Sari la conținut

Ce Faceam Noi Cand Va Nasteati Voi


Postări Recomandate

Si subsemnatul in '85 pe unul din motoarele bunicului. Prima plimbare fusese deja pe la 4 ani si prinsesem gustul ;)

 

post-2950-1211002256_thumb.jpg

 

P.S. A se observa casca, da ? ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 187
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Hmm..extraordinar ,nici n-as fi crezut cind am deschis topic-ul ca o sa ma rascoleasca asa! Aprox.anul 1980 cumparam din economiile personale primul Carpati,in cos ,demontat complect.Dupa vreo doua luni,reusesc sa pornesc motorul ,fixat in menghina ,in sopronul din spatele casei.Triumf total!Afara ploua si gazele arse ieseau printre tiglele acoperisului.Mama a crezut ca am dat foc la ceva!Apoi grija de a face rost de tot felu de piese de schimb,benzina,ulei,cablurile de la comenzi erau o problema pentru mine la vremea acea.....si asa mai departe.A fost frumos si nu-mi pare rau ca m-am contaminat cu acest minunat microb!Azi este mai usor!

Felicitari pentru idea acestui topic!

Editat de SPURTZI
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O poezie de topic..,mi-am cotrobait prin strafundurile memoriei si mi-am amintit cum la 3-4 ani luam palme la fund ca nu ma mai dadeam jos dupa Ij-ul unchiului meu..,iar pe la 6-7 ani am mers in atajul unui Simson, acelasi Simson care l-am cumparat la vreo 15 ani dupa acea plimbare (zacea parasit in garaj).Prima data am calarit o Mobra Super 50, aveam 14 ani si se conturau o gramada de vise..,vremuri1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Superbe amintiri... m-am nascut in 77, prima experienta pe mobra a fost pe un bmw cred de 800cc - taica-meu era la rutiera in anii aia, apoi bunicu avea o mobra si cat am stat la tara am slefuit-o cu hainele de dimineata pana seara...pacat ca nu pornea. Apoi a vandut=-o unchi-miu insa microbu' era adanc in sange, abia acum 3 ani mi-am luat primul motor. :rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare,

microbul nu stiu de unde il am, da il am de mic.

Cand vedeam, pe litoral sau in parcarea vreunui hotel, motoare, stateam si le admiram in nestire.

In vacante, pe la Braila sau Simeria, am mers cu Carpati, Mobra, Jawa, CZ, Simson, MZ(125 si "gat de lup), IJ, nu iertam nik.

La facultate chiuleam de la cate un curs mai putin important ca sa ma plimb cu scuterul Manet al unui coleg(aveam B din '77 de cand am intrat la IPB).

In '82 cand am absolvit, m-am rugat de ai mei sa-mi ia un CZ, dar nu au fost de acord, nu din cauza de pret ci din cauza de pericol :D , dar m-au lasat sa-mi iau MOBRA :lol: .

Iata-ma asadar in anul de gratie 1982:

 

 

Examenul l-am dat intr-o marti din luna august anul de mai sus. Cum se stie, carnetul se inmana sambata, in Udriste, in cadru festiv (discursuri si filme cu tematica rutiera). Cum vinerea din saptamana respectiva aveam amanetata, cu niste amici(tot cu o MOBRA), o gazda la Eforie Sud, am procedat astfel: miercuri am luat drujba de coarne(locuiam pe langa tribunalul mare) si am dus-o la gara Buc.Basarab, expediind-o, prin mesagerie, la Constanta; vineri dimineata am plecat cu un amic, cu trenu, la Eforie, cu toate bagajele(inclusiv ale amicilor-sot si sotie- cu MOBRA) care au plecat tot de dimineata dar calare(calatoria lor, cu multe peripetii, poate altadata); seara am facut jonctiunea la Eforie si eu cu un personal de noapte, m-am intors la bucale; sambata am intrat in posesia carnetului si cu primul tren m-am intors la mare(avantajul era ca lucrand ca inginer la CFR, respectiv Depoul de locom. PALAS CONSTANTA, trenu era moka); astfel primul drum pe doua roti l-am facut de la Constanta la Eforie Nord :D

Au urmat apoi modificari la mobrita, facute la Depoul de locomotive Bucuresti Triaj, unde m-am transferat dupa un an petrecut pe malul marii (fraier am fost ca nu am ramas acolo) si unde impreuna cu niste baieti pasionati am pus bazele unei sectii de karting. Cu modificarile facute m-a luat radarul militiei cu 118 Km/h (fara panta si vant din spate :angryfire: ).

Si uite asa, cu mai multe mobre si CZ-uri a trecut timpul.

Trebuie sa mai caut niste poze prin arhiva de alb-negru si diapozitive din garaj.

Am facut si o pauza de cativa ani, dar microbul nu m-a lasat si iata-ma acum, de cativa ani, din nou pe doua roti pe o YAMAHA XJ 600S. :lol:

Fi-miu de aproape 22 de ani, e ciupit si el de filoxera, are scuter si peste o saptamana face o luna de cand are A-ul. :angryfire:

Ar mai fi odroaie de povestit, da cu alta ocazie.

 

Asfalt uscat la toata lumea!

:( :( :blbl:

post-16456-1211435670_thumb.jpg

Editat de sorin56ro2001
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prin 82 eram o sclipire in ochii a doi indragostiti. Abia in 83 vazut-am lumina zilei.

Cand mama s-a recasatorit, eu aveam 5 ani. Ei, tatal meu vitreg avea un MZ de 250. Prima arsura la toba a fost facuta pe motoreta aia.

Ei, tatal meu vitreg a vandut motorul cu vreo cateva luni inainte sa fac 18 ani si sa imi iau A-ul.

Nervii ce i-am avut in fizic m-au determinat sa refuz banii de scoala de soferi de la el.

Mi le-am facut singure pe parcurs. Si scoala, si motoretele. Momentan am si o Tula, la care nu ii mai gasesc piese, dar merge, si un SHadow de 600, anul asta achizitionat.

 

MZ-ul ala era cea mai mare bucurie pentru mine cand veneam de la scoala. Ma duceam sa imi fac temele mai repede, ca sa pot sa stau pe langa tata cand il mai bibilea. Mare dezamagire cand l-a vandut. Crescusem cu el. :lol:

 

Dar nu-i nimic. Imi iau eu si un MZ, si o sa il bag in vazelina. Sa il vada si copchii de peste 20-30 de ani.

Tula de asemenea o pastrez. Motoare clasice, ce merita restaurate 100%.

 

 

Bun topic. Multe amintiri, chiar daca sunt mai tanar de felul meu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
Mi-a trimis un prieten de demult din Germania, motociclist si el si atunci si acum, pozele astea de care uitasem. Sunt dintr-o excursie de-a noastra, in anii 82-83, acum 25 de ani. Ma bucur sa pot face acum ce faceam si atunci. Tehnica e alta, distractia e aceeasi. Bateam tara fara bani, fara benzina (era rationalizata), vai mama noastra. Ala slabanog cu parul mare eram eu. Luasem cu noi un baiat din Noua Zeelanda care facea inconjorul lumii pe un Triumph, amarat si el, venea de prin China.

 

 

Buna seara,

 

Va felicit pentru aceste istorisiri, ca dealtfel pe toti ceilalti forumisti care si-au depanat amintirile in asa fel!

Am avut si eu un BMW R 25/3... adus in remorca unui prieten cand terminam liceul. Patru ani am restaurat la el si mi-a iesit un chopper fainut. Asta era in 1997 haha.

 

Catre toti: nu-mi vine sa cred ca s-a modificat atata (cu silinta si gust) la BMW-uri pe vremea comunismului!

 

Doru, daca ai vreun numar sau nume de contact cu neozeelandezul cu triumph-ul, pot sa il caut... ca stau prin zona.

Sa-i spun ca a intart in istorie.

 

Mai am a intrebare:

Daca cineva mai are poze moto vechi... dar vechi, as fi interesat si eu sa le vad. In special legate de perioada razboiului si de constructia primei motociclete romanesti, IMS-53.

