Sari la conținut

Yamaha VIRAGO ZONE


Purghy
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 10,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

....ce sfaturi imi puteti da? virago meu troncane ca un tractor si se pare ca de la oala i se trage....

s...si pe mijloc unde se monteza direct este problema ca nu are rulment si se freaca...

...rebuie schimbata sau pus un ulei mai vascos ca sa mai lungesti...

Poti agrava stricaciunea. O bataie inseamna o uzura, o piesa defecta, etc... niciodata uleiul nu rezolva o astfel de problema

...mi-e cam teama sa plec la drum cu ea troncanind

Daca nu cunosti cauza, ai mare dreptate!

da, si la mine se aude ceva, o bataie la ambreaj la relanti, iar cand apas ambreajul, nu se mai aude sau se diminueaza bataia foarte mult.

Interesant este ca nu se aude tot timpul, ...

Se aude tot timpul dar nu ai remarcat tu, nu ai dat importanta... si la mine se aude mereu (imperceptibil, dar se aude!)

=================================

Acum nu stiu daca am inteles corect la ce va referiti... Zgomotul pe care il descrieti este cauzat de jocul de angrenare a doua pinioane(1 si 6). Este vorba de pinonul de atac al vilbrochenului care cupleaza direct cu carcasa ambreajului(oala de care ati pomenit) si prezentata in schita atasata.

 

Din ce cauza apare si cand? De ce dispare la actionare manetei de ambreiaj? Cat de grava este acest zgomot? ...incerc sa va raspund.

1. La relanti vilbrochenul nu se roteste constant, in timpul ciclului III(ardere) viteza lui creste inducand o forta inertiala volantei, care apoi este eliberata in timpul compresiei(ciclul II) cu pierderea vitezei de rotatie. Asta inseamna ca vilbrochenul se roteste sacadat. Aceasta rotatie neuniforma face ca si carcasa ambreiajului sa se roteasca identic. Atfel in prima faza vilbrochenul actioneaza asupra ansamblului ambreiaj(care are o masa apreciabila) ca in faza urmatoare actiunea sa fie inversa. Acest fenomen face ca dantura celor doua pinioane(datorita jocului functional) sa produca zgomotul sesizat - zgmot normal de altfel. Pinioanele au dantura dreapta(dantura zgomotoasa). O dantura inclinata era mult mai silentioasa...

2. O data cu cresterea turatiei, creste si inertia motorului, astfel miscarea de rotatie devine mai uniforma, motorul merge mai "rotund" iar fenomenul descris mai sus se diminueaza pana la disparitie.

3. Actionarea manetei de ambreiaj separa placile, iar monolitul asnamblului, se divide in doua mase ce se pot roti cu viteze diferite astfel zgomotul devine insesizabil.

4. Acum, in mod normal acest zgomot nu trebuie sa fie foarte relevant, insa amplificarea lui indica jocuri marite excesiv - uzuri avansate! Oala este lagaruita, nu are rulment, o uzura aici produce mai degraba o rontaiala decat bataie. Trebuie facut un control vizual cat mai urgent pentru a evita stricaciuni mai mari. El poate fi cauzat de uzura danturii sau de slabirea piulitei de la pinionul de atac care incepe sa joace in pana - o cauza probabila(1 si 2). Fara acest control nu poti sti cat de grava este situatia!

 

Sa nu uit: Utilizarea unui alt tip ulei nu rezolva problema! Va creste consumul si uzura inutil, apoi poate influenta cuplarea ambreiajului.

Editat de cristi 57
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutari .... oare are cineva un carburator de yamaha virago 250 de vanzare ? si la ce pret ?

 

M-as abona si eu la o singura piesa, daca o are cineva... burduful asta din poza, al meu e rupt si scapa benzina. Sau o idee de inlocuitor, ca separat de pompa aia nu vine, si e destul de scump.

post-69984-0-57689200-1401818297_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@cristi 57 Ce zici tu e logic corect dar eu tind sa cred ca ce se aude este faptul ca joca oala in lagar pentru ca de exemplu cand pornesc la rece nu se prea aude dar dac trag ambreiajul si-l las devine pregnant explicatia me logica este ca la pornire lagarul ete invadat de ulei rece si ambreiajul nefiind tras se invarte solidar cu arborele primar din cutia de viteze( pe care ea are lagarul) tragand ambreiajul apare miscare intre arbore si oala ceea ce face ca acel ulei sa se subtieze si apare jocul.

Oricum intrebarea mea este, pentru ca stiu ca ai umblat in zona aia, daca ai observat joc la lagarul de la oala. Asa cum am spus mai sus la cea de 125 era marisor dupa mine si chiar ma speriasem.



M-as abona si eu la o singura piesa, daca o are cineva... burduful asta din poza, al meu e rupt si scapa benzina. Sau o idee de inlocuitor, ca separat de pompa aia nu vine, si e destul de scump.

O protectie de la un cablu de ambreiaj sau frana ar merge oare?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O protectie de la un cablu de ambreiaj sau frana ar merge oare?

 

Nu cred, e mai subtire "in carne", e atipic... m-am tot uitat prin magazinele de piese auto, nimic. Si sa-l lipesc cu super glue, nu cred ca tine.

 

Azi mi-am dat seama si de ce nu mai "urla" deloc evacuarea mea... sudorul mi-a astupat si gaura din toba, desi nu-i cerusem :crack: Acum trebuie sa bag bormasina in ea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cu superglue (gel) am lipit o garnitura de cauciuc a uniu robinet de benzina si a tinut (imi comunica rezerva cu principalul)

Cand ai facut-o pana la urma?

 

Si ca tot a venit vorba de zgomote extraterestre vad ca nimeni nu a intrebat de ce fluiera asa in frana de motor.

Am plimbat-o pe fata mea saptamana trecuta pentru prima oara, i-a placut dar mi-a zis ca o deranjeaza fluieratul, mie imi place.

Editat de vlad58
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

transformareai gata!

 

cei curiosi pot vedea intreaga transformare in linkul de mai jos, sau linkul din semnatura.

fericitul Posesor este user-ul M.I.B

https://www.facebook.com/oyamas.garage/media_set?set=a.1449348031969676&type=1

post-9005-0-10444400-1401859428_thumb.jpg

post-9005-0-91917100-1401859451_thumb.jpg

Editat de mas oyama
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut am nevoie de niste sfaturi si pareri din partea dvs daca se potriveste asta: http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Yamaha-Virago-XV535-XV-535-One-Way-starter-clutch-Gear-1997-2000-Freewheel-/111279830814?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item19e8cb771e in locul la asta: http://www.ebay.co.uk/itm/One-Way-Starter-Clutch-Gear-Free-wheel-Yamaha-Virago-XV-535-XV535-83-96-/111297046484?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item19e9d227d4

 

toate parerile sunt binevenite si va dati seama ca se rezolva multe cu rulmentul acela unisens de virago de dupa 97 daca s-ar potrivi....toata chestia este de prindere al rotorului de la alternator iar al meu are tot 6 gauri

Editat de tmdmitza
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut !

 

Revin cu problema de incarcare.

Am dus Viroaga la mester.

Desfacut si depistata bobina statorului "ciobita".

Unul din suruburile de la starter clutch s-a slabit, i s-a forfecat capul si a

lovit bobina statorului, se vad clar urmele de pe bobina.

Am schimbat si stator si regulator, acum alta problema.

Cu motorul oprit am 12.8V, pornit la relanti 13.7V, iar daca il turez ajunge 15.8-16V.

Ce naiba mai inseamna si asta ?

Si inca o intrebare, statorul poate fi rebobinat ?

post-1477-0-23237300-1401984559_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@moromete Tensiune pe baterie cu motor oprit e ok, la ralanti ok in ture prea mare,iti prajeste bateria, Daca regulatorul e legat la masa perfect atunci este defect pentru ca el stabilizeaza tensiunea dintre masa lui si firul de + ce se duce la baterie .Daca ar aparea o diferenta de tensiune intre masa lui si sasiu (din cauza contactului imperfect) asta s-ar regasi pe baterie.

Masoara tensiune de la +regulator sau + baterie si corpul regulatorului si daca nu este egala cu tensiunea de pe baterie ai un contact imperfect.Daca sunt sensibil egale ai regulatorul defect.

Statorul se poate bobina si normal ca doar de om a fost facut ideea e ca trebuie sa gasesti pe cineva care sa-l faca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut am nevoie de niste sfaturi si pareri...

Pinionul aparent este ok, dar la frai sunt diferente de prindere vizibile(asta in afara de faptul ca unul are 9 role iar altul doar 3). Acolo mai scrie ceva de model, an de fabricatie...

Demonteaza, priveste si cumpara exact ce-ti trebuie!

Editat de cristi 57
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@cristi 57 mersi de atentionare dar era o chestie de viitor pt ca am rezolvat cu starterul meu si am si facut un topic cum am rezolvat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Sunt interesat de o Virago 535 de preferat din Bucuresti.

Multumesc.

Am eu una care este înmatriculată în Belgia pe numele tatălui meu cu toate actele la zi, dacă doriți să o vedeţi sunt disponibil în acest sfârșit de săptămână în București.

Pentru mai multe detalii numărul meu de telefon este 0743455178. Poze cu motocicleta sunt postate cu câteva pagini în urmă.

 

O zi bună

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pentru @cristi57

 

cum nu ma pricep la motoare, eram cu socialistele, astea de acum is mai "grele", m-am luat dupa mester, daca el a zis ca trebe si regulator am luat si regulator.

azi vreau sa-l pun inapoi pe cel vechi.

sper ca daca cel vechi e ars sa nu-mi prajeasca statorul cel nou.

oricum inainte de al schimba pe cel nou o sa verific si contactele sa nu fie ce a spus @vlad58.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gata, problema rezolvata.

am pus vechiul regulator, merge bine.

relanti 13.6V, turat maxim 14.3V.

deci regulatorul cel nou prezinta bube.

 

asfalt fara gropi !

Editat de moromete
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...daca el a zis ca trebe si regulator am luat si regulator...

...am pus vechiul regulator, merge bine...

La cateva minute dupa raspunsul catre @tmdmitza, am repostat ulterior pentru tine si tocmai ma intrebam de ce a trebuit sa inlocuiesti releul original??!! ..atata timp cat generatorul avea un defect evident!!

Enuntul a aparut in acelasi loc pentru putin timp, apoi a disparut... :what: oricum nu mai conteaza...

 

Bucura-te de ea si sa ne vedem cu bine pe sosea!

 

...am si facut un topic cum am rezolvat.

Unde este?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu o problema cu incarcarea la 535 din '94. In relanti are 13,2, turat scade la 12,7, iar in sarcina ajunge pe la 12. Am masurat statorul e OK, e posibil sa fie releul?

O alta intrebare e legata de faptul ca as vrea sa inlocuiesc releul, dar ce am gasit au doar 2 mufe si 4 fire (1 cu 3 albe de la stator si 1 cu fir rosu catre batrie), iar al meu are 3 mufe si 5 fire (in plus e o mufa cu fir negru, probabil masa).

Editat de panzerseba
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fac un pic Of topic ...

Aveti idee se face undeva in tara intrunire Virago ?? daca nu eu propun sa facem !!!

 

Nu se ezicsta... S-a mai lansat ideea pe topic dar a ramas la stadiul de idee.

Acum cativa (2-3) ani, cativa baeti posesori de Thundercat/ace au facut intrunirea posesorilor la unul dintre ei, in Zalau. O mana de oameni uniti de pasiune si ganduri bune s-au simtit bine trei zile fara nici un stres. Daca viragistii vor sa faca ceva de genu' si se anunta din timp, io ma bag. Daca nu, nu.

Numa bine, Nick.

Editat de yonick
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca s-a topit o mufa/fir si acum iti face scurt mereu, de aia se arde imediat siguranta. Porneste de la contact si verifica la mana cablajul si mufele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...