Tornada Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 (editat) Cam în fiecare oraș sunt birouri care se pot ocupa pentru tine de toate procedurile înmatriculării. Te poți interesa despre ce acte au nevoie de la tine și ce pot face ei, le faci o procură și acum în funcție de oraș, situația actelor, se poate înmatricula în aceeași zi sau în câteva zile. Editat Iunie 3, 2017 de Tornada Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Anevir Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 Multumesc pentru raspuns dar, tot am o nelamurire, cat dureaza pana pot sa merg cu moto legal, adica am intrebat o saptamana ajunge? Tie cat ti-a luat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ulei_moto Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 Marți,28.05 am depus actele pt inmatriculareA unei masini, m-au chemat sa iau numerele pe 12.06. este si din cauza mini vacantei,ziua copilului,rusalii. Parerea mea, minim o săptămână. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tornada Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 Mie mi-a luat cam o săptămână sau mai bine din cauza programării la RAR pentru certificatul de autenticitate, iar înscrisul la fisc și certificatul de înmatriculare cu număr preferențial, toate în aceeași zi s-au rezolvat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 (editat) Pasul 1: faci RCA si poti sa iti iei numere provizorii (alea zise rosii) pentru maxim 3 luni de zile timp in care te plimbi cat doresti, timp si bani de benzina sa fie Pasul 2: dai actele cu imputernicirea si gata Eu am gasit o firma in Bucuresti care a rezolvat toata treaba: fisc, ANAF (era moto din import), inmatriculare. La nevoie pot face si RAR-ul pentru tine daca nu are (evident au nevoie de motor ). De cand le-am dat actele si pina mi-au dat talonul si numarul de inmatriculare a durat fix 2 saptamani. Totul depinde din ce oras esti. Daca nu are RAR-ul facut, unde este nebunia cea mai mare cu programarea, poti sa il faci in orice oras. La mine in Bucuresti programarea insemna 3 saptamani si atunci am facut RAR la Targoviste unde am avut programarea in 2 zile . Editat Iunie 3, 2017 de Silver Arrow Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fanel27 Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 dupa achizitia moto, am primit doar pe cvc o stampila in dreapta sus cum ca vanzatorul nu figureaza cu plati la inceputul lunii viitoare catre stat, sau ceva de genu, si inca o stampila pe fisa de inmatriculare, nu am mai primit niciun certificat de atestare fiscala, cum se dadea. Doamna de la primarie zicea ca de anul trecut nu se mai da fiscal, pe forum am mai citit de unu altul care a primit fiscal, care-i smecheria, care nu stie bine? ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 Daca moto e din Ro, nu se mai face rar. Doar itp valabil, asigurare, cvc cu fisa si inregistrarea fiscala, taxa achitata si aia e. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 Viza de pe cvc a inlocuit fiscalul. In unele locuri modificarea a ajuns mai greu. Iar pe forum viza aia o tot denumim "fiscal" in continuare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tornada Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 Așa e, nu mai e nevoie de certificatul de autenticitate la moto din România. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aethys Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 dar fisa de inmatriculare trebuie neaparat stampilata de primarie? am inteles ca fisa trebuie la biroul inmatriculari, dar ca nu are vreo importanta daca e stampilata sau nu de primarie. asa e? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Iunie 3, 2017 Share Postat Iunie 3, 2017 Mie au refuzat explicit sa imi stampileze fisa de înmatriculare. sector 2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aethys Postat Iunie 4, 2017 Share Postat Iunie 4, 2017 pai si ai avut probleme la biroul inmatriculari daca nu aveai stampila pe fisa? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Iunie 4, 2017 Share Postat Iunie 4, 2017 Nu am avut probleme, stampila respectiva fiind "desfiintata" (nu imi vine un termen mai bun) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aethys Postat Iunie 4, 2017 Share Postat Iunie 4, 2017 am inteles, ms fain. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Berevoescu Mihai Postat Iunie 9, 2017 Share Postat Iunie 9, 2017 Mi-am luat libertatea de a le cere detalii celor de la Aprilia.it in legatura cu scuterul tau (sper sa nu te superi). I-am intrebat daca acel talon verde este emis de ei pentru ca nu scrie pe el emitentul si nici nu are vreo stampila sau semnatura sau cum pot eu demonstra ca scuterul produs de ei are aprobare europeana pentru circulatia pe drumurile publice. Daca obtinem chestia asta, domnul foarte binevoitor de la RAR nu va avea de ales decat sa-ti faca CIV. Nu stiu, mi se pare aiurea atata birocratie si hartii peste hartii... Doar de-aia se numeste Registrul Auto Roman, ca sa stie daca un model de vehicul e omologat in UE pentru circulatia pe drumurile publice. Macar al meu era fabricat in china si sa zicem ca e pe partea cealalta a planetei, dar aici, la o aruncatura de bat... Te anunt daca primesc raspuns. Sa lasi talonul verde pe forum, in caz ca aprilia va vrea sa-l vada. » Post actualizat in 09 Jun 2017 22:40Scriu d p tel. Scurt. A raspuns Aprilia. Link pt obtinere CoC: https://service.piaggiogroup.com/Vintage/richdetail.asp?L=EN&B=Piaggio . Cred ca costa 80 euro. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TanaseGeorgel Postat Iunie 12, 2017 Share Postat Iunie 12, 2017 Problema: pt inmatriculare definitiva a unei moto sh achizitionata de mine de la intermediar roman (persoana fizica) e sau nu nevoie de certificat ANAF in scop tva? Mentionez ca am toate actele, cvc, rar, civ, inclusiv bagata la impozit la mine. Citisem undeva inainte ca acel certificat trebuia numai daca persoana care a importat-o vroia s-o inmatriculeze...in cazul meu se cheama ca am cumparat-o de la vanzator roman. Sigur s-a mai discutat, dar nu mai gasesc. Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
IVv Postat Iunie 12, 2017 Share Postat Iunie 12, 2017 Mulțumesc mult pentru interesul acordat și nu are de ce să mă deranjeze faptul că mi-ai dat o mână de ajutor! Am intrat pe acel link și cred că am nevoide ”Certificate of origin/COC for vehicles from 01.01.2001”, care da, ar fi 80 de euro. Ar fi excelent să pot rezolva problema astfel. Sper doar să fie suficient, cum ați spus mai sus ca să-mi poată trece scuterul în registru, să nu-mi mai ceară vreo dovadă de cumpărare de acolo, pe care chiar nu am de unde să o mai scot. Am să merg pe pista aceasta și vă țin la curent. O zi bună tuturor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Berevoescu Mihai Postat Iunie 13, 2017 Share Postat Iunie 13, 2017 Conform http://www.rarom.ro/cs-uploads/documente.pdf ai nevoie doar de COC. S-ar putea sa fii intr-o situatie hilara, deoarece eliberarea civ pe baza coc se face doar pentru vehicule noi. Prin vehicul nou se intelege, conform OUG 195, "vehicul care nu a mai fost niciodata inmatriculat/inregistrat". Intrucat vehiculul tau nu a mai fost inmatriculat/inregistrat (in conformitate cu prevederile actualei legislatii), poti sa-l consideri nou. Sincer, nu cred ca o sa fie vreo problema cu asta. Chiar puteai sa-l cumperi acum 10 ani, sa te dai cu el pe camp si acum sa vii sa-l inmatriculezi legal. Fiind prima inmatriculare se considera nou. A doua parte hilara a situatiei e ca la vehiculele noi nu se face ITP ci se considera ca e apt de a circula timp de 2 ani. A treia parte hilara a legislatiei romanesti in materie este dotarea scuterului cu doua triunghiuri reflectorizante, trusa de prim ajutor si stingator... (e adevarat, e prevazut de OUG 195, dar pana acum nimeni n-a fost atat de ridicol incat sa ma intrebe de chestiile astea). Singurul lucru pe care inca nu-l stiu si s-a discutat pe aici este norma de poluare. De la o data anume (1 ianuarie 2016? 1 ianuarie 2017? - sincer, nu stiu) nu se mai elibereaza civ pentru motociclete noi care n-au minim Euro 4. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TanaseGeorgel Postat Iunie 15, 2017 Share Postat Iunie 15, 2017 Da, am rezolvat intre timp,n.a trebuit acel certificat ANAF.... acum astept talonul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danysan2002 Postat Iunie 20, 2017 Share Postat Iunie 20, 2017 (editat) Salutare, astazi sunt programat la RAR (mobra adusa din Germania) si dupa trebuie sa dau o fuga pana acasa sa ma ocup de inmatriculare. Am facut o lista cu ce acte mi-ar trebui, din ce am gasit pe net: TAXE SI IMPOZITE: -cerere (downloadata) -contract vanzare-cumparare (tradus) -CIV (luata de la RAR) -fisa de inmatriculare -CI INMATRICULARE: -cerere (downloadata) -fisa de inmatriculare -CIV (original si copie) -contract vanzare-cumparare (original si copie) -CI (original si copie) -ITP -asigurare (copie) -taxa talon - 37 lei, CEC/la ghiseu -taxa placa tip C - 17 lei -numere preferentiale - 45 lei -mai am o declaratie de la vanzator ca a fost adusa intr-o duba + copie dupa talonul acesteia, am inteles ca e posibil sa mi-o ceara 1. Am ratat ceva? Am vazut ca s-au scos anumite taxe si ar ramane doar cele de mai sus. As vrea sa scap cat mai rapid si sa am tot ce-mi trebuie de prima oara. 2. La taxe si impozite nu am declarat-o in 30 de zile de cand am cumparat-o si am inteles ca este o amenda pana in 100 de lei. Stie cineva cat este amenda si daca se plateste direct la ei? 3. Pe moment am numere rosii care n-au expirat inca, cand depun dosarul de inmatriculare trebuie sa le predau? Multumesc! Editat Iunie 20, 2017 de danysan2002 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nubyan Postat Iunie 21, 2017 Share Postat Iunie 21, 2017 Intrebare. Trebuie sa inmatriculez o motocicleta cumparata din RO. RCA pot sa fac si pe o luna pentru inmatriculare definitiva sau trebuie pe minim 6 luni? Din cate am citit pe DRPCIV scrie doar ca asigurarea trebuie sa fie valabila cand se depune dosarul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gogO. Postat Iunie 21, 2017 Share Postat Iunie 21, 2017 (editat) am un prieten care a vrut acum un an si ceva sa-si inmatriculeze mobra, asa ca la sugestia brokerului si-a facut o asigurare pe o luna la euroins (ei erau singurii care faceau rca pe o luna pt vehicule care au au mai fost inmatriculate in romania - usor ciudat, nici nu mai auzisem de asta pana la el) dar politistul de la drpciv l-a trimis sa isi faca pe 6 luni, ca nu e ok aia da si tu un telefon la drpciv si afli cu siguranta Editat Iunie 21, 2017 de gogO. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Iunie 22, 2017 Share Postat Iunie 22, 2017 Acum 1 an rca pe 30 zile se facea DOAR pt nr provizorii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phelipe Postat Iunie 22, 2017 Share Postat Iunie 22, 2017 A fost cineva la RAR Ialomita (Slobozia) ?? Vreau sa stiu cum sunt, adica daca sunt foarte stricti sau sunt ok... eu am anumite chestii scimbate la motocicleta si nu stiu daca trec RAR-ul/ITP-ul. Moto e adusa din afara si deci trebuie obligatoriu sa trec pe la ei pentru inmatriculare. Am ales RAR Ialomita deoarece este cat de cat aproape de Bucuresti si asa evit zilele de asteptare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gogO. Postat Iunie 22, 2017 Share Postat Iunie 22, 2017 Acum 1 an rca pe 30 zile se facea DOAR pt nr provizorii. acum am vazut ca am scris "pentru vehicule care au au mai fost inmatriculate in romania", in loc de "care NU au mai fost...", my bad Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate