Sari la conținut

Conservarul


SWAYSWORN
 Share

Postări Recomandate

trebuie sa recunosc ca de cand merg cu motocicleta prin oras am fost de multe ori protejat de autoturisme conduse de oameni cu bun-simt si de multe ori mi s-a facut loc la stop sa ajung in fata... (bine nu de manelari cu audi a4 sau dacia"2fast4u"). Se pare ca totul depinde de educatie si de bunatatea in adevaratul ei sens a celui care conduce.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 144
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Din pacate atata vreme cat politistii nu o sa aiba habar sa aplice codul rutier nu cred ca voi cei pe 2 roti aveti multe sanse. In sud am vazut ca macar se straduiesc sa faca ceva (parerea mea) dar aici la noi (eu sunt din CJ) e jale si primejdie prin Decembrie era lumea cam speriata de puncte si alte balarii dar sau calmat repede ca deh Cod ii facut pentru altii la noi fiecare merge pe unde si cum poate fara noima sens sau cea mai vaga urma de logica ce prioritate ce sens unic ce sens giratoriu daca nu ai masina mare si lata nu ai valoare se indeasa si te inmping ca stau si ma gandesc cat dracu mai am pana nu imi fac iar muci masina (in 300.000 + de km am avut 3 accidente cu unu in care mi-am cam vazut moartea cu ochii din cauza a doua babe care se plimbau pe strada ) in asa hal se conduce si parca tot mai multi au obloane ca si caii. Se conduce groaznic infect horor claie peste gramada toti au prioriate si nimeni nu are dreptate ANARHIE rutiera in toata regula si printre astea au mai aparut si motociclisti in numar tot mai mare si ma gandesc cu groaza ca la fel cum se circula sansele sa se produca tot mai multe accidente grave si foarte grave sunt pe zii ce trece tot mai mari din pacate si cei fara o protectie in jurul lor sunt cei mai expusi. Cat am vazut anu asta masinile de la SMURD iesind pe strazi nu am vazut tot anu trecut la fiecare stop trecere sau intersectie aproape sunt urme de frana salbatice si de multe ori si cioburi cate vrei si cei care castiga sunt doar cei care vand piese si sau au service-uri auto .

 

Bafta

TOate bune si cat mai bune.

 

 

P.S @Belbody nu sunt crestin nu sunt nici satanist sunt doar eu dar consider ca respectandu-i pe altii te respecti pe tine

Editat de kkk_kkk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos primul post, multumim pentru intelegere... dar am ceva de comentat...

 

Eu nu cred ca ar trebui sa-ti multumim pentru grija acordata, mi se pare ceva normal si toti soferii ar trebui sa aiba aceeasi atitudine...

 

deci, asa ar trebui sa gandeasca orice conducator auto bine educat...

 

strada nu este numai a masinilor.

 

motocicleta nu functioneaza ca masina

 

motocicleta nu se conduce ca masina

 

completare: de cand sunt la Brno, merg cu bicicleta zilnic, pe strazi aglomerate cu 3 sau 4 benzi pe sens... de cand sunt aici nu m-a claxonat nimeni, de facpt cred ca cehii nu au claxoane la masini. Ca fapt divers, intr-o seara mergeam pe o straduta stramta cu trotuar si o masina a mers in spatele meu cam 100m fara sa tipe la mine sau sa ma forteze sa urc pe trotuar...

 

1. Belbody, cand eram mic am invatat ceva. atata timp cat cineva face un efort ptr tine cat de mic, inseamna ca acea persoana si-a luat din timpul ei si s-a deranjat pentru tine, TREBUIE sa spui un simplu Multumesc!

 

"mi se pare ceva normal" spui tu! Dar poti defini NORMALUL? intr-o tara in care bunul-simt, ipocrizia, mitocania, invidia, prostia sunt la rang de cinste? De unde porneste normalul si unde se termina? Mereu am grija de cei din trafic, asta nu e normal, e chestie de respect! Nu ne-am nascut nici unul shumaher si nici rossi. Zilnic intra in trafic boboci, cat crezi ca stie ala ce inseamna trafic si condus? Experienta se capata in numar de km, dar pentru asta trebuie sa faci acei km! Si primii km vor fi cu multe greseli!

 

"toti soferii ar trebui sa aiba aceeasi atitudine... "

daca toti conservarii si motoristii ar conduce ca mine sau SWAYSWORN, ottoMan,sebi_bucuresti,duke nunkem, raven30hell, Thomas, iurox, rmg, pistolaru, notavailable, iacomia, kkk_kkk, adip, BiG, magg, Baracuda, March, rat_jawa, grek, Juvett, Buggy12000, satori, RaveBoy, amimagz, pantera002, wolf4mwolf, tudvio, DCA Member, Cristi, adrian_bonciu, Feryan, Schuberth, cenusiu', ca7a_73, ozzy, verssatu, Frankotiradore, disabled_cata (si daca am uitat pe cineva de pe acest topic imi cer scuze) probabil ca traficul ar fi cu totul altul. De ce? Simplu! Chiar daca printre cei enumerati se afla incepatori, toti dau dovada de respect, bun-simt si disciplina!

 

dar din pacate, in spatele covrigului si al ghidoanelor zac multi complexati si frustrati. oameni cu gandire extrem de limitata si lipsiti de orice valori morale!

zilnic vad tot felul de ratoni lipsiti de indemanare si simt de orientare in trafic.

 

"Ca fapt divers, intr-o seara mergeam pe o straduta stramta cu trotuar si o masina a mers in spatele meu cam 100m fara sa tipe la mine sau sa ma forteze sa urc pe trotuar..."

Ata inseamna respect pentru trafic! Bravo la conservar! Dar si mai mult respect aveam (parerea mea), daca stiai ca ai o masina in spate sa-l lasi sa treaca. Eu unul am fost si sunt inca impatimit cu bicicleta, si sincer asta as fi facut. Precizez ca am bagat bani in bicla ca puteam de banii aia sa-mi iau linistit un super scuter sau un harb de conserva.

 

"deci, asa ar trebui sa gandeasca orice conducator auto bine educat..." cei care sunt educati belbody iti vor multumi daca le vei face loc, vor da cu avariile, farurile sau vor ridica o mana! Noi cei educati asa gasim de bun-simt sa procedam. Dar sunt inca prea multi la noi care au cazane de masini si te injura ca tu ai ceva mai noi si mai bun! "Uite-l si p'ala i-a dat ta'su bani sa-si ia bmw (audi, passat, etc)! " Asta e romanul! Asta e Romania!

Repet ce-am spus intr-un post anterior! Daca vrem sa facem ceva trebuie sa iesim in strada sa ne spunem oful! Doar de la tastaturi nu vom schimba NIMIC! SCHIMBAREA nu vine de la sine! Pentru asta e nevoie de Initiativa si Atitudine!

Editat de unforg1ven
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Ata inseamna respect pentru trafic! Bravo la conservar! Dar si mai mult respect aveam (parerea mea), daca stiai ca ai o masina in spate sa-l lasi sa treaca. Eu unul am fost si sunt inca impatimit cu bicicleta, si sincer asta as fi facut.

 

 

 

pai nu aveam unde sa ma duc... mergeam la 10 cm de bordura, puteam sa ma urc pe ea daca vroiam, adica sa ma opresc si sa urc... daca forta avea loc sa ma depaseasca, dar a preferat sa astepte frumos...

 

p.s. io merg cu bicicleta de nevoie... nu suport transportul in comun

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Primi cu care ar trebuii sa se inceapa ar trebuii a fie instructorii de scoli de soferi si Politisti parerea mea este ca ar trebuii sa raspunda penal ambele categorii politisti si instructori daca incepatorul produce un accident soldat cu victime sau pagube materiale insemnate din cauza faptului ca este pasta la nivel de condus dar a citit codul rutier sa il stie pe de rost. Parerea mea este ca in aceste conditii ss-ar reduce mult accidentele si mai ales accidentele incepatorilor . Stiu ca nu iesi Alonso sau Kimi sau Rossi din scoala de soferi dar poti macar sa iesi un sofer motociclist constient.

