Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut.

Am si eu o nedumerire. Vreau sa inmatriculez motocicleta pe adresa apartamentului din Bucuresti,proprietate personala, dar in buletin figureaza adresa din Constanta, adresa unde locuiam cu parintii.

Nu vreau sa imi fac mutatie pe Bucuresti.

Exista vreo posibilitate de a putea inmatricula motoreta pe Buc ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O mica nedumerire am si eu. Sunt din Campulung Moldovenesc (Suceava) si am vandut un ATV Linhai la o persoana din Bucuresti. Am facut act de vanzare cumparare, fisa de inmatriculare, l-am scos de la fisc ... etc. Deci nu mai e pe numele meu. Dar noul propietar a plecat cu numerele mele (de Suceava). Cumva trebuia sa iau eu acele numere sa le predau la politie sau nu? Noul propietar poate face ceva cu numerele mele (el fiind din Bucuresti)? Adca ma refer sa le puna pe alt vehicol si sa ma trezesc eu cu amenzi pe acasa sau alte tampenii? E vreo problema ca a plecat cu numerele?

Editat de robertkiran
Link spre comentariu

Ce intelegeti prin radiere? Daca va referiti la scosul de la impozit, da e scos, deci la primarie (fisc) nu mai figurez cu ATV-ul pe numele meu. Dar nu am fost deloc la politie ... trebuia radiat cumva si de acolo?

Link spre comentariu

Ce intelegeti prin radiere? Daca va referiti la scosul de la impozit, da e scos, deci la primarie (fisc) nu mai figurez cu ATV-ul pe numele meu. Dar nu am fost deloc la politie ... trebuia radiat cumva si de acolo?

Pai vanzatorul n-are nicio treaba la Politie. Tu ti-ai indeplinit indatoririle.

A, ai scris pe talon ca e "instrainat catre xy" si ai semnat?

Link spre comentariu

Nu, asta am omis .... e vreo problema? Am totusi ca acte: contractul de vanzare cumparare si copii dupa fisa de inmatriculare (vizata de primaria mea) si certificatul fiscal.

Link spre comentariu

Salutare tuturor,

Am cumparat acum o luna jumate o masina pt nevasta dar nu am inca banii pt a platii taxa de mediu si vroiam sa vad cam care ar fi problemele pe care le-ar putea patii nevasta daca ar fi oprita de catre nenea politistul?

Intreb pt ca stiu ca de fiecare data cand am vandut o motocicleta, respectivii au mai stat chiar si jumatate de an sau mai mult cu ea inca pe numele meu.

Am luat masina la financiar, are asigurare valabila 6 luni dar cica este intocmita pt inmatriculare ( nu stiu exact ce inseamna asta), talonul are scris pe spate ca este instrainata catre...

Daca puteti sa imi ziceti cat mai poate circula cu ea asa si ce ar putea patii daca o opreste politia ar fi excelent pt ca inca nu avem banii pt taxa aia de cacao care oricum am inteles ca v-a trebui scoasa ca nu e legala...???

Ms mult de tot si o zi placuta tuturor.

Link spre comentariu

dar in caz ca o ciocneste sau mai stiu eu ce, asigurarea e valabila sau este egala cu 0? poate sa mearga cu ea asa fara sa ii ridice permisul sau talonul pana facem rost de bani sa platim taxa aia de mediu asta bineinteles daca nu ia 10 amenzi contraventionale :))) ???

Link spre comentariu

am si eu o intrebare, daca am scris instrainat pe talon si au trecut peste 30 de zile, imi iau amenda cand ma duc sa o inmatriculez, sau doar daca circul in trafic exista riscul?

Link spre comentariu

am si eu o intrebare, daca am scris instrainat pe talon si au trecut peste 30 de zile, imi iau amenda cand ma duc sa o inmatriculez, sau doar daca circul in trafic exista riscul?

Daca scrie instrainat catre ...., dupa 30 de zile se considera radiata. Adica este infractiune circulatia cu ea.

Link spre comentariu

Daca scrie instrainat catre ...., dupa 30 de zile se considera radiata. Adica este infractiune circulatia cu ea.

Esti sigur ca e infractiune? o confunzi cu contraventia.
Link spre comentariu

ce prostii vorbești. Aia era propunere de lege cu radierea. Poate circula liniștită așa soția. Baga mare
Link spre comentariu

RCA pe numele tau nu este valabila pana cand masina nu e inmatriculata tot pe numele tau.

Esti sigur? Eu stiam ca e valabil din mom in care ai luato in evidenta la fisc, nu la politie...

Link spre comentariu

Acestea sunt prevederile stabilite de Ordinul CSA nr. 14/2011 pentru asigurarea RCA emisa in vederea inmatricularii. Nu am inteles exact care este situatia in care va aflati:
Art. 19. — Asigurarea obligatorie RCA se incheie pe perioada determinata:
a) anual ori semestrial, pentru vehiculele inmatriculate ori inregistrate in Romania, dupa caz;
B) pe perioada de valabilitate a autorizatiei provizorii de circulatie, pentru vehiculele care se inmatriculeaza sau se inregistreaza provizoriu;
c) pe perioada inmatricularii/inregistrarii temporare, dar nu mai mult de 15 luni;
d) pe o perioada de maximum 30 de zile de la data dobandirii proprietatii, dovedita cu documente justificative, pentru vehicule inmatriculate/inregistrate in alte state membre, pentru care se solicita asigurarea in vederea inmatricularii/inregistrarii in Romania;
e) pe perioade de cate o luna, dar nu mai mult de 3 luni, pentru vehicule inmatriculate/inregistrate in state terte, pentru care se solicita asigurarea in vederea inmatricularii/inregistrarii in Romania.

Art. 29. — (1) Raspunderea asiguratorului RCA incepe:
(...)

c) din momentul eliberarii documentului de asigurare, dar nu mai devreme de data intrarii in vigoare a autorizatiei provizorii de circulatie sau a inmatricularii/inregistrarii vehiculului, pentru vehiculele comercializate care urmeaza sa fie inmatriculate/inregistrate

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_301952/Accident-in-Romania-Asigurare-f%C4%83cut%C4%83-pe-un-nume-divers-de-proprietar.html#ixzz2WkFM5B00
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Link spre comentariu

Sergiu, masina e din romania, din bucuresti, inmatriculata in tara in 2005, nu e adusa de curand de afara iar asigurarea este facuta pe 6luni nu 30 zile ca cea care ai bolduit-o tu. Aia care ai bolduit-o tu cu 30 zile este pt masinile aduse de afara... la politie, talonul are un VIN si la asigurare este trecut acelasi VIN nu altul.

Star ms mult de tot pt info lla fel cum ii multumesc si lui Razvan_Smart dar totodata razvan pls nu imi mai vb cu dvs ca ma faci sa ma simt mai batran decat sunt :)) Am inteles ca singurul lucru care il poate patii este amenda contraventionala. Danke tuturor :D

P.S - daca mai are altcineva alte pareri nu ezitati sa le spuneti ;)

Editat de Alex_450EXC
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Inmatriculare Yamaha YZF R125