Nevers Postat Aprilie 7, 2009 Share Postat Aprilie 7, 2009 Poate s-a mai spus poate nu s-a mai spus. Imi fac datoria de a posta aici fiindca am vazut multi inconstienti care merg pe motor fara echipament sau chiar si fara casca. Le spun inconstienti fiindca nu pot considera un om constient care isi risca sanatatea sau viata in halul asta. Doar inconstienta duce la asa ceva. In marea majoritate pusti de bani gata (dar nu neaparat) ca sa impresioneze fetele, prietenii sau pur si simplu sa fie "smecheri". Ar putea sa se intrebe cu ce sunt eu, cel fara echipament, mai smecher decat unul cu echipament? Faptul ca tipului respectiv i se julesc manusile iar mie degetele? Faptul ca lui i se sparge genunchiera iar mie rotula? Faptul ca lui motocicleta ii cade pe cizma iar mie imi face piciorul terci? Poate din cauza faptului ca el cade cu protectia coloanei pe o bordura sau un ciot de lemn iar mie mi se frange sub greutatea propriului corp sau lui ii crapa casca la o cazatura iar mie cel mai "smecher" imi crapa capul? Sunt doar cateva dintre relele ce se pot intampla. Pozele ce sunt puse aici sut doar o mica parte din ce se poate intampla in cazul caderii cu motorul. Tot din categoria inconstient este si acel "motociclist" care desi are protectiile conduce pe sosea cu sute de kilometri pe ora. Dute dom'le si plateste pe circuite special amenajate. Macar acolo iti rupi gatul doar tie si nu mai tragi dupa tine si alti nevinovati. Ca o concluzie: 1. purtati tot timpul echipament de protectie (chiar daca vara iti este cald cu el, chiar daca fetele nu vad ce "smecher" e sub casca, chiar daca "prietenii" spun... "uite la asta... poarta casca si ma are si hamul ala pentru coloana". Acela crede-ma, NU ITI ESTE PRIETEN! 2. fiti prudenti in a conduce motocicleta. Protectiile nu iti salveaza neaparat viata daca tu te duci de-a dura la peste 200 km/h. Poate doar un miracol. Si nici daca la aceasi viteza nu mai poti frana si intri sub conserva care intra in depasire fara sa semnalizeze. 3. alcoolul dauneaza grav sanatatii si oricarei activitati ce o intreprindeti inclusiv urcatul pe motocicleta. 4. daca tot nu respecti sfaturile de mai sus macar urca-te singur pe mobra si dute sa te sinucizi singur. Nu mai lua si nevinovati dupa tine. Toate cele bune... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radu_tutu Postat Mai 18, 2009 Share Postat Mai 18, 2009 Salutare! Eu sunt Radu, toata lumea imi zice insa TzuTzu(de la numele de familie-Tutulan). Din fericire nu am avut nici un incident moto pana in prezent, dar sunt jurnalist...Am vazut creieri imprastiati pe soasea, maini si picioare smulse, iar in cele mai bune cazuri, coloana fracturata, picioare zdrobite si traume faciale deosebit de grave. De ce? 1.Viteza, 2. Neatentia, Lipsa echipamentelor de protectie. Am adaugat cateva poze de la un accident "dragutz", in care nu a murit nimeni...Pe A1, la 130-150km/h, din cauza denivelarilor, tipul a sarit de pe motor si a fost lovit de vreo 3 masini...Avea casca, manusi si geaca cu carapace...a scapat cu viata...Sfatul meu(daca-mi este permis), mai bine sa-ti iei echipament scump si motor mai ieftin... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor_I Postat Mai 25, 2009 Share Postat Mai 25, 2009 (editat) M-am decis sa imi iau si eu motor, abia la anul si m-am gandit sa incep sa ma informez de acuma despre probleme, riscuri etc. Am fost "placut" surprins ca acest thread a fost facut in sectiunea incepatori. nota 10 pt thread starter! Niciodata nu am ignorat riscurile dar nici nu le-am luat in serios pana acum As vrea sa va spun ca forumul este un gold chest pentru viitorii incepatori ca mine, tineti-o tot asa! Editat Mai 25, 2009 de Victor_I Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bassu86 Postat Iunie 14, 2009 Share Postat Iunie 14, 2009 foarte bun topicul.Poate asa o sa mai ajunga si lumea sa inteleaga importanta echipamentului de protectie si nu o sa mai rada de mine ca am : casca,combinizon,manusi si ghete desii merg pe un maxiscuter.Toti ma intreaba de ce port atatea pe mine ca doar nu am motor am scuter.Ma cam satur sa tot explic de ce si cum. Mai bine "caraghios" dar sanatos. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianbercea Postat Iunie 16, 2009 Share Postat Iunie 16, 2009 Sunt pe forum cam de 5 luni si merg pe motor aproape de 4 ani. Acum am vazut acest topic si chiar este foarte bun ! FELICITARI. Daca vroiam sa imi schimb motorul, acum parca vreau alt echipament. ECHIPAMENT FULL ca nu merita sa mergi nici un centimetru altfel. AVIZ celor cu bermude, tricou si papuci...pe sportive .... Am inceput cu 2 motociclete de 125 cc, apoi una de 500 si acum am una de 650cc. Mai incet dar mai sigur. Pana acum nu am avut decat un accident minor fara nici un fel de urmari. S-a intamplat pentru ca ma uitam pe camp in loc sa ma uit pe sosea. ATENTIE mare si multa bafta ! aaaaaaa si musai echipament integral Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SeTo Postat Iunie 19, 2009 Share Postat Iunie 19, 2009 foarte bun topicul.Poate asa o sa mai ajunga si lumea sa inteleaga importanta echipamentului de protectie si nu o sa mai rada de mine ca am : casca,combinizon,manusi si ghete desii merg pe un maxiscuter.Toti ma intreaba de ce port atatea pe mine ca doar nu am motor am scuter.Ma cam satur sa tot explic de ce si cum.Mai bine "caraghios" dar sanatos. si de mine rade lumea k dc port echipament pe scuter dar uite [chiar am cauzt acum un an cu poket bike si am si acum o mare cicatrice pe genunchi ]...Se iau toti de mn uitel si pe asta parca ar cn stie ce motor citez:"mai bine "caraghios" dar sanatos".. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
plummer Postat Iunie 21, 2009 Share Postat Iunie 21, 2009 Salutare tuturor .. sunt nou posesor de motor si tin sa va spun ca un accident(minor si fara urmari grave ce`i drept) se poate intampla si la 5km/ h din cauza NEATENTIEI (cauza nr1 in producerea accidentelor pe 2 roti din pct meu de vedere) . Mi s`a intamplat chiar la R.A.R. cand sa intru cu motorul la inmatriculat. Casca era pe jug, si manusile in casca. Am fost chemat inauntru si dintr`o lene "de echipare" le`am lasat acolo si am accelerat incet, moment in care casca se pravaleste catre stanga mea, eu dau sa o apuc, motorul se duce catre dreapta , il redresez , si apoi revine sa cada pe partea stanga. Norocul meu ca in momentele acelea langa mine mai erau cativa barbati zdraveni care m`au ajutat sa o tin "sus" . Acele cateva momente in care m`am chinuit sa nu o scap pe partea stanga mi`au "atribuit" o rupere a muschiului de la bicepsul stang (nu e caterinca , era greu in draci ). Asadar , nu trebuie sa cazi ca sa fi motociclist "true" , e de ajuns sa fi un prost la inceput de drum si sa nu dai atentie la micile detalii. Detaliile carora nu le dam importanta ne baga in pamant . Asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aLiAss Postat Iulie 20, 2009 Share Postat Iulie 20, 2009 felicitari pentru topic.multi sigur nu o sa bage nimic la cap,dar daca este unul care a inteles exact rostul acestui este excelent,inseamna ca are un mesaj de transmis. Bafta si asfalt uscat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Survolaj Postat Iulie 21, 2009 Share Postat Iulie 21, 2009 Salutare tuturor .. sunt nou posesor de motor si tin sa va spun ca un accident(minor si fara urmari grave ce`i drept) se poate intampla si la 5km/ h din cauza NEATENTIEI (cauza nr1 in producerea accidentelor pe 2 roti din pct meu de vedere) . Mi s`a intamplat chiar la R.A.R. cand sa intru cu motorul la inmatriculat. Casca era pe jug, si manusile in casca. Am fost chemat inauntru si dintr`o lene "de echipare" le`am lasat acolo si am accelerat incet, moment in care casca se pravaleste catre stanga mea, eu dau sa o apuc, motorul se duce catre dreapta , il redresez , si apoi revine sa cada pe partea stanga. Norocul meu ca in momentele acelea langa mine mai erau cativa barbati zdraveni care m`au ajutat sa o tin "sus" . Acele cateva momente in care m`am chinuit sa nu o scap pe partea stanga mi`au "atribuit" o rupere a muschiului de la bicepsul stang (nu e caterinca , era greu in draci ). Asadar , nu trebuie sa cazi ca sa fi motociclist "true" , e de ajuns sa fi un prost la inceput de drum si sa nu dai atentie la micile detalii. Detaliile carora nu le dam importanta ne baga in pamant . Asfalt uscat Ca in filmele cu prosti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
plummer Postat Iulie 27, 2009 Share Postat Iulie 27, 2009 Ca in filmele cu prosti Ba chiar mai rau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
megamotoreta Postat Noiembrie 6, 2009 Share Postat Noiembrie 6, 2009 e ca in viata...daca o bicicleta are 7kg si te dezechilibrezi,e ca in filmele cu prosti,daca motorul are 150(si peste) e ca in viata, putea sa cada sa-ti prinda picioarele si sa-ti intre scarita intr-un picior...bbrrrr.....cazuri reale!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laumoto Postat Noiembrie 6, 2009 Share Postat Noiembrie 6, 2009 ASA BAGA EDUCATIE IN OAMENI ,SUPER TARE TOPICUL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Caniggia Postat Noiembrie 7, 2009 Share Postat Noiembrie 7, 2009 Ma uit pe aici o data la 2-3 zile. Ma mentine constient topicul asta, imi da o stare de teama constructiva. O idee excelenta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Profile Deleted Postat Noiembrie 7, 2009 Share Postat Noiembrie 7, 2009 Ca in filmele cu prosti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
x_364 Postat Noiembrie 17, 2009 Share Postat Noiembrie 17, 2009 (editat) Nu stiu daca a mai fost postat aici dar uite o metoda interesanta de a fi observat in trafic... =)) http://www.youtube.com/watch?v=VH34xzIdY58 Dar acum si ceva serios, pentru ca este serioasa treaba. Editat Noiembrie 17, 2009 de x_364 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Decembrie 13, 2009 Share Postat Decembrie 13, 2009 Purtati echipamentul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sky_Hunter Postat Decembrie 23, 2009 Share Postat Decembrie 23, 2009 dragutz video capone ... intradevar echipamentul este sfant ... dar si cand vrei sa faci stunuri si tu esti in tricou, tre sa fi un pic constient ca e "pe pielea ta" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ciuci_uer Postat Ianuarie 10, 2010 Share Postat Ianuarie 10, 2010 e foarte bun topicul pt incepatori si nu numai!si eu sunt incepator si mi-am propus sa las echipamentu doar cand dorm !multa stima pt.useri care dau sfaturi la incepatori Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cezarzanf Postat Februarie 4, 2010 Share Postat Februarie 4, 2010 Incepator fiind vin cu o intrebare. Poate ati mai auzit aceeasi intrebare de la multi altii. Am un echipament format din casca, geaca textil, cizme , cagula si manusi. Pantaloni inca nu am. Problema ca geaca este din cordura chiar daca are protectii hard. Nu stiu ce am gandit dar am spus ca iau cordura cu protectii hard decat din piele. E ok ca geaca sa fie din cordura? Sau pentru o siguranta mai buna trebuie neaparat piele. Si la pantaloni tot ceva textil cu protectii m-am gandit sa imi iau. Multumesc frumos. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabaRab Postat Februarie 11, 2010 Share Postat Februarie 11, 2010 Eu unu' mi-am cumparat armura, casca, manusi si cizme o data cu inceperea scolii moto. Inca nu am motor si urmeaza sa ma sui pentru prima oara, in acest minunat an. Conserva conduc de 5 ani si am vazut o gramada de inconstienti care pentru ei ochelarii de soare fac parte din colectia primavara-vara de protectii moto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
HonditaCBR Postat Februarie 11, 2010 Share Postat Februarie 11, 2010 ...pentru ca cazul meu e fff ontopic: pot sa va spun aceeasi lucru ca multi altii ... purtati echipament... Sa nu fie exceptie nici o zi.. nici o iesire... nici pe mine nu m-a salvat faptul ca tot timpul purtam echipament intreg... doar o data nu... in ziua cant am avut ACCIDENTUL... in ziua aia purtam blugi,.. in rest aveam tot: casca, geaca, manusi, cizme,... dar mi sa ridicat geaca cand am cazut... era de ajuns ca sa fiu julita pe spate si sa am contuzii pe sold... MEA CULPA... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metoxil Postat Februarie 11, 2010 Share Postat Februarie 11, 2010 mai mult! arata mai mult! sa vedem un plan general Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
HonditaCBR Postat Februarie 11, 2010 Share Postat Februarie 11, 2010 (editat) mai mult! arata mai mult! sa vedem un plan general Acuma nush ce vrei sa vezi... in rest eram pliiiiiin de vanatai,.. dar astea 2 erau mai "faine"... si m-am ales si cu o fractura de humerus, nu avea cum sa ma salveze geaca cu protectie de umar si cot caci mi-am rupt mana exact intre. acuma am o placa cu 8 suruburi,.. si o cicatrice de aprox 20cm pe brat. ... iar daca vrei sa ma vezi pe mine,... am poza la avatar Editat Februarie 11, 2010 de Hondita500 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metoxil Postat Februarie 11, 2010 Share Postat Februarie 11, 2010 oh.... imi pare rau ca ai patit atatea.... sincer credeam ca te-ai ales doar cu vanatai/julituri... iar in poza de la avatar esti prea imbracata... e iarna, stiu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
HonditaCBR Postat Februarie 11, 2010 Share Postat Februarie 11, 2010 (editat) oh.... imi pare rau ca ai patit atatea.... sincer credeam ca te-ai ales doar cu vanatai/julituri...iar in poza de la avatar esti prea imbracata... e iarna, stiu Stiii eu vad altfel lucrurile,.. eu zic ca am scapat usor,... (daca dai o privire pe topicul accidente o sa fii pe aceesi parere)... ps ... sunt in maieu in poza la care ma refer eu si se numeste peronal photo cred... Editat Februarie 11, 2010 de Hondita500 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate