apriliacluj Postat Martie 1, 2021 Share Postat Martie 1, 2021 spune-mi o firma normala de CASCO care nu are asa ceva! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 1, 2021 Share Postat Martie 1, 2021 Acum 25 minute, apriliacluj a spus: spune-mi o firma normala de CASCO care nu are asa ceva! Nu stiu sa iti spun. Pe vremea cand faceam singur asigurarile masinilor, intrebam agentul toate chestiile astea, si le bifa la oferta/contract. Orice serviciu facut de asigurator costa, si nu stiu cati au in ziua de astazi bagat implicit in asigurare ceea ce spui tu. Im aduc aminte acuma +25 de ani cand am adus o marfa de valoare mai mare din Germania m-am dus sa fac o asigurare. Si am facut una numita AAR = Against All Risk. Te-ai gandi ca daca ai asa ceva esti asigurat beton. Ei bine, nu esti. Includea doar riscuri generale, nu includea ceea ce numeau aia pe atunci riscuri specifice: risc de spargere (pentru sticla), risc de scurgere (pentru recipienti cu lichid) etc. Asa si la CASCO: belesti bine ochii si vezi ce semnezi. Nu este clar, intrebi. La unii scria in contract ca ei se obliga sa iti puna masina in stare de functionare. Dar nu spunea ca iti va deconta reparatia cu piese OEM. Si mi-am furat-o cand eram si eu debutant, ca la un Mercedes mi-a decontact farul spart la 30% din pretul de far Bosch (imi punea un turcism). Evident ca lucurile s-au schimbat intre timp, mai putin principala apucatura a asiguratorilor: sa incaseze polite cat mai mari si sa plateasca cat mai putin spre nimica Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Martie 1, 2021 Share Postat Martie 1, 2021 Acum 46 minute, apriliacluj a spus: si daca te plezneste un idiot, din vina lui!! CASCO iti repara masina cu regres pe RCAul vinovatului sau pe romaneste, asiguratorul la care ai CASCO iti repara masina, apoi ei isi recupereaza banii de la compania de asigurari unde are RCAul vinovatul simplu Nu stiu cum mai este acum cu CASCO, dar in urma cu 9-10 ani, cind am incercat sa fac ce-ai zis tu, mi-au marit prima de asigurare! desi am apucat sa fac doar constatarea. Cu ocazia maririi primei aiurea, am si renuntat la CASCO ...... si pt. mine, bine am facut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Martie 2, 2021 Share Postat Martie 2, 2021 La 01.03.2021 la 16:20, apriliacluj a spus: spune-mi o firma normala de CASCO care nu are asa ceva! Toate companiile de asigurari au asa ceva, insa la nici una acest risc nu este cuprins in pachetul de baza. Adica doar daca ceri expres se asigura regres RCA. Multi dintre cei care isi incheie un casco nu stiu despre ce este vorba in acest caz si la ce foloseste un astfel de risc asigurat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Martie 3, 2021 Share Postat Martie 3, 2021 Acum 54 minute, einstein1984 a spus: Nu cred ca e optional, ai casco, poti face si regres pe RCA by default. Doar despagubire directa la RCA este optiune platita , daa nu ai/nu poti face casco Te asigur ca nu este asa. Omniasig nu are in pachetul de baza casco regres RCA. Generali si Tiriac au. Depinde de la firma la firma. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 3, 2021 Share Postat Martie 3, 2021 Te pui cu einstein?!? Ăsta știe tot! Relativ. Întrebare :dacă ai casco din ăsta cu regres ăștia te obligă să plătești și decontarea directă la rca? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Martie 3, 2021 Share Postat Martie 3, 2021 nu! chiar poti sa ai RCA la alta societate de asigurari Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 3, 2021 Share Postat Martie 3, 2021 Mă refeream la faptul că va fi obligatorie decontarea directă la rca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Martie 3, 2021 Share Postat Martie 3, 2021 (editat) Acum 4 ore, john17 a spus: Întrebare :dacă ai casco din ăsta cu regres ăștia te obligă să plătești și decontarea directă la rca? Deocamdata decontarea directa pe polita RCA nu este obligatorie. Adica poti cumpara polita RCA simpla sau pachet complet, cum doresti, indiferent ca ai casco sau nu. Momentan se lucreaza la un proiect care prevede ca ca in viitorul apropiat sa nu se mai poata incheia contract RCA fara decontare directa. Editat Martie 3, 2021 de MirceaB Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
unnamed Postat Martie 27, 2021 Share Postat Martie 27, 2021 La 03.03.2021 la 18:49, MirceaB a spus: Deocamdata decontarea directa pe polita RCA nu este obligatorie. Adica poti cumpara polita RCA simpla sau pachet complet, cum doresti, indiferent ca ai casco sau nu. Momentan se lucreaza la un proiect care prevede ca ca in viitorul apropiat sa nu se mai poata incheia contract RCA fara decontare directa. In legatura cu CASCO, din ce am vazut, se poate obtine un pret ceva mai bun daca se incheie si RCA si CASCO la aceeasi companie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Martie 27, 2021 Share Postat Martie 27, 2021 Acum 2 ore, unnamed a spus: In legatura cu CASCO, din ce am vazut, se poate obtine un pret ceva mai bun daca se incheie si RCA si CASCO la aceeasi companie. Teoretic da, practic mai greu si doar la anumiti asiguratori si in anumite conditii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vvraul Postat Aprilie 8, 2021 Share Postat Aprilie 8, 2021 Va salut domnilor, imi cer scuze daca postesz intr-un loc gresit dar sunt noi aici! Am achizitionat un scuter malaguti f10 adus din italia si am primit cred ca, cartea lui si o factura cum a lua scuterul din italia, va atasez pozele aici! vreau sa-l inmatriculez cat mai repede posibil, din cate am inteles trebuie sa merg la primarie pentru a-l trece pe mine, am nevoie de buletin, copie, actele pe care le-am primit, dupa o sa am nevoie de itp, o asigurare dupa trebuie sa merg la rar plus sa achit la trezorarie taxa de vreo 50 de lei? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pasquinel Postat Aprilie 8, 2021 Share Postat Aprilie 8, 2021 Salut! Cel mai simplu e să mergi cu actele pe care le ai deja la o firmă care se ocupă cu acte auto. Găsești firme de genul ăsta în orice oraș mai răsărit, iar domnițele de acolo o să-ți pună toate actele exact cum trebuie. Treaba o să dureze o jumătate de oră, iar restul va fi foarte simplu. Crede-mă, am trecut prin acest calvar de câteva ori. În plus, sunt și eu un fel de șoarece de bibliotecă și mi-am dat seama că întotdeauna ieși mai ieftin și la bani, și la cap, când apelezi la oameni (sau femei) din domeniu, mai ales când vine vorba de birocrația românească. O să te coste maxim 100 de lei și o să eviți ironiile și sfaturile inutile sau greșite de pe acest forum. Congrats pentru jucărie, să te poarte cât vrei tu fără evenimente! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XaeL Postat Aprilie 9, 2021 Share Postat Aprilie 9, 2021 (editat) 7 hours ago, vvraul said: Va salut domnilor, imi cer scuze daca postesz intr-un loc gresit dar sunt noi aici! Am achizitionat un scuter malaguti f10 adus din italia si am primit cred ca, cartea lui si o factura cum a lua scuterul din italia, va atasez pozele aici! vreau sa-l inmatriculez cat mai repede posibil, din cate am inteles trebuie sa merg la primarie pentru a-l trece pe mine, am nevoie de buletin, copie, actele pe care le-am primit, dupa o sa am nevoie de itp, o asigurare dupa trebuie sa merg la rar plus sa achit la trezorarie taxa de vreo 50 de lei? Mergi intai la RAR ca sa iti faci CIV, apoi asigurare in vederea înmatricularii/înregistrarii, apoi la primărie. Asta e ordinea. Tradu toate actele pe care le ai, par sa fie complete. Vezi ca la primarie trebuie sa faci doua lucruri: si declararea pt impozite, si inregistrarea (echivalentul înmatriculării la scuterele de 50cmc) Editat Aprilie 9, 2021 de XaeL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Iunie 23, 2021 Share Postat Iunie 23, 2021 Vă salut respectuos cu farul, am următoarea speţă: aş vrea să-mi înmatriculez Horneta în Ro, ea fiind înmatriculată deja pe numele meu în Franţa (cumpărată în ianuarie 2021). Ar putea pune probleme că nu e o vînzare uzuală cf listei lor de documente ci o transcriere? E doar o chestie de capriciu şi de obişnuinţă nu ca să fac economii, dimpotrivă (în Fr asigurarea e 120euro/an, nu există impozit nici ITP). Mersi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Iunie 23, 2021 Share Postat Iunie 23, 2021 (editat) Stie careva care este termenul limita pentru inscrierea unei moto noi cumparata de la un dealer din Ro? Am numar rosu valabil 90 de zile (autorizaatie + RCA). CIV urmeaza s-o primesc de la dealer in urmatorul interval de timp, nu mi-a dat un reper clar. Fara CIV nu pot incepe procedura de inscriere, asta e clar, dar vreau sa stiu daca dupa ce primesc CIV de la dealer (cand va fi sa fie), pot folosi in continuare autorizatia si RCA primite la cumpararea moto pana la epuizarea celor 90 de zile. Editat Iunie 23, 2021 de Kassu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marianubs Postat Iunie 23, 2021 Share Postat Iunie 23, 2021 (editat) Acum 1 oră, Kassu a spus: Stie careva care este termenul limita pentru inscrierea unei moto noi cumparata de la un dealer din Ro? Am numar rosu valabil 90 de zile (autorizaatie + RCA). CIV urmeaza s-o primesc de la dealer in urmatorul interval de timp, nu mi-a dat un reper clar. Fara CIV nu pot incepe procedura de inscriere, asta e clar, dar vreau sa stiu daca dupa ce primesc CIV de la dealer (cand va fi sa fie), pot folosi in continuare autorizatia si RCA primite la cumpararea moto pana la epuizarea celor 90 de zile. 30 de zile de la achizitie. Se calculeaza in functie de data facturii sau a contractului de vanzare, nu in functie de data eliberarii CIV. Evident ca poti circula cat timp sunt valabile "numerele rosii", nu conteaza in ce stadiu esti cu inmatricularea. Acum 7 ore, adrianm a spus: Vă salut respectuos cu farul, am următoarea speţă: aş vrea să-mi înmatriculez Horneta în Ro, ea fiind înmatriculată deja pe numele meu în Franţa (cumpărată în ianuarie 2021). Ar putea pune probleme că nu e o vînzare uzuală cf listei lor de documente ci o transcriere? E doar o chestie de capriciu şi de obişnuinţă nu ca să fac economii, dimpotrivă (în Fr asigurarea e 120euro/an, nu există impozit nici ITP). Mersi Se considera "Vehicul achiziţionat din UE care a mai fost înmatriculat". Iti vor cere si contractul de vanzare dintre tine si "francez" (tradus). Editat Iunie 23, 2021 de marianubs Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Iunie 23, 2021 Share Postat Iunie 23, 2021 Acum 14 minute, marianubs a spus: Se considera "Vehicul achiziţionat din UE care a mai fost înmatriculat". Iti vor cere si contractul de vanzare dintre tine si "francez" (tradus). Mersi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Iunie 24, 2021 Share Postat Iunie 24, 2021 (editat) Acum 15 ore, marianubs a spus: 30 de zile de la achizitie. Se calculeaza in functie de data facturii sau a contractului de vanzare, nu in functie de data eliberarii CIV. Evident ca poti circula cat timp sunt valabile "numerele rosii", nu conteaza in ce stadiu esti cu inmatricularea. Bun, dar daca eu nu am inca CIV, cum o pot inmatricula? CIV trebuie prezentata si la taxe locale si la politie. Cele 30 de zile se implinesc la inceputul lui iulie. Editat Iunie 24, 2021 de Kassu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marianubs Postat Iunie 24, 2021 Share Postat Iunie 24, 2021 Acum 11 minute, Kassu a spus: Bun, dar daca eu nu am CIV cum o pot inmatricula? Cele 30 de zile se implinesc la inceputul lui iulie... Obligatia se refera la inregistrarea pe rol fiscal. Dupa aia o inmatriculezi cand vrei.. daca vrei sa utilizezi vehiculul. Daca te prezinti la ghiseu fara CIV.. mai mult ca sigur nu te vor accepta. Teoretic poti lua amenda.. practic nu cred, daca te prezinti la scurt timp dupa ce ai toate actele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Iunie 24, 2021 Share Postat Iunie 24, 2021 Am vorbit cu dealerul acum, am inteles ca voi obtine CIV la inceputul lui iulie, sa vad cum ma incadrez in termen cu inmatricularea. Merci oricum! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cata77 Postat Iunie 24, 2021 Share Postat Iunie 24, 2021 Eu am aproape 4 luni de la achiziție și încă nu am primit civ de la dealer, deci prin urmare nu am putut să o declar la fisc și să o înmatriculez. Au expirat și numerele roșii de ceva timp, noroc cu starea de alertă ca să pot merge încă cu ea. Sunt curios dacă îmi vor zice ceva de la fisc când voi ajunge într un final să o declar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Iunie 26, 2021 Share Postat Iunie 26, 2021 La 24.06.2021 la 20:42, cata77 a spus: Eu am aproape 4 luni de la achiziție și încă nu am primit civ de la dealer, deci prin urmare nu am putut să o declar la fisc și să o înmatriculez. Au expirat și numerele roșii de ceva timp, noroc cu starea de alertă ca să pot merge încă cu ea. Sunt curios dacă îmi vor zice ceva de la fisc când voi ajunge într un final să o declar Interesant...deci se poate si asa. Te rog cand ai ceva noutati pe aceasta tema, posteaza aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Iunie 29, 2021 Share Postat Iunie 29, 2021 Azi am luat CIV de la dealer. Pentru cei interesati, treaba sta asa: inmatriculare la fisc in maxim 30 de zile de la primirea CIV de la dealer (mai nou e mentionata data pe CIV) si inmatricularea la politie in maxim 90 de zile de la achizitionarea utilajului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cata77 Postat Iunie 29, 2021 Share Postat Iunie 29, 2021 (editat) Azi am luat și eu actele de la dealer. La mine au durat actele 4 luni pt că am așteptat să se dea drumul la programul Rabla iar ulterior să mi se aprobe dosarul. La fisc trebuie înregistrată în 30 de zile de la data facturii finale, factură finală care mi-a dat-o azi. Au făcut storno la factura inițială de când am făcut efectiv achiziția și mi au făcut factură finală cu data de azi, deci totul ok și pt fisc. Înmatricularea nu cred că te obligă nimeni să o faci în 90 de zile, unde scrie asta? Eu după cum spuneam am deja 4 luni de la achiziția propriu zisă și nu am înmatriculat nimic. Editat Iunie 29, 2021 de cata77 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate