kalator Postat August 16, 2015 Share Postat August 16, 2015 @dacii, las-o mai moale, ca deja imi curge apa-n gura si acusi iti bat in poarta pentru o litra de palinca si oleaca de slana. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
angel_wings Postat August 16, 2015 Share Postat August 16, 2015 (editat) arata ft bine si mai ales cam orice carne afumata natural ii o delicatete,la fel si cum ai facut cu ardeii coleg drag,ar fi super sa ne intalnim toti cei care-s pasionati de gatit,imi place mancarea autohtona si cea veche de pe vremea bunicilor,s-a cam uitat de cand a murit omu' bun de Paunescu,si as vrea sa readuc in meniurile din restaurante mancarurile demult apuse,cam greu da as vrea,pana atunci gatiti sanatos si cu gust:)) Eu momentan somez cu motorul din cauza unei interventii mai naspa la coloana da ii bun orice alt mijloc de transport,desi urasc celelalte da nah,oricum vin numa sa batem in cui Editat August 16, 2015 de angel_wings Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat August 16, 2015 Share Postat August 16, 2015 Dacian, carnea mea nu avea nici o urma de sange, deoarece a fost preparata termic inainte de afumare (lucru cu care probabil nu esti de acord). Sange probabil ai vazut in ochii mei... cand ma uit la ea, imi amintesc ce gust avea si ma oftic ca nu am timp sa mai fac. Dar imi revin eu. Eu sunt te acord cu propunerea ta, Fast, septembrie-octombrie e minunat, la cort. Eu nu m-as incurca cu stransul banilor sa platim mancarea si sa ne tiganim pentru cativa lei. Intalnirea ar trebui sa fie exclusiv pentru motociclistii gurmanzi, activi pe acest topic. Ne vom numara ca sa stim cati venim, iar fiecare ar trebui sa aduca cate ceva care sa ajunga la cati suntem, pentru a degusta. Daca ne adunam 10, unul aduce o clisa, altul o branza, altul o pastrama, altul o palinca, si tot asa, fiecare cate ceva, toate se vor aduna si in mod sigur ne va ajunge tuturor sa mancam pe cinste. Discutam mai pe parcurs, sa mai decantam si sa mai cizelam ideea. Hmm, Sebes, Transalpina... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kalator Postat August 16, 2015 Share Postat August 16, 2015 Buna ideea. Daca iese ceva ma bag si eu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dacii Postat August 16, 2015 Share Postat August 16, 2015 (editat) no stai calm ca nu-i bai George ,asa m-i so parut,in carnea aia de era pe bete.Si no,cate bordeie atatea obiceie )...aveam vreo 24 de ani,si la Fieni ( draq,ce-am avut eu cu fete tot de peste Carpati:)),eram " baiatul din Ardeal" mergem noi la un taiat de porc,ucenic fiindu-mi fratele fetii,si o fost faza tare ca -mi spune un mos ,venit ,si el " la chibit",cica "ma copile,la noi o murit oameni batrani,da sorlic asa alb si fain nu o vazut !":)) Eu il iau la cutit,de 3 ori,incat iasa sorlicul putin mai gros decat foaia,insa aproape la fel de alb . Apropo,pe la poarta mea ai trecut ! La voi se face sangerete , George? Editat August 16, 2015 de dacii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat August 16, 2015 Share Postat August 16, 2015 Facem sangerete, da r e tabu de la o anumita varsta in jos. Cum e și chișca (caltaboș), tot tabu pentru unii. "Vai, pe acolo s-a căcat porcul." Pe la care poarta am trecut, bădie, cand? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 17, 2015 Share Postat August 17, 2015 parca mai este un topic asemanator, ''ce sa facem de mancare'' oricum, eu am trecut la regim, o sana dimineata, ceai verde la pranz, o rosie si o ceapa la cina ...... vreau sa ajung la doua cifre la greutate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dacii Postat August 17, 2015 Share Postat August 17, 2015 adica....98? )...ai uitat sa spui,ceapa si rosia cu ce o mananci ,sana dupa ce o bei dimineata....si cred ca am inteles ca ai renuntat la cafea,incat bei ceai? George,ai trecut de catre Sibiu,prin Sebes,nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
George M. Postat August 18, 2015 Share Postat August 18, 2015 Da, doar ca ultima oara am fost pe autostrada. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 18, 2015 Share Postat August 18, 2015 adica....98? )...ai uitat sa spui,ceapa si rosia cu ce o mananci ,sana dupa ce o bei dimineata....si cred ca am inteles ca ai renuntat la cafea,incat bei ceai? George,ai trecut de catre Sibiu,prin Sebes,nu? da, orice cu doua cifre e OK pentru mine momentan.... dupa aia, pe termen lung targetul e undeva la 84-88, in fine we shall see! ce am scris mai sus e asa cum am scris...., fara cafea, slana, branzeturi si paine, etc regim de mancare stil Auschwitz, infometare dusa la extrem! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat August 18, 2015 Share Postat August 18, 2015 Si miscare pentru a arde caloriile in plus...Orice fel de miscare, mers rapid, un sport...niciodata nu e prea tarziu... doar vointa sa fie. Dar totusi ne spui si noua ce preparate minunate ai consumat, de ai ajuns in aceasta situatie...Si un sfat, nu trebuie sa te infometezi trebuie sa consumi alimente nu prea bogate in calorii, mese dese si nu foarte consistente, reduci painea, cartofii, pastele fainoase, mai multe fructe si legume, peste, carne slaba. Te asteptam cu ,,o reteta din vremurile bune''... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 18, 2015 Share Postat August 18, 2015 Si miscare pentru a arde caloriile in plus...Orice fel de miscare, stau la birou 10-14 ore pe zi seara cand ajung acasa nu mai am chef de nimic..... Dar totusi ne spui si noua ce preparate minunate ai consumat, de ai ajuns in aceasta situatie.. gratare, prajeli cu tonele, gulash, pizza, ...si cate o cisterna de bere saptamanal Te asteptam cu ,,o reteta din vremurile bune''... cred ca am pus mai demult niste poze pe celalalt topic..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aship Postat August 18, 2015 Share Postat August 18, 2015 Iti ia 5 minute sa le pregatesti, apoi astepti pe langa o bere rece. Am facut de cel putin 3 ori reteta asta. Este ideala pentru vara. http://exarhu.ro/vinete-dumnezeiesti-la-cuptor/ Super retzeta. Incerc si eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dacii Postat August 18, 2015 Share Postat August 18, 2015 Aprilia , fiind din Cluj ,sigur ai uitat sa spui de excelenta " varza a la Cluj" ,in "meniul"ala bgat in grasimi...Incearaca sa gatesti mai mult gatit,si in special ciorbe - eu daca nu mananc ciorba,para n=am maincat nimic-.Incearca sa mananci dimineata ,orice,insa sa fie chiat la trezire, o sa vezi ca ,de abia te atingi de pranz,iar seara nu-ti mai trebuie nimic.Si,da ,sfatul lui fast ,incearca miscarea,desii si eu ar cam trebuii sa ma axez...eu inca,am cele doua cifre ,desii sunt inalt,insa nu asta conteaza . George , ti-am urmarit filmarea cu sufletul la gura !....eram si eu,undeva langa tine,si ma bucuram de peisaj,de " torsul" motorului ala bestial ce il ai ,si ma " durea "de cate ori atngeai cu toba ,in curbe ! poate " facem" cumva ,incat data viitoare cand mai mergi in Transaplina,sa nu mai mergi pe autostrada de langa Sebes . Ai ce vedea pe aici,in drum,printre care si drumul romanilor ,plus ca pana la Oasa,de unde se face trecerea ,ai parte de drum prin munte,si o sa vezi sate.care inca pastreaza ,vechea organizare dacica.- adica casele nu sunt concentrate in jurul unui centre,model luat de la romani-. De asemenea ,cand mai treci,iti recomand sa mergi si pna la Alba Iulia.,care e construit pe un fort roman,ce adapostea cea mai mare legiune,dupa aceea din Roma ,legiunea a X!!