Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Fain,fain....la mai mare ! Oricum , la George ,la moldova se gateste bine " di tat",dar nu ne bateti pe noi ardelenii in bucate ! Pai,noi ,George.....nu avem obiective in aparate ,sa faca fata la exponate ! :))...de aia nu am poze ! la noi porcu,cand vede fumatoarea,moare linistit ,la gandul ca va ajunge in asa hadrdughie mare ,iar smantana la noi e asa groasa,ca umbla mata pe ea si nu se afunda !

 

Cele mai bune bucatarese sunt unguroaicele.....sau romancele care gatesc in stilul acela ,cum era mama!Si cum m-am obisnuit si eu,placandu-mi de mic bucatareala ! Erau femei batrane ,care imi laudau stilul culinar ,multe dintre ele or murit,da din alte cauze .Nu toti barbatii se nasc cu talentul asta , are in mod absolut este un talent.Cica este si o explicatie stiintifica de ce barbatii sunt mai buni bucatari : ca noi barbatii,avem mai multe papile gustative decat femeile....ele cred ,in defavoarea noastra au mai multi muschi la limba,ca de aia se tureaza in halul ala !

 

Oricum , George,multam de reteta o sa o incerc.nu ma apuc acuma sa scriu despre mancaruri sub patent " made in Ardeal" ,ca mi-ar l lua muuult prea mult , si oricum varza a la Cluj,tot numai aicea are cel mai bun gust ,sau cea mai rapida mancare ,taitei cu varza si ceapa calite,o nebunie,care nu ia 10 min de gatit ,lichie cu varza,cartofi frantuzesti,,ciorba acra dreasa cu ou si smantana,carnati fierti in moare de varza ,etc.in fine,in incheiere va dau un sfat pentru cand faceti gratar.....ca nah,e cea mai uzuala ! De fapt ideal e discul,insa ,daca nu e disc si gratarul..cand puneti carnea la prajit - care ideal ar fi sa stea la macerat ,inainte cu vreo 4 ore-,puneti pe gratar/disc o oala cu capac,in care aveti cam 3 pahare de vin.Cum o bucata de carne e gata o introduceti in oala si puneti capacul E foarte important sa ramana acoperit.Ultimul lucru ce-l luati de pe gratar sa fie oala.

 

Gratarul astfel obtinut, de preferabil sa fie servit este cu piure de cartofi,facut cu unt ,iar salata,pe langa ce puneti voi in salata ,sa fie cu otet si cu ulei,insa sa aiba ardei iute,si o frunza,doua de telina ,ii da un gust deosebit.Insa daca ar fi ,sa aveti salata verde,si mai buna,o rupeti/nu taiat, si o puneti intr=o "solutie" de zahar ,apa si otet ,in care taiati marunt usturoi.Insa oricum ,daca carnea nu v-i se topeste in gura,sa-mi spuneti " cutu"....sau sa ma chemati sa va arat unde ati gresit! :)) .Cea mai buna carne ,in felul acesta e somotei,taiat in rondele!

 

P.S. Daca mananca si copii mici,e pe riscul vostru ,da va descurcati voi.

Editat de dacii
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Inca o data Dacian, iti multumesc pentru contributia si bucatele alese prezentate. E un castig pentru noi toti ! Te asteptam cu o reteta buna de gulas si ce mai crezi tu de cuviinta...Pacat ca e atat de departe Sebesul de Bucuresti si Iasul...Dacian vorbele tale au o dulceta deosebita, eu stiu a aprecia farmecul si continutul lor...Multumesc !

Mai asteptam si alte preparate interesante, autohtone sau exotice....M-ati facut sa ma simt mic de tot cu tava acea de pizza prezentata, dar imi indrept greseala...parol!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daciane, dragul meu coleg, mie imi place mancarea ardeleneasca. Si m-as bucura sa ma inviti la o clisă intr-o zi, cu niste pălincuță din aia buna de-a voastra. Numai sa am brișca la mine, ca altfel nu pot manca.

 

Noi, ăștia de pe topic, ar trebui sa ne intalnim la toamna intr-un weekend si sa ne dam talente la o mancare câmpenească cu felurite gustări de prin toate partile țării.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

George asa ar fi corect, sa degustam cete ceva mai pe la toamna... undeva mai prin mijlocul tarii. Poate punem corturile pe undeva si facem o intalnire culinar- motociclistica...

Ca sa nu amestecam preparatele, ar putea veni pe rand fiecare cu cate un preparat, doua... specific zonei lui ceva usor de transportat si noi sa cotizam omului banii cheltuiti functie de persoane consumatoare ca sa-i iasa investitia omului. As dori ca degustarea sa fie cu circuit inchis intr-o zona impadurita, verde si racoroasa...Nu vreau sa ne trezim cu neveniti, sa ne strice cheful...Putem vorbi pe PM dar sa vedem cine mai apare pe aici... si ce preparate ne prezinta. Ce zici de inceputul lui octombrie sau sfarsitul lui septembrie...Daca Dacian doreste mergem chiar la el, la Sebes, nu am fost niciodata acolo si cred ca ar fi o gazda minunata !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ohoho,bucuros dragii mei,mai ales ca si clisa este ,este si tuica de 55 de grade made by me ,inca de cand aveam cazanul ( ca m-i lau sperait tiganii,arza-i focu ),dar in timp,face eu rost de altul tot de 60 de litri ,cu lant! .intr-o vreme faceam de vindeam ,ca eu nu prea beau !Via,am pierdut=o ,in procesul in care m-a dat in judecata bunica-mea ,Zgripti ,ca " bonus"ca mi-au murit parintii.era feteasca regala cu busuioaca,iar vinul era facut atat de tata cat si de mine .Era galben si gros ca uleiul,nu era de nunta,ca dupa trei pahare facea motorul singur combustia,cu cheile in buzunar la tine!-ce sa mai zic de brisca!:)) Pentru cunoscatori, cand era pus la fermentat avea 23 de maligani - "gradele" vinului ! Am trait sa beau la 18 ani,vin ingropat de cand m-am nascut.! Ia ganditi-va voi,ca tata ,avea o reteta de la unul din Aiud ,vin ce o fost premiat in Franta !

 

Cand ai spus de clisa George (asa-l chema pe tata Fie-Iertat),am stat putin pe ganduri ,da m-am dumirit repede:))Pai,te invat eu cum sa o faci, si sa o pastrezi ,incat in iulie,slana ,netinuta in frigidder,nu curge,si are miezul roz.O sa te miri care e secretul.....cat o tii la sare !

 

Inca ceva George ,daca imi permiti ,un foarte mic repros ....am vazut ca la tine carnea pusa la fum avea urme de sange !nu e bine si strica gustul carnii ,o amaraste ! carnea inainte de o pune la fum trebuie sa stea ( ca si slanina) 10 zile ,intr-o solutie de apa cu sare.Ca sa-ti dai seama daca saramura e potrivita ,daca ai pus destula sare,pui un ou crud in ea .daca oul pluteste inseamna ca e potrivita ,si poti pune carnea.

 

Fumul dat carnii : nu trebuie sa fie foarte tare ,ci sa fie constant ,de aceea iti recomant o afumatoare cu doua guri de ventiatie ,una frontala,in usa,si una sus.carnea trebuie sa se patrunda succesiv nu dintr-o data ,nu hituita ,ca la virsli - ca am facut si de aia.....or iesit asa de iuti ca odata ne-am betocit,ca am stins cu vin ,de buna ca n-am facut la mine,sa ma vada mama-.Fumul numai cu fag ,de doua dori pe zi,dimineata si seara ! bradul da gust oribil ,ala e bun la virsli ,unde fumul e foarte fierbinte si de scurta durata- 15 secunde

 

Legat de gulas,Fast.....nu cred ca e nici un secret ,incat sa iasa in evidenta,iar o reteta ar fi greu sa o dau ca depinde de cantitate .Insa gulas ,asa cum spune si numele care in ungurana inseamna amestecat .Deci,gulasul este carne amestecata ,din cat mai multe sortimente,oaie vita porc ,multe legume,insa preponderenta este ceapa - da gust dulce-ardei gras ,gogosari ,capia,ardei iute,ceapa,poti sa mai pui si niste vinete cuburi ,iar ca condimente piper boabe ,enibahar,nucsoara si foi de dafin.Deci vezi,amestecaturi .ca sa iti iasa un gulas pe cinste ,trebuie facut la ceaun ,ceaunul avand proprietatea de a incinge uniform continutul . Si ca sa fie savurat la justa valoare ,,trebuie servit nu cu paine ci cu mamaliga de aia groasa de nadusi in spate de atata mestecat !

