ENEOS Postat Iulie 15, 2024 Share Postat Iulie 15, 2024 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iulie 15, 2024 Share Postat Iulie 15, 2024 Oprim producţia de haleală şi am scăpat: Potrivit acordului, care a fost întocmit de Forumul Economic Mondial (W.E.F.) și Națiunile Unite (O.N.U.), producția de alimente provoacă „încălzire globală” și trebuie eliminată. Pentru a „salva planeta” de „schimbările climatice”, insistă globaliştii, fermele trebuie închise în întreaga lume. Acordul W.E.F. stabilește ținte pentru cât de mult teren agricol trebuie să elimine fiecare națiune pentru a se conforma. Sub pretextul reducerii „emisiilor de metan”, treisprezece națiuni au semnat angajamentul de a genera foametea globală prin eliminarea producției agricole și închiderea fermelor. Aceste treisprezece națiuni sunt: Argentina. Australia. Brazilia. Burkina Faso. Chile. Cehia. Ecuador, Germania, Panama, Peru, Spania, Statele Unite, Uruguay. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat Iulie 15, 2024 Share Postat Iulie 15, 2024 In anul lui covidutz, temperatura din Bucuresti nu a ajuns la 30 de grade si am avut ce manca. Normal ca atata timp ce aia se bat deasupra noastra, pe banii nostri... sa ajungem la astfel de temperaturi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat Septembrie 17, 2024 Moderatori Share Postat Septembrie 17, 2024 (editat) "Să mai intrăm, un pic, în minunata lume a chimiei organice: 6CO²+6H²O --> C⁶H¹²O⁶ + 6O² C⁶H¹²O⁶ = Glucoză ☆ Aceasta este ecuația fotosintezei. ☆ ● De ce este importantă? Pentru Că Avem Imbecili (Și NU Puțini) Care Consideră Că CO² Este Poluant! Le atrag atentia ca daca CO² este zero, Oxigenul Devine ZERO... Glucoza (esentială pentru plante) nu mai apare, plantele vor disparea, animalele de asemenea. Nivelul de CO², minimum minimorum, este de 150 ppm (părți per milion). > Mai jos de atat viata dispare. < Nivelul de CO2 actual este 400ppm Nivelul optim ar fi apropiat de 1000 ppm (1000 ppm se foloseste in sere pentru cresterea recoltelor). Daca faci respiratie artificiala cuiva (sărutul vieții) transferi 40.000 (patruzeci de mii) ppm. Toxicitatea apare pe la 60 000 ppm. Unii, tot imbecili, ar putea spune: Vezi că CO² ar putea fi toxic și de aia... Pe aceia îi rog sa îmi dea exemplu de ceva care nu omoara daca este prea mult si inainte de a raspunde sa caute doza letala a substantei respective. Indiciu: dacă oxigenul are o presiune prea mare atunci devine toxic și... ar trebui declarat poluant? (*) Vă doresc o saptamâna placuta in natura verde, asigurata de CO². ● Robert IMBERGER - Profesor de Fizică Nucleară și Termohidraulică la Universitatea Technică din Aachen: - Duminica trecută am fost la o piață locală săptămânală. Am găsit un stand al Partidului Verzilor pe tema „Protecția climei”. Am fost abordat de un membru al partidului VERDE ca orice alt trecător despre problema CO² din lumea noastră. M-am gândit în sinea mea: Tocmai ai ajuns la persoana potrivită. >> Întrebarea mea către reprezentantul climatului (28-30 de ani vârstă): - „Cât de mare este conținutul de CO² în aer ???” Răspunsul lui: - „Mare !!! Foarte mare !!! Spre foarte, foarte mare !!!" Eu: - „Cât de mare?... Ce procent???” El : - „NU ȘTIU ! ! !” (Așa Cum Mă Așteptam : Un Adevărat Cunoscător !!! ) Așa că, am tot întrebat: - „Ce mai este în aer?” El: - "Oxigen !!!" Eu: - „Corect !!! Şi, ce procent ??? - „Nu știu !!!” a fost răspunsul lui. I-am explicat că probabil este în jur de 21%. I s-a părut plauzibil. Am Continuat : - "Ce alte gaze mai sunt în aer ???" A Clătinat Din Cap... A Ridicat Din Umeri... Eu: - „Gaze nobile : Argon, Xenon, Neon, Krypton...!!! Ai Auzit Vreodată??? Dar Acestea Reprezintă Doar Puțin Sub Un Procent În Total!!!!! ” Uimire gânditoare din partea lui... Eu am repetat ultima intrebare... Din Nou (acum enervat) Ridică Din Umeri Și Își Dă Ochii Peste Cap... Eu: - "Ai auzit vreodată de Azot???" - Oh, da, corect... Azot!!! Da, avem și asta în