 

Exemplu pentru cei din Cj daqca stiti curba de la capatul lui 3 unde ii scoala ALFA si unde is constatarile de la politie ei curba aia de 180 de grade mie imi place sa o iau cu masina la cat de tare pot de multe ori ma chinui sa fortez mai ales daca ii liber drumu si uite asa vene-am dinspre cart gheorgheni sa merg pe Cehoslovaciei 50-60 de km/ora (ceva cam tare) si cand sa ies din curba de pe contrasens un logan rosu cu caciula de scoala pe acoperis o individa la volan instructor in dreapta belindu-si ochii dupa avioane si vorbind la telefon imi taie calea (noroc ca nu ma speriu usor sau daca ma sperii ma speriu la cateva minute dupa) eu claxonez el in loc sa franeze ( ca are cu ce si avea si unde ) sa ma lase sa trec ca deh prioritate impinge de volan in stanga si se duce mai departe. Concluzie : respectiva o sa fie criminal pe drumuri si Regretele : desi nu sunt deloc violent fizic, verbal cat incape, imi pare rau ca nu am oprit sa ma iau dupa el si sa il invat ce si cum are de facut idiotu naibii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu degeaba e vorba aia veche cu "cei 7 ani d'acasa" daca mergem la radacina problemei, mediul in care ai crescut este vital. Familia in care ai crescut are un cuvant important de spus in ceea ce va deveni un tanar.

Azi un pusti gaozar de 10 ani daca te iei in gura cu el incepe sa-si bage putza! Ala n-a facut bine ochii dar el si-o baga ca de, parintii nu si-au spus parerea in ce inseamna mirificul cuvant "educat" Noi cand eram mici spuneam sar'na la cei mari si nu comentam de rusine si din respect. azi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos scris, cu toate ca greu de citit.

Ii apreciez sincer pe cei care au avut rabdarea sa scrie. Fac bine ce fac, este foarte adevarat. Dar sa nu uitam ca nu cu o floare se face primavara, ca asta au zis si ei.

Am evitat nenumarate accidente de cit timp merg pe strazi. Cu moto in mare parte, cu masina merg mai putin, dar pina si in scoala am evitat un accident.

Important pentru toti este sa nu ne accidentam. Toti gresim, dar cel mai mult respect pe cei care au puterea sa o recunoasca.

O femeie imi taie fata si cind ii bat obrazul sare cu gura pe mine. Efectiv am pus degetul pe casca in dreptul obrazului. Nu am mai zis nimic, am plecat, dar merita o lectie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca poate cineva sa-mi faca un rezumat, as fi foarte recunoscator. :D

 

cu tot respectul @euinsumi, dar asa cum unii au stat sa scrie niste idei, experiente si alte pareri personale asa tu poti macar sa citesti. nu poti spune ca ai citit o carte si sa-ti dai cu parerea ca tu ai auzit doar o critica sau un rezumat la acea carte. cartile au fost scrise pentru a fi citite, la fel facem si noi aici!

m-a intristat sincer dorinta ta pentru un rezumat. consider ca a fost un gest urat. intamplari, experiente, idei ale oamenilor de aici nu le poti pune pur si simplu in doua cuvinte! D'aia mor multi, ei vor sa fie miezul si sa stie dar esentialul, din pacate nu e suficient.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte corect ce spune unforg1ven, totul pleacă de la cei 7 ani de acasă. Mulți, odată ce se văd în BMW, Mercedes, Audi, etc... Âşi din ai noÂştrii, pe un miar sau altceva frumos Âşi în acelaÂşi timp puternic, prea puternic pentru capacitățile lor, se cred zeii Âşoselei Âşi se aÂşteptă ca toată lumea să întoarcă după ei capul, să li se facă loc, să poată depăÂşi coloana, să nu dea atenție celorlalți Âşoferi & motocicliÂşti, iar când se întâmplă nenorocirea.... "frate nu te-am văzut!" Âşi tot ei cu gura mare că le-ai îndoit tabla.

 

Poate măcar noi ăÂştia cu "educație în trafic", Âşoferi Âşi motocicliÂşti deopotrivă, să putem să îi schimbăm încet încet Âşi pe cei care duc lipsă de aÂşa ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte corect ce spune unforg1ven, totul pleacă de la cei 7 ani de acasă. Mulți, odată ce se văd în BMW, Mercedes, Audi, etc... Âşi din ai noÂştrii, pe un miar sau altceva frumos Âşi în acelaÂşi timp puternic, prea puternic pentru capacitățile lor, se cred zeii Âşoselei Âşi se aÂşteptă ca toată lumea să întoarcă după ei capul, să li se facă loc, să poată depăÂşi coloana, să nu dea atenție celorlalți Âşoferi & motocicliÂşti, iar când se întâmplă nenorocirea.... "frate nu te-am văzut!" Âşi tot ei cu gura mare că le-ai îndoit tabla.

 

Poate măcar noi ăÂştia cu "educație în trafic", Âşoferi Âşi motocicliÂşti deopotrivă, să putem să îi schimbăm încet încet Âşi pe cei care duc lipsă de aÂşa ceva.

