Sari la conținut

Import moto din UE (acte, costuri etc)

raulus
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Asta este enervant la multe institutii din Romania. Inafara de costuri , pierzi si mult timp,nu mai zic de nervi facuti.

Ca o paranteza , in alte tari faci doar o asigurare temporara pe baza certificatului de inmatriculare a viitorului autovehicul ce este cumparat ,apoi , impreuna cu proprietarul , te duci la un birou al statului in care stai mai putin de 5 minute sa treaca masina pe numele tau , totul pentru modica suma de 8.30 euro. Poti inmatricula 50 de masini intr-o zi, fara prea mare bataie de cap.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 month later...

Brief mic (certificat inmatriculare), brief mare (carte de identitate) cu mentiunea EXPORT, contract de v/c cu aceste acte iti faci numar provizoriu (rosu) scoti numar, montezi numarul urmeaza o scurta verificare a seriei sasiu si directia Romania...

Link spre comentariu

Salut,

Am cumparat o motocicleta din Italia, prin intermediul unei firme din Romania care se ocupa cu asa ceva.

Vreau sa stiu daca pe judetul Ilfov este nevoie ca actele in limba italiana sa fie doar traduse la o firma de traduceri, sau e nevoie sa fie si legalizate ?

A 2-a intrebare este daca am nevoie neaparat de Certificato di proprieta ?

Am doar o hartie in care se specifica ca : E' stato prodotto un Certificato di proprieta Digitale ------tine loc de original ? Il traduc si pe acesta ?(este in italiana)

Ca sa fiu mai excat am primit de la respectiva firma urmatoarele documente:

Carta di Circolazione

O hartie in care se specifica ca : E' stato prodotto un Certificato di proprieta Digitale(specifica o adresa de net si are un cod pe ea de bagat pe pagina aia

Factura din Italia(e nevoie sa o traduc si pe aceasta)

Factura de Romania pe numele meu.

Cartea de identitate romana

Un cartonas galben cu ITP si o Foaie cu ITP

Certificat de autenticitate RAR

CMR(o declaratie)

Copie certificat de inregistrare firma de unde am cumparat motorul

Certificat fiscal al frimei de unde am cumparat motorul

Certificat garantie motor.

Multumesc anticipat !

Link spre comentariu

salut

recent am terminat de inmatriculat o motocicleta adusa din Italia, ce-i drept in jud. Timis. De legalizat trebuie doar Certificato di Proprieta si cartea/talonul din Italia. Pentru restul actelor este suficienta traducerea. Toate actele trebuiesc traduse.

Mie mi-au cerut acel Certificato di Proprieta, stiu pentru ca ratacisem pe undeva originalul :)

Editat de Akbert
Link spre comentariu

Salut,

Am cumparat o motocicleta din Italia, prin intermediul unei firme din Romania care se ocupa cu asa ceva.

Vreau sa stiu daca pe judetul Ilfov este nevoie ca actele in limba italiana sa fie doar traduse la o firma de traduceri, sau e nevoie sa fie si legalizate ?

A 2-a intrebare este daca am nevoie neaparat de Certificato di proprieta ?

Am doar o hartie in care se specifica ca : E' stato prodotto un Certificato di proprieta Digitale ------tine loc de original ? Il traduc si pe acesta ?(este in italiana)

Ca sa fiu mai excat am primit de la respectiva firma urmatoarele documente:

Carta di Circolazione

O hartie in care se specifica ca : E' stato prodotto un Certificato di proprieta Digitale(specifica o adresa de net si are un cod pe ea de bagat pe pagina aia

Factura din Italia(e nevoie sa o traduc si pe aceasta)

Factura de Romania pe numele meu.

Cartea de identitate romana

Un cartonas galben cu ITP si o Foaie cu ITP

Certificat de autenticitate RAR

CMR(o declaratie)

Copie certificat de inregistrare firma de unde am cumparat motorul

Certificat fiscal al frimei de unde am cumparat motorul

Certificat garantie motor.

Multumesc anticipat !

Despre ce firma e vorba ? Vreau sa imi cumpar si eu un scuter din Italia

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Salut ! M am gandit sa imi iau din anglia un yzf 125, sa l conduc aici cu A1. Daca il cumpar de acolo, ce acte o sa am nevoie aici sa il inmatriculez ? Imi poate spune cineva toti pasii? Ce chitante trebuie platite,unde trebuie sa ma duc cu ele, etc . Asfalt uscat !

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

A cumparat cineva motocicleta inmatriculata in 2014 sau 2015 dar sub 6000km parcursi? Au fost probleme la ANAF cu plata TVA? Intreb asta deoarece am citit pareri contradictorii in ceea ce priveste plata TVA. Cica ANAF ar considera motocicleta SH daca "acesta sa nu a fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune si nu a efectuat deplasari care depasesc 6.000 km"

Insa Conform Articolului 125 din Codul Fiscal:

Mijloacele de transport noi la care se face referire la art. 126 ... sunt cele prevazute la lit. a ) si care indeplinesc conditiile de la lit. b ), respectiv:
a ) mijloacele de transport reprezinta ... un vehicul terestru cu motor a carui capacitate depaseste 48 cmc sau a carui putere depaseste 7,2 kW, destinate transportului de pasageri sau bunuri,...
b ) conditiile care trebuie indeplinite sunt:
1. in cazul unui vehicul terestru, acesta sa nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune sau sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km;

Acest sau din Codul Fiscal interpretat se pare ca si de catre ANAF poate sa imi creeze probleme mai ales ca nu gasesc motocicleta dorita cum 5000km :(

Editat de TheHuskyCrobats
Link spre comentariu

• 1 month later...

Vreau sa iau o motocicleta din Italia, personal, si sa ma intorc pe ea. Rationamentul nu e financiar, ca distractia asta m-ar costa mai mult decat daca as aranja transportul, dar vreau sa fac si o tura de placere. Din cate stiu, in Italia se face radiere definitiva...se pot elibera si numere provizorii sau ceva de genul asta?

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Salutare,

Recent am achizitionat un motor adus din Italia si am cateva nelamuriri in privinta procedurilor.

Am inteles pasii, dar:

- singurele acte pe care le am in italiana sunt factura italienilor catre firma din RO (copie conf cu originalul) si GARTA DI CIRCOLAZIONE (copie) - trebuiesc traduse?

Restul actelor sunt, evident, in romana: factura, fiscal, copie CUI a firmei, declaratie ca a venit pe platforma si garantie.

Imi sunt suficiente actele din Italia sau mai trebuie altceva?

Iar legat de RAR, moto are tobe carbon destul de galagioase. Pot avea probleme? Se masoara acolo dB sau nu e cazul?

Am vazut ca moto are langa seria de sasiu si inscriptia 92dB...

Nu precizeaza daca valoarea de mai sus este minima sau maxima :tempted:

Multumesc aniticipat!

Editat de likety
Link spre comentariu

• 5 months later...

Salut. Am un Hornet inmatriculat in Italia, merg de 2 sezoane in Romania cu el, si acum vreau sa-l inmatriculez pe RO.

Problema e urmatoarea: Este pe numele lu' tata, i-am trimis o data numerele si actele sa o radieze de acolo si nu a mers. Mi le-a trimis inapoi. Nu mai stiu de ce. Cum naiba fac sa o inmatriculez? Merci :*

Link spre comentariu

Buna. Vreau sa ma duc in Italia sa aduc 2 motociclete. Una pentru mine si una pentru sotie. Vreau sa ma duc cu remorca moto dupa ele si as vrea sa stiu ce documente trebuie facute in Italia in momentul achizitiei si daca imi trebuie ceva atestate pentru transport prin Slovenia si Ungaria.