aer!” Eu: - "Și... Câte procente ???" El: Ridică din umeri din nou (Am simțit că s-a săturat de mine). Dar nu m-am dat bătut şi i-am explicat că era cam 78% Azot. Flyer-ele de propagandă pe care le ținea în mâna stângă se scufundau din ce în ce mai jos. El, după o aritmetică mentală rapidă (a simțit undeva pe la 60%): - „Asta nu se poate!... Nu te cred!... Că, atunci, nu ar mai rămâne nimic pentru CO²-ul lor, DE LA PARTIDUL VERDE ŞI NU PREA MAI RĂMÂNE NIMIC PENTRU PROPAGANDA LOR FALSĂ "DE SALVAT CLIMA ! ! !” Eu: - „Exact!!! Ai dreptate!!! (Cel puțin, aproape...) Pentru că există doar 0,038% CO² în aerul pe care îl respirăm! Pur și simplu nu m-a crezut și m-a părăsit. ------------------- ------------------- ------------------- Dacă doriți să calculați mai departe: Avem 0,038% CO² în aer. Natura însăși produce aproximativ 96% din aceasta. Restul (adică 4%), ființa umană. Adică 4% din 0,038% = 0,00152%. Ponderea Germaniei în aceasta este de 3,1%. Astfel, Germania influențează cu 0,0004712% producerea de CO² în aer !!!! ------------------- ------------------- ------------------- Și apropo - dacă nu ați înțeles încă - CO² este elementul de creștere pentru natura noastră. Serele de exemplu sunt furnizate suplimentar cu CO2 - pentru creșterea rapidă şi abundendă a plantelor. ------------------- ------------------- ------------------- ■ Adnotare: Merită să-l copiați și imprimați. Și poate chiar să o menționați "întâmplător" prietenilor sau familiei. Poate Îi va ajuta la destuparea minților spălate de propaganda politică cu încălzirea globală din cauza CO²-ului..." Dedicatie gretei si fanilor ei... Editat Octombrie 10, 2024 de Kristian Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Octombrie 10, 2024 Share Postat Octombrie 10, 2024 Orice medicament nou se testează întâi pe animale. Au făcut testul la noi cu "Ashley" apoi au pus tunul pe americani cu "Milton", furtună de gradul 1, apoi de gradul 5 şi în final un 2 "tras de păr". Seamănă foarte tare cu panica indusă la Covid. "Scrieţi-vă numele pe haine ca să vă putem identifica!" Producția de alimente cauzează „încălzire globală” - „Fermele trebuie închise” - 13 țări au semnat acordul care va fabrica o foamete globală prin distrugerea surselor de alimente Un articol al lui Hunter Fielding publicat de Global Research. În iunie 2024, SUA s-a alăturat altor 12 națiuni care au semnat acordul World Economic Forum (WEF) care urmărește să creeze o foamete globală prin distrugerea industriei agricole. Potrivit acestui acord, care a fost elaborat de WEF împreună cu ONU, producția alimentară cauzează „încălzire globală” și trebuie eliminată. Globaliștii insistă că, „pentru a salva planeta” de „schimbare climatică”, fermele trebuie închise în întreaga lume. Acordul WEF stabilește la ce suprafețe agricole trebuie fiecare țară să renunțe pentru a se conforma. Sub pretextul reducerii „emisiilor de metan”, treisprezece țări au semnat acordul, luându-și angajamentul de a fabrica o foamete globală prin distrugerea producției agricole și închiderea fermelor. Potrivit anunțului făcut în martie 2023 de Global Methane Club, care aparține de WEF – o cabală specializată în fabricarea de crize, care exploatează panica populației pentru a distruge producția alimentară, țările semnatare sunt: · Argentina · Australia · Brazilia · Burkina Faso · Cehia Chile · Ecuador · Germania · Panama · Peru · Spania · Statele Unite ale Americii · Uruguay Închipuiți-vă că Australia, Brazilia și SUA nu ar mai produce carne. Acesta este țelul globaliștilor. Și ei recunosc că totul face parte din frauda numită „schimbare climatică” – o fraudă expusă ca minciună și fals științific. Așa cum spunea Luis Planas, ministrul spaniol al agriculturii, pescăriilor și alimentației: „Sunt fericit să văd angajamentele comune pe care le ia comunitatea internațională pentru a reduce emisiile de metan din agricultură pentru a realiza țelurile climatice pe care ni le-am asumat la Paris”. Marcelo