Sari la conținut

Un film util pentru incepatori si nu numai

Silver Arrow
 Share

Postări Recomandate

Am primit acest filmulet:

Zic eu ca este util atat pentru incepatori cat si pentru unii dintre noi care au pasiunea sa mearga lipiti de fundul masinilor.

Distanta fata de cel din fata a fost bunicica, cu menitunea ca a avut noroc ca masina s-a rasucit in urma impactului ceea ce a oferit motociclistului in vreo 2 m de mare importanta si un impact lateral nu frontal.

De asemenea se vede ce inseamna sa ai ABS, se poate auzi prima scartaitura dupa care intra in functiune.

Fara ABS erau sanse mare sa cada si motociclistul, sau motocilcistii daca avea si pasagera.

Asadar mare atentie cu distanta fata de masina din fata. Desigur ca este un caz extrem , dar iata ca se poate intampla si drept urmare trebuie luat in calcul si acest scenariu.

Felicitari colegului pentru reactia rapida si ca nu s-a pierdut cu firea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Retardului cu depășirea i-aș anula permisul cu interdicție de a mai da de permis macar vreo 10 ani, și pe urmă legat de un stâlp in centrul orașului și 50 de lovituri de bici.

Loviturile de bici să-i fie aplicate de către victime ale unor accidente de genul.

Link spre comentariu

Acum 2 ore, exilatu' a spus:

Retardului cu depășirea i-aș anula permisul cu interdicție de a mai da de permis macar vreo 10 ani, și pe urmă legat de un stâlp in centrul orașului și 50 de lovituri de bici.

Loviturile de bici să-i fie aplicate de către victime ale unor accidente de genul.

Subscriu, deși mare lucru nu pățește, in maxim un an e din nou la volan.

Acum 52 minute, MirceaB a spus:

Facand asta, probabil era el cel care lua direct in bot Opelul.

Sau îl arunca peste parapet.

Link spre comentariu

Daca si cu parca..... asa a fost setarea facuta de Cineva.

Nu este cazul sa mai comentam ce nu pateste orice sofer criminal cu blanda justitie din RO. 

Dupa ce a mierlit marele soldat american pe Theo Peter, acuma 21 de ani, a scris CTP un articol intitulat: Crima cu masina nu este crima. Si iata ca treaba a ramas asa.

In plus poti sa fi baut, drogat etc, daca nu sare presa sa puna presiune pe justitie, se termina ''cu suspendare''.

Marea Lege Anastasia deja s-a pus praful pe ea.

Trebuie sa invatam ca distanta fata de masina din fata, face diferenta intre sperietura/zgarieturi si spital/cimitir.

Aceasta distanta trebuie ajustata si in functie de motor si motociclist, mai precis in functie de ce frane are mobra si cat de priceput este pilotul. La care mai vin: daca ai pasager, starea drumului, oboseala, etc etc ... 

Colegul a circulat totusi responsabil si sa avut cel mai important atuu al unui motociclist: noroc.  E drept ca uneori norocul ti-l faci si singur ......

Link spre comentariu

Acum 11 ore, Silver Arrow a spus:

Nu este cazul sa mai comentam ce nu pateste orice sofer criminal cu blanda justitie din RO. 

Dupa ce a mierlit marele soldat american pe Theo Peter, acuma 21 de ani, a scris CTP un articol intitulat: Crima cu masina nu este crima. Si iata ca treaba a ramas asa.

In plus poti sa fi baut, drogat etc, daca nu sare presa sa puna presiune pe justitie, se termina ''cu suspendare''.

Trebuie sa invatam ca distanta fata de masina din fata, face diferenta intre sperietura/zgarieturi si spital/cimitir.

Aceasta distanta trebuie ajustata si in functie de motor si motociclist, mai precis in functie de ce frane are mobra si cat de priceput este pilotul. La care mai vin: daca ai pasager, starea drumului, oboseala, etc etc ... 

Colegul a circulat totusi responsabil si sa avut cel mai important atuu al unui motociclist: noroc.  E drept ca uneori norocul ti-l faci si singur ......

Din 2008,sunt obligat sa circul atât cu masina, cât si cu motocicleta, foarte prudent. Daca tu ai fi pastrat pâna acum distanta de care vorbesti, ai fi observat  ca tot timpul apare cineva din spate, care întârzie undeva, te depaseste, si intra exact in spatiul ala. Asa ca distanta. . . dispare de la sine...

Link spre comentariu

Acum 13 ore, MirceaB a spus:

Facand asta, probabil era el cel care lua direct in bot Opelul.

Cu mobra ar fi avut loc, rpobabil, pe langa dobitoc. Dar fabulam, oricum, la faze d-astea nu stii niciodata ce si cum.

Link spre comentariu

Eu m-am uitat atent la stopurile masinii din fata motociclistului. Poate nu vad eu bine, dar stopul de frana se aprinde in ultimii 10-15 m 😮 Ceva e putred, vinovatul (care e clar cine este) pare ca s-a angajat de mult in depasire, soferul din fata motociclistului ar fi avut timp sa observe si sa pishte franele.

Link spre comentariu

Acum 7 minute, shashka a spus:

Din 2008,sunt obligat sa circul atât cu masina, cât si cu motocicleta, foarte prudent. Daca tu ai fi pastrat pâna acum distanta de care vorbesti, ai fi observat  ca tot timpul apare cineva din spate, care întârzie undeva, te depaseste, si intra exact in spatiul ala. Asa ca distanta. . . dispare de la sine...

