KOS36 Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Nu cred ca mai conteaza cine ce a facut sau ce trebuia sa faca . pai conteaza, ca pana la urma d-aia se mediatizaeaza accidentele pentru constientizare riscului la care esti expus, pentru "a invata din greselile altora"; EX. Daca vedeti un tir in fata si o parcare in dreapta, este posibil sa vireze; ca atare mergeti la limita evitarii pericolului eventualului!Ma rog asta daca ti la viata ta! Cand mergi pe drumurile publice gandeste-te ca mai sunt si alti "ametiti" pe/de care trebuie sa-i/te feresti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ionut_86 Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 RIP Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
IceCube Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Dumnezeu sa-l odihneasca in pace , pacat.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabiavva Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Dumnezeu sa-l ierte,sa-l odihnesca si cu dreptii sa-l numere! condoleante familiei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
piticoo Postat Iulie 19, 2013 Autor Share Postat Iulie 19, 2013 (editat) Cel cu tirul a facut stanga spre depozitele frigorifice.Nu era nici un soare din fata(eu ma deplasam in aceeasi directie cu tirul).Motociclistul venea din sens opus.A franat 10-15 metri,dar nu a avut nici o sansa.A intrat in rezervorul tirului,casca(Shoei XR 1100,cred) i-a sarit de pe cap(posibil nu era legata).Motorul s-a rupt in doua,se mai tinea doar in fire. Soferul tirului sustinea ca motociclistul a depasit coloana,si nu l-a vazut.Total neadevarat:urmele de franare erau banda de dus,adica pe banda motociclistului. A fost cumplit. Editat Iulie 19, 2013 de piticoo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rob_debruce Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Cine cauta adrenalina pe drumuri publice, poate ajunge la statistici negre. Cu tot respectul Jagi..sunt convins ca nu cauta nici o adrenalina. RIP Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klux Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Probabil fugea de ea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Din toti mortii de pana acum , nu cred sa nu fi fost macar unul care sa fi rasfoit acest topic sinistru sau altele in care " inveti cum sa mergi pe motocicleta " . Se intampla in fractiuni de secunda , in care nimic din ce ai citit sau ai invatat nu ajuta . Esti doar tu in fata momentului . Daca ai zile scapi daca nu . . . . nu . Ajung la concluzia ca ce-ti este scris . . . se va intampla . Poate ca ca pamantul se invarte dupa reguli pe care nu le putem intelege . Mor oameni , zilnic . Pe unii ii cunoastem , pe unii nu . Sunt convins ca baiatul ce s-a stins astazi , avea mai multa experienta ca mine la ghidon dar la ce folos daca un inconstient de sterge din lista celor vii intr-o secunda ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danutu_m Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Din toti mortii de pana acum , nu cred sa nu fi fost macar unul care sa fi rasfoit acest topic sinistru sau altele in care " inveti cum sa mergi pe motocicleta " . Arthur, aici nu sunt de acord cu tine. Eu zic ca este exact invers, adica foarte multi din cei morti nu au nici o treaba cu acest forum si mai ales cu aceasta rubrica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KOS36 Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Arthur, aici nu sunt de acord cu tine. Eu zic ca este exact invers, adica foarte multi din cei morti nu au nici o treaba cu acest forum si mai ales cu aceasta rubrica. o fi de bine, o fi de rau! consider ca " ce-ti este scris . . . se va intampla ." este un aspect personal si vina ca o scuza la intamplarile bune sau rele! Ceea ce vreau sa spun este ca viata ti-o traiesti cum vrei nu cum iti e scris; totul tine de cultura, cunostinte dobandite, experienta acumulata, educatie, etica, morala, ereditate, anturaj si lista poate continua! Toate aste in functie de ponderea lor iti influenteaza deciziile si iti definesc drumul in viata! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
scania.topline Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 (editat) Din toti mortii de pana acum , nu cred sa nu fi fost macar unul care sa fi rasfoit acest topic sinistru sau altele in care " inveti cum sa mergi pe motocicleta " . Se intampla in fractiuni de secunda , in care nimic din ce ai citit sau ai invatat nu ajuta . Esti doar tu in fata momentului . Daca ai zile scapi daca nu . . . . nu . A fost la un moment dat pe forum o discutie despre acest aspect, eu am sustinut acelasi lucru ca si tine. Dar au fost cativa cu muuulta experienta care sustineau sus si tare ca nu-i asa, ca in acele secunde (muuuult spus secunde) ai timp sa te "pregatesti" de impact, sa iti umfli muschii (?!), sa te ridici in scarite sau stiu eu ce alte "rezolvari" ale unei astfel de situatii. Asta este, parerile sunt impartite. Unii sunt de acord, altii sunt in continuare convinsi ca "eu as fi scapat, facand asa si asa". Editat Iulie 19, 2013 de scania.topline Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rob_debruce Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Probabil fugea de ea. asta ce vrea sa zica? ca nu pricep.. de o vreme observ o tendinta, in special din partea unor useri care calaresc mobra cu biblia intr-o mana si cu codul de legi in cealalta, de a arunca tot timpul vina pe mort.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 sa te ridici in scarite sau stiu eu ce alte "rezolvari" ale unei astfel de situatii. Sa-l vad pe ala ce se ridica in scarite cand are in fata un mastodont de 4.00 m inaltime si 16.50 lungime . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kosh Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Condoleante familiei si prietenilor... Cel mai simplu este sa facem supozitii si presupuneri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AndiOliver Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Nu sunt eu... am cazut si eu astazi pe Giurgiu Bucuresti cu un K8 Negru, identic cu cel prezentat mai sus. Si la mine cineva nu a acordat prioritate, s-a oprit la limita intre banda 2 si banda 1 pe sensul meu, am reusit sa franez destul apoi sa virez brusc pe banda 1. Apoi a furat roata fata si m-am dus taras. Eu fara nici o zgarietura, motorul insa... destul de tavalit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theos_ Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 zi neagra pentru hayabuse Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ulita Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Condoleante familiei! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AndiOliver Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Condoleante familiei... a fost o zi urata... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JAGI Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Nope, daca rulezi peste viteza legala, daca nu reduci viteza in apropierea intersectiilor cu drumuri secundare, statii de autobuz, zone unde de afla animale, zone fara vizibilitate pina la limita evitarii oricarui eveniment, se cheama ca esti inconstient. Daca nu-ti cunosti limitele de conducator, inseamna ca mergi la noroc,Poti foarte bine sa mergi pe o curba unde viteza legala e de 100km/h, daca nu ai vizibilitate si se intimpla sa te trezesti cu o masina pe sensul tau de mers, si nu ai fost in stare sa opresti, cu toate ca aveai doar 90km/h. se cheama ca ti-a furat-o singur.Nu poti sa spui ca mergeai cu 80-90km/h, si TIR-ul ti-a intors BRUSC in fatza, acel vehicul e imens, are inertie mare, pina se pune in miscare, trec secunde bune, ai timp sa apesi frina si sa opresti. Daca ai mult peste 90km/h, ajungi subiect de discutie pe acest forum. Sau, in cazul de fatza, omul o fi considerat ca TIR-ul se va opri, lasindu-l sa treaca si i-a dat inainte, caz in care ar fi chiar ..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AndiOliver Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Eu am fost @Jagi in aceasi situatie chiar astazi si cu acelasi motor (pana si culoarea fir ar). Am venit cu 80-90, l-am vazut pe individul din masina ca semnaliza, am redus la 70 (unde pe acolo), cand m-am apropriat de el - a demarat, am intrat in frana brusca, iar cand a ajuns la limita intre banda 2 si banda 1 m-a vazut si a oprit brusc, intepenind acolo intre benzi. Doar ca eu aparent am avut 99.99999 noroc.... ca de rahat, m-am ridicat de jos fara o zgarietura. Nu am avut nici macar bunul simt sa vina sa ma intrebe daca sunt ok. A fugit pur si simplu. Asta este viata... nu vreau sa poluez topicul curent: Condoleante familiei, ma simt ciudat ca in aceasi zi... doua buse negre in conditii absolut similare (ca si manevra ma refer)... eu... am reusit. In fine, stiti voi ce vreau sa spun. Condoleante. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stulewa Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 @ jagi: mi-ai luat vorbele din gura... citind acest forum inveti multe, inconstient reti anumite manevre de eschivare care in acele fractiuni de secunda iti pot salva viata. mai mult, ti se prezinta scenarii pe care le poti anticipa amintindu-ti de cele citite si modificandu-ti atitudinea in trafic poti evita situatii neplacute... dar cand vrei sa fi Tarzan... unii si-o mai fura. @adi: un flash crezi ca ar fi ajutat? adica daca tot l-ai vazut pe tzaran, asigura-te ca te-a vazut si el.... zi eu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Astazi ar trebui toate " Busele " consemnate " la sol . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theos_ Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 TIR-ul poate intoarce BRUSC in fata daca este in miscare si are 50 km/h. presupuneri putem face, poate moto avea 90 sau mai mult sau mai putin. de pe margine pare totul simplu, ca la fotbal, ca la orice, cum zicea cineva mai sus: "daca eram eu cred ca reuseam sa scap" dar nu e asa ! ce am patit eu : linie continua. eu cu moto doream sa depasesc o masina si m-am inscris in depasirea ei. aveam 80-90 la ora. cand am ajuns in dreptul soferului ce credeti ca face ? da, intra si el in depasire. nu am pastrat o mare distanta intre noi si am incercat sa evit cat pot de mult spre stanga. norocul meu a fost ca (cred) a auzit toba in momentul in care eram la geamul lui. nu am putut face multe, sa claxonez sau altceva, doar m-am lasat putin pe stanga. am avut noroc ca m-a vazut pana la urma. Greseala a fost a mea. a fost o lectie invatata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 @adi: un flash crezi ca ar fi ajutat? adica daca tot l-ai vazut pe tzaran, asigura-te ca te-a vazut si el.... zi eu... flashul e prost interpretat de majoritatea meltenilor ... fix pe dos ... comuti pe faza lunga sa-l atentionezi si prostu crede ca e flash si se baga ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KOS36 Postat Iulie 19, 2013 Share Postat Iulie 19, 2013 Nope, daca rulezi peste viteza legala, daca nu reduci viteza in apropierea intersectiilor cu drumuri secundare, statii de autobuz, zone unde de afla animale, zone fara vizibilitate pina la limita evitarii oricarui eveniment, se cheama ca esti inconstient. Daca nu-ti cunosti limitele de conducator, inseamna ca mergi la noroc,Poti foarte bine sa mergi pe o curba unde viteza legala e de 100km/h, daca nu ai vizibilitate si se intimpla sa te trezesti cu o masina pe sensul tau de mers, si nu ai fost in stare sa opresti, cu toate ca aveai doar 90km/h. se cheama ca ti-a furat-o singur.Nu poti sa spui ca mergeai cu 80-90km/h, si TIR-ul ti-a intors BRUSC in fatza, acel vehicul e imens, are inertie mare, pina se pune in miscare, trec secunde bune, ai timp sa apesi frina si sa opresti. Daca ai mult peste 90km/h, ajungi subiect de discutie pe acest forum. Sau, in cazul de fatza, omul o fi considerat ca TIR-ul se va opri, lasindu-l sa treaca si i-a dat inainte, caz in care ar fi chiar ..... subscriu, pentru vizibilitatea comentariului! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate