tau Postat Decembrie 16, 2012 Share Postat Decembrie 16, 2012 Concurenta isi spune cuvantul. La oferta generoasa din clasa si preturile trebuie aliniate. Totusi un GS cu detoate se va apropia de 20000 la noi. Bogdan, sper sa nu fi dezamagit, dar se pare ca lucrurile nu stau asa deloc ...! Si mie mi-au spus la Bavaria ca in configuratia full, noul GS va fi "clar si binisor" sub pretul actualului GSA! Lucru normal de altfel, intrucat - ca si la sah - regele trebuie protejat! Ca atare, avand in vedere ca un GSA, cu toate optionalele - repet, optionale si nu asccesorii - este la 18.044 euro, cotatiile anuntate pe advrider.com vin sa confirme cele spune de cei de la Bavaria. Pretul va fi evident in functie de configuratie, iar avantajul de a comanda optionalele la pachet si de a nu le cere separat, este discountul (primit pe pachet)! Acest lucru l-am verificat atat la GS-ul cat si la GSA-ul pe care le-am avut inainte. Iar in ceea ce priveste modul in care noul GS poate fi configurat - asta in situatia in care nu-l doresti basic (adica doar cu ABS) - optiuni sunt pentru fiecare - http://www.bmw-motorrad.com/com/en/index.html?content=http://www.bmw-motorrad.com/com/en/bike/enduro/2012/r1200gs/r1200gs_overview.html - si chiar destul de bine definite. Recunosc, pe mine evident ca ma tenteaza pachetul OFFROAD, dar fiecare ... "cu ce-l doare"! Concurenta cred ca trebuie sa-si faca griji, intrucat pretul noului GS va fi o (mare) surpriza / problema pentru ea. Acum, ca ST-ul de 1200 nu are optiunile / facilitatile noului GS ... sper sa nu te faca si mai inversunat! Daca ne dorim o motocicleta enduro si touring cu parbriz reglabil, cu cruise control, cu - bla, bla, bla ... - ne (mai) uitam in curtea celor de la Yamaha? Stiu ca performantele si facilitatile pe care le ofera noul GS te fac sa nu dormi linistit, da' ... ce vina avem noi, daca Yamaha n-a stiut sa faca acest pas de la inceput, cu ST 1200? Ah, ca au ce copia acum si ca vor pune si ei poate la urmatoarea generatie de ST 1200 tot ce are GS -ul acum ... ramane de vazut; pai nu? V-om vedea ce va urma, da' - fara a fi subiectiv - cred ca noul GS "va da tonul la cantect" pentru foarte mult timp ...! Noi sa fim sanatosi si sa fie pace - inclusiv pe forumul acesta - ca asta este cel mai important! Sunt pregatit sa-ti citesc reactia ...! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 16, 2012 Share Postat Decembrie 16, 2012 (editat) ST-ul are tot ce-i trebuie, parbriz reglabil, cruis control, o super suspensie, si o super ciclistica. Nu mai vorbesc de ABS si TC, care sunt din alta generatie decat cele vechi montate pe GS. Deocamdata sta inca bine dupa 3 ani de la achizitie. Evident sunt curios de noul GS. Ma astept sa fie inbunatatit exact acolo unde intra in functiune "personalitatea si caracterul"adica unde scartaia. Ne vedem la Arc in primavara. Sper sa vii calare.Legat de ton, ce are noul GS si nu are Explorer-ul? Evident in afara de reprezentanta in RO. Editat Decembrie 16, 2012 de bogdan_harea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tau Postat Decembrie 16, 2012 Share Postat Decembrie 16, 2012 Bogdan, recunosc ca am fost (putin) rautacios si ca vroiam sa "te pisc" un pic. Fara picanteriile tale ... forumul e ceva monoton! Iti multumesc ca ai dat dovada de intelepciune si ca n-ai muscat momeala! Oricum nu aveam de gand sa intram in polemica; vroiam doar sa vad ca inca intr-o perioada "inactiva" ... esti inca "activ"! Acum vorbind serios, stii si tu ca - de departe - cea mai buna motocicleta, este ... cea pe care o ai! Pai nu? Tu macar ai una ...! Pe mine m-a mancat undeva si-am vandut-o - iar acum (recunosc ca) regret profund. Poate citeste si Martin randurile astea si ... imi face un pustiu de bine ...! Ian, te rog fara comentarii - da, ai avut dreptate! Fiecare isi cumpara ce-i place si ce poate. Important este sa fim oameni in primul rand, iar ca si motociclisti, sa ne ajutam de fiecare data intre noi. Viata este (prea) scurta si daca - la varsta pe care o avem - ne-o irosim cu " a mea este cea mai tare" ... traim degeaba! Cu siguranta ca ne vom vedea la Arc si vom mai merge si impreuna. Eu tot sper sa-l intorc pe Martin ...! Daca nu .... nu stiu ce va urma, da' cu siguranta va fi tot o bavareza (cu cardan). Recunosc, GSA-ul a fost motorul care mi-a placut cel mai mult si care mi-a ramas in inima. Nu stiu daca pot rezista pana la anul cand (probabil) va apare cel nou. Naiba stie ...?! Dupa cum spuneam mai sus ... sa fim sanatosi si sa fie pace! Prietene, iti doresc numai bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 17, 2012 Share Postat Decembrie 17, 2012 (editat) Prin martie cred ca apare. Nu mai este mult si cred ca merita asteptarea. Comparativ cu cel vechi este net superior, modificat pe ici, pe colo, prin partile esentiale. Ma astept la o tranzitie rapida a fanilor marcii la noul GS. Editat Decembrie 17, 2012 de bogdan_harea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Korben Postat Decembrie 17, 2012 Share Postat Decembrie 17, 2012 De plastic sau de aluminiu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yzulyka Postat Decembrie 17, 2012 Share Postat Decembrie 17, 2012 In acelasi ton ar trebui o asigurare pentru asigurarea CASCO. Pai exista asa ceva si se numeste firma de Reasigurare. La fel cum 1200'le GS vine din fabrica cu protectia protectoare a protectiei de pe proiector. De regula Hella.:-) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FLR-BV Postat Decembrie 19, 2012 Share Postat Decembrie 19, 2012 O cupla din aceea albastra puteti sa-mi spuneti de unde o pot procura? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Decembrie 19, 2012 Share Postat Decembrie 19, 2012 Mufa aia nu o gasesti separat, sau cel putin e foarte greu de gasit. Partea buna e ca nu trebuie sa iti faci griji. Acolo e un sistem care seamana ca si functionalitate cu un releu. Ce face el acolo e doar sa lege pompa de benzina pe direct, ca sa faca bypass la controlerul respectiv (releul). Deci tot ce iti trebuie sunt 2 fire izolate care sa faca legatura intre bricheta si pompa, direct. Daca crezi ca nu arata bine cu 2 fire, este cablu special de cumparat. DAr 2 fire te scot din necaz lejer Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 19, 2012 Share Postat Decembrie 19, 2012 Nasol cand se strica, misto ca este usor accesibila. La majoritatea motoarelor sunt pe dedesuptul rezervorului, greu de ajuns pe marginea drumului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Decembrie 19, 2012 Admin Share Postat Decembrie 19, 2012 Cred ca poti incerca si pe la dezmembrari, daca nu cumpara tu alte mufe mama/tata, lipesti firele si asta e. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tau Postat Decembrie 19, 2012 Share Postat Decembrie 19, 2012 Au sosit preturile la Bavaria pentru noul model! Din ceea ce am vazut eu, sunt cam noua optiuni de configurare: basic + combinarea a 5 pachete. Se pare ca pentru comenzile luate pana la sfarsitul anului, livrarile vor fi la inceputul lui martie. Sunt chiar zece variante - am omis una! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ovideo Postat Decembrie 19, 2012 Share Postat Decembrie 19, 2012 Pe care ai ales-o tu? Cat ajunge unul " cu detoate"? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tau Postat Decembrie 19, 2012 Share Postat Decembrie 19, 2012 Deocamdata nu am ales niciuna, pentru ca inca astept un raspuns de la cel caruia i-am vandut GSA-ul. Daca nu mi-l va vinde inapoi, probabil ca - dupa cum am scris intr-unul din posturile anterioare - fie voi merge pe pachetul "Active", fie voi astepta pana in 2014 - cand va apare noul GSA. Sau ... naiba mai stie ...?! Depinde de ce / cum mai visez noaptea ...! Stiu eu ce-mi rezerva ziua de maine? Se pot intampla o gramada - si in bine si in rau! Ceea ce am primit eu de la Emanuel - si sper sa nu fac vreo gafa postand asta - preturile sunt cele de mai jos. La "Basic" care este 13888 euro, se adauga cele 9 variante ce rezulta din tabel SA 230 Comfort pack 233 Touring pack 235 Dynamic pack 239 Dynamic Pack2 236 Active Pack 530 TPC Tyre pressure control x 519 Heated Grips x x 681 Panniers fastenings x x 589 Hand protection x x 590 Led Turn indicator white x x x 191 Dynamic ESA x x x 272 Preparation for GPS x x x 350 Cromed exhaust x x 221 Onboard computer pro x x 190 Enduro ASC with riding modes x x x 192 LED Headlight x x 202 Daytime riding light x 538 Cruise control x 677 Euro 1480 Euro 2188 Euro 2084 Euro 927 Euro Hai ca n-a vrut sa ia tabelul ca atare, si nu cred ca intelege nimeni nimic. Trimite-mi adresa de e-mail ca daca stau le bag de mana, ma apuca dimineata. Sau poate imi spune cineva daca / cum se poate atasa un fisie word, ca eu unul nu ma