Sari la conținut

Petitie


Lolo_ID
 Share

Postări Recomandate

Vizitator VULPOIU

NU semnez efectiv tîmpenii (poate să se deranjeze oricine).

 

Cît de sănătos poți să fii să crezi că poți merge ca mielul cu o semnătură la lup să nu te mănînce?

 

Mai bine ați fi în stare să puneți minte lîngă minte Âşi trup lîngă trup să dărîmați un sistem putred Âşi să clădiți altul sănătos, la comanda Âşi controlul cetățeanului. Dar astea sunt prea SF-uri pentru voi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunteti realisti. Aceste demersuri online nu au rezultate nici in cazuri mai... importante, sa zicem. Stim cu totii (sau nu??) cine are interesul ca aceasta taxa sa treaca. Si o va face, daca nu cumva a si trecut la momentul la care scriu eu.

Faptul ca multe masini nu vor putea fi salvate pentru ca valoarea lor e mai mica decat cea a taxei - si nimeni nu va mai dori sa le cumpere si sa faca actele - este unul din cele mai importante motive pentru care ea trece...

 

Si pentru cine a intrebat mai sus: prima transcriere inseamna prima, de acum incolo. Nu inseamna ca daca masina a mai fost vanduta de 5 ori nu mai plateste taxa. Hahahahahhaahhahahahahhahahahaahahahhahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaaaaaaaaaa

 

Si pentru cine a intrebat si mai sus: la orice masina noua se plateste deja taxa, evident mai mica decat la o masina foarte veche. Deci legea asta nu va incomoda cu nimic pe cel care cumpara azi o masina noua sa o vanda dupa x ani. Si nici pe cel care o cumpara la "mana a doua". S-a platit deja, aia e.

 

Concluzie: luati-va "masini" noi, de la "ei", ca niste contribuabili onesti, care este...

 

 

 

P.S. Am si eu una in parcul rece care nu mai merita vanduta. In cazul meu s-a amortizat de foarte multa vreme fierul si nu mai conteaza. Aia e.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am semnat, cred ca o petitie de gen poate fi folosit in caz ca sa mai face ceva pe langa, o organizatie noua infintata pentru scop asta poate sa-si justifica un pic existenta prin ajutorul petitii de gen.

 

Nici mod de calcul nu mi se pare firesc.

Nu mi se pare normal sa fie taxa de poluare la o masina noua mai mica ca la una veche, pentru ca cea noua va merge ani multi, sute de mii de km, si o masina veche de obicei ruleaza kilometri mult mai putini anual, sau se afla la sfarsitul de viata lui. Nici diferenta de norma de poluare intre cele doi nu cred ca justifica banii astia. Banii cu care sa va face ceva, by the way? Paduri?

 

Partea buna este ca in sfarsit pot sa le spun colegii mei de munca ca nu isi permite se cumpara masina mea :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NU semnez efectiv tîmpenii (poate să se deranjeze oricine).

 

Cît de sănătos poți să fii să crezi că poți merge ca mielul cu o semnătură la lup să nu te mănînce?

 

Mai bine ați fi în stare să puneți minte lîngă minte Âşi trup lîngă trup să dărîmați un sistem putred Âşi să clădiți altul sănătos, la comanda Âşi controlul cetățeanului. Dar astea sunt prea SF-uri pentru voi...

 

Stai linistit ca nu deranjeaza pe nimeni.Fiecare e liber sa faca ce vrea.Daca erau asa de sceptici si aceia din '89,acum flutura steagul din avatarul tau pe palament,pardon,CC voiam sa zic,cu sigla in mijloc si fara strugure!

Chiar daca nici eu nu cred ca se va rezolva ceva cu aceasta petitie,tot am semnat,pentru ca am inteles ca e vorba de strangerea a 15.000 de semnaturi ptr. a fi luata in considerare.Lucru destul de greu de realizat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator VULPOIU
Daca erau asa de sceptici si aceia din '89

 

O dăm în bălării ?

Vorbim de "aceia" din '89 care eu murit. ATÎT.

"Aceia" au fost o parte idiot de fraieri, o parte disperați, o parte oportuniÂşti. ÂŞi n-au fost altceva decît simplă Âşi inutilă "carne de tun" în mîna unor CRIMINALI internaționali.

Încă n-ai făcut destulă minte Âşi încă mai numeÂşti ce a fost "revoluție"?

 

Nu observi în zilele noastre americanizarea părții estice a mării mediteraneene? N-ai o senzație de "deja-vu"?

Editat de VULPOIU
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si pentru cine a intrebat mai sus: prima transcriere inseamna prima, de acum incolo. Nu inseamna ca daca masina a mai fost vanduta de 5 ori nu mai plateste taxa.

 

Welcome to Cuba

 

Practic se vor putea tranzactiona doar ce a intrat in tara dupa 2007 si a platit taxa.

Ce s-a produs in tara dupa 2007(logan de ex) nu a platit taxa deci nici nu se va putea vinde, ca +800E taxa scumpeste cam mult.

Ce e vechi de tot devine absolut nevandabil (+3200E taxa pt o dacie veche) si incurajeaza reparatul si mentinerea lor pe sosele.

Nu vom mai cumpara dreptul de proprietate, ci vom merge la notar si vom cumpara dreptul de folosinta(parca uzufruct) al bunului, +ne va fi incredintat pentru a fi condus pe drumul public si va fi tot al nostru inafara de proprietate, care va fi un drept golit de valoare. Nu il vom re-inmatricula, va ramane cu acelasi numar pe veci. Toate vehiculele vor avea un unic proprietar, care nu va avea practic nimic. Impozitul il va plati cel care il foloseste, fiindca se pot vinde si obligatiile. Vehiculele vor fi ca niste societati pe actiuni, nu mai vinzi firma ci doar 99.9999%din actiuni.

Nu va mai cumpara nimeni masini, le vom inchiria direct de la fabrica.

Mai usor se poate intampla asa ceva, decat sa treaca o petitie online.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Pana nu faci foc, nu iese fum"

 

Nu am zis ca va avea succes petitia ci doar as vrea sa vad cati oameni sunt dornici sa "dea cu tifla" acestei taxe nesimtite.

Haideti macar sa incercam.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator MosRahao

Continutul petitiei, pe care NU o semnez; postez ca ca stim totusi despre ce vorbim; am sa spun si de ce nu o semnez. Asadar:

 

"Petitie pentru apararea drepturilor si libertatilor posesorilor de autovehicule, cu o vechime mai mare de 20 de ani, cu potential colectibil si istoricDestinatar: Guvernul Romaniei Obtinerea urmatoarelor facilitati, pentru posesorii de autovehicule, cu o vechime mai mare de 20 de ani, cu potential colectibil si istoric :

a) incadrarea la categoria de « vehicul istoric » la implinirea a 30 de ani de la data fabricatiei autovehiculelor , indiferent de data, pana la care au fost acel model produs.

B) obtinerea de numere de inmatriculare specifice si distinctive, pentru autovehiculele din categoria « vehicul istoric ».

c) numere de inmatriculare sezoniere, cu valabilitate intre 3 si 6 luni/an, cu asigurare si impozit flexibil, doar pe perioada inmatriculata, pentru autovehiculele cu varsta de minim 20 de ani.

d) numere de tip « 07 », dupa modelul german, valabile pentru 10 autovehicule cu vechime de peste 20 de ani vechime, cu taxe si impozite diminuate.

e) obtinerea posibilitatii radierii la cerere, a autovehiculelor, cu vechime mai mare de 20 de ani, cu scoaterea de la plata impozitelor si taxelor pe perioada radierii, si cu posibilitatea reinmatricularii ulterioare.

f) autovehiculele, cu o vechime mai mare de 20 de ani, cu potential colectibil si istoric sa fie protejate, chiar daca sunt in stare de epava, in scopul restaurarii lor, sau in scopul prelevarii pieselor de schimb."

 

a. inteleg enuntul dar e gresit exprimat dpv. gramatical. epic fail din start!

 

 

b-f: nu inteleg nimic. dar nimic! oi fi io mai geu de cap, dar... limba de lemn amestecata cu ceva vraja ieftina. nu tzine.

 

 

in rest: lasand la o parte cat de butucanos e scrisa petitia ( nu acuz pe nimeni insa acesta e un fapt: pare scrisa de catre un agramat, cu picioarele, nici autorul nu stie ce vrea, chiar de-o avea intentii bune sarmanul om; si cata vreme semnez ceva imi asum ce-am semnat ca fiind in acord, nu? de aceea deci comentez atat si consider ca nu poate fi semnata o asemenea aberatie) asadar:

 

 

cum dreaq cineva crede ca un asa text subtire poa` sa fie luat in seama? oameni buni, nici macar petitiile online serioase nu-s bagate in seama, daramite asta... jenant. credeti-ma, nu-s genul carcotas dar e chiar pierdere de timp... parerea mea... :-(

 

intentia: buna. rezultatul: epic fail.

Editat de Festina Lente
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am citit tot ce s-a scris insa dupa parerea mea sincera 20 de ani sunt mult mult prea putini.Adica ce valoare istorica sau cum sa se preteze la masina/motocicleta de colectie un golf 2/3, un aro 10, bmw ursulet si tot asa, toate din anii 86-92. Deocamdata sunt pe toate drumurile si in marea lor majoritate sunt harburi, destul de periculoase daca nu sunt intretinute corespunzator.

Dupa parerea mea petitia si legea ar trebui data pentru masini de minim 30 de ani, masini din anii 70 in jos, care oricum mai sunt putine si in felul asta ar beneficia cine trebuie de ea, adica adevaratii pasionati care si asa fac mari eforturi sa le intretina. Plus ca astfel de masini trebuiesc scutite de la impozit, multe au motare foarte mari si dispar numai prin prisma impozitului apasator. Treaba cu 20 de ani...pai daca maine s-ar da lega asta , poimaine s-ar umple tara de toate golfurile 2, cobrele de pe la bulgari , abanezi si asa mai departe .

Editat de master_alexut
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Două nelămuriri, oarecum off-topic:

 

1. Proiectul de lege privind noua taxă auto are vreun efect la vânzarea-cumpărarea-înmatricularea-transcrierea motocicletelor?

 

2. Pentru motociclete trebuie cumpărată rovinetă? Niciodată nu mi-am luat până acum, astăzi am cumpărat pentru mașină și mi-a sărit în minte această problemă.

 

Scuze de off-topic!

 

La Mulți Ani Tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Îmi dau Âşi eu cu părerea cam cu întârziere.

 

2. Pentru motociclete trebuie cumpărată rovinetă?

Ar fi fost culmea, cu toate că aceste culmi par să devină din ce în ce mai reale în ultima vreme, pe măsură ce aberantul este naturalizat Âşi apropiat normalității. Bănuiesc că încă pare logic pentru cei care joacă bambilici cu legile Âşi taxele că motocicleta nu are ce asfalt să uzeze decât stând parcată pe timp de vară în fața blocului. Apoi, taxele, impozitele Âşi poate Âşi verificările mai lejere pentru moto oarecum încurajează lumea să-Âşi cumpere două roți în loc de patru, treabă ce-ar mai ajuta la descongestionarea traficului prin furnicarul ăsta aglomerat.

 

Sunt curios cât de mult trebuie să scadă numărul reînmatriculărilor până când se va reveni la vechile taxe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci , pana la urma , a avut efect topic-ul asta sau e facut degeaba ?

A avut, ca eu am citit legea, si m-am lamurit si cu neclaritatile.

Apoi a avut, ca am bagat bani in masina sa isi revina in parametri, ca mi-e clar ca nu pot sa o vand vreodata, asa ca sunt fortat sa o tin sa polueze fara sa platesc taxa de poluare(are legea efect? nu!)

 

Daca a avut efectul pe care l-ai scontat tu, tu trebuie sa ne spui.

 

Legea e inca in vigoare, parerea mea e ca nu o sa treaca testul timpului.

Editat de owene
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...