Sari la conținut

Honda Hornet

metaxa

Postări Recomandate

Multumesc mult tuturor pentru informatii. Ati fost de mare ajutor! Si pentru ca sunt din Bucuresti, o sa iau in considerare sugestia lui "divizia" :o.

In service manual se recomanda ulei cu vascozitate 10W-40, standard API SE, SF sau SG. Ca va fi Motorex sau Motul...ramane de vazut si pretul, si ce mai zice guagalul :D.

Abia astept sa se incalzeasca putin, sa ma apuc sa bibilesc la ea...si cred ca si voi sunteti nerabdatori.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Clasificarea internationala a vascozitati uleiurilor de motor in functie de temperatura mediului o gasesti in poza atasata:

post-18188-1262624825_thumb.jpg

Sper ca am fost de ajutor :D

Man, buna treaba! :D

Eu insa tot nu stiu daca in hornetul meu sa bag Repsol sintetic 10w30, Castrol semisintetic 10w40, Motul sintetic 7100 10w40 sau Castrol full sintetic 10w50. :D

Mentionez ca in cartea lui zice de 10w30 SAU 10w40(este un hornet'07) si are 10k km. Merg mai mult prin Bucuresti (aproape zilnic Pipera-Berceni si retur - serviciul)...si numai in per. marti - noiembrie :P , o tin in 5k-8k rot/min - rar sar de 8k rot/min, iar afara ma dau ocazional(1-2 ori pe luna) in acelasi regim de mers (rar ajung 10k-12k rot/min).

Deci??? :o

Link spre comentariu

Man, buna treaba! :D

Eu insa tot nu stiu daca in hornetul meu sa bag Repsol sintetic 10w30, Castrol semisintetic 10w40, Motul sintetic 7100 10w40 sau Castrol full sintetic 10w50. :D

Mentionez ca in cartea lui zice de 10w30 SAU 10w40(este un hornet'07) si are 10k km. Merg mai mult prin Bucuresti (aproape zilnic Pipera-Berceni si retur - serviciul)...si numai in per. marti - noiembrie :D , o tin in 5k-8k rot/min - rar sar de 8k rot/min, iar afara ma dau ocazional(1-2 ori pe luna) in acelasi regim de mers (rar ajung 10k-12k rot/min).

Deci??? :o

Ultimul schimb de ulei facut este cu Repsol semisintetic(parca) 10w40, asta am pus ultima data in ea si am facut destui km cat sa fiu multumit de acest ulei. Anul asta am decis sa trec pe Bardahl datorita laudei care i s-a adus de hornetisti, cum ca e ca untul pt. Hornet.

De Motul se stie ca face multi bani si ca e calitativ, dar calitatea aia o regasesti si in alte uleiuri mai putin renumite ca Motorex, Castrol, Bardhal, Repsol. Si apoi mai bine dai mai putin bani pe ulei si il schimbi mai des, decat sa dai multi bani si sa-l schimbi mai rar ca te ustura buzunarul :P

Mesaj completat

A... si baga macar 10w40, nu 10w30, sigur te vor prinde caldurile cu primul schimb de ulei si doar stii cum e in coloana printre masini, si cat de repede se incalzeste Hornetul, cu siguranta va fi nevoie de un indice mai mare decat 30 grade pentru o vascozitate buna a uleiului.

Link spre comentariu

eu am facut anul trecut 4 schimburi de ulei si am folosit numai repsol 10w50! e un ulei foarte bun dar nu tine mult...cine isi cunoaste motorul cum trebuie sa mearga si ii da gaz serios o sa confirme ce spun si anume faptul ca dupa 4-5 mii e uzat repsolul!

Link spre comentariu

Eu la schimburile de ulei am observat cel mai tare diferenta la cutia de viteze.

Dintre cele 3 feluri de ulei folosite pina acum Motul 7100 mi s-a parut cel mai nasol,

parca aveam aer in cutie si uneori se bloca in timp ce schimbam treapta.

Acum am Motul 5100 si se simte cel mai bine in schimbator.

Am mai folosit si ulei de la AGIP si era ok

Vreau sa incerc anul asta castrol si bardhal sa vad cum se simt la picior.

AAA HAPPY NEW YEAR!!!

Editat de danny_nt
Link spre comentariu

eu am bagat pana acum in hornet castrol full sintetic si bardhal.diferenta uriasa.castrolu` era oki,merge decent...pe la 7000km se cerea schimbat,cand era fff cald dadea cutia niste rateuri de ma speriam.apoi am pus bardhal,parca e unt in cutie.schimba perfect,se simte cutia cum lucreaza finutz....nu tine nu stiu cat,adica eu il schimb la maxim 6000km,acolo simt ca incepe vechimea sa se simta.dar in cei 6000km pe care ii fac(si nu ii fac deloc incet) e nota 10+.tin sa precicez ca uleiul castrol era 10w-40 iar bardhalul e 10w-50.vreau anul asta sa mai incerc silkolene(dar mai spre toamna)...am auzit numai lucruri bune despre el.snatate....SI HAI PRIMAVARA!!! :o

Editat de george05
Link spre comentariu

Motul de cand am luat-o din 2007. 300 V si semisintetic. Nu m-am priceput niciodata in a face diferenta intre cele enspe tipuri de ulei dar stiu ca un lucru e sfant. Sa il schimbi la timp si sa verifici nivelul. :o

Link spre comentariu

Am un prieten hornetist care a avut pus Motul 5100 tehnosintetic si apoi a trecut pe Motorex 10 w 40. A spus ca se vede diferenta. Motorexul e mult mai bun, ca e de fabricatie elvetiana sau austriaca pe cand Motul s-ar fabrica in Turcia sub licenta franceza.

Link spre comentariu

La Multi Ani la toata lumea , ati facut careva deja RCA , daca da atunci unde si cat v-a costat? sau stiti oferte bune?

Eu am facut anul trecut si RCA si CASCO la hornetul meu impecabil din 2000 la domnul Cocora.

Este broker de asigurari in Bucuresti si chiar pune suflet. Uite si un numar de tel: 0753118151

Poti sa-i zici ca vi din partea mea (baiatul cu motorul galben - Hornet- din Craiova)

Link spre comentariu

Eu am facut anul trecut si RCA si CASCO la hornetul meu impecabil din 2000 la domnul Cocora.

Este broker de asigurari in Bucuresti si chiar pune suflet. Uite si un numar de tel: 0753118151

Poti sa-i zici ca vi din partea mea (baiatul cu motorul galben - Hornet- din Craiova)

[/quote

As vrea sa stiu si eu cat tea ajuns casco la moto sau k totu, anu trecut? eu am intrebat de casco pe aici pe la noi si zicea k nu prea se face la moto :o

Editat de GEORGIAN
Link spre comentariu

Cine se baga maine seara la o intalnire a hornetistilor de iarna? :D

Locatia este clubul Alter Ego, adica asta(click aici :D ) la aceeasi ora 20.00 cum eram obisnuiti asta vara. Bem un vin fiert, o bere, un suc, mai povestim una alta si lasam timpul sa treaca pana ne tin ochii si buzunarele.

Eu prezent, Elena(ravenita) prezenta, Cristi(cristigh) cred ca si el prezent, hai continuati voi lista.

:o

Link spre comentariu

As vrea sa stiu si eu cat tea ajuns casco la moto sau k totu, anu trecut? eu am intrebat de casco pe aici pe la noi si zicea k nu prea se face la moto :o

lol, uita! Am vrut si eu... daca ai totusi bani de aruncat pe firme obscure si te va ajuta sa dormi mai linistit... poate... desi...

Ce am aflat personal:

Omniasig NU face pt motociclete (desi am masina asigurata casco la ei)

Aliantz NU face pt motociclete decat parcuri auto sau se mai gandesc daca ai asigirare de viata sau altele la ei

Generali NU face pt motociclete

BCR Asigurari 638 euro / an (la 7250 euro asigurata) - NU se asigura furtul total daca nu este in spatii inchise si acoperite

25% franciza pt dauna toala, furt total (daca intra in conditiile de mai sus)

15% franciza avarii partiale, furt partial

Asirom subevaluata - 6525 euro suma asigurata (desi era cu 0 km la data respectiva) 1055,09 euro / an - o gluma buna

20% franciza furt,....

optiunea ar fi Astra dar cine stie... fuge... sau alte firme fantoma la care nu mi-as asigura nici pisica...

Cine se baga maine seara la o intalnire a hornetistilor de iarna? :D

Eu prezent, Elena(ravenita) prezenta, Cristi(cristigh) cred ca si el prezent, hai continuati voi lista.

VINE si EU!!! Caut sofer, dau o bere!

Editat de lgxmedia
Link spre comentariu

lol, uita! Am vrut si eu... daca ai totusi bani de aruncat pe firme obscure si te va ajuta sa dormi mai linistit... poate... desi...

Ce am aflat personal:

Aliantz NU face pt motociclete decat parcuri auto sau se mai gandesc daca ai asigirare de viata sau altele la ei

BCR Asigurari 638 euro / an (la 7250 euro asigurata) - NU se asigura furtul total daca nu este in spatii inchise si acoperite

Asirom subevaluata - 6525 euro suma asigurata (desi era cu 0 km la data respectiva) 1055,09 euro / an - o gluma buna

20% franciza furt,....

optiunea ar fi Astra dar cine stie... fuge... sau alte firme fantoma la care nu mi-as asigura nici pisica...

Nu prea mai sunt banii de aruncat anu asta mai ales k se scumpeste si benzina :rock: si asa eu fac asigurare pe juma de an dapi casco, orisicum mersi ptr informatie si tare faza k pisica :crack:

Link spre comentariu

dap... eu la astra am avut horneata.

motorul din 2000 + certificare de pretz de la honda ca motorul meu in 2003(cand a aparut reprezentanta honda in romanica) costa 10k euro, mi-a evaluat-o la 2800euro - cu prima anuala de 340euro. franciza pt furt sau dauna totala 20%, pt dauna partiala 5%.

e drept ca firmele de asigurari cam fug de motoare...dar!?!?

daca o fura din fata blocului??? raman cu ochii in soare, urland la luna cu dintii in gard?? mai bine, pun capul pe perna linistit...nu?!?

Link spre comentariu

Cel putin impotriva furtului iesiti mai ieftin cu 1 lant si alarma, din cate am observat anul trecut nu cred ca s-a furat nici o moto cu alarma,

in rest pentru dauna de accident fiecare merge cum poate :crack:

Link spre comentariu

daca o fura din fata blocului??? raman cu ochii in soare, urland la luna cu dintii in gard?? mai bine, pun capul pe perna linistit...nu?!?

Nu vreau sa denigrez nici o firma de asigurari, dar sa vezi ce linistit o sa pui capul pe perna cu motorul furat si cu astra prin tribunale cativa ani de zile... da un search chiar si aici pe forum...

Eu am recurs la metode mai simple :crack: lant de 6 milioane (cica garantat si la azot lichid), alarma de 10 milioane scorpio cu pager, husa, vecini securisti, ...

Editat de lgxmedia
Link spre comentariu

Cine se baga maine seara la o intalnire a hornetistilor de iarna? :rock:

Locatia este clubul Alter Ego, adica asta(click aici :D ) la aceeasi ora 20.00 cum eram obisnuiti asta vara. Bem un vin fiert, o bere, un suc, mai povestim una alta si lasam timpul sa treaca pana ne tin ochii si buzunarele.

:crack:

As veni si eu.

Link spre comentariu

salut,

maine dimineata ma duc sa vad un hornet de 600.Imi puteti spune va rog la ce sa fiu atent?adica chesti specifice horneturilor.ca fiecare motor ma gandesc ca trebuie sa aiba si"hibe "specifice.Eu pana acum am avut o virago,deci cu totu si cu totu alta treaba.

p.s.stie cineva cat costa un cauciuc de spate si o baterie?

Link spre comentariu

Aloha si bafta! La partea mecanica nu stiu sa iti zic, atata ca o sa auzi un fasait cand tragi si lasi ambreiajul da e firesc, sa il incingi sa vezi daca pleaca ventilatorul e cam greu pe frigul asta. Il asculti si tu la rece daca se aude motoru aiurea, sau daca "clantane" si cele clasice. Buseli, furca, sunt aliniate rotile, daca cumva scoate fum.

Bateria costa ceva gen 200-300 roni iar cauciuc spate nou cam la 150 de Eur. Bafta!!!

Aaaa poti verifica incarcarea sa vezi daca e releul dus.

Link spre comentariu

ai sofer! primesc vin fiert... risc permis!

Ce am aflat personal:

20% franciza furt,....

Link spre comentariu