-a Gemina.Sapa ,bietii oameni,o fundatie de gard,casa,sau o fantana,gasesc cate un vestigiu,incat le e teama sa-i mai cheme pe astia de la arheologie,ca le stramuta locul .Asa am intrat si eu un posesia unu varf de pillum ,pe care dupa scurt timp l-am donat muzeului. Denumirea orasului , a fost data de gunermatorul cetatii,,fost general roman,care a avut o fata in perioada acea ,Iulia Cristnina,care a murit la 12 ani ,ca urmare a unei boli.In amintirea fetei a dat denumirea de Alba Iulia Cristina, ( Imaculata,neintinata,iulia Cristina)..Da facem noi un itinerar,si la stejarul lui Horea ,unde ,te miri,ca mai vezi flori,la mormantulul lui Horea (Vasile Nicula Ursu).Cum stateam acolo,reflectand,la ce a putut realiza ,un om imboldit de un ideal,pentru care a riscat jertfa suprema ,se apropie o maicuta batrana cu cateva narcise in mana ,si aprinde o lumanare mica .Ii dau binete imi raspunde " sa traiesti,fatul meu ",si cu ochii in lacrimi aprinzand lumina,imi spune"sa nu uitai fatul meu,ca aci isi are hodina ,Horea a nost ,ce-o fost rupt pe roata,si carnea data la cani".Ei,m-am simtit mandru,ca sunt roman,si cum o viata de om ,sta zalog ,in fata istoriei,ca o piatra de hotar ,pentru cei ce vin.Va recomand si filmul,in care a jucat alt ardelean,Ovidiu Iuliu Moldovan ,intr-o interpretae epocala! mai exista si celula in care au fost inchisi cei trei,si culmea,garda cetatii,mai este inca realizata,de soldati imbracati in moda vremii ! Mai ar fi de vizitat ,pe langa multe si casa lui Avram Iancu ,care nici pe departe nu seamana a muzeu Intr-un an la 1 Decembrie ,vorbind cu unul cu care ma cunoscusem atunci,omul era imbracat ca Avram Iancu,era profesor la Tebea ,si avea impaturat la piept,l-am atins si vazut,steagul ORIGINAL ,a lui Avram Iancu.No,cat mai exista oameni din astia,mai e loc de speranta pentru noi romanaii ! Si acum inchei ,cu un foarte mic secret ! Cand faceti ciorbe,laolalta cu legume taiate marunt ,parajiti f.putin si carnea,ce uterior o scoateti,ca sa o reintroduceti,cand legumele sunt aproape fierte .La supe,la noi,legumele sunt intregi ,sau aproape intregi,morcovii,patrunjeii telina ,fiind taiati in doua/4 funtie de marimea lor.Da ,telina,nu va gandtiti la alte efecte ,ci la faptul ca indulceste foarte mult ciorba ,dandu-i si un gust aparte.Ceapa se pune in doua. In cazul tocanitelor , mai ales daca puneti mult ficat de pui....in timp ce fierbe continutul,puneti una-doua linguri de miere .... Sa ne "auzim"cu bine ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
angel_wings Postat August 22, 2015 Share Postat August 22, 2015 ehhh..o Varza a la Cluj da asa facuta in straturi la cuptor,de felul asta m-as ocupa eu daca ii sa ne vedem:d sau de un bors ardelenesc sau de un bulzau:D Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fast_arrow Postat August 23, 2015 Share Postat August 23, 2015 (editat) Dar oaie la gropan ati mancat? Eu nu... dar as fi foarte curios... -Si eu ! -In ,,aroganta mea proverbiala''... ce m-am gandit azi pe la pranz : ce sa fac sa incant ochiul si papila gustativa a colegilor de forum? Am intrat pe teren minat... (sotia isi facea si ea de lucru prin bucatarie...si e cam teritoriala...) dar mi-am asumat riscul si uite, traiesc inca! Daca nu-imi impuneam punctul de vedere, nu supravietuiam...! Asa e cand lipsesti o perioada din bucatarie...si nu ai activitate...se uita cine e seful...! Am pregatit ceva romanesc, rapid, simplu, ieftin si gustos! Cu ce am avut prin gospodaria omului... am incropit pentru voi si pentru mine: Saramura de caras. In afara de trei carasi mai maricei preparatul contine aceleasi componente si este acelasi proces tehnologic ca si la saramura de crap. Totul e atat de simplu... se si vede din poze... Am trisat la paharul cu vin alb, e doar apa minerala! In rest... in cel mic e chiar palinca de Cluj. Pofta Buna ! Ar fi nedrept sa nu multumesc ,,gazdei si asistentei...'' ce a dus greul spalatului vaselor si curateniei...si a facut posibil totul... Editat August 23, 2015 de fast_arrow Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Ianuarie 31, 2017 Share Postat Ianuarie 31, 2017 daca s-a inviat topicul cu mahmureala, e musai sa inviem si acest topic despre mancare..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 25, 2019 Share Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Asa, ca de uichend. Am facut si felul 2 dar nu l-am mai pozat de teama sa nu divorteze @petre81. @superbec sortul e la tine acum. Totul din rasputeri, evident. In caz ca nu va dati seama ce sunt :ciorba de perisoare, clatite si saratele. Editat Ianuarie 25, 2019 de Flower-Power Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Grigore1 Postat Ianuarie 25, 2019 Share Postat Ianuarie 25, 2019 Un alt coleg ,, https://www.notabn.ro/doi-tineri-romani-au-deschis-anul-trecut-un-restaurant-in-paris-astazi-este-in-topul-publicatiilor-pariziene/?fbclid=IwAR3_-FVxgqW2IVR9NIK_kg3AiURK6lu1k8bChTwkoPdlcKrkSFv_P8ZpPRk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat Ianuarie 25, 2019 Share Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) 1 oră în urmă, Flower-Power a spus: Asa, ca de uichend. Am facut si felul 2 dar nu l-am mai pozat de teama sa nu divorteze @petre81. @superbec sortul e la tine acum. Totul din rasputeri, evident. In caz ca nu va dati seama ce sunt :ciorba de perisoare, clatite si saratele. Slabut, fiertura aia nu mentine erectia... trebuie mai multa proteina. Clatite stiu sa fac si eu desi sotia imi face clatite cu finetti si banane sau cu inghetata de nu gasesti la nici un restaurant. Saratelele alea par cam uleioase. Deci nu divortez... Editat Ianuarie 25, 2019 de petre81. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 25, 2019 Share Postat Ianuarie 25, 2019 Cand mai ai derapaje d-astea ca divortezi ca sa ma iei de nevasta, o sa mai pun poze cu mancaruri facute de mine, vad ca te aduc pe calea cea buna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petre81. Postat Ianuarie 25, 2019 Share Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Acum 4 ore, Flower-Power a spus: vad ca te aduc pe calea cea buna. Eu sunt pe calea, am ce baga la matz si sunt si insurat. Tu cu mancarea te mai descurci dar ce faci seara ca te bagi in pat singura si nu simti si un barbat langa tine... Editat Ianuarie 25, 2019 de petre81. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Ianuarie 25, 2019 Share Postat Ianuarie 25, 2019 Acum 4 ore, petre81. a spus: Eu sunt pe calea, am ce baga la matz si sunt si insurat. Felicitari, petrica! Celalalt mesaj nu o sa il comentez, viata mea personala e viata mea personala si asa va ramane. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Ianuarie 25, 2019 Autor Share Postat Ianuarie 25, 2019 Acum 8 ore, Flower-Power a spus: . Blueberry cheesecake Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Ianuarie 25, 2019 Share Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Un topic amuzant, daca n-ar fi de fapt cam trist. Sau, ca sa fiu politically corect, discutabil. Sa postezi pe net ce mananci acasa si cum arata casa/bucataria ta, e asa, foarte romanesc, dpmdv. Sa postezi mamaliga, cartofi, pesti, muraturi si alte uleiuri... No comment. Nu mai am ulei in casa de vreo 3 ani, dar asta e alta poveste. A existat pe la inceput o postare on, dar omul e bucatar de meserie . Editat Ianuarie 25, 2019 de DeVazut_TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.