Sari la conținut

Evolutie pret combustibil

Proxi
 Share

Postări Recomandate

Salut. Modifica anul la aia din 2008. La sfirsit de Iulie inceput August 2008 cea mai ieftina benzina de 95 o avea Petrom-ul la 3,9lei. Fara suparare. Numai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 900
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Oricum, statisticile arata ca nu a ajutat nimic acciza. Ce a facut Tonta, a fost sa reduca consumul carburantului din tara si sa il creasca pe cel din tarile din vecinatate. De cand s-a implementat ultima taxa, suntem pe pierdere :)

Link spre comentariu

In pregatire de la 1 ianuarie 2015, pe sursele puterii:

- marire impozite case, apartamente, terenuri, moto, auto

- marire asigurari moto, auto, locuinte

- marire taxe poluare si taxe de inmatriculare moto, auto, barci

- marire impozite firme

- marire pret gaze si curent electric

- marire alte taxe si impozite locale

- marire taxe notariale

Eu sper sa nu fie adevarat, ca altfel e jeleu de tot!

Link spre comentariu

Deci, asadar si prin urmare, kriminalu' asta mic are mana(si altceva) mare.
Am o oferta pentru benzina si motorina ieftina, problema e ca(deocamdata) sunt 110 km din centrul Bucurestiului pana la X(marks the spot).

Cine vrea, sa ma contacteze pe PM.

Link spre comentariu

Salut. Stau si ma intreb retoric, cati dintre cei revoltati in a lor casa, s-ar aduna sa prostesteze puternic impotriva celor care ne pun taxe peste taxe. Cat dintre cei care urla pe forumuri s-ar aduna intr-o forta revolutionara adevarata? A mers in 89. Ce am facut dupa e alta poveste. Dar a mers atunci, pe loc. Ucrainienii nu s-au rasculat degeaba, si bine au facut. Grecii la fel. Doar noi stam si ne plangem in pumni sau pe net cand am putea face ceva. In cazul asta ne meritam soarta. Multi nu mai vor revolutii pentru ca se gandesc ca acum pot pleca din tara. Unde? Sa faca ce? Sa fie ostracizati pe afara din cauza ideii inca perzente cum ca am fi toti tigari ciorditori.

:agree:

Pariu ca maine de ar pune astia litrul 10 lei, nimeni nu ar zice nimic....am ramane tot la stadiul vegetativ marca inregistrata romaneasca, cosolandu-ne cu mult prea cunoscutul "las ca-i bine si asa, putea fi mai rau"

Link spre comentariu

treaba sta asa, romania isi asigura din resursele ei, la momentul actual, ceva mai mult de 70% din necesar prin resursele proprii ( adica din petrolul nostru ) sunt sanse ca in viitorul apropiat asta sa creasca ( petrol in marea neagra ) . cu toate astea, avem cele mai mari preturi la benzina si motorina ( mai mari decat tari ce nu au resurse de titei interne, ca de ex germania) .

intrebarea care trebuie pusa e : de ce a trebuit romania sa vanda petromul, o companie ce avea zeci de mii de angajati si era cea mai profitabila, fara discutii, unei firme de cca 2000 de angajati din austria ( care se pare ca are in spate capital rusesc) pe circa 650 mil ? numai cladirile care le avea petrom in bucuresti si prin tara faceau mai mult.

pai in momentul de fata, petrom/omv se lauda cu profituri de 1mld pe an !

Link spre comentariu

treaba sta asa, romania isi asigura din resursele ei, la momentul actual, ceva mai mult de 70% din necesar prin resursele proprii ( adica din petrolul nostru ) sunt sanse ca in viitorul apropiat asta sa creasca ( petrol in marea neagra ) . cu toate astea, avem cele mai mari preturi la benzina si motorina ( mai mari decat tari ce nu au resurse de titei interne, ca de ex germania) .

intrebarea care trebuie pusa e : de ce a trebuit romania sa vanda petromul, o companie ce avea zeci de mii de angajati si era cea mai profitabila, fara discutii, unei firme de cca 2000 de angajati din austria ( care se pare ca are in spate capital rusesc) pe circa 650 mil ? numai cladirile care le avea petrom in bucuresti si prin tara faceau mai mult.

ca sa intre in eu

Link spre comentariu

Intrebarea se pune asa: Indiferent cine exploateaza petrolul, romani, unguri, austrieci, de ce ar trebui sa ti-l dea tie (implicit bulgarilor, ungurilor si oricui are o cisterna) pe mai putini bani decit il poate vinde pe piata internatonala?

