Sari la conținut

Filmulete & materiale educative

arunescu
 Share

Postări Recomandate

Sincer, pozele mi-au cam taiat din elan. Acum ma gandesc mult mai serios la un echipament de o calitate superioara.

Acum ca a venit vara, prin oras numai "jmecheri" care poarta doar tricou si pantaloni trei sferturi ca sa li se vada "brandu" si patrunjelul de pe picioare :laugh:.

Doar dupa ce o s-o pateasca isi vor lua un echipament.....si ala chinezesc.:hurt:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 824
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Mi se face pielea de gaina cand vad pozele. Groaznic groaznic si iar groaznic.

Sunt de parere ca acest topic nu trebuie pus la incepatori ci la inceputul forumului.

.....

post-63013-0-74249900-1307702508_thumb.jpg

post-63013-0-64515500-1307702531_thumb.jpg

post-63013-0-85455700-1307702559_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Opreshtete omule ca incepe sa arate topic-ul cam morbid.

Lasă-l mă să posteze cât mai multe. AÂşa multe să posteze încât să te plictiseÂşti de ele sau să îți vină greață....

Să vadă începătorii ce se poate întâmpla când umblă fără cască, manuÂşi, geacă, pantaloni Âşi încălțîmintea necesară.

ASTA E VALABIL ÂŞI PENTRU SCOOTERIÂŞTI!!

Asta chiar ca e CONSTRUCTIV!!! Mai ai?

Poate asa cei cu figuri in cap invata ceva sau macar le intra frica in oase :banana:

BBINE AR FI! Dar probabil vor spune clasicele replici: "Mie nu mi se poate întâmpla...:disappointed:" Âşi " Lasă că merg fără echipamentul necesar, că nu o să pățesc aÂşa ceva, deoarece voi fi foarte atent!:disappointed:"

Mă bucur să văd că un începător s-a gândit posteze imagini. De multe ori învățăm mai repede din imagini decât din vorbe. :)

Link spre comentariu

• 1 month later...

ia-ti un motor cu care sa nu te julesti daca pici... parerea mea...

Aceasta parere...total aiurea ( cont sters ), Parerea mea e ca si cu bicicleta te julesti daca , cazi, sau la fotbal etc, multe alte exemple, daramite cu un motor. Important e echipamentul, care de multe ori salveaza vieti, si din punctul meu de vedere si Crash Pad-urile sunt folositoare nu doar pentru a proteja motorul dar in cazul in care cazi cu motorul pe o parte, acesta o sa stea pe Crash Pad, nu pe piciorul tau.

Link spre comentariu

• 3 months later...

Viraj abordat cu viteza prea mare, frica de a se inclina mai mult + target fixation...

http://www.youtube.com/watch?v=xbaR2efCs2k

Iar asta in special pt pasagere...

image2.jpg

Manusi textile de cross, in contact cu asfaltul...

post-40715-0-95293700-1329006416_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

http://www.youtube.c...feature=related

Incepator fiind imi poate si mie explica de ce a muscat asfaltul baiatul de la min 3:22? Frana fata concomitent cu acceleratia si putina inclinare sau de ce ?

E vechi clipul pe youtube... tipul abia si-a cumparat motorul. Cauciucurile noi, nerulate tind sa piarda aderenta repede...

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

quote name='Cap0ne' timestamp='1329006436' post='3047611']

Viraj abordat cu viteza prea mare, frica de a se inclina mai mult + target fixation...

http://www.youtube.c...h?v=xbaR2efCs2k

Iar asta in special pt pasagere...

Manusi textile de cross, in contact cu asfaltul...

Accidentu din video.. ii prea prea dur...deci am ramas blink.gifblink.gifblink.gif

Editat de bny
Link spre comentariu

• 1 month later...
  • 2 months later...

Asta bagă spaima în oase ;)

Mai era unul cu o fată tot prin america de sud îl avea rupt în 2 de la genunchi dar nu-l mai găsesc.

Ai sa-mi trag una... :blink: Na acuma chef sa mai caut motor sa imi cumpar ...

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Internetul este suprasaturat cu aceste imagini care, desi terifiante in esenta, sunt egale cu zero. Extrapolez mult si va aduc aminte de imaginile cu tot soiul de boli afisate pe pachetele de tigari, pe cine a impresionat? La fel e si in cazul de fata.