Si am si un prieten de langa Venetia care m-a rugat sa ii duc si lui motocicleta in Italia cand ma duc incolo. Motocicleta e pe numele lui. Pot sa i-o duc fara sa am probleme in tarile sus mentionate?

Masina care o sa tracteze remorca este o Mazda 3.

Link spre comentariu

Salutare, stie cineva cat costa exact transferul de proprietate in Italia ? Este o taxa fixa sau se plateste in functie de ceva: cai putere, Cc, etc ? Unde as putea sa verific ? AM cautat pe net si nu am gasit un tabel sau o informatie exacta, multumesc.

Link spre comentariu

• 2 months later...

M-am hotarat in sfarsit sa imi iau o Honda Goldwing. In Canada am bagat de seama ca sunt la niste preturi foarte bune mai ales de cand dolarul canadian s-a daramat de tot.

Intrebare: cat costa taxa vamala la o motocicleta, capapcitate 1800 cmc?

A mai avut cineva experienta unui import moto/auto din Canada?

Va multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

• Admin

Ioane, baga si tu un link cu site-uri din Canada. S-ar putea ce iei pe mere sa dai pe pere. Cati bani ai alocati pentru asa ceva? Stiu una in Romania cu 18.000 km la 14.000 euro.

Link spre comentariu

http://www.kijiji.ca/b-touring/ontario/honda-goldwing/k0c306l9004?engine-displacement-cc=1750__1800

In principiu ma uitam la ceva intre 12.000 si 13.000 CAD. Asta inseamna cam 8.500-9.000 euro. Inca nu stiu ce inseamna taxe vamale si TVA. Daca este 10% taxa vamala si inca 19% TVA iese pe la 12.500-13.000 cu transport cu tot.

Ceea ce face ca motorul prietenului sa devina interesant. Astept un mesaj cu ceva info despre cea din Romania :).

Link spre comentariu

Acum m-am uitat pe actele de la vama si rezulta un procent de 6% tip A00 si 20% tip B00 (nu ma intreba ce reprezinta pt ca nu stiu). In acte nu o sa treci valoarea reala a bunului(logic) si la vama exista o valoare statistica a bunului; in cazul in care valoarea este mai mica decat valoare statistica atunci se va raporta taxa vamala la valoarea statistica. Sunt baieti specializati in transport si poti discuta cu ei costul transportului etc. Sunt f seriosi si ii recomand https://www.facebook.com/prunescudan/

PS: iti dau un pm cu poze de la vama

Link spre comentariu

Multumesc de info. A00 este taxa vamala iar B00 este TVA. In ziua de astazi TVA este 19%,

Am dat pe net si de Dan Prunescu. Nu ar fi nevoie de el. Sora mea traieste in Canada si se poate ocupa de trimitere.

Inca o chestie legata de "nu o sa treci valoarea reala a bunului, logic". Pentru mine nu este chiar atata de logic, mai ales cand trimiti un bun de valoare maricica si daca pateste ceva pe drum sa fi despagubit 2 bani.

Acuma fac socoteala pe dos: ca sa ma coste 12.000 euro adusa in Romania inseamna sa dau pe ea maxim. 9.000 euro in Canada (inclusiv ce taxe si cheltuieli or mai fi acolo pentru trimitere).

Link spre comentariu

https://www.facebook.com/prunescudan/photos/a.536036966518043.1073741825.535414256580314/1098473676941033/?type=1&theater

Sper ca asta merge. Mi-am prins urechile pe aici :)

Inca o chestie legata de "nu o sa treci valoarea reala a bunului, logic". Pentru mine nu este chiar atata de logic, mai ales cand trimiti un bun de valoare maricica si daca pateste ceva pe drum sa fi despagubit 2 bani.

Ai dreptate in legatura cu asigurarea bunului. Si eu probabil tot la fel as fi procedat daca as fi cumparat-o acolo si nu o plateam aici!

Link spre comentariu