Exact. Eu chiar daca n-am chef de goneta, daca ajung din spate o masina, fac cumva sa o depasesc cat mai repede si sa pun o distanta mare intre ea si mine, chiar daca dupa aia merg in ritmul ei, desi slabe sanse pe curbe ca astea.

Acum 11 ore, Silver Arrow a spus:

Adevarat si astea. Daca, de ex, esti incepator si ti-e tarshala sa depasesti pe un asa drum, lasi distanta mare fata de masina din fata. Sau poate esti pe o mobra care nu te ajuta in depasiri cine stie ce, la fel, o lasi mai moale pana ia ala distanta. Si, intr-adevar, daca colegul din imagini statea in currul aluia din fata lui ar fo fost nasol.

Link spre comentariu

Acum 24 minute, Keyser Söze a spus:

Norocul, nu ti-l faci, altfel toti am fi cu totii norocosi. De aia e noroc, il ai sau nu-l ai.

Sa explic: degeaba ai noroc daca ti-l elimini prin deciziile gresite pe care le iei.

@shashka asa, si iti intra o masina in fata si lasi iarasi distanta. Nu vad problema. In plus are loc grabitul sa iti intre in fata fara sa te puna in pericol. 

Mi se pare ca "sa tii aproape" ca sa nu te depaseasca cineva este o atitudine riscanta, atat cu auto cat mai ales cu moto.

Link spre comentariu

Acum 7 minute, soran a spus:

Eu m-am uitat atent la stopurile masinii din fata motociclistului. Poate nu vad eu bine, dar stopul de frana se aprinde in ultimii 10-15 m 😮 Ceva e putred, vinovatul (care e clar cine este) pare ca s-a angajat de mult in depasire, soferul din fata motociclistului ar fi avut timp sa observe si sa pishte franele.

Nu cred. Eu il vad pe imbecil scotand brusc botulin ultima secunda. Si nu-mi dau seama daca a dat semnal, s-ar putea sa fi fost tentativa de depasire, ci de evitare a autocarului. Mai e o chestie, autocarul iese foarte mult in exteriorul virajului exact inainte de accident. Si sunt doua variante: ori l-a vazut pe dobitoc incrcand depasirea  in orb si a incercat sa faca loc, ori, de fapt, autocarul tocmai ratase virajul si a franat vrusc incercand sa evite iesirea in parapet si apoi ala din spatele lui a scos botul pe contrasens incercand sa-l evite.

Acum 4 minute, Silver Arrow a spus:

Sa explic: degeaba ai noroc daca ti-l elimini prin deciziile gresite pe care le iei.

@shashka asa, si iti intra o masina in fata si lasi iarasi distanta. Nu vad problema. In plus are loc grabitul sa iti intre in fata fara sa te puna in pericol. 

Mi se pare ca "sa tii aproape" ca sa nu te depaseasca cineva este o atitudine riscanta, atat cu auto cat mai ales cu moto.

Exact, asta zic si eu: ori lasi distanta, ori depasesti cat mai repede, nu stai aproape niciodata.

Link spre comentariu

Acum 15 minute, soran a spus:

soferul din fata motociclistului ar fi avut timp sa observe si sa pishte franele.

Nu stiu cazul acesta dar am vazut in ttafic ca 90% in loc sa franeze intr.o situatie in care CHIAR  trebuie franat prefera sa continuie mersul DAR cu.mana pe claxon sa auda vinovatul de situatie injuraturile🤮

Link spre comentariu

Acum 40 minute, Silver Arrow a spus:

Asta ai inteles tu? Ca trebuie sa tii aproape sa nu intre altul?

Link spre comentariu

Chiar acum, shashka a spus:

Asta ai inteles tu? Ca trebuie sa tii aproape sa nu intre altul?

Nu, am inteles exact ceea ce ai spus. Am zis ca daca te depaseste lasi spatiul la loc si probelma este rezolvata.

Separat de cele spuse de tine am zis ca este riscant sa circuli aproape in spatele unuia ca sa descurajezi pe cei din spate sa te depaseasca.

Link spre comentariu

Acum 15 minute, Silver Arrow a spus:

Nu, am inteles exact ceea ce ai spus. Am zis ca daca te depaseste lasi spatiul la loc si probelma este rezolvata.

Separat de cele spuse de tine am zis ca este riscant sa circuli aproape in spatele unuia ca sa descurajezi pe cei din spate sa te depaseasca.

Cand eram mai tanar, ziceam ca Speedy. Dau inainte, ce e in spate, e treaba lor. Aplicat la caz, motociclistul in cauza. a iest bine sau rau? Ce distanta trebuia sa aiba, ca sa poata evita accidentul?

Link spre comentariu

Soferul Vw-ului a avut o reactie extrem de intarziata, probabil pe motiv ca nu a crezut pana la capat ca soferul Opel-ului va insista in depasirea respectiva. Lipsa de experienta sau neatentie la volan? Vinovatul e cat se poate de clar, dar rezultatul putea fi unul mai bun daca macar unul dintre cei doi reactiona in timp util si pe masura.

Cat despre pastrarea distantei, da, sunt de acord, cu toate ca nu o practic tot timpul.

Link spre comentariu