prind! ia sa vedem daca merge asa: 230 Comfort pack: TPC + heated grips + panniers fastenings + hand protection + led turn indicator white = 677 euro 233 Touring pack: heated grips + panniers fastenings + hand protection + led turn indicator white + ESA + GPS preparation + cromed exhaust + onboard computer = 1480 euro 235 Dynamic pack 1: led turn indicator white + ESA + GPS preparation + cromed exhaust + ASC with riding modes + LED headlight = 2188 euro 239 Dynamic pack 2: ESA + GPS preparation + onboard computer + ASC with riding modes + LED headlight = 2084 euro 236 Active Pack: ASC with riding modes + daytime riding light + cruise control = 927 euro Combinand cele 5 variante ies 9; plus "Basic" mie imi ies zece. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 19, 2012 Share Postat Decembrie 19, 2012 Fa si tu un calcul ca eu sunt greu de cap si nu inteleg combinatiile. Cat este cel mai ieftin, probabil 13888 euro si cat cel mai scump? Preturile presupun ca sunt cu TVA. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tau Postat Decembrie 20, 2012 Share Postat Decembrie 20, 2012 Eh, esti tu lenes ...! De fapt - daca nu am gresit - vad ca sunt cel putin 13 variante: basic (doar abs): 13888 basic + comfort: 14565 basic + touring: 15368 basic + dynamic 1: 16076 basic + dynamic 2 : 15972 basic + active: 14815 basic + comfort + dynamic 1: 16735 basic + comfort + dynamic 1 + active: 17680 basic + comfort + dynamic 2: 16649 basic + comfort + dynamic 2 + active: 17576 basic + touring + active: 16295 basic + dynamic 1 + active: 17003 basic + dynamic 2 + active: 16899 Separat - deci numarul de aranjamente este si mai mare - mai pot fi combinate si urmatoarele: - janta cu spite: 379 - tempomat : 326 - alarma: 218 Se intelege, preturile sunt cu tva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Decembrie 20, 2012 Autor Share Postat Decembrie 20, 2012 tau man vezi ca noul motor abia pe GS este pus GSA ul inca nu a "suferit modificarea" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tau Postat Decembrie 20, 2012 Share Postat Decembrie 20, 2012 Stiu; noul GSA-ul va fi disponibil (cel mai probabil) din 2014. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 20, 2012 Share Postat Decembrie 20, 2012 Asta s-ar putea sa fie atuul major la GS, configurarea cat mai personalizata. Tempomatul este de fapt cruis control? Se plateste separat? Daca da, inseamna ca max ar fi cca 18000 euro. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KHK Postat Decembrie 20, 2012 Share Postat Decembrie 20, 2012 (editat) De fapt - daca nu am gresit - vad ca sunt cel putin 13 variante: Parerea mea este ca informatiile pe care le ai sunt partial gresite (ma refer la unele combinatii de pachete). De la BMW Viena mi-au atras atentia din start ca intr-adevar configurarea noului 1200GS va fi ceva mai dificila, in sensul ca exista aceste cinci pachete care nu se pot comanda decat in anumite configuratii. Si nu toate optiunile sunt comandabile individual. Sau unele atrag automat altele. De exemplu farul LED nu poate fi comandat separat, decat intr-unul din pachetele Dynamic. De asemenea, pachetul Dynamic 1 nu poate fi combinat cu alt pachet iar Dynamic 2 doar cu Comfort. Deci, pachetele nu se pot combina atata timp cat minim o optiune exista in ambele. Asadar, ca sa poti comanda toate optiunile, inteleg ca singura posibilitate este sa combini Dynamic 2 cu Touring la care mai adaugi din lista separat tempomatul, toba cromata, alarma si jantele spitate. Conform preturilor puse de tine, ajungi pe la cca 17.670€. Fericitilor! In Austria, datorita unor taxe de 16% (aferente motoarelor de peste 800cc) configuratia asta inseamna cca. 21.200€. Avand in vedere ca ai in pret si suportul, conexiunea si comenzi pt. navi incluse in pachete, trebuie sa fii fraier sa nu iei si navi tot de la ei asa ca mai adaugi vreo 6-700€. Apoi mai vin accesoriile care, daca vrei sa iei "tot tacamul" insemnand proiectoare LED, 3 cutii vario, scut enduro, crashbar, tankbag, scarite ADV (eu unul le-as comanda iar pe toate fara niciun regret), mai adauga cca. 2400€ la pret. Deci full option + navi + accesorii bate la 21.000 in Ro. Normal, pt. carcotasi sau cei care nu gandesc deloc inainte de a vorbi, pretul asta este enorm. Trebuie inteles insa ca pretul corect, pt. a face o comparatie cu alte motociclete este cel de plecare