Sari la conținut

cata01

Membru
  • Număr conținut

    187
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de cata01

  1. Salut, As dori si eu o invitatie pe file list . ro Deci trebuie pus 8 Euro in total sau cat exact ? Ma bag eu cu cativa euroi. Sau var 2: am un cod/invitatie pe freshon.tv; incerc sa il schimb pe o invitatie pe filelist - daca e cineva interesat. Tks!
  2. E frumos drumul prin SUD, trecerea cu bacul, zonele de deal ...etc; am fost si noi un grup anul trecut de 1 mai. E cam lung si anul asta nu stiu cum o sa fie vremea, nu pare prea stralucita; din aceasta cauza o sa aleg drumul clasic anul asta. Drum bun si vreme faina!
  3. cata01

    O idee

    129 de views la topic, nici un reply! Daca erai fata sigur se ofereau f multi, garantat sau poate gasesti vreun gay care te place ... glumeam In general motociclistii prefera sa mearga singuri, e mult mai incomod cu pasager (mai ales baiat, ca e mai greu) si drumul mai putin placut; cu atat mai mult pe un enduro (asa cum zici tu ca ai prefera sa mergi). Nimeni nu se risca sa ia un pasager necunoscut (pot fi accidente, intamplari neprevazute, etc). ... mai sunt si alte motive ... In aceste conditii, chiar daca platesti combustibilul integral, tot nu acopera 'cele de mai sus mentionate'. Si eu ma feresc sa iau pe motor pesoane peste 55 kg chiar dc sunt prieteni. Ti-am explicat asta sa intelegi cam de ce nu primesti 'oferte'. In plus nu e recomandat nici pt tine ca pasager sa mergi cu cineva necunoscut! Oricum iti urez succes! Cand o sa fii motociclist o sa intelegi mai bine ...
  4. Daca nu e un redresos "inteligent" special pt baterie moto, care sa aiba indicator stadiu baterie, cand este incarcata, etc, ar trebui sa ai unul care: - sa fie de 12 Volti (bine, in mod normal unui redresor ii trebuie cam 1,15% din tensiunea bateriei sa incarce - deci trebuie sa scoata cam 14V) - sa scoata aproximativ 1 Amper Nu pune pe un redresor care scoate peste 2 A, risti sa strici bateria. Uite cateva informatii si pe un alt topic: /index.php?...etinere+baterie Dupa ce o pui pe motor, o verificare simpla este sa masori tensiunea de incarcare la borne (cu motorul pornit) cu un voltmetru - aparat de masura. In functie de motocicleta, la relanti ar trebui sa ai o tensiune de aprox 13,6 - 14 V si turata pe la 3000-5000 rpm, cam 14V. Verifici si cu consumatori porniti (faruri, semnalizari, etc) sa nu ai caderi de tensiune mari. Succes !
  5. Nu ar fi stricat ca aceste evenimente sa fie organizate mai tarziu; cei care vin sambata de prin alte locatii, nu cred ca le prind ... O sa venim si noi (un grup de minim 4-5 motorete ) sambata din Buc. Speram sa fie vremea buna, nu ca anul trecut.
  6. Te dai raceing cu scuterul ? Banuiesc ca nu. Banuiesc ca nu mergi f mult pe ploaie si nu mi se pare un criteriu sa iti alegi cauciucul. Daca cumva chiar mergi mult pe ploaie, unul cu proeminente e mai ok ... primul de exemplu. In mod normal, mergi pe asfalt uscat si atunci recomand un cauciuc cu o compozitie putin mai moale sa te tina pe asfalt (la o frana brusca, in primul rand), fara cine stie ce crampoane ... Si Cesar are dreptate: Tu stii pe unde mergi mai des; primul pare mai pentru drumuri mai dificile, al doilea pt sosea uscata.
  7. M-a ajutat si pe mine Cesar cu operatiunile de schimbat placute frana si intins lant; lucreaza f bine si f atent. Recomand !
  8. Salutare ! Vreau sa imi schimb placutele de frana la motorul din semnatura ( Yamaha R6) si nu prea stiu ce marca sa aleg; merg destul de tare, dar nu neaparat racing Am cateva variante: CARBON LORRAINE SBS BREMBO - stiu ca is bune, dar cam scumpe FERODO - sunt destul de ieftine, am vazut si o promotie Initial ma orientasem spre FERODO (dupa pret), dar am auzit ca is cam slabe, scartaie ... CARBON LORRAINE - sunt bune? pareri ? Merci !
  9. Pe motorul din semnatura: Am pe fata Michelin Power Race Soft A. Pe spate am avut Michelin Pilot Power - cam praf, derapam destul de usor. Acum am pe spate Michelin Power Pure - mult mai bun; mi se pare ca se incalzeste cam greu totusi ... In concluzie: pe fata am compozitie mai soft decat pe spate; franeaza bine cand sunt incalzite, pot face si stoppie ... Si cand o sa il schimb tot Soft o sa pun pe fata ...
  10. Nu ne mai injura si in plus o sa fim si mai putini, ca mai se "duc" dintre noi, ca nu-i aud soferii si mai ales "tutele" alea de le ia interviu la TV dupa accidente: "...nu l-am vazut, ... ca ma uitam in oglinda si ma machiam ...". Cu tobe silentioase cresc dramatic sansele sa nu te vada si auda soferii !!! Asa ca mai bine merg cu toba zgomotoasa, ma injura tot Bucurestiul dar ma evita soferii, decat sa fiu la 2M sub pamant, dar ce-i drept o sa ma vorbeasca cetatenii de bine: "A fost un motociclist super, avea o toba asa silentioasa ... , multumim ca puteam dormi linistiti ! " On-topic: @BikerBoy: Ti-ai rezolvat problema ?
  11. S-a ajuns la filtru de benzina Revenind la topic, am vazut multe sfaturi sa se curete filtrul de aer cu benzina; din cate stiu nu e recomandabil pentru ca ataca tesatura filtrului - poate nu la o spalare de 5 minute, dar in timp sigur ... Se recomanda sa se curete cu un solvent degresant pe baza de apa. Daca va uitati la kit-urile de curatare filtre nu sunt de tip benzina, diluant, etc ci solventi pe baza de apa De exemplu "Putoline": "Action Cleaner is a special water-soluble degreaser developed for use on all modern foam type air filters. Action Cleaner's unique formulation ensures thorough cleaning of all foam air filters and, unlike petrol or other solvents, will not attack the glues used by manufacturers in the construction of the filter itself. Leading to prolonged life for filter and engine."
  12. Eu am avut baterie Exide pe acid fara intretinere, doar ca pe motorul meu sta culcata si a curs in 2 luni tot acidu din ea. Daca aia de au facut bateria nu s-au gandit ca nu pe toate motoarele bateria sta in picioare ... Acum mi-am luat pe gel.
  13. [quote name='god666' Pana la urma ai gasit cauza ? La un moment dat ziceai ca nu ai mai echilibrat roata de 2 ani; nu ar strica Alinierea rotii spate este bine facuta ? Poate ai mai primit aceste indicatii, dar am citit pe fuga cele 9 pagini, din care jumate pe langa subiect
  14. Daca esti sigur ca nu ai alta defectiune si se intampla numai din cauza ca ai schimbat toba, cred ca ar trebui sa faci o reprogramare a injectoarelor. Banuiesc ca e pe injectie. Sau o prima varianta mai simpla ar fi sa resetezi CDI - scoti bornele (macar + ) de la baterie vreo 10 min.
  15. Daca nu este uzat - dupa cum zici ca l-ai masurat; ii cureti petele/rugina si nu ai treaba, merge. Si daca km utilizati sunt reali (5+7 mii KM) mai ai de mers cu el. Nu am inteles ce ai zis cu "mai merge intins vreo 1,5 cm" ; lantul trebuie sa aiba un "joc" de 3-5 cm maxim. Adjust_chain_slack.pdf
  16. De curatat banuiesc ce se poate curata cu orice solvent care nu strica filtrul dar indeparteaza murdaria si uleiul vechi. De uns, parerea mea ar fi ca, conteaza f mult tipul uleiului. Am vazut niste "pareri" si pe site-uri straine ca pentru fiecare tip/marca de filtru e indicat sa folosesti ulei de uns filtrul de la acelasi producator; uleiul e facut special ca si "structura" pt fiecare tip de material (filtru) a.i sa fie optim d.p.d.v. al filtrarii aerului si performantelor ... Eu deocamdata cred ca o sa incerc ulei special pt K&N si vad pe viitor daca gasesc solutii echivalente si mai ieftine ...
  17. Ma refeream daca cumva filtrele de aer de moto sunt din alt material fata de alea de masina, alta compozitie, bla, bla ... Si intrebam in ideea in care ar trebui alt tip de ulei, alta densitate, alta vascozitate... Banuiam si eu ca nu e problema dar nu eram sigur ...
  18. Cu ce se curata cel mai bine filtrul de aer sport si cu se unge ? In cartea de service scrie: " Clean: - air filter element 1 Use solvent to clean the air filter element. After cleaning the air filter element, remove the solvent from the air filter element. - Apply the engine oil to the entire surface of the filter and remove the excess oil. The air filter should be wet but not dripping." Ce solvent se foloseste pt curatat? In alt topic zisese cineva ca se curata cu spray de curatat lantul ... Pentru uns sa inteleg ca se poate folosi exact ulei de motor ?? In comert sunt solutii speciale pentru: - curatat filtrul: Putoline - Action Cleaner (1L - 29RON) - uns lantul: Putoline - Action Fluid (1L - 58RON). Cam scumpe mi se par; si oricum nu am ce face cu 1 L din fiecare, doar sa ofer apoi serviicii de intretinere filtru aer NU cred ca solutia speciala de curatat filtrul (Action Cleaner) are aceeasi compozitie ca si lichidul de curatat lantul .... Mesaj completat Am gasit si kit de intretinere K&N (solutie curatare + uns) - 67RON. Dar e pt filtre K&N de masina; merge si la astea moto ?
  19. Eu cred ca e asa putin la inceput, pana se "rodeaza" ca orice cheie. Sincer nu cred ca otelul de chei facut la Abus e mult mai bun calitativ ca asta Silca; Mai e si varianta sa comanzi dupa codul cheii direct la Abus; am inteles ca ar fi cam 15Euro 1 cheie. Oricum mai posteaza si zi-ne "evolutia" cheii facute la magazin in Buc.
  20. In cartea de service , precizeaza ca se masoara uzura lantului prin masurarea distantei intre 10 zale, cand lantul este intins. Limita (distanta) variaza in functie de motor/tipul lantului. Cred ca in fiecarare carte de service pt fiecare motor, este trecuta aceasta limita... Chain_check___Yamaha_YZF_R6.pdf
  21. Asa cum a precizat si Belbody, bateria are niste "gaurele" deasupra prin care se "aeriseste". De acum, cand o incarc, ar trebui sa scot capacelele, nu ? ca incepe sa "fiarba" si iese lichid prin acele orificii; Deci acum nu mai este "Maintenance Free" Deocamdata merge binisor. Am clatit-o pentru ca nu stiam ce concentratie de electrolit mai este in ea; nu stiam daca se scursese acidul din ea fara sa imi dau seama (pt ca era destul de noua - cateva luni) sau doar se evaporase apa. Mesaj completat Bateria o am de cateva luni; (adica am folosit-o 2 luni efectiv pe motor); daca o aveam de 2 ani, in mod cert o aruncam si luam alta noua. Urmatoarea o sa fie pe gel dar o marca mai bunicica, chiar daca dau un ban in plus ...
  22. Am facut rost si de pozele de la Gabi (cu honda CBR rosie); o sa le postez aici zilele astea... Mesaj completat Inca nu am avut timp sa postez pozele; azi-maine sper ...
  23. Sa o stapanesti sanatos si fara incidente. Dupa cum am postat, bateria mea Exide e MF si dupa cateva luni de la achizitionare, am desfacut-o: era GOALA, USCATA ... ; nu imi dau seama cum s-a intamplat, dar era buna de aruncat. Acum i-am pus alt acid si deocamdata e in forma buna ... vedem. Atunci poate o fi fost acidul original prost !?
  24. Te referi daca bateria multimetrului este buna, adica masoara corect... ? Este buna, nu e vina multimetrului .
  25. Intre SPY si Carub, ti-as recomanda Spy. Eu mi-am pus una putin mai ieftina (cu pager), dar am citit multe reviewuri despre SPY si pare OK. Sunt si pe Youtube ceva filmulete. Ti-as recomanda alarma cu pager din mai multe motive: 1. Poti sa armezi pe silent si sa urle numai pagerul (poti sa ii surprinzi si pe cei care umbla la motor, nu deranjezi aiurea vecinii "binevoitori", etc ) 2. Daca bate departe, poti sa monitorizezi motorul prin pager mai departe decat s-ar auzi sirena. 3. Cand se armeaza, dezarmeaza, porneste alarma, sirena daca urla consuma destul de mult curent din baterie. 4. Mai poti modifica ceva setari din pager fara a umbla direct la unitatea centrala a alrmei ..... Bineinteles acum depinde de factorul "buget".
×
×
  • Creează nouă...