Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

eu am fost acum vreo 2 sapt. la mine a fost diferit prin urmatoarele:

la ghiseu: numerele s-au dat peste 5 ore. din diverse motive, cum ar fi faptul ca mai am si serviciu, asta a insemnat ca m-am intors a doua zi, oricum mergeam cu numere rosii valabile. inca nu imi e foarte clar daca mai sunt valabile legal de cand am depus cererea pentru cele definitive.

taxe:

1) cei 60 ron care se duc la administratia financiara de domiciliu se platesc in functie de sector. la mine a fost la posta afacerea (sect 2). e afisat pe stalpul din DRPICV de la informatii unde se plateste pt fiecare sector.

2) cei 37 ron care se plateau pana nu demult la CEC se platesc si direct la ghiseul asta cu coada, odata cu contravaloarea placutelor si a nr preferential. sau prin posta, eu am aplicat varianta asta, cu o taxa de 5 lei pt posta rromana. sau direct la trezorerie. sau prin virament online, am pus mai sus o poza cu datele beneficiarului.

3) taxa de mediu - stat la coada sa depun dosar - vreo ora sau doua. am primit un bilet cu stampila si scris de mana sa ma intorc in cam 4-5 zile, atata le ia sa calculeze taxa, desi online e un calculator care face asta in 3 secunde daca e obosit in ziua aia. taxa am platit-o pe loc si am primit recomandarea calduroasa sa nu ma duc in ziua aia la DRPCIV ca nu le va aparea "in sistem" plata, chiar daca am factura cu mine. preferabil ziua urmatoare, sau ideal peste 2 zile. sau mai mult. poate pe drumul spre DRPCIV taxa nu a adaptat viteza la conditiile de mers si a sarit de pe cablul de retea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tu-i mama ma-sii, e muuuuult mai repede in Bg, cu tot cu drum + podul in vesnice lucrari. Si iesi si mai ieftin.

Ar fi buni niste jihadisti la Pipera :-L

Editat de john17
Link spre comentariu

Se pare ca personalul e insuficient. Unii sunt in concediu, altii s-au pensionat etc. Asa sustinea cea de la ghiseu cand am fost eu.

Plus ca vara e sezonul de adus masini din Germania.

Link spre comentariu

Si va spun eu ca de suparare ca tre' sa munceasca mai mult (adica sa incaseze taxele care se pot acum plati la ei) pe acelasi salariu - de fapt salariul pt ei e doar o mica atentie din partea institutiei, ar putea linistiti sa plateasca bilet de intrare la serviciu, tot ar fi pe + - lucreaza si mai in dorul lelii decat pana acum.

Jihad!

Cum ar fi sa strige unul la coada "Allah akbar!"?

Link spre comentariu

Mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pentru instalatia de xenon, am facut programare la rar, dar timpul nu prea imi permite sa merg personal si as vrea sa trimit pe altcineva, se poate?

Editat de Alex28
Link spre comentariu

cred ca da, pe foaia pe care o completezi cand mergi la ei (pt autentificare, cel putin, pt altceva n-am trecut pe la ei) ai rubrica si pt asa ceva. teoretic isi trece acolo numele, date de prin buletin, si aia e :) eventual da-le un telefon si intreaba-i, ca sa fii sigur.

Link spre comentariu

Mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pentru instalatia de xenon, am facut programare la rar, dar timpul nu prea imi permite sa merg personal si as vrea sa trimit pe altcineva, se poate?

eu am fost pt autentificare cu masina prietenei. nu mi-au cerut nimic special, decat datele si ale mele si ale ei pe cererea aia tipizata pe care ti-o dau ei si buletinul meu (adica al celui care duce vehiculului si ridica actele)

Link spre comentariu

Hai ca pricepi la scris si la povestit.

Mai detaliat de cat atat nu se poate ....

Felicitari pentru rabdare, eu ma duceam la pescuit daca eram asa linistit! (gluma)

Respect omule !!!

Multam :)

Am fost azi de am ridicat tablele. Ceva mai decent. Ghiseul 44 in fund, stat la coada de la 8:10 pana pe la 8:50.

Mi-a dat nitele emotii ca nu le gasea prin gramada pe acolo dar am scapat fara innfarct pana la urma :D

Link spre comentariu

Multam :)

Am fost azi de am ridicat tablele. Ceva mai decent. Ghiseul 44 in fund, stat la coada de la 8:10 pana pe la 8:50.

Mi-a dat nitele emotii ca nu le gasea prin gramada pe acolo dar am scapat fara innfarct pana la urma :D

Ala e pontul! :tempted:

Link spre comentariu

Azi am depus actele de înmatriculare (ma rog, "transfer" cum se numește acum).

Am stat la coada ca. 1 ora și un sfert. Ridicarea actelor și a plăcii, vineri 12.08.2016.

IMPORTANT !!! M-am prezentat pe la ora 13:15 (nu dimineata). Poate ajuta pe cineva...

Link spre comentariu

Si cele 4-5 zile cat stai pe dreapta se scad macar de la rca si impozit? Practic esti privat de posibilitatea utilizarii vehiculului din cauza autoritatilor. Zici ca totul se face nu la ghiseul din ci CU fundul!

Link spre comentariu

Azi am depus actele de înmatriculare (ma rog, "transfer" cum se numește acum).

Am stat la coada ca. 1 ora și un sfert. Ridicarea actelor și a plăcii, vineri 12.08.2016.

IMPORTANT !!! M-am prezentat pe la ora 13:15 (nu dimineata). Poate ajuta pe cineva...

Daca prin "transfer" te referi la a trece pe numele tau o moto/masina deja înmatriculata in Ro, zi-mi te rog care au fost actele depuse

» Post actualizat in 09 Aug 2016 04:43

EDIT: ma intereseaza in principal ce aduci ca dovada a efectuarii itp-ului, daca e facut si e valabil. singurul document pe care il am in directia asta este certificatul de inmatriculare actual.

Editat de XaeL
Link spre comentariu

Salutare!

Da, despre asta e vorba: inmatriculrea unui vehicul care este inmatriculat in Ro (Bucuresti, in cazul meu). Am depus TOT ce scrie pe site-ul Prefecturii, sectiunea Inmatriculari vehicule.

- Cerere tip

- CIV - original si copie

- Certif. Inmatriculare original

- Fisa de inmatriculare cu viza de la DVBL vanzator si cumparator - original

- Certificat Fiscal vanzator - original si copie (pe asta s-a uitat si mi l-a dat inapoi)

- Copie asigurare RCA

- Copie act dobandire (contract de V-C sau factura, dupa caz)

- Dovada ITP - original si copie (s-a uitat si mi l-a inapoiat, cred ca era suficienta metiunea din certif. de inmatriculare)

- Fiind inmatriculare pe firma: CUI firma, copie buletin depunator si delegatie pentru depunator

- Chitanta 60 RON taxa inmatriculare

- 99 RON platiti la ghiseu (placuta tip C (moto) si taxa numar preferential)

Sper sa nu fi uitat nimic din insiruire, spre verificare cu site-ul Prefecturii

Succes !!

Link spre comentariu

@XaeL - Da, la acel document m-am referit

@Husqvy - Spune-i cum doresti dar 37+62=99 RON, vorbim de aceleasi taxe dar cu denumire nitel modificata. Platit tot ieri... Poate am stat naibii la aceiasi coada...

Link spre comentariu

A plătit talon 37 (se poate la ghiseu, posta, trezorerie, transfer bancar), placuta 17, nr preferential 45.

» Post actualizat in 09 Aug 2016 14:32

intrebare despre legislatia romaneasca: contractul de vanzare - cumparare trebuie facut prin notar? sau merge o simpla hartie datata si semnata de vanzator si de cumparator? cumparatorul va fi firma (PFI), nu stiu daca asta schimba cu ceva situatia.

Link spre comentariu

Nu, nu trebuie facut la notar dar este bine sa fie facut dupa tipic la birourile de copiat acte de langa DRPCIV sau "Udriste". Doamnele de acolo stiu exact cum sa il faca si, in general, au cunostinte vaste despre legislatie la zi. Contractul de V-C se face in 5 (CINCI !!!) exemplare si TOATE trebuie vizate la DVBL-ul vanzatorului. Nu uitati sa semnati TOATE cele 5 exemplare si Fisa de Inmatriculare (nu ma intrebati de ce spun asta, uneori se mai uita si te trezesti la ghiseu ca nu se primesc actele).

Si nu, nu schimba cu nimic faptul ca esti PFI, firma sau PF.

Si inca ceva: Contractul V-C trebuie sa poarte data la care se face scoaterea din evidenta DVBL-ului vanzatorului. Nu stiu de ce e asa (o ALTA tampenie) dar asa mi-a zis tipa de la dactilografiere (o stii ea de ce...)

Editat de anpetre
Link spre comentariu

pe certificatul de inmatriculare exista campul cu "instrainat catre". acolo trebuie neaparat completat cu numele noului posesor pana ajung sa il schimb cu cel nou? daca da, cine completeaza?

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Inmatriculare Yamaha YZF R125