de 13.888€ care include si ABS (ABS este din 2013 standard pe orice BMW). Eventual poti gasi chichite de genul ca alta poate iti ofera deja in pretul initial si ASC sau o alta optiune si gasesti o diferenta minima de pret in final dar stim bine ca BMW nu si-a propus sa vina cu cel mai ieftin de pe piata si totusi pretul este clar la nivelul concurentei. Oricum, pretul, mai ales cand se adauga optiuni, este putin mai mic decat la modelul anterior ceea ce este o surpriza placuta. Insa faptul ca ti se ofera atatea optiuni si fineturi in plus, la care concurenta actuala inca nici nu viseaza, este greu de echivalat in bani. Iar pt. cei care le apreciaza fac o mare diferenta, mult mai importanta decat 5-10 cai in minus (care nu stim inca, la un loc cu cuplul, daca sau cum se simt sau daca ii vei folosi) sau alte chestii care pot fi sau nu pur subiective. Editat Decembrie 20, 2012 de khk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tau Postat Decembrie 20, 2012 Share Postat Decembrie 20, 2012 Eh, am scris eu aiurea tempomat! Da, este cruise controlul care se regaseste pe RT-ul 1200 cat si pe seria K (1300 / 1600). Bogdan, pai tu (nu) citesti cu atentie ce am scris mai sus ...?! Cruise controlul + daytime riding light + ASC with riding modes, fac parte din pachetul "Active" care costa 927 de euro cu tva. Ca atare, TEORETIC configuratia minima in care ai si cruise control costa 14815 euro cu tva! Spun TEORETIC intrucat am aflat azi ca cruise controlul are si pret separat; ca atare, se pare ca poate fi pus si pe varinta Basic! In varianta full DAR FARA LED HEADLIGHT (adica Basic + Touring + Active + RDC (ca optional) + jante cu spite = 16890 euro cu tva sau altfel spus: 13888 (basic) + 1480(touring) + 927(active) + 216(RDC) + 379(roti cu spite) = 16890 euro cu tva. Interesant, nu ...?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KHK Postat Decembrie 20, 2012 Share Postat Decembrie 20, 2012 Am gresit: pt. full-option, trebuie combinat Dynamic 2 cu Comfort, nu cu touring. Pretul insa a fost calculat corect pt. Comfort. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tau Postat Decembrie 20, 2012 Share Postat Decembrie 20, 2012 Vlad, tu crezi ca pe cel care vrea sa si-l cumpere, il intereseaza carcotelile (altora)? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KHK Postat Decembrie 20, 2012 Share Postat Decembrie 20, 2012 Vlad, tu crezi ca pe cel care vrea sa si-l cumpere, il intereseaza carcotelile (altora)? Logic, nu. Dar informatiile postate de noi pot fi folositoare altora, fie cu titlu informativ, fie celor care chiar intentioneaza sa cumpere. Si satul fiind de atatia bagatori de seama care vobesc in necunostinta de cauza dar carora le place doar sa faca valuri pomenind preturi pe care nu le inteleg, am explicat ca sa poata intelege oricine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Decembrie 20, 2012 Share Postat Decembrie 20, 2012 Vlade la bagatori de seama esti campion. O spune cam tot forumul. Dar asta inca nu este grav. E bine ca sunt multe variante sa ai de unde alege. Nu ma pronunt asupra pretului ca se interpreteaza. BMW merge pe calea lui, Multa electronica unde nu este cazul (parere strict personala). Concurenta nu se gandeste la atata electronica pt ca nu-i vede rostul. Ce va fi interesant este cat de performanta si fiabila va fi electronica intradevar necesara, respectiv ABS-ul, TC-ul si ce mai tine de siguranta. Daca tot se va ridica pe o roata, zic pas. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Decembrie 20, 2012 Admin Share Postat Decembrie 20, 2012 (editat) Informatiile postate sunt fix atat..informatii pe un forum, cine vrea sa cumpere asa ceva se intereseaza direct la dealer, nu citeste pe aici baiguielile unora sau altora. Sasalaii au bagat pachete sa fie atractiv pretul final..sanchi, dar de fapt niciun pachet nu este complet, ce are unul nu are altul si tot asa, iar daca vrei o echipare full cu de toate platesti 21.000 pe ceva pe care dadeai 18.500 pina acum.. N-am luat in calcul Touratech si Wunderlich, care ofera o gama bogata de protectii la protectii, impreuna cu ace, brice si carice la scoruri la fel de cumsecade Draguta matematica..oricum BMW-istii adevarati nici nu se uita la zerouri..ce-i aia +/- 21.000 de iepuroi.. . Editat Decembrie 20, 2012 de l.u.v Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate