Sari la conținut

ULEIURILE MOTO - (tipuri/clase/interval schimb, etc)

opini  

434 membri au votat

1. 1. ce ulei pentru o sportiva?

Acest sondaj este închis pentru noi voturi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Saptamana cealalta am sa l schimb ,si atunci am sa intreb la cati km ,trebuie schimbat,acum sper cu nu va fi o problema .

Uleiul e sangele motocicletei.Cu cat e mai curat(cu mai putina uzura) cu atat ii protejeaza componentele mai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Azi am fost sa mi fac programare pt schimbul de ulei ,ajung la reprezentanta ,acolo ma intreaba cati km are motorul,ii spun aproape 20000,imi spune ca la km astia trebuie o inspectie mare si costa 600 de euro.

Trebuie frane schimbate,buji ,ulei si nu mai stiu eu ce.

Cam ce trebuie schimbat la 20000 km?

Link spre comentariu

Azi am fost sa mi fac programare pt schimbul de ulei ,ajung la reprezentanta ,acolo ma intreaba cati km are motorul,ii spun aproape 20000,imi spune ca la km astia trebuie o inspectie mare si costa 600 de euro.

Filtru aer,ulei+filtru,bujii,lichid de racire(daca a trecut 3 ani de cand a fost pus),servisat furca fata(daca e nevoie).

Ideea ar fi ca sa stai langa ei sa vezi ce vor face.Asa nu risti ca sa iti puna chesti "in plus"

Link spre comentariu

Posibil, dupa manualul de service, sa iti fi spus ca ai nevoie de o verificare a jocurilor termice ale supapelor - valve clearance.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Intrebare.

Dupa aproximativ 3000 km de la schimbul de ulei (Motul 5100) cutia de viteze a inceput parca sa fie mai zgomotoasa, inculsiv cand trec in a treia sau a patra, e aproape la fel de zgomotasa ca si cand trec din viteaza a-ntaia in a doua...

Sunt curios daca e normal...sau daca am o problema cu uleiul/ambreiajul.

Imi este frica sa nu fi cumparat ceva motul contrafacut, cu toate ca l-am luat de un dealer decent.

Moto e cea din semnatura.

Merci.

Link spre comentariu

Motulul e in general mai zgomotos la cutie, mai ales 5100 care e cel mai slab ... asta nu inseamna ca ai o problema.

Bun, dar nu tin minte sa fi sunat asa tare, sau chiar deloc cand cuplam a treia sau a patra, etc.

Link spre comentariu

Poate zgomotul e facut de lantul foarte larg, nu de cutie.

Lantul este in stare buna si este uns, nu e larg.

Din ce simt, ambreiajul se cupleaza pana in capat, adica intra usor in viteza, doar ca apare zgomot mai in toate treptele.

Ce mai pot verifica?

Link spre comentariu

Vizitator r_amonna

in romania nu exista decat mo®tul si bel-gay... fain... ambele facute prin toata lumea si imbuteliate si-mai-si... da' sunt buneeee...

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
Vizitator r_amonna

la altceva ma refeream, la faptul ca un minunat poll despre uleiuri nu poti decat sa alegi intre doua uleiuri si alea mediocre...

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

salutare colegi,de curând am luat un Kawasaki kle 500 si as vrea sa ii schimb uleiul,are 60 mii de km si as vrea sa imi recomandati voi ceva si sa va intreb daca il schimb acum si nu o sa mai umblu mult cu el,la primavara trebuie iarasi schimbat?

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Vă salut în primul rand .....iar în al doilea rand va rog sa mă sfatuiti/lămuriți cum e mai ok ? Părerile sunt împărțite. ...unii spun ca e sănătos pentru motor schimbarea uleiului înainte de "iernat" alții sunt de părere ca după ieșirea din anotimpul rece!! Așadar. ....daca aveți puțin timp , va propun o scurta (dar folositoare) dezbatere pe aceasta tema !

Link spre comentariu

schimbi uleiul acum doar daca e cazul si daca o sa mai faci multi km,insemnand 3-4 mii de km,daca depasesti acolo cu cateva zeci sute de km nrul de km la care ti-ai propus tu sa schimbi uleiul,de ex odata la 6000 km nu e problema,eu schimb uleiul primavara ca nu are rost sa ii pun ulei nou si sa il las stat o iarna intreaga :)

Link spre comentariu

E simplu schimbi acuma si la primavara e deja gata oxidata o parte din el de ambreaj ,schimbi la primavara si e proaspat totu si gata .

pe de alta parte ulei uzat formeaza acid in el dar daca n-ai 6 mii sau 12-13 luni cu uleiu actual n-ar trebui sa fie o problema

Editat de TwinS
Link spre comentariu

Ca și interval ....nu as avea o limita de km....îl schimb la sezon.....dar pana acum îl schimbam înainte de iernat....Anul ăsta vroiam sa încerc sa îl schimb în primăvara, însă am auzit/citit niște păreri cum ca ar fi mai bine sa ierneze cu ulei "new"☺

Link spre comentariu

E simplu schimbi acuma si la primavara e deja gata oxidata o parte din el de ambreaj ,schimbi la primavara si e proaspat totu si gata .

pe de alta parte ulei uzat formeaza acid in el dar daca n-ai 6 mii sau 12-13 luni cu uleiu actual n-ar trebui sa fie o problema

Ceva pareri profesioniste legate de 'aciditatea' uleiului? (un link cu un studiu ceva?) De la ce scade PH-ul si cum se schimba in rau uleiul (ce componente ale lui au de suferit in cazul asta)? Cat de rau afecteaza componentele motorului?

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Ce ulei sa folosesc la BMW R1200R?