 

Inca o data, respect si stima pentru toti veteranii motociclisti!

 

Sanatate maxima,

 

Stefan.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Frumoase poze, dar nu mai e nimeni care sa posteze, pare cam sarac topicul si nu merita asta.Cei care aveti poze, postati, fratilor!Va rog, chiar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare,tata are carnetul de f. mult timp...de vreo 40 de ani si a avut multe motoare inainte de 89 dar am doar o poza cu un simson sport nu stiu exact din ce an era simsonu'...oricum ii pusese si atas,daca gasesc poza o scanez si o pun aici :),super topicul si pozele si tot...ce sa zic...si noi astia mai tinerii o sa avem exact aceleasi amintiri de spus in viitor...:P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu o sa avem aceleasi amintiri deoarece nu am trait acele vremuri... dar vom avea amintiri asemanatoare.. de povestit...foarte tari pozele si mai ales ideea de a initia acest topic.

eu unu sincer, regret nespus ca nu m-am nascut putin mai devreme... si am ajuns sa imi petrec tineretea in vremurile astea...(in care greoi ma adaptez...si mi-au zis multi asta.. desi is tanar si poate unii s-ar uita stramb..dar am creescut altfel...si mi-au placut alte vremuri...) printre cocalari si emo.. si tot felu de influente din afara... de exemplu acum daca ies cu ij-u p strada sunt privit ca cine stie ce creatura.. mai ales daca ma si echipez mai modest de drum... ca nici atunci nu erau costume cine stie de ce firma. .sau daca erau nu cred ca isi permitea oricine.. si asa porti ce prinzi la mana doar sa tina la vant.. si sa fie util.....cel putin eu asta fac... ca pana la urma nu defilez in parada ci ma plimb cu motocicleta si senzatia conteaza. dar sa nu deviez d la idee... repet. .regret ca am iesit p lumea asta in '88... si nu mai devreme...desi am avut timp sa prind microbu..si sa pot macar eu sa imi impletesc viata dupa ghidon.... ca al meu bunic dumnezeu sa-l ierte.. nu a facut-o.. acum nu stiu de ce nu a continuat....dar ce stiu sigur e ca ori bunica nu l-a lasat...din cauza pericolului.. ori finantele...desi imi povestea bunica mea ca mereu o ducea langa brasov la curse.. cand se tinea motocros parca..si de multe ori s duceau si chiar daca nu aveau bani si daca ploua. .si oricum.. daor doar sa fie acolo si sa vada... asta in tineretile lor...

si al meu bunic stiu ca eram mic si am gasit intr-un morman de fiare cand ma jucam prin curte 2 roti de mobra si o aripa fata... si am aflat ca a avut...pt putin timp.. si ca i-au placut motoarele.... a facut drumetii cu ij-urile prietenilor.... a cazut cu ij-uri.. si asa mai departe...si stiu ca odata un vecin avea o mobra.. p care a vandut-o fisu mai nou... si el s-a curatat. .dumnezeu sa il ierte... si mereu pleca cu sotia la plimbari.. peste tot.. numa cu mobra. .facea tara p mobra aia...si ma holbam mereu prin ulucile de la gard cum o pornea. .si cum pleca... si cum o ingrijea... foarte fain chiar si daca eram in casa.. si auzeam cand ii facea incalzirea. ca nu pleca niciodata cu motor rece.. ci statea si o lasa sa mearga putin inainte...avea parca un ritual.. ( :P ca si unii dintre noi dealtfel.. k fiecare motoreta mai veche are ritmul ei )...... apoi a imbatranit.. nu a mai stat de ea.. si a pus mana fisu p ea si a hodorogit-o....

 

oricum.. iar aberez mult si plictisesc.. prostul meu obicei... oricum ideea este ca boala cu pistoanele si benzina o am de la 2 persoane din familie.. tata natural p care momentan nici nu vreau sa aud ca exista ...doar ca el s ocupa cu motoare de barci. .service etc.. si de la bunicu...ce avea si cateva poze.. dar. .dumnezeu stie p unde or mai fi....dak or mai fi.. stiu ca le-am vazut cand eram miiic miiic impreuna cu o gramada de povesti gen astea de aici din topic...:) despre tineretil lui......

 

deci... oameni buni...initiatori ai acestui topic.. ..... TOATA STIMA ! inca odata.. regret ca nu m-am nascut mai devreme... :)

 

Cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie dar am o mana troznita. Iar punctele is puse constient, ca mi-am mai auzit vorbe cum ca nu stiu sa scriu normal, ba stiu, garantez treaba asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@razvan hd - pun pariu ca ultima poza in care stai pe motorul prietenului tatalui tau e facuta pe malul Cincisului .

 

imi pare rau ,n-am avut motociclisti nici in familie si nici pe aproape .

la mine a inceput totul prin 91-92 cand un prieten si-a luat prima (si singura) motoreta , mz125.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma apuca nostalgiile cand vad acele poze pe fundal-alb negru.

Ce vremuri...ce amintiri..ce oameni...

Respect !

 

 

<si eu am... doar 17 ani :kali:

Editat de Xaiffer
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

prin 79 aveam 11 luni cind ma plimba tata cu mobra. el doar asa reusea sa ma faca sa nu mia pling :bigstar:. cred ca o sa scormonesc dupa pozele vechi, sa scanez ceva cind mai ajung pe la parinti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

RESPECT initiatorul topicului si pe cei care i-au dat o continuare.Sunt povesti foarte captivante care merita impartasite si altora.

Eu nu am ce sa povestesc prea multe doar ca la primele poze care au fost postate nu aveam decat 1 an...sper ca peste 20 sa postez si eu cu acelasi entuzism pus de "cei" mai initiati in tainele vietii si ale mobrelor.

Pe mine nu a avut cine sa ma invete,nu stiu de unde a venit microbu'/ce ma facut sa ma atasez de Mobra...din contra am avut numai de luptat cu toata familia / prieteni / vecini (cunostinte)...sa nu ma vada pe asa ceva,nefiind o fire temperamentala si departe de calmitate.

 

Multa bafta inainte si sa auzim de bine :bigstar:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da,la vederea acestor poze,te incearca niste sentimente ciudate.Te rup un pic de prezent,si reusesc sa te duca undeva in trecut,unde incerci sa-ti aduci aminte cate ceva,si sa legi niste amintiri...Frumoase amintiri,asa o sa povestim si noi la copii nostri,care probabil,vor zbura cu 500 la ora,si 500 cp sub fund.Oare o sa le interzicem asa ceva?V-a fi greu....Numai asa intelegem,ce simt parintii,si bucurie,dar si teama..!:bigstar:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce idee excelenta, felicitari Doru. Ai rascolit nostalgia multora dintre noi, sincer, ne simtim mai bine :crack:

 

D'abia dupa ce am luat eu primul motor, Simson, am aflat ca toti din familia mea au fost candva motociclisti.

Ce ironie, folosind cenzura sperau ca eu sa nu continui traditia, dar, ce putere au genele astea, nu te poti inpotrivi - si ce-mi mai place.

 

PS. Jos palaria in fata lui Doru si Dan Nastase si tuturor celor pe care-i admiram pe drum atunci cand eram la varsta viselor :bigstar:

Editat de low gear
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-a trimis un prieten de demult din Germania, motociclist si el si atunci si acum, pozele astea de care uitasem. Sunt dintr-o excursie de-a noastra, in anii 82-83, acum 25 de ani. Ma bucur sa pot face acum ce faceam si atunci. Tehnica e alta, distractia e aceeasi. Bateam tara fara bani, fara benzina (era rationalizata), vai mama noastra. Ala slabanog cu parul mare eram eu. Luasem cu noi un baiat din Noua Zeelanda care facea inconjorul lumii pe un Triumph, amarat si el, venea de prin China.

nenea ,nenea prea frumos si prea tare cred ca a fost eu pe vreamea aia il trageam pe tata de turul pantalonului poate poate ma plimba si pe mine, felicitari pt poze

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...