Sari la conținut

Taxa speciala pentru dezvoltare urbana

Pandy
 Share

Postări Recomandate

Oficial intrata si in conturile fiecaruia de pe ghiseul, aceasta taxa a sectorului 4 incepe sa ridice semne de intrebare. 

Anul asta nu m-am uitat, dar in trecut, daca aveai deja o masina, trebuia sa platesti locul de motocicleta (taxa similara cu a masinii) plus extra taxa de opulenta.

In 2025 ai ajunge sa platesti 628*2+595.

Am cautat detalii, dar nu am gasit ceva concret…Caut sa aflu daca platesc acea taxa speciala, unde si unde cum pot parca. 

Mai bine platesc 540 lei decat 628+595…

IMG_8310.thumb.jpeg.879f5fd63ffff062a9f315c3e4de0f87.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 48 minute, Pandy a spus:

Oficial intrata si in conturile fiecaruia de pe ghiseul, aceasta taxa a sectorului 4 incepe sa ridice semne de intrebare. 

Anul asta nu m-am uitat, dar in trecut, daca aveai deja o masina, trebuia sa platesti locul de motocicleta (taxa similara cu a masinii) plus extra taxa de opulenta.

In 2025 ai ajunge sa platesti 628*2+595.

Am cautat detalii, dar nu am gasit ceva concret…Caut sa aflu daca platesc acea taxa speciala, unde si unde cum pot parca. 

Mai bine platesc 540 lei decat 628+595…

IMG_8310.thumb.jpeg.879f5fd63ffff062a9f315c3e4de0f87.jpeg

Ce scrie la detalii acolo? 

Taxa speciala pentru dezvoltare urbana, adica ce?

Link spre comentariu

Nu ai hyperlink catre ceva. 

E taxa mult discutata prin presa. Daca ai autovehicul si nu ai loc de parcare ai de plata acesti 540 lei. 

Link spre comentariu

• Moderatori
Acum 1 oră, Pandy a spus:

Nu ai hyperlink catre ceva. 

E taxa mult discutata prin presa. Daca ai autovehicul si nu ai loc de parcare ai de plata acesti 540 lei. 

Inseamna ca ai platit o parcare in avans,deci tehnic,poti s-o parchezi oriunde.

Link spre comentariu

Nu.
Este o taxa nou introdusa de la 01.01.2025 pentru sectorul 4. Orice proprietar de autovehicul este obligat sa plateasca acesti 540 lei daca nu ai un loc de parcare oficial. 

Editat de Pandy
Link spre comentariu

Acum 18 minute, Pandy a spus:

Nu.
Este o taxa nou introdusa de la 01.01.2025 pentru sectorul 4. Orice proprietar de autovehicul este obligat sa plateasca acesti 540 lei daca nu ai un loc de parcare oficial. 

Bun intrebarea mea este urmatoarea: eu am inchiriat un loc de parcare (contract de inchiriere) -> asta se pune sau tot platesti taxa? 

Mare mi-e mirarea sa nu introduca si restul de sectoare cretinitatea asta

Link spre comentariu

• Moderatori
Acum 20 minute, Pandy a spus:

Nu.

Am inteles,tu nu ai inteles.Deci daca ai loc de parcare platit,nu mai platesti,daca nu ai loc,platesti taxa vietii.Deci ai platit cu alte cuvinte,acel loc in care o lasi in fiecare zi,indiferent unde gasesti loc de parcare.

Nu?

Link spre comentariu

Acum 4 ore, Kristian a spus:

Am inteles,tu nu ai inteles.Deci daca ai loc de parcare platit,nu mai platesti,daca nu ai loc,platesti taxa vietii.Deci ai platit cu alte cuvinte,acel loc in care o lasi in fiecare zi,indiferent unde gasesti loc de parcare.

Nu?

Da, daca ai un loc de parcare platit, nu vei plati acea taxa. Este un loc clar, nominal, pentru care ai un contract. Nu o poti lasa oriunde. 

Dar cazul meu, daca ai o masina (cu loc de parcare platit) si o motocicleta (fara loc de parcare platit) am de achitat acea taxa de 540. Ce nu mi-e clar e ce fac cu motocicleta dupa ce platesc taxa. Unde am voie sa o parchez. 

Ca mai am optiunea de a lua de la primarie loc pentru motocicleta, acelasi tarif ca la masini, + tariful suplimentar pentru loc multiplu. 

Link spre comentariu

In urma succesiunii sunt coproprietar (3/8) al unei masini care e parcata pe loc platit (parcare de resedinta) si mi-a venit si mie de plata aceasta taxa. Deci, o masina, doi proprietari, aceeasi adresa, unul plateste locul de parcare si celalalt taxa. Foarte tare.

Link spre comentariu

Mai multe informatii de la Daniel Baluta: https://www.facebook.com/danielbalutaprimar/posts/pfbid033Bjgx1NpVGrcXKWVWjeEGUj3B1v7JVXhgKXRmgHcpkpJVnnEGAQ7qQak6BJXEU3Ql

Si hotararea pentru cine vrea sa o studieze in detaliu: https://ps4.ro/wp-content/uploads/2024/12/H_272-af.pdf?fbclid=IwY2xjawHsj5VleHRuA2FlbQIxMAABHVaHPuQGnPDDSSjJP8_n86jnH0XkMaJAtKSeQczP2uin8pYdTLcXzCslvw_aem_6aesdyR-asewhDubm_EZpg

Intrebarea mea este un pic diferita: detin loc de parcare pentru masina, masina mea este un Ford Fiesta (3.97m lungime), motocicleta un VFR800 (0.75 m latime), ambele vehicule au loc in locul de parcare platit.

Demonstrez simplu, schita, poza, ma baga cineva in seama? 😅

Link spre comentariu