 

Ar trebuii sa facem o iesire !Daca va hotarati eu vorbesc la o pescarie sa facem acolo un ceaun,plus ca nu deranjam pe nimeni de la chiuitur cand se incing spiritele,riscam numai sa speriem pestii,in rest camp cat vezi cu ochii.Vorbim si cu un cioban ,cumparam o oaie,facem si un sloi ,vin/cognac este tot la un sat ,ca aici e patria lui .si de foame si de sete nu om murii !:))

 

Fast ,si mie imi pare rau ca nu e mai aproape Buc,de Sebes,acum nu mai vorbeam de gulas il si faceam.....si pe cadn sa punem masa,aparea si George de la Iasi su frumusetea aia de motor,atras de miros:)) Dar ,lasa,ca daca e cu iesirea ,el ca rasplata pentru sfaturi - si mai am o groaza- aduce ceapa :))

 

Tare m-as bucura sa ne adunam si sa inchinam ca la noi ,la Sebes "DEIE DUMNEZAU ,CAND O FI MAI RAU ,CA ACUM SA FIE !"

 

Numai bine ,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

arata ft bine si mai ales cam orice carne afumata natural ii o delicatete,la fel si cum ai facut cu ardeii coleg drag,ar fi super sa ne intalnim toti cei care-s pasionati de gatit,imi place mancarea autohtona si cea veche de pe vremea bunicilor,s-a cam uitat de cand a murit omu' bun de Paunescu,si as vrea sa readuc in meniurile din restaurante mancarurile demult apuse,cam greu da as vrea,pana atunci gatiti sanatos si cu gust:))

 

Eu momentan somez cu motorul din cauza unei interventii mai naspa la coloana da ii bun orice alt mijloc de transport,desi urasc celelalte da nah,oricum vin numa sa batem in cui

Editat de angel_wings
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dacian, carnea mea nu avea nici o urma de sange, deoarece a fost preparata termic inainte de afumare (lucru cu care probabil nu esti de acord). Sange probabil ai vazut in ochii mei... cand ma uit la ea, imi amintesc ce gust avea si ma oftic ca nu am timp sa mai fac. Dar imi revin eu. :D

 

Eu sunt te acord cu propunerea ta, Fast, septembrie-octombrie e minunat, la cort.

Eu nu m-as incurca cu stransul banilor sa platim mancarea si sa ne tiganim pentru cativa lei.

Intalnirea ar trebui sa fie exclusiv pentru motociclistii gurmanzi, activi pe acest topic. Ne vom numara ca sa stim cati venim, iar fiecare ar trebui sa aduca cate ceva care sa ajunga la cati suntem, pentru a degusta. Daca ne adunam 10, unul aduce o clisa, altul o branza, altul o pastrama, altul o palinca, si tot asa, fiecare cate ceva, toate se vor aduna si in mod sigur ne va ajunge tuturor sa mancam pe cinste.

 

Discutam mai pe parcurs, sa mai decantam si sa mai cizelam ideea.

 

Hmm, Sebes, Transalpina... :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

no stai calm ca nu-i bai George ,asa m-i so parut,in carnea aia de era pe bete.Si no,cate bordeie atatea obiceie :))...aveam vreo 24 de ani,si la Fieni ( draq,ce-am avut eu cu fete tot de peste Carpati:)),eram " baiatul din Ardeal" mergem noi la un taiat de porc,ucenic fiindu-mi fratele fetii,si o fost faza tare ca -mi spune un mos ,venit ,si el " la chibit",cica "ma copile,la noi o murit oameni batrani,da sorlic asa alb si fain nu o vazut !":)) Eu il iau la cutit,de 3 ori,incat iasa sorlicul putin mai gros decat foaia,insa aproape la fel de alb .

 

Apropo,pe la poarta mea ai trecut !

 

La voi se face sangerete , George?

Editat de dacii
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

parca mai este un topic asemanator, ''ce sa facem de mancare''

 

oricum, eu am trecut la regim, o sana dimineata, ceai verde la pranz, o rosie si o ceapa la cina ......

 

vreau sa ajung la doua cifre la greutate :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

adica....98? :))...ai uitat sa spui,ceapa si rosia cu ce o mananci ,sana dupa ce o bei dimineata....si cred ca am inteles ca ai renuntat la cafea,incat bei ceai? ;)

 

George,ai trecut de catre Sibiu,prin Sebes,nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

adica....98? :))...ai uitat sa spui,ceapa si rosia cu ce o mananci ,sana dupa ce o bei dimineata....si cred ca am inteles ca ai renuntat la cafea,incat bei ceai? ;)

 

George,ai trecut de catre Sibiu,prin Sebes,nu?

da, orice cu doua cifre e OK pentru mine momentan....

dupa aia, pe termen lung targetul e undeva la 84-88, in fine we shall see!

 

ce am scris mai sus e asa cum am scris...., fara cafea, slana, branzeturi si paine, etc

regim de mancare stil Auschwitz, infometare dusa la extrem!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Si miscare pentru a arde caloriile in plus...Orice fel de miscare, mers rapid, un sport...niciodata nu e prea tarziu... doar vointa sa fie.

Dar totusi ne spui si noua ce preparate minunate ai consumat, de ai ajuns in aceasta situatie...Si un sfat, nu trebuie sa te infometezi trebuie sa consumi alimente nu prea bogate in calorii, mese dese si nu foarte consistente, reduci painea, cartofii, pastele fainoase, mai multe fructe si legume, peste, carne slaba.

Te asteptam cu ,,o reteta din vremurile bune''...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si miscare pentru a arde caloriile in plus...Orice fel de miscare,

stau la birou 10-14 ore pe zi :) seara cand ajung acasa nu mai am chef de nimic.....

Dar totusi ne spui si noua ce preparate minunate ai consumat, de ai ajuns in aceasta situatie..

gratare, prajeli cu tonele, gulash, pizza, ...si cate o cisterna de bere saptamanal :)

Te asteptam cu ,,o reteta din vremurile bune''...

cred ca am pus mai demult niste poze pe celalalt topic.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti ia 5 minute sa le pregatesti, apoi astepti pe langa o bere rece. Am facut de cel putin 3 ori reteta asta. Este ideala pentru vara.

 

http://exarhu.ro/vinete-dumnezeiesti-la-cuptor/

 

Super retzeta. Incerc si eu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aprilia , fiind din Cluj ,sigur ai uitat sa spui de excelenta " varza a la Cluj" ,in "meniul"ala bgat in grasimi...Incearaca sa gatesti mai mult gatit,si in special ciorbe - eu daca nu mananc ciorba,para n=am maincat nimic-.Incearca sa mananci dimineata ,orice,insa sa fie chiat la trezire, o sa vezi ca ,de abia te atingi de pranz,iar seara nu-ti mai trebuie nimic.Si,da ,sfatul lui fast ,incearca miscarea,desii si eu ar cam trebuii sa ma axez...eu inca,am cele doua cifre ,desii sunt inalt,insa nu asta conteaza .

 

George , ti-am urmarit filmarea cu sufletul la gura !....eram si eu,undeva langa tine,si ma bucuram de peisaj,de " torsul" motorului ala bestial ce il ai ,si ma " durea "de cate ori atngeai cu toba ,in curbe ! poate " facem" cumva ,incat data viitoare cand mai mergi in Transaplina,sa nu mai mergi pe autostrada de langa Sebes . Ai ce vedea pe aici,in drum,printre care si drumul romanilor ,plus ca pana la Oasa,de unde se face trecerea ,ai parte de drum prin munte,si o sa vezi sate.care inca pastreaza ,vechea organizare dacica.- adica casele nu sunt concentrate in jurul unui centre,model luat de la romani-.

 

De asemenea ,cand mai treci,iti recomand sa mergi si pna la Alba Iulia.,care e construit pe un fort roman,ce adapostea cea mai mare legiune,dupa aceea din Roma ,legiunea a X!!-a Gemina.Sapa ,bietii oameni,o fundatie de gard,casa,sau o fantana,gasesc cate un vestigiu,incat le e teama sa-i mai cheme pe astia de la arheologie,ca le stramuta locul .Asa am intrat si eu un posesia unu varf de pillum ,pe care dupa scurt timp l-am donat muzeului.

 

Denumirea orasului , a fost data de gunermatorul cetatii,,fost general roman,care a avut o fata in perioada acea ,Iulia Cristnina,care a murit la 12 ani ,ca urmare a unei boli.In amintirea fetei a dat denumirea de Alba Iulia Cristina, ( Imaculata,neintinata,iulia Cristina)..Da facem noi un itinerar,si la stejarul lui Horea ,unde ,te miri,ca mai vezi flori,la mormantulul lui Horea (Vasile Nicula Ursu).Cum stateam acolo,reflectand,la ce a putut realiza ,un om imboldit de un ideal,pentru care a riscat jertfa suprema ,se apropie o maicuta batrana cu cateva narcise in mana ,si aprinde o lumanare mica .Ii dau binete imi raspunde " sa traiesti,fatul meu ",si cu ochii in lacrimi aprinzand lumina,imi spune"sa nu uitai fatul meu,ca aci isi are hodina ,Horea a nost ,ce-o fost rupt pe roata,si carnea data la cani".Ei,m-am simtit mandru,ca sunt roman,si cum o viata de om ,sta zalog ,in fata istoriei,ca o piatra de hotar ,pentru cei ce vin.Va recomand si filmul,in care a jucat alt ardelean,Ovidiu Iuliu Moldovan ,intr-o interpretae epocala! mai exista si celula in care au fost inchisi cei trei,si culmea,garda cetatii,mai este inca realizata,de soldati imbracati in moda vremii !

 

Mai ar fi de vizitat ,pe langa multe si casa lui Avram Iancu ,care nici pe departe nu seamana a muzeu Intr-un an la 1 Decembrie ,vorbind cu unul cu care ma cunoscusem atunci,omul era imbracat ca Avram Iancu,era profesor la Tebea ,si avea impaturat la piept,l-am atins si vazut,steagul ORIGINAL ,a lui Avram Iancu.No,cat mai exista oameni din astia,mai e loc de speranta pentru noi romanaii !

 

 

Si acum inchei ,cu un foarte mic secret ! Cand faceti ciorbe,laolalta cu legume taiate marunt ,parajiti f.putin si carnea,ce uterior o scoateti,ca sa o reintroduceti,cand legumele sunt aproape fierte .La supe,la noi,legumele sunt intregi ,sau aproape intregi,morcovii,patrunjeii telina ,fiind taiati in doua/4 funtie de marimea lor.Da ,telina,nu va gandtiti la alte efecte ,ci la faptul ca indulceste foarte mult ciorba ,dandu-i si un gust aparte.Ceapa se pune in doua.

 

In cazul tocanitelor , mai ales daca puneti mult ficat de pui....in timp ce fierbe continutul,puneti una-doua linguri de miere ....

 

Sa ne "auzim"cu bine !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar oaie la gropan ati mancat? Eu nu... dar as fi foarte curios...

-Si eu !

-In ,,aroganta mea proverbiala''... ce m-am gandit azi pe la pranz : ce sa fac sa incant ochiul si papila gustativa a colegilor de forum? Am intrat pe teren minat... (sotia isi facea si ea de lucru prin bucatarie...si e cam teritoriala...) dar mi-am asumat riscul si uite, traiesc inca! Daca nu-imi impuneam punctul de vedere, nu supravietuiam...! Asa e cand lipsesti o perioada din bucatarie...si nu ai activitate...se uita cine e seful...! Am pregatit ceva romanesc, rapid, simplu, ieftin si gustos!

Cu ce am avut prin gospodaria omului... am incropit pentru voi si pentru mine: Saramura de caras.

In afara de trei carasi mai maricei preparatul contine aceleasi componente si este acelasi proces tehnologic ca si la saramura de crap.

Totul e atat de simplu... se si vede din poze... Am trisat la paharul cu vin alb, e doar apa minerala! In rest... in cel mic e chiar palinca de Cluj.

Pofta Buna !

Ar fi nedrept sa nu multumesc ,,gazdei si asistentei...'' ce a dus greul spalatului vaselor si curateniei...si a facut posibil totul...

post-19651-0-35384200-1440332052_thumb.jpg

post-19651-0-07155500-1440332061_thumb.jpg

post-19651-0-14637300-1440332071_thumb.jpg

post-19651-0-42380500-1440332093_thumb.jpg

post-19651-0-00286800-1440332102_thumb.jpg

post-19651-0-79817400-1440332112_thumb.jpg

post-19651-0-98922900-1440332145_thumb.jpg

post-19651-0-17149000-1440332155_thumb.jpg

post-19651-0-00702400-1440332162_thumb.jpg

post-19651-0-74666200-1440332168_thumb.jpg

post-19651-0-79471700-1440332177_thumb.jpg

post-19651-0-15268600-1440332187_thumb.jpg

Editat de fast_arrow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...