Cit la suta din pretul benzinei are de fapt treaba cu pretul petrolului si cit e taxe de stat? Daca petrolul ar fi gratis, benzina ar costa cam 1-1.5 lei mai putin pe litru. Restul sint taxe.

BTW: pretul a fost 1.5 mld, iar OMV are 26000 de angajati (acum, cel putin). Iar OMV a cumparat numai 51% din actiuni. Cum se vinde la BVB pot sa cumperi si tu o bucata de petrom.

ca sa intre in eu

Adica o firma de 2 lei cu 2000 de angajati (de fapt 26.000, si multi angajati e un minus nu un plus) dintr-o tara mititica are cuvint asa greu de spus in EU? Pai iti dai seama daca se unesc astia cu chioscurile de ziare ce iese? poate ne dau si ungaria noua....

Cine face banii din petrolul romanesc? citiva actionari la OMV care valoareaza avreo 10 miliarde de euro, adica nici cit Whatsapp?

Chiar si la PIB-ul romaniei 10 miliade de euro nu-s asa un mare lucru d-apoi cind vorbim de citamai UE.

BTW petrom piedea o caruta de bani pentru ca firme capusa si sindicate. Nici vorba de profitabil. Macar acum nu mai subventionezi capusarii din salariu.

Am citit d ecurind un articol cu tzeapa pe care au luat-o Erste cind a cumparat BCR. Nu m-as mira de loc sa fi fost la fel si cu Petrom.

Editat de vrajitorul din oz
Link spre comentariu

Adica vrei sa zici ca daca nu se vindea Petromul noi acu dadeam pe benzina 2 lei sau cum?

Link spre comentariu

Pai sigur, fiind in Romania petrolul iese singur din pamint si se arunca in rezervoarele benzinariilor In saritura se distileaza.

http://www.gandul.info/financiar/cat-reprezinta-taxele-din-pretul-unui-litru-la-benzina-comparatie-intre-romania-si-bulgaria-11584494

Ponderea accizelor şi TVA în preţul unui litru de benzină din România reprezintă aproximativ 48%, iar în Bulgaria 43%, reiese din calcule gândul pe baza datelor Comisiei Europene.

Concret, în România, preţul mediu la pompă al unui litru de benzină este compus din preţul materiei prime (care are o pondere de 38,35 %), la care se adaugă costurile companiei cu transportul, distribuţia şi vânzarea către consumatori (pondere de 13,5%), accize (28,8%) şi TVA (19,3 %).

Deci chiar cu petrolul la jumatate tot nu era decit cam cu 1 leu in minus pe litru. De fapt chiar daca era gratis plateai vreo 4 lei.

Link spre comentariu

E ok...las ca mai inghitim in continuare toate elucubratiile politicienilor de top si viitoarele taxe si impozite pe care le viseaza noaptea in somn si le pun pe hartie a doua zi...Suntem slabi rau ca natie..

Bine ca pentru badea s-a mobilizat una doua "comunitatea" sa protesteze.

Link spre comentariu

Adica vrei sa zici ca daca nu se vindea Petromul noi acu dadeam pe benzina 2 lei sau cum?

acum pretul ti-l fac niste austrieci cu rusi in spate, la care se adauga accizele lacomilor de politicieni.

pe de alta parte, suntem obligati sa ne "aliniem" preturile in acord cu ue ( de parca e vina noastra ca altii nu au petrol, sau grau, sau aur sau plm ). ei, noi le-am aliniat f bine, ba chiar ne-am luat si o margine de rezerva.

Link spre comentariu

acum pretul ti-l fac niste austrieci cu rusi in spate, la care se adauga accizele lacomilor de politicieni.

pe de alta parte, suntem obligati sa ne "aliniem" preturile in acord cu ue ( de parca e vina noastra ca altii nu au petrol, sau grau, sau aur sau plm ). ei, noi le-am aliniat f bine, ba chiar ne-am luat si o margine de rezerva.

Prețul îl face ue. care rusi?

Omv a luat naștere prin schimbarea numelui unei întreprinderi rusești a armatei de eliberare/naționalizare, peste 30% este deținut de statul austriac, aproape 25% de harapii din uae care sunt curtați de rusii de la Gazprom pentru a prelua pachetul lor iar Omv curtat pentru petrom în scopul construirii magistralei de gaz și închiderii celei din Ucraina.

Link spre comentariu

pretul de vanzare= costuri+margine+taxe. singurul parametru ce ar trebui sa fie fix sunt costurile, numai ca tu nu ai nicio vizibilitate asupra lor si niciun control, cu toate sap urile pe care le pun aia acolo...daca aia , OMV , zic ca e, de ex, 3lei/l costul de extractie si transport, pai atat e...le mai ramane si lor, de o bere, un miliard pe an, restul se duce la stat. noi ne extragem 70% din necesar, aia care nu au, il importa de la arabi, deci au costuri suplimentare. cu toate astea, noi stam cel mai prost.

Link spre comentariu

Repet, nu vrea nimeni benzina/motorina la 4 lei?

Cred ca aceasta nu este o solutie fezabila, si nici tocmai legala ci mai degraba de tip "contrabandist". Ideea e ca trebuie facut in asa fel incat in tara ta sa poti sa iti permiti sa iti cumperi un litru de benzina din pompa, fara sa intorci pipa cu atentie, dupa ce o bati bine de gaura rezervorului sa nu scapi un picur pe jos si sa iti ajunga banii sa duci un trai decent.

Link spre comentariu

Cred ca aceasta nu este o solutie fezabila, si nici tocmai legala ci mai degraba de tip "contrabandist". Ideea e ca trebuie facut in asa fel incat in tara ta sa poti sa iti permiti sa iti cumperi un litru de benzina din pompa, fara sa intorci pipa cu atentie, dupa ce o bati bine de gaura rezervorului sa nu scapi un picur pe jos si sa iti ajunga banii sa duci un trai decent.

Sunt de acord cu tine, dar pana se va face intr-un fel sau altul(ceea ce nu cred ca se va intampla :))) ), putem sa adoptam chestia asta.

Iti dai seama ca nu eu sunt capu' rautatilor, exista cineva care face treaba asta si m-a intrebat daca vreau. Cantitatea fiind mai mare, am zis sa intreb in stanga, in dreapta.

Daca n-o luam noi, o iau altii, cred ca tot ponta si basexu' :))), ca asa se intampla de obicei. Asa ca eu ma abonez la acest "newsletter".

Spor(t)!

Link spre comentariu

pretul de vanzare= costuri+margine+taxe. singurul parametru ce ar trebui sa fie fix sunt costurile, numai ca tu nu ai nicio vizibilitate asupra lor si niciun control, cu toate sap urile pe care le pun aia acolo...daca aia , OMV , zic ca e, de ex, 3lei/l costul de extractie si transport, pai atat e...le mai ramane si lor, de o bere, un miliard pe an, restul se duce la stat. noi ne extragem 70% din necesar, aia care nu au, il importa de la arabi, deci au costuri suplimentare. cu toate astea, noi stam cel mai prost.

Ba tu vad ca insisti :)

Din 6.6 Lei 4 lei sint taxele statului roman! OMV pune numai 2.6 lei. Sper ca intelefgi ca costa bani sa scoti petrol, sa-l rafinezi, sa-l duci la benzinarie si sa-l vinzi la litru, costa bani sa explorezi etc.

OMV nu "zice" nimic.. e irelevant cit ii costa pe ei petrolul. Ei il dau la pretul pietei indiferent daca le sare de sub picioare sau trebuie sa sape 5 kilometri dupa el.

Deci sper ca intelegi in final ca pretul benzinei e dat de statul roman, nu de OMV.... Si statul roman are nevoie de bani ca de aer. E o taxa sau impozit in plus.

( de parca e vina noastra ca altii nu au petrol, sau grau, sau aur sau plm ).

Cum adica, dar tu ai?

Daca ai tu terenul tau pe care ai griu, e al tau, altfel nu ai. Nu o sa-mi spui ca unul care cumpara teren, investeste bani, il munceste, isi asuma riscuri etc e obligat sa-ti dea tie griu la pret redus pentru faptul ca esti roman.

Termenul de "noi avem" a cam disparut de multisor.

Sa-mi mai spun una: tara cu cea mai scumpa benzina din lume e Norvegia care are o groaza de petrol. Si UK e la virf si au ceva petrol. Deci pretul benzinei cu ce "avem" nu prea se coreleaza.

Link spre comentariu

• adidas changed the title to Evolutie pret combustibil
  • Kristian pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic