Sari la conținut

Topic de refulare...despre orice

Flower-Power

Postări Recomandate

Acum 17 ore, Nguyen a spus:

Sa notati in calendar, astazi o pixda care conducea o Tesla mi-a facut loc in trafic in timp ce se deplasa in coloana si bea si apa dintr-o sticla. Bah, mi-au dat lacrimile, exista speranta pentru o lume mai buna...

Sigur 🪓 nu avea volanul pe dreapta? 🧐

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 748
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Chiar acum, ENEOS a spus:

nu avea volanul pe dreapta?

Nu avea bre, era pe stanga. Am vazut-o in oglinda ei cum bea apa dintr-un pet de 0.5l, cu mana stanga a luat de volan spre dreapta si in acelasi timp se uita in oglinda sa vada daca am loc sa trec... mi-au dat lacrimile de fericire si speranta.

Link spre comentariu

Nu mai pot cu flaimucea care vine să-mi explice el cu cât trebuie să meargă mobra mea.

Am peste 90000km doar cu PC41 și îmi explică unu că nu știu cum se folosește, că dacă te foiești pe hemoroizi (și mergi pe pantă-n jos) ajungi la 242, că trebuie să ai treapta corespunzătoare (dooh!) că plm. Bine mă, succesuri!

Îmi amintesc că am urmărit forumul ăsta vreo câteva luni, un an, până în 2008 când mi-am luat Horneta.

Iar după aia am citit tot ce-am prins despre bleep the throttle, countersteering, twot 1&2 etc.

Și parcă nu săream așa la harneală, fiecare punea întrebări, primea răspunsurile atunci când veneau.

Acuși cum deschizi gura, cum sare flaimucea că știe el mai bine cum stă treaba la tine în bătătură.

Link spre comentariu

Acum 13 minute, adrianm a spus:

Nu mai pot cu flaimucea care vine să-mi explice el cu cât trebuie să meargă mobra mea.

Am peste 90000km doar cu PC41 și îmi explică unu că nu știu cum se folosește, că dacă te foiești pe hemoroizi (și mergi pe pantă-n jos) ajungi la 242, că trebuie să ai treapta corespunzătoare (dooh!) că plm. Bine mă, succesuri!

Îmi amintesc că am urmărit forumul ăsta vreo câteva luni, un an, până în 2008 când mi-am luat Horneta.

Iar după aia am citit tot ce-am prins despre bleep the throttle, countersteering, twot 1&2 etc.

Și parcă nu săream așa la harneală, fiecare punea întrebări, primea răspunsurile atunci când veneau.

Acuși cum deschizi gura, cum sare flaimucea că știe el mai bine cum stă treaba la tine în bătătură.

Nu doar ca esti incredibil de prost, dar mai si semnalizezi.

Link spre comentariu

• 1 month later...
  • Moderatori
Acum 57 minute, pinnochio a spus:

Nu mancati grasimi ca faceti colesterol.Poi creieru mere cu colesterol.

20250119_100204.jpg

Si cu sare,caci e electrolitul de baza.E vorba de a nu face exces de colesterol.Si sare. :)

Link spre comentariu

Până acu ceva ani era bun colesterolu la 120,dau 140.Ridicara nivelu la 200,sau asa ceva,si facura rost de 50 mil de bolnavi.

Link spre comentariu

Acum 9 ore, pinnochio a spus:

Până acu ceva ani era bun colesterolu la 120,dau 140.Ridicara nivelu la 200,sau asa ceva,si facura rost de 50 mil de bolnavi.

Vezi ca le incurci.

Este vorba de colesterolul LDL (zis colesterol rau) a carui limita superioara a tot fost coborata, nu ridicata. Si o tot coboara.

Nu este o idee rea sa tii colesterolul LDL cat mai jos, dar nu cu pastile ci din stilul de viata. Daca te apuci sa bagi pastile (statine) faci praf si altele. Este suficient sa ai grija ca mananci si sa faci sport. E drept ca exista si oameni care au din mostenirea genetica colesterol LDL mare si atunci medicatia este solutia. De retinut ca LDL mare nu este neaparat legat de cat de gras esti.

Iar cu sarea trebuie atentie, mai ales cand avansezi in varsta. Din cauza presiunii arteriale.  2-3 gr de sare pe zi ajung. Se gaseste sare in ceea ce mananci, nu este musai sa mai adaugi pe langa. Si daca te uiti cata sare se baga prin mancare procesata in ziua de astazi, de ex. mezeluri , este horror ..... 🙈

Link spre comentariu

Acum 11 ore, Silver Arrow a spus:

Vezi ca le incurci.

Asa e,scuze.Oricum,recomadarile medicilor trebuie trecute un pic prin filtrul gandirii.Cum vorba aia...eram sanatos,pana m-am dus la un control medical.Se gaseste ceva,tensiune,diabet,colesterol,prb la prostata,pipi nu e bun,ficat gras..lista e lungă.Si incepi cu pastile,regim...si te imbolnavesti pe bune.Si incepi sa umbli pe la doctori,dup-aia pe la moaste cu pupatu,poate te faci bine,face jezza o minune.La final cand esti praf,zici..dracu m-a pus sa ma duc la controlu ala..Mno..Sănătate!

Link spre comentariu

După reclamele "medicii recomandă cutare marcă de ţigări" a început lumea să vadă că ţigările nu fac bine aşa că firma Kent a inventat faimosul filtru micronite cu azbest.

Acum ne-au băgat în cap că grăsimea animală nu e bună, să mergem pe grăsime vegetală că are vitamine apoi pe margarină că ajută inima.

Becel Classic, Becel Light și Becel Gold au o nouă rețetă, 100% din plante, grija atât de sănătatea dumneavoastră, cât și de mediul înconjurător.

Prin comparație cu producția untului animal, pentru fabricarea margarinei vegetale Becel se folosesc cu 66% mai puțin sol, cu 50% mai puțină apă, iar emisiile de CO2 sunt cu 75% mai mici.

Datorită amestecului unic de uleiuri vegetale din resurse de dezvoltare durabilă, Becel este bogat în omega 3 și 6, acizii grași ce contribuie la sănătatea inimii dumneavoastră.

Link spre comentariu

Acum 35 minute, pinnochio a spus:

Asa e,scuze.Oricum,recomadarile medicilor trebuie trecute un pic prin filtrul gandirii.Cum vorba aia...eram sanatos,pana m-am dus la un control medical.Se gaseste ceva,tensiune,diabet,colesterol,prb la prostata,pipi nu e bun,ficat gras..lista e lungă.Si incepi cu pastile,regim...si te imbolnavesti pe bune.Si incepi sa umbli pe la doctori,dup-aia pe la moaste cu pupatu,poate te faci bine,face jezza o minune.La final cand esti praf,zici..dracu m-a pus sa ma duc la controlu ala..Mno..Sănătate!

Da, corect sa le treci prin filtrul gandirii. Cu mentiunea sa detii informatiile necesare unei evaluari corecte.

Mult prea multi oameni ajung la spital unde incep cu lamentari de genul ''pai de unde sa stiu, daca nu mi-a spus nimeni''. Desi in cele mai multe cazuri li s-a spus.

In general exista o mare neincredere in medici si in medicina (cel putin in Romania)  pentru ca, nu-i asa, romanii se pricep la toate. Si este suficient sa faca un medic o duda, ca sa apara si justificare acestui obicei : ''vezi ca am avut dreptate?''. 

Pana la urma, fiecare face cum crede, desi daca stam sa ne gandim bine, costurile financiare ale unor ''filtrari gresite'' ne privesc pe toti.

Faptul ca nu te duci la control, nu inseamna ca problemele nu exista.

Si ca tot ai adus discutia de diabet: exista o stare numita prediabet, care inseamna ca organismul dezvolta rezistenta la insulina. Rezultatul este ca vei ajunge la diabet.

Daca esti lenes si fara vointa bagi pastile care vor stabiliza glicemia - evident cu efecte secundare, dar daca intelegi ceva din analize, te apuci sa aranjezi dieta si te apuci de sport.

Daca pleci de la ideea ca medicii sunt cu totii niste prosti si ca tot ce vor este sa bage (din interes) medicamente in tine nu cred ca este o abordare corecta.

Si mai exista un fenomen: informatia culeasa de pe net. De ex povesteste un ''influencer'' ca a luat nu stiu ce medicament si a slabit fara efort, gata se duce turma dupa el si baga pilula. Unde mai este filtrul gandirii? Nici macar prospectul nu il citesc.

Margarina a fost inventata dupa WW2 ca sa scoata din foame Europa. Pe atunci nu stia nimeni ce efecte pot avea grasimile hidrogenate asupra sanatatii (grasimile trans). Acuma exista informatii. Fiecare decide.

Link spre comentariu

Acum 5 minute, Silver Arrow a spus:

Da, corect sa le treci prin filtrul gandirii. Cu mentiunea sa detii informatiile necesare unei evaluari corecte.

+1000.Ca sa treci prin filtrul gandirii ttebuie sa Gandesti, chiar si elementar dar sa gandesti.

Va stiti cu o PATOLOGIE?

Pacientul:Niuu nu nu

Dr:-Sigur?

P:-Daaaaaa, nu am nimic

Dr:-Bine.Insulina pt ce o aveti?

P:-Aaaa, am un DZ dar asa usor, de stres, pe glicemii de 240 cu insulina

Dr:- Mai aveti ceva ?

P:-Nuuuuuu

Dr:-Bun, ridicam tricoul, opaaa ,ce avem noi aici, mastectomie dr/stg, pt ce?

P:- Am un neo mamar operat, chimio ttatat . Pe tratament cu xxxxx

Link spre comentariu

A spus un înţelept: 

"Este imoral să le permiţi proştilor să-şi păstreze banii", 

în concluzie apare pe tv o reclamă la a alifie de reumatisme cu "venin mimetic natural de albină, venin mimetic natural de viperă, venin mimetic natural de scorpion".

Expresia asta cu mimetismul înseamnă că e un produs vegetal care seamănă întrucâtva...

Extrapolând treaba asta cu plantele putem spune că am avut un preşedinte mimetic. 

Link spre comentariu

Acum 27 minute, Penetru a spus:

apare pe tv o reclamă

Prostata...mina de aur.Exista o multime de produse-n reclame tv..prostamol,prostagod,prostamega,prostakaka,prostamaka.Ca sa te pipi mai bine.Asta e...cu batranetea,prostata,ca multe alte organe,se modifică.Las-o in pace.

Link spre comentariu

Toate astea atenuează simptomele (dacă fac şi atât) şi în felul ăsta întârzie diagnosticarea unei boli care trebuie tratată cât mai urgent (ştim noi care).

Link spre comentariu

Acum 22 minute, pinnochio a spus:

Prostata...mina de aur.Exista o multime de produse-n reclame tv..prostamol,prostagod,prostamega,prostakaka,prostamaka.Ca sa te pipi mai bine.Asta e...cu batranetea,prostata,ca multe alte organe,se modifică.Las-o in pace.

Corect. Marea majoritate a pilulelor enumerate de catre tine nu folosesc la mare lucru. Poti sa mananci merisor direct de la punguta, sau sa bei ceai de ghimpe, nu trebuie sa le iei sub forma de tablete.

Dar asta nu inseamna ca dupa o anumita varsta nu trebuie sa monitorizezi prostata, mai ales daca esti motociclist inrait. Faci o data pe an un PSA. Este PSA-ul mare? Nu e bai. Mergi  la medic , faci o ecografie. Asculti ce spune. Majoritatea de intreaba daca te dai cu motorul 🤣

Constati ca PSA-ul creste de la an la an, chiar daca este sub limita maxima, atunci intri in modul de alerta.

Mici macar nu este scumpa analiza PSA.

Ca orice modificare a unei componente dintr-un mecanism complex, si prostata cand se damblageste poate produce deteriora si alte mecanisme. Asa ca e bine sa lasi doctorii sa se dea cu parerea daca se o lasi in pace sau nu.

@Penetru  ti-e jena sa  spui adenom de prostata?🤫

Link spre comentariu

Acum 3 minute, pinnochio a spus:

Corect...când nu mai poti tufe...meri la doctor...dom doctor,creca am probleme cu prostata

Error, merge cu prostata ciobita fara probleme. Si dupa operatie merge la fel de bine (daca nu i-a tremurat mana chirurgului :crack:)

Link spre comentariu