Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

Mi-am adus aminte de niste bosorogi (musafiri) care au fost serviti cu biscuiti de casa facuti de mama. S-au uitat unul la altul si si-au adus aminte ca asa aratau biscuitii si pe front 😂

Oricum, gustul si sa fie crescuti sunt cele mai importante la cozonaci. Vad ca de crescut au crescut bine 👍

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

La mine nu e de sezon, caci aceasta este o perioada in care doar ma ....odihnesc. 🤪

E masa de ieri, muschi de vita cu broccoli tras in unt cu usturoi. Simplu si foarte gustos. 
 

@Flower-Power, taie si tu unul si pune poze, exteriorul pacaleste uneori 🤷‍♂️🤪

617172AC-84C0-4887-A725-95526B32F3B2.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Zice a mea. Vreau porchetta. Io de colo, auzind panceta, pai dute la magazin si cumpara. No si vine cu dita i fleica de carne. Ma uit la ea, oftez si dau marunt din buze. Fac un mix de condimente, sare, piper, coreandru, boia, mustar si niste hau hau de usturoi. Frec io porcu cu prafurile astea dupa ce am transpirat un pic la mojar. Scot sticla de vin de gatit din frigider, la naiba, otet. Ma uit in bar, doar niste Petrovaselo. Io nu stric vinu asta in cuptor. Scot niste suc de struguri, suc de mere si niste coniac. Fac o zeama acolo, capac la jena/yena si la cuptor la 150 grade vreo 2 ore. Pauza. Aruncat legume inuntru, 10 min 250 grade, alte 50 de min la 150. Pauza din nou. Scos legumele din zeama pus in capac, intors carnea fara capac juma de ora. Legume perfecte in starea asta. Mai vreo 20 de minute carnea pe cealalta parte. Scos carnea din zeama, facut sos din zeama, carnea inapoi in vas cu cimbru, mult. Asteptat vreo 10 min si taiat. Perfectiunea intru chipata. In mijloc uscat, cu sos e perfect. O parte din soric e uscat si crocant,  cealalata parte moale cu grasime. Ai de toate in farfurie. Ce plating la 1 noaptea. Poza de control si aia e.

PSX_20201225_005220.thumb.jpg.188696e0930263a099b6e074a43411cd.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, cooldeep a spus:

Zice a mea. Vreau porchetta. Io de colo, auzind panceta, pai dute la magazin si cumpara. No si vine cu dita i fleica de carne. Ma uit la ea, oftez si dau marunt din buze. Fac un mix de condimente, sare, piper, coreandru, boia, mustar si niste hau hau de usturoi. Frec io porcu cu prafurile astea dupa ce am transpirat un pic la mojar. Scot sticla de vin de gatit din frigider, la naiba, otet. Ma uit in bar, doar niste Petrovaselo. Io nu stric vinu asta in cuptor. Scot niste suc de struguri, suc de mere si niste coniac. Fac o zeama acolo, capac la jena/yena si la cuptor la 150 grade vreo 2 ore. Pauza. Aruncat legume inuntru, 10 min 250 grade, alte 50 de min la 150. Pauza din nou. Scos legumele din zeama pus in capac, intors carnea fara capac juma de ora. Legume perfecte in starea asta. Mai vreo 20 de minute carnea pe cealalta parte. Scos carnea din zeama, facut sos din zeama, carnea inapoi in vas cu cimbru, mult. Asteptat vreo 10 min si taiat. Perfectiunea intru chipata. In mijloc uscat, cu sos e perfect. O parte din soric e uscat si crocant,  cealalata parte moale cu grasime. Ai de toate in farfurie. Ce plating la 1 noaptea. Poza de control si aia e.

PSX_20201225_005220.thumb.jpg.188696e0930263a099b6e074a43411cd.jpg

Foarte tare, bravo! Si e si numa’ bun de Craciun?👍

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 ore, john17 a spus:

Unde pune @Flower-Power mâna crește! 🤭

Nu țin morțiș să te contrazic dar îmi iese și altă magie, când pun mâna pe bani sau card...dispar toți banii.

Acum 18 ore, FlipperCo a spus:

La mine nu e de sezon, caci aceasta este o perioada in care doar ma ....odihnesc. 🤪

E masa de ieri, muschi de vita cu broccoli tras in unt cu usturoi. Simplu si foarte gustos. 
 

@Flower-Power, taie si tu unul si pune poze, exteriorul pacaleste uneori 🤷‍♂️🤪

617172AC-84C0-4887-A725-95526B32F3B2.jpeg

am tăiat, am mâncat..nu fac poze că vă fac poftă.😀

Crăciun Fericit! 🌲

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doar eu am fost prins si obligat sa ma bag in bucatarie in ultima zi din anu trecut? 😁

Am tot vb de supa crema de dovleac cu anason. Nu imi aduc aminte sa ii fi facut poza. E o zeama portocalie in farfurie alba 😁

1379951986_IMG_20201231_2015472.thumb.jpg.f17c08b8315ad73e654726c3e5eff29e.jpg

 

Si cum lumea a cerut ciolan de porc cu varza murata calita si knodel, a la germania/austria. M am conformat. Ciolanul a stat 7 ore in cuptor pana grasimea a cam disparut, iar carnea se destrama toata. Cu sosul de knodel m am grabit si am exagerat un pic cu cantitatea de morcovi si telina, dar l am dres pana la urma, desi cam deschis la culoare, gustu a fost ce tre. Singurul lichid folosit pt a imbaia ciolanele a fost cidru, dar nu unu brut ci unu asa mai dulce.

Cu soricul usor ars nu mi am batut capul, ne avand consumatori de soric mi am permis sa l distrug, scopul era carnea cat mai slaba.

1851268523_IMG_20201231_2023532.thumb.jpg.bc5b6b1ce976768a0123bbe11fd497f6.jpg  439297519_IMG_20201231_2031112.thumb.jpg.ce86ab3592bf946ba7b22b906b09c121.jpg  1409079141_IMG_20201231_2033052.thumb.jpg.aa0d0958ac01d7c7e556e0eb39e3ebc7.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, cooldeep a spus:

Doar eu am fost prins si obligat sa ma bag in bucatarie in ultima zi din anu trecut? 😁

Am tot vb de supa crema de dovleac cu anason. Nu imi aduc aminte sa ii fi facut poza. E o zeama portocalie in farfurie alba 😁

1379951986_IMG_20201231_2015472.thumb.jpg.f17c08b8315ad73e654726c3e5eff29e.jpg

 

Si cum lumea a cerut ciolan de porc cu varza murata calita si knodel, a la germania/austria. M am conformat. Ciolanul a stat 7 ore in cuptor pana grasimea a cam disparut, iar carnea se destrama toata. Cu sosul de knodel m am grabit si am exagerat un pic cu cantitatea de morcovi si telina, dar l am dres pana la urma, desi cam deschis la culoare, gustu a fost ce tre. Singurul lichid folosit pt a imbaia ciolanele a fost cidru, dar nu unu brut ci unu asa mai dulce.

Cu soricul usor ars nu mi am batut capul, ne avand consumatori de soric mi am permis sa l distrug, scopul era carnea cat mai slaba.

1851268523_IMG_20201231_2023532.thumb.jpg.bc5b6b1ce976768a0123bbe11fd497f6.jpg  439297519_IMG_20201231_2031112.thumb.jpg.ce86ab3592bf946ba7b22b906b09c121.jpg  1409079141_IMG_20201231_2033052.thumb.jpg.aa0d0958ac01d7c7e556e0eb39e3ebc7.jpg

👍👍👍

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

On 1/1/2021 at 10:36 PM, robert23mg said:

... cred că am făcut vreo 6 pâini săptămâna asta :)))

P_20210101_223529.jpg

P_20210101_223611.jpg

arata ca o paine adevarata :) Nu stiu daca ai taiat o sau daca s a rupt ea singura pe acolo, dar e clar un semn ca a crescut exact cat tre :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu ati mai gatit de mult 😁 si am rammas cu pozele ne postate. Daca tot mi a mai ramas niste varza si nu aveam ce face cu ea, am bagat o in niste poale 'n brau (varianta cu varza). Cu mult mult mult piper. Aluatul a iesit exact ce trebuie.

1476381338_IMG_20210103_1944182.thumb.jpg.3d9a022f23420537023490bcda3488f8.jpg  769547261_IMG_20210103_2008312.thumb.jpg.e973ea6e82b4af4f31c51c57e882223c.jpg  1205897042_IMG_20210103_2029162.thumb.jpg.3484ab3ec7c86a2a3ac075f7e61bac08.jpg

Editat de cooldeep
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 37 minute, cooldeep a spus:

Nu ati mai gatit de mult 😁 si am rammas cu pozele ne postate. Daca tot mi a mai ramas niste varza si nu aveam ce face cu ea, am bagat o in niste poale 'n brau (varianta cu varza). Cu mult mult mult piper. Aluatul a iesit exact ce trebuie.

1476381338_IMG_20210103_1944182.thumb.jpg.3d9a022f23420537023490bcda3488f8.jpg  769547261_IMG_20210103_2008312.thumb.jpg.e973ea6e82b4af4f31c51c57e882223c.jpg  1205897042_IMG_20210103_2029162.thumb.jpg.3484ab3ec7c86a2a3ac075f7e61bac08.jpg

Buna idee, sunt fan! Am pe cineva in familie care ne face destul de des placinta cu varza, dar cu foi. Super!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 minut, john17 a spus:

Aveți mici? 6 mici și 2 beri atunci! :crack:

....poanta originala. 
“- cat costa un cornet cu inghetata?

- unul mare 8 lei

- aveti si mici?

- da

- atunci 8 mici doua beri”

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...