Degeaba arat cateva fotografii cu ceva maruntaie umane aruncate pe sosea si indemn la echiparea corespunzatoare practicarii acestui sport, cei ce acum o "ard" in tricou si slapi vor continua sa procedeze la fel si dupa vizualizarea acestor imagini. De ce? Raspunsurile variaza de la om la om, in functie de cum ii functioneaza "motorasul" intern, sau mai pe romaneste spus, in functie de minciunile pe care si le spune singur ca sa se simta impacat atunci cand pleaca fara echipament la drum, totusi ele sunt dintre cele mai banale:

- Nu mi se poate intampla mie (eu merg foarte incet)

- Nu merg departe cu motorul, doar pana la iubita mea care sta la doua strazi distanta

- Ejti 'nebun frate, is 40 de grade si in plus, tu ai vazut frate cati merg asa? Ce, eu is mai prost?!

- Adica eu am tras la sala toata iarna ca acum sa acopar muschii astia frumosi? Manca-i-ar tata pe ei, ce umflati stau, ia uite..

Si exemplele pot continua.

Adevarul este ca toti suntem diferiti, provenim din medii diferite, cu educatii diferite, cu experiente de viata diferite. Prin urmare fiecare are alte prioritati, pentru unul este sa mearga foarte tare (nu pentru placerea proprie) ci pentru "baietasii" alaturi de care strabate patria, pentru altul conteaza siguranta si calatoria in sine si nu ora la care ajunge acolo, altul este interesat sa impresioneze fetele de pe trotuar sau de la terase. Ma intreb, oare ele stiu pe ce motor iti sta tie popoul? Ele vad un motor si atat, da, unul are culori mai frumoase dar in esenta e la fel ca si cel de dinainte.

Pozele pe care le-am vazut aici ma lasa rece, da, sunt ingrozitoare dar nu au impactul dorit asupra mea. Nu am nevoie sa fiu impins de la spate sa imi achizitionez echipamentul necesar, "motorasul" ala intern de care vorbeam mai devreme imi dicteaza sa nu plec in slapi pe bulevard, tot el ma tempereaza in alegerea vitezei de croaziera si tot el ma OBLIGA sa investesc banii cu care initial vroiam sa cumpar stickere (deh, sa iau ochii fetelor) in pneuri, pentru ca, in fond, alea iti ofera aderenta si siguranta pe drum, nu stickerele cu R6 pe un Minsk.

- "Ahh, pai tu nu stii sa traiesti, nu simti bucuria vietii" Hai nu zau? Stiti ca puteti sa ajungeti in India cu 800 de lei? Da, dureaza doua saptamani dar calatoria este pentru cei ce simt placerea in drumul pana acolo si nu neaparat, asa cum am mai zis, in ora la care ajung acolo. Asa este si cu motorul, sunt unii pentru care placerea drumului este mai importanta decat viteza pe care i-o poti imprima motorului.

Si ca sa revin la subiectul threadului, nu doresc nimanui sa treaca printr-o asa experienta, dar cel mai mult inveti cat de periculos este acest sport si drept urmare cat respect trebuie sa ii acorzi atunci cand o pateste un apropiat care calatoreste alaturi de voi. Nu trebuie neaparat sa fie litri si litri de sange pe jos sau membre amputate, pur si simplu trecerea in nefiinta a unui om, a unui prieten va marcheaza pe viata. Atunci bagati la cap ca nu e bine fara echipament, ca nu e bine cu 300 km/h in conditii de carosabil umed, sau in curbe fara vizibilitate, sau pur si simplu sicanand ceilalti participanti la trafic.

Treaba cu pliantele nu este o idee rea. Sa nu va faceti insa iluzii desarte, multi vor ignora informatiile oferite acolo pentru ca, pur si simplu, nu e cool.

Va urez tuturor asfalt uscat si, precum spunea un user mai sus, cea mai buna protectie este sa va folositi "motorasul" intern, ca sa ajungeti sa impartasiti acest sport care va place atat de mult si copiilor vostri.

Nu ma dau autotcunoscator, NU generalizez, nu sunt nici macar motociclist (nu inca), sunt doar un biciclist inrait (acel biciclist care saluta motociclistii si care primeste in schimb niste priviri care mai de care, de la:

"da, bine, cine dreaqu esti tu? nu vezi ca eu am motor si tu bicla, cu ce drept ma saluti?" LA:

"hai sa il salut pe nebunul asta inapoi ca poate vine si imi pupa codita de la R6".

Daca am deranjat pe cineva imi cer scuze, aici este exprimata doar o parere personala, in 8 ani de cand am permis categ. B am vazut multe pe sosele. Tot eu sunt ala care face loc unui motociclist cand vine printre masini.

Sa ne auzim cu bine !

Editat de SONYC
Link spre comentariu