si pe mine anul viitor. Cat de solid va fi quick lockul.. sa zicem in caz de cazatura laterala? (comparand cu cele fara quick lock sau cu cele gobi de plastic, la care dupa cateva cazaturi s-au stricat incuietorile) Bob Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Iunie 27, 2012 Share Postat Iunie 27, 2012 mi-am facut de lucru cu masina de cusut Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Iunie 27, 2012 Share Postat Iunie 27, 2012 mi-am facut de lucru cu masina de cusut Poate te inspiri si de aici un pic: http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10024739&lang=en Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Iunie 28, 2012 Share Postat Iunie 28, 2012 Poate te inspiri si de aici un pic: http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10024739&lang=en nice. ms. stiu ce am de facut Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauramarginea Postat Iunie 29, 2012 Share Postat Iunie 29, 2012 sistemul de prindere.......... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rul Postat Iunie 29, 2012 Share Postat Iunie 29, 2012 (editat) sistemul de prindere.......... Pt off road nu este bun..cutia va "zdrangani"..si se va rupe !!schimba unghiul de insertie a cutiei de la orizontal la unul pe diagonala care v-a face ca greutatea cutiei sa "pretensioneze" sistemul de prindere eliminand asfel mult din jocul cutiei pe un drum denivelat!!da-i procent din vanzari pt sfat!!! Ps...cand copiezi ceva este bine sa iei partile bune!! Editat Iunie 29, 2012 de rul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate