Sari la conținut

Incarcatoare - Acumulatori Moto - Incarcare/Intretinere/Comparatii

Postări Recomandate

Acum 4 ore, foxbat a spus:

man. nu te supara.dar nici unul din care au spus ca e ok nu au idee despre ce inseamna un charger corect.

in fine. i'm done. cumparati gunoaie daca nu conteaza sfatul profesionist.

Am CTEK MX5 si am avut si de la Lidl pe care l-am imprumutat si am ramas fara el, acesta fiind motivul pentru care am luat altul. 

Pe cel de la Lidl l-am avut cam 5 ani si l-am folosit destul, inclusiv la baterii omorate de releul regulator defect. Zero probleme. O fi bun, o fi rau, cine stie!?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2,5k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 12 minute, SONYC a spus:

Man, lasa vrajeala. Nu esti deloc tampit.. esti in schimb foarte incapatanat. Motivul insa ma intriga.. grija altuia? Nu-i cazul zic..

pe bune ca sunt. da, fix de aia am postat. stii zicala aia ca "si tampitul de grija altuia". vezi, asa se recunosc tampitii care n-au de lucru si posteaza.

cel putin tu cam invarti roata. ceea ce i super!

tu stii cel mai bine daca poti sa ajuti sau nu. Dar pesemne ca bascalia e si ea buna la ceva.

Ajuta daca poti, daca nu - lasa-l pe "Sefu".

Acum 3 minute, Ruginel a spus:

Am CTEK MX5 si am avut si de la Lidl pe care l-am imprumutat si am ramas fara el, acesta fiind motivul pentru care am luat altul. 

Pe cel de la Lidl l-am avut cam 5 ani si l-am folosit destul, inclusiv la baterii omorate de releul regulator defect. Zero probleme. O fi bun, o fi rau, cine stie!?

as face o comparatie dar sper sa fie de ajutor si sa nu iste si mai multe nelamuriri.

avut pe masini/motoare baterii cu Pb ( agm. efb, clasice, gel samd). Au mers bine decenii.

Dupa ce am descoperit "Litiul" cum sa pot sa spun " ce buna e bateria cu Pb" ? Mai ales cand e vorba de preturi similare..

Link spre comentariu

• Moderatori

Cand am lucrat in service,am primit la reparat pe platforma,2 motociclete ce au ars de la bateriile litiu.

Or fi bune sau nu cele pe litiu,nu stiu,ca ezit sa imi dau foc la vreun motor,dar 100% nu am vazut motociclete arse de la bateriile clasice.

Eu doar am tras concluzia.

Ca sa fie info completa,era vorba de un SV650 si un Duke 390.Acum imi pare rau ca nu le-am si pozat.

Link spre comentariu

Acum 21 minute, foxbat a spus:

as face o comparatie dar sper sa fie de ajutor si sa nu iste si mai multe nelamuriri.

avut pe masini/motoare baterii cu Pb ( agm. efb, clasice, gel samd). Au mers bine decenii.

Dupa ce am descoperit "Litiul" cum sa pot sa spun " ce buna e bateria cu Pb" ? Mai ales cand e vorba de preturi similare..

Tot ca o comparatie, daca vrei sa incarci baterii pe litium cu incarcatoare pentru Pb, problema nu este la incarcator.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Ruginel a spus:

Tot ca o comparatie, daca vrei sa incarci baterii pe litium cu incarcatoare pentru Pb, problema nu este la incarcator.

cine a spus asta? eu in niciun caz.

comparatia pe care am facut era in continuarea postarii tale, daca ceva a mers bine nu inseamna ca ramanem la tehnologia aia(nici motorul cu abur nu i rau:)) )

Acum 3 ore, Kristian a spus:

Cand am lucrat in service,am primit la reparat pe platforma,2 motociclete ce au ars de la bateriile litiu.

Or fi bune sau nu cele pe litiu,nu stiu,ca ezit sa imi dau foc la vreun motor,dar 100% nu am vazut motociclete arse de la bateriile clasice.

Eu doar am tras concluzia.

Ca sa fie info completa,era vorba de un SV650 si un Duke 390.Acum imi pare rau ca nu le-am si pozat.

sigur ca se intampla asa ceva - EV-urie iau foc de la baterii, ICE-urile de afurisite ce s. discutia cu "incendiile" e pe topicul cu EV-urile:).  aici era de incarcatoare doar .

Link spre comentariu

• Moderatori
Acum 47 minute, foxbat a spus:

....

sigur ca se intampla asa ceva - EV-urie iau foc de la baterii, ICE-urile de afurisite ce s. discutia cu "incendiile" e pe topicul cu EV-urile:).  aici era de incarcatoare doar .

Topicul se numeste foarte clar:

Incarcatoare - Acumulatori Moto - Incarcare/Intretinere/Comparatii

Acum 4 minute, ENEOS a spus:

Plm, la 🐸 Tracer am baterie cu litiu, așa l-am cumpărat. Sa-mi iau stingător pt 🏍? 🤔

Exemplele date de mine mai sus cu cele doo moto,sunt de useri ce au schimbat bateriile normale cu baterii litiu cumparate din piata,nu cele cu acumulatori de fabrica.Poate de acolo sa fie problema.

Link spre comentariu

Nu știu dacă din fabrică vine cu Li sau cu Pb (ar pute fi doar AGM, că stă culcată), nu pare bateria originală. :what: Dar are un buton și niște LED-uri să verifici starea ei, și e tot verde ca mobra. 😁

Editat de ENEOS
Link spre comentariu