 

 

Cristi nu prea sunt de acord cu ceea ce zici......chiar mai sus zicea cineva ca romanu e invatat sa catalogheze....are mertzan e o cioara nenorocita....are bmw...i-a dat tasu' bani......nu conteaza in ce masina/motor esti, nu conteaza puterea masinii....conteaza puterea celui care o conduce si maniera in care o face....din cate am citit aici.....poate gresesc.....dar in mare parte din accidente au fost implicate masini nu foarte scumpe/periculoase/puternice.....e de ajuns sa ai un tico ca sa iesi de pe o strada fara sa te asiguri sau sa treci pe un rosu.....

 

@Belbody: ai dreptate....nu trebuie sa multumesti nimanui ca sta si scrie.......poti sa-i multumesti celui care se da la o parte sau care nu iti taie fata sau celui care nu te claxoneaza cand mergi prea incet

 

P.S.: am observat o chestie......lasa-l pe unu sa schimbe banda in fata ta.....o sa vezi ca o sa faca si el acelasi lucru cu altu......strange-l si nu-l lasa....ca nici mort nu o sa-l mai lase pe altu......streseaza un sofer in trafic ca o sa streseze si el alti 5.

 

Si in final mai sunt si cauze pierdute care nu au atata minte ca sa poti sa le ceri ceva....ei doar sunt.....

 

:D :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

P.S.: am observat o chestie......lasa-l pe unu sa schimbe banda in fata ta.....o sa vezi ca o sa faca si el acelasi lucru cu altu......strange-l si nu-l lasa....ca nici mort nu o sa-l mai lase pe altu......streseaza un sofer in trafic ca o sa streseze si el alti 5.

 

Si in final mai sunt si cauze pierdute care nu au atata minte ca sa poti sa le ceri ceva....ei doar sunt.....

 

:D :lol:

 

 

Ai dreptate!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E un progres, tin sa va aduc aminte, ca daca semnalizezi ca schimbi banda, cel din spate pune frana!!!! Am inceput sa vad asta tot mai des. Nu te mai claxoneaza ca un idiot, nu mai baga picioru in acceleratie ca un dobitoc sa nu poti tu sa te "infiltrezi" ci iti face loc pur si simplu! E GREU? O fi... DAR NU IMPOSIBIL! Si mai vreau sa va atrag atentia ca simpatia, admiratia si pana la urma respectul pt motociclisti a crescut considerabil in randul celor pe 4 roti! Si un mersi de la un motociclist cand esti pe 4 roti e binevenit. Ca si salutul intre motociclisti. Ca si orice urma de bunavointa in trafic! Devin patetic dar asa se face cel mai usor educatie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cristi nu prea sunt de acord cu ceea ce zici......chiar mai sus zicea cineva ca romanu e invatat sa catalogheze....are mertzan e o cioara nenorocita....are bmw...i-a dat tasu' bani......nu conteaza in ce masina/motor esti, nu conteaza puterea masinii....conteaza puterea celui care o conduce si maniera in care o face....din cate am citit aici.....poate gresesc.....dar in mare parte din accidente au fost implicate masini nu foarte scumpe/periculoase/puternice.....e de ajuns sa ai un tico ca sa iesi de pe o strada fara sa te asiguri sau sa treci pe un rosu.....

 

Nu prea am vrut eu ca asta să se înțeleagă, ci faptul că dacă ai bani dar 0 educație, odată ajuns la volanul unei maÂşini tari, sau a unei motociclete tari, te crezi Âşmecher Âşi nu mai ții cont de oamenii care te înconjoară în trafic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutari si respect tuturor ce lor ce au postat in topicul acesta!Deci se poate,fratilor!Arata respect si vei primi respect-nu sunt vorbe aruncate-n vant.Dar nici"semeni vant,culegi furtuna"!Personal,cred ca degetul din mijloc sau oglinda rupta nu sunt solutii...Solutii ar fi:campanii mas media de constientizare a participantilor la trafic ca suntem MUUUULT mai vulnerabili noi,cei pe doua roti..Da,veti spune...dar de unde bani?Nu cred ca nu s-ar gasi o metoda...Dar draCii nostri legiuitori nu vor demara niciodata asa ceva daca nu se exprima sus si tare punctul nostru de vedere,si cine sa-l exprime???Apropos,am vazut pe youtube(si nu numai)o gramada de filme si filmulete de genul:"weekend la cross","asa ne dam noi","uite ce tari suntem","ce frumos ne dam"etc...ok,frumoase,dragute,realizate cica in "studiouri..."!?Dar nu am vazut nici macar o productie de genul:"aveti grija de noi,cei pe 2 roti",sau ceva asemanator...Daca exista imi cer scuze,eu n-am gasit!Ideea este ca pruncul care nu plange nu primeste de mancare...Adica pana nu ne vom face auziti,n-o sa ne asculte nimeni!Nu va mai plictisesc..Sa ne vedem sanatosi!Si inca o data felicitari!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum exista soferi si soferi, exista si motociclisti si motociclisti, eu sunt soferul care sa da cu masina 5 cm mai incolo ca sa ai tu motociclistule loc sa treci sa te bagi in fatza pentru ca imi place ca intotdeauna mi se spune MULTUMESC, tot eu sunt soferul care iti umple frigiderul de carne daca imi tai calea prea repede si daca nu semnalizezi, nu se pune problema ca te misti prea repede ca sa semnalizezi, imi oferi mie, conservarului, sansa sa te vad, sa te evit, sa te feresc daca tu gresesti, daca esti un pusti <ziarist> ca sa nu zic altfel, cu motor de 1000 care a scapat de la scoala sa fuga sa traga un fum cu gagica. nu ma intereseaza! eu sunt soferul care se uita in oglinda dupa tine motociclistule inainte sa se dea jos din masina ca sa nu te lovesc cu usa, eu sunt soferul care te cauta in oglina retrovizoare, chiar daca tu te misti suparator de repede , atat de repede ca eu nu pot sa ma uit de la oglinda din stanga la aia din dreapta ca tu ai si trecut, invatza motociclistule ca daca tu gresesti pot sa te feresc eu daca imi oferi ocazia! comporta-te previzibil.. cateva secunde in plus sau in minus nu sunt chiar atat de pretioase decat atunci cand se numara timpul in care vine salvarea.. nu vreau, eu conservarul sa te vad pe tine motociclistu sub rotile mele nici sa te agatz si sa ma uit la tine cum gusti asfaltul, ma crezi? eu vorbesc despre mine acum, eu care nu imi parchez masina in curba si chiar daca o parchez ilegal ma uit sa nu cumva sa incomodeze pe cineva prea tare, ma gandesc pana si la pietoni iti vine sa crezi tie motociclistule? am vazut o lista neagra pe forumul asta in ea sunt cativa nefericiti (prea multi dupa parerea mea) si cauzele deceselor lor.. am observat ca se specifica ca nu o fost vina lor ca au murit, de ce nu faceti voi o lista cu cei care au murit din vina lor.. (curba de la corbeanca, ala cu enduro portocaliu care mi-a taiat calea si aproape mi-a atins oglinda la 180 la ora pe A1 si nu intelegea de ce eram suparat pe el - ii zic acu daca ma citeste.. m-ai depasit pe drapta inaptule si mi-ai pus frana in fatza si era sa te adauge la lista baietzilor de mai sus, lista pe care se se putea scrie ca era vina mea, a conservarului) faceti o lista cu toti mortii ca a fost sau nu vina lor si pueti-o pe toate forumurile nu numai pe asta si pe alea auto la pustii <ziaristi> cu X5 si ML SI m6 care se trag la liniutze.. la care le vine alocatia pe luna de la maman si papa, sunt si motociclisti si conservari copii de bani gata ca omoara si mor pe sosele.. uneori ei scapa si ii omoara pe altii.. puteti sa postati sau sa bannati ce am scris eu aici.. scriu poate pentru ca azi am aflat ca fratele unui prieten de al meu a murit spatamana asta in spital dupa ce a avut un accident.. nu conteaza vina conteaza ca a murit si nu mai e!!! CUMPARATI-VA CASTI, MANUSI, COTIERE, GENUNCHIERE, APARATOARE DE COLOANA.. BAGATI BANII IN ECHIPAMENT DE PROTECTIE NU IN MOTOARE MAI PUTERNICE!!! MERGI CU FARU APRINS!!! am vazut ca in japonia a aparut p jacheta cu aibag care se declanseaza cand cazi.. baga banii in aia!!! o sa imi mai aduc aminte si o sa mai iti povestesc despre ce cred eu! eu cred ca in fiecare zi trebuie sa incerci sa conduci mai bine decat in ziua precedenta si mai cred ca drumurile din romania nu sunt sigure pentru masini daramite pentru motoare.. si mai cred ca trebuie ca tu motociclistule sa te comporti in asa fel incat sa imi dai ocazia sa te feresc in cazul in care tu gresesti si cred ca eu trebuie sa fac acelasi lucru.. eu il fac.. tu?

 

 

asa vreau sa cred ca gandesc SI majoritatea motociclistilor ... din pacate mai sunt si "uscaturi" ... teribilisti, incoonstienti, samd ... trebuie doar sa ne respectam in trafic si sa ne comportam intotdeauna gandindu-ne nu numai la cel/cea/cei de acasa ci si la faptul ca cel implicat intr-un eventual accident are si el acel "acasa", nemaivorbind de constiinta de sine ...

 

foarte fain postul tau si tot respectul meu pt ce ai zis, implicit fata de tine, SWAYSWORN !

 

:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cu tot respectul @euinsumi, dar asa cum unii au stat sa scrie niste idei, experiente si alte pareri personale asa tu poti macar sa citesti. nu poti spune ca ai citit o carte si sa-ti dai cu parerea ca tu ai auzit doar o critica sau un rezumat la acea carte. cartile au fost scrise pentru a fi citite, la fel facem si noi aici!

m-a intristat sincer dorinta ta pentru un rezumat. consider ca a fost un gest urat. intamplari, experiente, idei ale oamenilor de aici nu le poti pune pur si simplu in doua cuvinte! D'aia mor multi, ei vor sa fie miezul si sa stie dar esentialul, din pacate nu e suficient.

zici ca suntem la Cenaclul Flacara.Hai sa ne respectam fara sa ne mai laudam.Parerea mea. :lol:

Oricum,am citit tot(aproape).A fost ,,o aroganta". :D

Editat de euinsumi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@euninsumi, lasa, sa fie citit de cat mai multi oameni acest topic. Chiar sa fie pus ca sticky, cine stie.

 

Ma intreb daca SWAYSWORN se astepta chiar la un asemenea feedback. :D

 

Intr-adevar, e mult scris in tot topicul, dar e o discutie care merita parcursa. Chiar si cei care citesc pe sarite tot o sa ramana cu ceva de aici.

 

SWAYSWORN, pot sa zic ca esti aproape o specie rara. Tare imi doresc sa fie si cat mai multi soferi ca tine. Ar fi Bucurestiul asta mai putin salbatic. De fapt tot traficul national.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

foarte adevarat tot ce spuneti voi... eu avand scuter ami mult de 60 nu apuc sa prind prin oras.... dar vi se pare ok sa mergi pe strada linistit, cu faza scurta aprinsa, si prin minune in 50 de metri un conservar cu m6 sa se riste sa depaseasca pe contrasens... asta e prostie curata... 0.5 secunde am zis ca raman pe banda... dar dupa aia mi s-a facut frica si am revenit la condusul preventiv.. am bagat genunchii in scuter, am pus frane de urgentza si m-am bagat langa bordura cu degetul bien apasat pe claxon, numai ca am avut stupoarea sa vad cu conservarul cu m6 se tavalea pe jos in masina de isprava facuta..... mai ziceti si voi ceva de respect...:D

intr-adevar cei mai de treaba mi se par soferii de ratb, dar al polul opus unt taximetristii, aia cu microbuzele si in unele cazuri , manelarii cu capul plin de gel si cu dacii "fulgerate"... astia reprezinta cancerul soselelor

singurul lucru pe care trebuie sa il facem este sa respectam pentru a fi respectati, poate vi se par pompoase cuvintele pentru un pushti de 15 ani da asta este adevarul gol golutz... important este ca mai exista si oameni de treaba care mai au grija de noi....

nu in ultimul rand trebuie sa mai tinem cont si ca ingerul pazitor nu poate zbura al fel de repede ca noi...

fast is better, but slow is more safe

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@euninsumi, lasa, sa fie citit de cat mai multi oameni acest topic. Chiar sa fie pus ca sticky, cine stie.

 

Ma intreb daca SWAYSWORN se astepta chiar la un asemenea feedback. :D

 

Intr-adevar, e mult scris in tot topicul, dar e o discutie care merita parcursa. Chiar si cei care citesc pe sarite tot o sa ramana cu ceva de aici.

 

SWAYSWORN, pot sa zic ca esti aproape o specie rara. Tare imi doresc sa fie si cat mai multi soferi ca tine. Ar fi Bucurestiul asta mai putin salbatic. De fapt tot traficul national.

Este binevenit topicul,dar ,trebuie sa credem tot ce citim ?sa va povestesc cum eu ,cand conduc moto ,dau prioritate ,uneori aiurea,doar ,doar, conducatorii auto (cum sunt si eu)se vor convinge ca nu suntem doar sinucigasi?............

Asfalt uscat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

super posul SWAY!!!

 

100% de acord cu cele spuse de tine!

 

si eu sunt un mare conservar ... unii pot confirma!

media mea zilnica e de vreo 300-350 de km condusi si fac asta de vreo 7 ani + inca vreo 2 ani de Ungaria aproape zilnic.

 

mai nou ies foarte putin cu motocicleta! de ce? de frica! sincer mi-e groaza sa merg prin traficul acesta infernal din Oradea. sincer nu cred ca e vreo difernta intre cum se circula in Bucuresti fata de Oradea... poate singura diferenta e ca Oradea e cam cat un sector mai mare din Buc.

+ ca e vama la 8 km de oras si asta face ca mare parte din cei care pleaca afara la capsuni sau mai stie dreaq pe se duc, sa tranziteze orasul Oradea, + ca s-au inmultit masinile si motoarele de anul trecut ca ciupercile dupa ploaie! si tot asa si numarul inconstientilor si a alora care si-au luat permis pe oua, porc, spaga....... :D

 

la noi este o gasca cu care umblam si eu, oameni mai instariti cu motoare noi si puternice ... umblam cu ei ptr ca nu prea erau altii la inceputuri cu motoare. sincer sunt unii din gasca aia care pur si simplu se cred supermeni... merg pe`o rota din al doilea metru dupa ce ies din intersectie printre masini, la ore in care traficul e infernal croseteaza de parca ar face pulovere.... nu sunt normali! parerea mea

 

mai nou sunt niste pusti de bani gata cu motoare ultra noi.... de ex luni inainte sa plec prin tara in delegatie pe la orele 20 ieseam de la Crisul spre spit. judetean eu mergeam inainte si un pusti cu CBR RR nou nout porneste si el la verde facand stanga...acole trebuie sa-mi acorde prioritate de dreapta... nici macar in strafundurile inpaienjentului sau creier vre-un neuron din cei 2 nu ia trimis semnal la ochi sa se uite in fata daca vine masina ... direct i-mi taie calea fara semnal, fara greturi ... nu mi-a dat nici o sansa sa-l protejez petru ca e mic si prost... la protejat experienta mea altceva nu... noroc ca ma uitam la ochii lui si am vazut cum privea la trasa optima ca sa poata sa-i dea in goarna.... dobitoc, cand il prind ii trag vre-o 3 dupa urechi sa-i vina mintea la cap!

 

 

ieri veneam de la Brasov spre casa si inainte de Mures in curbele alea dinainte de Balauseri aveam infata un Pasat nou care voia sa depasasca la coborare o utilitara aolo la coborare ai o banda iar aia ce vin de jos de pe contrasens au doua benzi pe banda 1 contrasens venea o dacie drum liber pasatu se baga in depasire vreau sa ma bag si eu numai ca aud ceva ... sunet de motor ma bag la loc in o fractiune de secunda, moment in care apare un SUZU GSX F albastru culcat pe dreapta deoarece acolo sunt ceva serpentine.

ala cu pasatu sa blocat io am oprit pe loc si am pus avariile ....deja am zis ca sa intamplat nenorocirea... si din fericire vad motorul incinat maxin intrand pe banda 1 si reusind cu greu sa nu intre in sant.... am reusit sa ii vad fata cat permitea viziera sa vad era saracu speriat in asa hal incat nu mai tinea bine de motocicleta.mentionez ca noi asta cu masinile aveam maxim 30-40km /h fiind in spatele utilitarei care era incarcata si mergeam cu a 2-a deoarece tocmai ajunsesem in varful dealului si incepeam coborarea, iar moto venea cu cel putin 100-120 km/h asa inclinat ( deja iesise din curba si ii dadea gaz dar mai era inclinat si asta la ajutat sa scape)

buba: viteza prea marea motocicletei pe un sector unde viteza trebuie adaptata la conditiile de drum.

o problema o constituie aceia dintre noi care merg pe serpentine sa faca cam ce ar trebuisa faca pe un circuit!

BAFTA si BULAN EXAGERAT tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Problema e una singura (shi puteti sa ma injurati daca vrei, ca nu ma supar pentru ca stiu ca am dreptate) fie ca esti motociclist, mashinist, tirist sau biciclist in Romania se circula ca in asshole shi asta din cauza cui? Culmea din cauza noastra, shi hai sa nu zic a tuturor, dar 80% din participantii la trafic din Bucurest(toate categoriile de la pietoni la tiristi) sunt niste marlani shi nesimtzitzi de ultima spetza, iar respectul in trafic exista dar lipseste cu desavarshire...

 

Facetzi un exercitziu de imaginatzie: cum ar fi ca toti soferii sa faca loc motociclistilor la stop, pentru ca nu ii incurca cu nimic; cum ar fi ca toti motociclistii shi automobilistii sa mearga in limite debun simtz ale vitezei, cum ar fi sa nu se mai bage niimeni in fatza altcuiva shi toata lumea sa mearga norma, sa semnalizeze, sa acorde prioritate shi asha mai departe? Este ca nu va puteti imagina asta in Romania?

 

Un idiot, saptamana trecuta cu un ducato mergea pe stradutza cu 100 la ora, nu a acordat prioritate, s-a lovit cu o dacie shi ai intrat intr-un pom aflat pe terenul de joaca al copiilor, unde sta shi sora mea de numai 12 ani... asta e conduita? cum sa nu ii rupi capul idiotului... zilele trecute un motociclist (se stie el ca e de pe aici) a traversat intersectia de la basarab pe o roate shi putzin pe roshu de era sa il iau pe botul conservei...

 

Asha ca daca vretzi trafic normal, incercatzi sa fiti cetatzeni ai altui stat... Frumoasa romania, pacat ca e locuita....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Pierrooradea Curbele acelea de dupa Balauseri spre Tg Mures de cum da caldura sunt intesate de motociclisti si din pacate multi dintre ei stiu doar acceleratie si se bazeaza pe reactiile soferilor sau pe noroc nu stiu dar si curbele sunt aiurea dar si modul in care sunt abordate panta este destul de mare si solicita motoarele si de multe ori am vazut motociclisti cu PARTZAITOARE care nu stiau cum si ce sa mai faca pentru ca a lor partzaitoare nu mai pute-au prea bine si ei dapase-au pe vizibilitate aproape 0, asta oricum se aplica in mai mare masura daca nu in cea mai mare masura si droangelor de masini cu motoare cu 4 cilindri din care 1-2 datand dinaintea erei noastre.

 

Ce bine ar fii sa se poata face ceva si de catre noi participantii la trafic pentru a avea un trafic mai sanatos si nu unul tot mai nesanatos care te face sa te gandesti tot mai mult la accidente si la cat de mult te mai poti baza pe tine sa le eviti.

 

Bafta multa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Respect!! Asta este dovada clara ca nu trebuie sa-i punem pe toti in aceasi oala! Iata ca sunt 'conservari' care sunt interesati de viata noastra! Multumim!! Am avut si azi o experienta foarte placuta cu un sofer de RATB!! Da.. un specimen ciudat soferul RATB in trafic.. Dar cel de azi a mutat ditamai mastodontul ca sa-mi faca mie loc, ba chiar m-a si ghidat pentru ca nu aveam vizibilitate.. Si asta in conditiile in care unul cu Tico de langa el era pus de-a curmezisul pe banda tocmai ca sa nu trec.. Mentionez ca nu am claxonat, nu am dat flash-uri, nimic.... Cand se poate, se poate, cand nu stau si eu la coada! Inca o data respect si multumiri!! :D

Salut,nu stiu daca sunt singurul sofer de autobuz care face asta,insa eu ca fost motoclist de la 18 ani pana la 23,actual conservar ,normal ca respect motociclisti in trafic si le fac lok in orice situatie.Mi se intampla zilnic asta, si mut masina daca stationez la semafor,sau merg mai aproape de trotuar daca sunt pe banda 1 ca sa inteleaga motociclsitu ca l-am observat si ca are lok sa trewaca in siguranta

stiu si eu cum e sa mergi pe motor si ala din fata sa fie bou ori sa nu te vada ori sa aseze masina intentioant in asa fel incat sa nu mai poti trece.Eu sunt sofer pe Rocar si am masina Nr inv.1268,daca sunt in fata treceti ca e lok,dar turati nitel ca sa mi se zbarleasca iar paru pe mine cand aud motoru :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...