Mena, președintele Global Methane Hub declară că: „Sistemele alimentare se fac vinovate de 60% din emisiile de metan.” Altfel spus, agricultura distruge planeta. Motiv pentru care agricultura trebuie să dispară. Fără agricultură, nu avem mâncare. Iar, fără mâncare, avem exact ce dorește Kamala Harris atunci când vorbește despre „o populație redusă”. Agenda depopulării nici măcar nu mai este un secret. Se laudă cu asta. Și iată care este logica lor: ALIMENTE = ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ Așa că atacă alimentele și închid fermele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Octombrie 24, 2024 Share Postat Octombrie 24, 2024 Uitați aici (încă) una bună privind regenerabilele: https://www.national.ro/economie/eolienele-si-fotovoltaicele-spulbera-dreptul-de-proprietate-s-a-decretat-interesul-public-superior-838523.html/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Octombrie 25, 2024 Autor Share Postat Octombrie 25, 2024 (editat) Cand era primsinistru,Ludocic Orbean,a redenumit apele de munte,ca pretenii lor să-si poata construi microhidrocentrale.Făcură decât vreo 300,distrugând cu autorizatie în regulă..habitate unicat.Vidre,păstrăvi,salamandre,specii de plante de munte...deci nu ar fi prima oară,la noi.În schimb UE nu cred să facă asa ceva.Occidentalii pun mare pret pe protectia naturii,probabil stirea e ceva fake. Editat Octombrie 25, 2024 de pinnochio Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Octombrie 25, 2024 Share Postat Octombrie 25, 2024 Încălzismul pare a fi o mare manipulare. https://www.catavencii.ro/unde-ne-ducem-noi-mai-domnule/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Octombrie 25, 2024 Share Postat Octombrie 25, 2024 Acum 5 ore, smar2 a spus: Multi prosti printre verzi, Cu Obama in frunte care si-a luat conac pe o insula desi tot el anunta ca se vor topi ghetarii si vor inunda insule si coastele. Asa iti dai seama ca totul e o minciuna... Cumatrul lui de partid Al Gore: For example, Gore said during a speech at the Copenhagen Climate Conference in 2009 that there was "a 75% chance that the entire north polar ice cap, during some of the summer months, could be completely ice-free within the next five to seven years." The former vice president made similar comments at least twice before in speeches, citing research. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Noiembrie 4, 2024 Share Postat Noiembrie 4, 2024 Text preluat: Valencia este un oraș dezvoltat de o parte și de alta a unui râu măricel - Turia care, acolo, se vărsa în mare. Probabil prin canale, mlaștini și, eventual, o mică deltă. Valencia este un oraș frumos, mare și prosper. Autoritățile au secat albia râului Turia pe care l-au regularizat pritr-un sistem de canale și conducte spre mare, majoritatea timpului râul având debite mici spre inexistente. Au făcut un parc spectaculos în albia acestui râu, pe toată lungimea lui prin oraș, până la mare - Jardin del Turia. Foarte frumos, util, răcoros vara, extrem de valoros pentru activități de recreere și sport. Și curajos, având în vedere că râul care vine din munții din jur, dinspre Teruel, a mai spălat de câteva ori orașul în istoria lui recentă. Repet, această minune citadină a fost posibilă prin regularizarea Râului Turia. Care a dispărut din oraș, printr-un sistem de canale calculate pe un debit de apă dat peste cap de o ploaie mai sănătoasă. Lebădă neagră! Desigur, este comod și convenabil să spui că încălzirea globală este de vină. Încă un motiv să ne ținem respirația, să nu producem gaz de seră. Și nu o eroare arhitecturală sau inginerească. Despre care nu va vorbi prea multă lume, fiind vorba de stat și de bani publici. Unde eroarea este zero, nu? Așa se întâmplă când te pui cu natura și crezi că în științele naturale nu există lebede negre ca în economie sau că experimentul este suficient să te ajute să controlezi natura. https://evz.ro/inundatiile-din-valencia-motivul-secret-efectele-domesticirii-raului-turia.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
exilatu' Postat Martie 12 Share Postat Martie 12 Tot o aud pe asta cu emisiile de CO2... Știți că în compoziția aerului CO2-ul reprezintă doar 0,03%, și că e un gaz necesar vieții pe pământ. Am văzut oameni de știință afirmând că dacă ar scădea la 0,02% plantele ar începe să moară... Mai departe deduceți ce s-ar întâmpla cu noi... Bine, după declarațiile astea, au fost banati de la interviuri / show-uri TV... Îi mai vezi doar pe net. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat Martie 12 Moderatori Share Postat Martie 12 Acum 32 minute, exilatu' a spus: Tot o aud pe asta cu emisiile de CO2... Știți că în compoziția aerului CO2-ul reprezintă doar 0,03%, și că e un gaz necesar vieții pe pământ. Am văzut oameni de știință afirmând că dacă ar scădea la 0,02% plantele ar începe să moară... Mai departe deduceți ce s-ar întâmpla cu noi... Bine, după declarațiile astea, au fost banati de la interviuri / show-uri TV... Îi mai vezi doar pe net. Azi maine interzic astia manualele de botanica... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 12 Share Postat Martie 12 (editat) Acum 1 oră, exilatu' a spus: Tot o aud pe asta cu emisiile de CO2... Știți că în compoziția aerului CO2-ul reprezintă doar 0,03%, și că e un gaz necesar vieții pe pământ. Am văzut oameni de știință afirmând că dacă ar scădea la 0,02% plantele ar începe să moară... Mai departe deduceți ce s-ar întâmpla cu noi... Bine, după declarațiile astea, au fost banati de la interviuri / show-uri TV... Îi mai vezi doar pe net. Daca pomeneai ceva si despre nivelul de CO2 de la care efectul de sera devine semnificativ, era o postare interesanta. Asa ai vrut sa arati ca cei care sustin ca activitatea umana contribuie la schimbari climatice sunt niste mincinosi iar oculta mondiala, globalistii vor sa blocheze informatia prezentata de tine. Asa o fi. Ca sa ma fac inteles, uite un exemplu simplu: daca consumi moderat scortisoara, cam 6 gr pe zi, ea este benefica pentru sanatate. Daca o bagi in tine fara limita o sa iti intoxici ficatul. Cam la fel si cu CO2 pentru planeta asta: in cantitati pana la o anumita limita este necesar, in cantitati prea mari contribuie la modificarea echilibrul termic al Pamantului. Chestie care nu este o problema pentru el, insa pentru noi va fi. Editat Martie 12 de Silver Arrow Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
exilatu' Postat Martie 12 Share Postat Martie 12 Acum 42 minute, Silver Arrow a spus: cei care sustin ca activitatea umana contribuie la schimbari climatice sunt niste mincinosi iar oculta mondiala, globalistii vor sa blocheze informatia prezentata Suntem de acord Când aud cum guvernele se îngrijorează pentru binele nostru mă stric de râs. Personal consider că sunt alte gaze care ar putea fi incriminate pentru efectul de seră, dar cum nu e nimic de câștigat de acolo, o băgăm pe asta cu CO2-ul ,că mașini sunt destule, și pe automobiliști pot să-i mulgă la greu sub pretextul ecologiei. Eu sunt așa oarecum mai ecologist din fire, dar nu de ăia de la tv, radicali psihopați, gen nu omor un animal decât dacă îl mănânc, îmi triez deșeurile, incerc sa protejez natura, îmi place să plantez copaci/diverse chestii, îmi face plăcere să le ud și să le văd cum cresc. Cu partidele "ecologiste" nu as vota in veci, ăia îs niște extremiști de stânga, nu i-am auzit niciodată cu o propunere concretă gen hai sa împădurim, să adunăm gunoaie,etc, știu doar să interzică și să taxeze. Oricum am vorbit mult și... Tot ce-ți spun acum uită până mâine Vorbește vinul pentru mine... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat Martie 12 Share Postat Martie 12 In vino veritas... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Martie 12 Share Postat Martie 12 (editat) Despre extracția de litiu, aur, uraniu, pamanturi rare si efectele nocive rezultate in urma acestor actiuni asupra mediului nu vorbeste niciun extremist ecologist cu codoiul in gura cat e ziua de lunga. Oare de ce? Probabil ca vine mai usor in felul asta bănuțul in buzunar de la sponsori decât daca ar umbla pe coclauri cu sapa in spate sa planteze păduri amazoniene in desert. Umblati in masini electrice cu baterii pe litiu si alimentate la retele de energie electrica provenita din combustibili fosili, dar tot ii dati inainte cu codoiul. Eu zic ca sunteti pe drumul cel bun! Editat Martie 12 de Kassu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 13 Share Postat Martie 13 Acum 17 ore, Silver Arrow a spus: Daca pomeneai ceva si despre nivelul de CO2 de la care efectul de sera devine semnificativ, era o postare interesanta. Asa ai vrut sa arati ca cei care sustin ca activitatea umana contribuie la schimbari climatice sunt niste mincinosi iar oculta mondiala, globalistii vor sa blocheze informatia prezentata de tine. Asa o fi. Ca sa ma fac inteles, uite un exemplu simplu: daca consumi moderat scortisoara, cam 6 gr pe zi, ea este benefica pentru sanatate. Daca o bagi in tine fara limita o sa iti intoxici ficatul. Cam la fel si cu CO2 pentru planeta asta: in cantitati pana la o anumita limita este necesar, in cantitati prea mari contribuie la modificarea echilibrul termic al Pamantului. Chestie care nu este o problema pentru el, insa pentru noi va fi. Eu nu vad cum un procent de CoDoi de 0,03% ar putea sa aiba efect de sera, consider (poate gresit) ca e prea mic procentul. In afara de asta s-a dovedit ca cei care peomovau incalzirea globala habar n-aveau ce vorbesc: Eu am mai atras atentia sa nu faceti confuzie intre poluarea facuta de oameni care cu adevarat exista si nu ma refer la CoDoi si incalzirea climatica care nu are legatura cu poluarea. Sunt doua chestiunie distincte: 1. Otravirea planetei prin poluare (plastic, substante toxice, metale grele, etc). Rezolvare: eliminarea poluarii prin diverse metode, nu a CO2. 2. Incalzirea climatica care este generata de factori care nu depind de activitatea umana (ex: ciclurile solare) si doar partial de activitatea oamenilor, exemplu: distrugerea habitatelor marine si terestre. Rezolvare: impaduriri masive si interzicerea pescuitului industrial si a tehnicilor distructive. Deci EV-ul nu va salva planeta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat Martie 13 Share Postat Martie 13 Acum 30 minute, Nguyen a spus: Deci EV-ul nu va salva planeta. Spune-i asta lui Mircea, in mintea lui prin faptul ca detine un Spring a si salvat Bucurestiul de cateva procente bune de poluare. Daca isi mai permite achizitia a inca vreo doua EV-uri, sigur, dar sigur ajunge sa ne salveze pe toti de poluare. Uite, doar ca m-am gandit la asta si parca e aerul mai curat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 13 Share Postat Martie 13 Faptul ca producem codoi este un fapt real. Iar ca acest gaz are efect de sera este dovedit stiintific. De altfel in decursul istoriei Pamantului concentratia acestui gaz a tot variat si a indus schimbari climatice care intr-un final fericit ne-au adus unde suntem astazi. Din pacate cifrele din statistici se ajusteaza dupa cum convine momentului. Exista doua industrii care produc codoi din belsug, si care contribuie indirect la niveluri ale acestuia: matraile de constructii si industria modei. Tot ce se fabrica de catre acestea trebuie carat de colo col, si se cara mult, iar populimea cumpara in nestire chestii de care uita peste o luna doua. Dar jmecherii au scos transportul din ecuatie si au facut o rubrica separata in care au bagat tot transportul de orice fel. Si asa a aparut si poezia cu reducerea emisiilor de CO2 de la masinile personale. @SONYC Salutare! Adevarul este ca pentru oameni sunt mult mai periculoase emisiile de monoxizi. Monoxizii au reactivitate mare, fiind radicali liberi. Ai tras pe nas NO sau CO, se lipeste rapid de hemoglobina, cu care face o legatura stabila. Si se numeste ca te-ai intoxicat cu monoxid de N sau C. Asa ca totusi nu trebuie sa ii luati in deradere pe cei care au masini electrice, pentru ca ei chiar fac aerul mai curat in oras. Mai degraba ar trebui faultati cei care au masini, motociclete, camioane etc defecte sau chiar modificate (parca era un coleg pe aici care se lauda cum a scos el catalizatorul de la mobra si mooie Greta. Felicitari ) si care ne fericesc in fiecare zi cu NO si CO si cu particule din alea faine de PM2,5 si PM10. Priviti cum arata unele tobe de esapament de la multe masini, mai ales niste dizele germane din alea bune, si va asigur ca al fel arata si plamanii nostri. In mod normal NO cand se intalneste cu o molecula de oxigen, rezulta doua molecule de dioxid de azot si dispare problema intoxicatiei, dioxidul fiind stabil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 13 Share Postat Martie 13 Acum 32 minute, Silver Arrow a spus: Faptul ca producem codoi este un fapt real. Iar ca acest gaz are efect de sera este dovedit stiintific. De altfel in decursul istoriei Pamantului concentratia acestui gaz a tot variat si a indus schimbari climatice care intr-un final fericit ne-au adus unde suntem astazi. Din pacate cifrele din statistici se ajusteaza dupa cum convine momentului. Exista doua industrii care produc codoi din belsug, si care contribuie indirect la niveluri ale acestuia: matraile de constructii si industria modei. Tot ce se fabrica de catre acestea trebuie carat de colo col, si se cara mult, iar populimea cumpara in nestire chestii de care uita peste o luna doua. Dar jmecherii au scos transportul din ecuatie si au facut o rubrica separata in care au bagat tot transportul de orice fel. Si asa a aparut si poezia cu reducerea emisiilor de CO2 de la masinile personale. Pana sa apara maimuta numita om au fost vremuri in care concentratia de CO2 era mai mare fata de ce avem acum, au fost si concentratii duble fata de ce avem acum si iata ca planeta a mers inainte la fel cum va merge si acum (cu sau fara noi). Ok, e dovedit stiintific ca codoiul e un gaz cu efect de sera dar nu am gasit explicatia cum ar putea codoiul la aceasta concentratie sa aiba efect... poate in combinatie cu alte gaze care nu sunt produse in mod natural dar atunci inseamna ca nu codoiul e problema in sine ci faptul ca producem astfel de gaze (gaze F sunt numite). Mai e si problema defrisarilor, prietenii tai de la Schweighoffer si Ikea stiu foarte bine. Alta problema mai mare este pescuitul industrial cu traulere care distrug habitatele marine ce sunt responsabile de fixarea C02 pe fundul marii intr-o proportie mai mare decat o fac padurile. Dar ne place sa mancam fructe de mare desi ele nu exista in Romania, Ungaria, sau Kansas. Deci facem diferenta intre poluare si incalzire climatica sau mergem pe propaganda? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Martie 13 Share Postat Martie 13 Acum 43 minute, Silver Arrow a spus: industria modei Jos botezatu! O să umblăm îmbrăcați cu fustițe din frunze de palmier (și cu dacii șpring) și sigur salvăm planeta! IJ-u' Planeta, că am auzit că vibrează miiiișșștoooo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat Martie 13 Share Postat Martie 13 Acum 1 oră, Silver Arrow a spus: @SONYC Salutare! Salutare si tie! Am cautat, dar n-am gasit nimic de apreciat la posesorii de EV-uri. Dorm cu ele pe strada si ma obliga sa consum mai mult combustibil ca sa ii depasesc. Cat despre modificarile gen inlaturat catalizator, nu toti procedam asa. Uite, am cumparat o evacuare noua la mobra, strict pentru aspect. Acestea fiind spuse, doar cu aspectul voi ramane, asta pentru ca nu am de gand sa elimin catalizatorul, prin urmare sunetul evacuarii va ramane aproximativ la fel. Copil fiind, paduri cutreieram, iti suna cunoscut? Bun, atunci te intreb, ai fost pe TransRarau? Recent? Ei bine, eu cunosc muntele asta de cand eram copil. Ce padure era atunci si ce jale e acum. TransBucegi nu e nici el departe de soarta asta, se taie masiv. Padurea de la rezervatia de zimbri Bucsani? Se taie in stanga si in dreapta. Padurea de la pastravaria Bratioara? Du-te sa vezi cu ochii tai. Sunt doar cateva exemple, o pot tine asa pana maine. Asta este o problema atat de mare incat oricate EV-uri obosite s-ar achizitiona, n-ar fi suficiente. Pescuitul industrial pe care vad ca si Nguyen il mentioneaza, ce facem cu situatia asta? O ignoram? Ti se pare "un detaliu" aceasta industrie? Ai gasit vinovatul, moda, ha! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Martie 13 Share Postat Martie 13 Acum 12 minute, SONYC a spus: Dorm cu ele pe strada si ma obliga sa consum mai mult combustibil Invariabil lasă spații mari în fața lor, probabil că să evite accelerarea și decelerarea, dorm când se înverzește semaforul, schimbă benzile în draci căutând să meargă fluent și fac economie de curent când ar trebui să semnalizeze! Mulți. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
exilatu' Postat Martie 13 Share Postat Martie 13 Asta e ca-n filmele cu prosti: hai sa radem amazonul, sa construim o strada pe care sa mergem noi smecherii, sa ne putem aduna sa-i invatam pe fraieri cum trebuie salvat amazonul.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Martie 13 Share Postat Martie 13 Acum 5 ore, Silver Arrow a spus: Faptul ca producem codoi este un fapt real. Iar ca acest gaz are efect de sera este dovedit stiintific. De altfel in decursul istoriei Pamantului concentratia acestui gaz a tot variat si a indus schimbari climatice care intr-un final fericit ne-au adus unde suntem astazi. Din pacate cifrele din statistici se ajusteaza dupa cum convine momentului. Exista doua industrii care produc codoi din belsug, si care contribuie indirect la niveluri ale acestuia: matraile de constructii si industria modei. Tot ce se fabrica de catre acestea trebuie carat de colo col, si se cara mult, iar populimea cumpara in nestire chestii de care uita peste o luna doua. Dar jmecherii au scos transportul din ecuatie si au facut o rubrica separata in care au bagat tot transportul de orice fel. Si asa a aparut si poezia cu reducerea emisiilor de CO2 de la masinile personale. @SONYC Salutare! Adevarul este ca pentru oameni sunt mult mai periculoase emisiile de monoxizi. Monoxizii au reactivitate mare, fiind radicali liberi. Ai tras pe nas NO sau CO, se lipeste rapid de hemoglobina, cu care face o legatura stabila. Si se numeste ca te-ai intoxicat cu monoxid de N sau C. Asa ca totusi nu trebuie sa ii luati in deradere pe cei care au masini electrice, pentru ca ei chiar fac aerul mai curat in oras. Mai degraba ar trebui faultati cei care au masini, motociclete, camioane etc defecte sau chiar modificate (parca era un coleg pe aici care se lauda cum a scos el catalizatorul de la mobra si mooie Greta. Felicitari ) si care ne fericesc in fiecare zi cu NO si CO si cu particule din alea faine de PM2,5 si PM10. Priviti cum arata unele tobe de esapament de la multe masini, mai ales niste dizele germane din alea bune, si va asigur ca al fel arata si plamanii nostri. In mod normal NO cand se intalneste cu o molecula de oxigen, rezulta doua molecule de dioxid de azot si dispare problema intoxicatiei, dioxidul fiind stabil. Banuiesc ca de mine este vorba, puteai sa imi dai tag, nu era nevoie sa o dai cu subtilitati. Da, catalizatorul la motocicleta este total INUTIL din perspectiva mea si imi mentin afirmatia asta. Durata de viata a motoarelor este redusa prin amestecul sarac iar in termen lung o dam in consumerism care este orice doar eco nu. Diferenta este ca eu nu fac pe ecologistul asa cum o faci tu, insa mergi cu sufragerie “hibrida” cu motor de camion sau cu motocicleta cu motor de 1.8L care probabil este Euro 3. Daca vrei sa fii ecologist, fii pana la capat, renunta la Lexus, ia un Spring si un motor de 250cc Euro 5+. Daca nu ai Euro 5+ la motocicleta si Euro 6 la masina inseamna ca vorbesti dar faci contrar a ceea ce vorbesti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate