Crazy-devil Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 nu am spus ca prin setarea aparatului se poate spune ca e fotograf profi, ci exact ceea ce ai zis tu. degeaba tii o "scula" in mana, daca tu nu stii sa-l setezi si cand sa apesi pe buton Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 ok este o discutie foarte educativa si constructiva , chiar am foarte multe lucruri de invatat numai ca trebuie sa clarific lucrurile : inca un cadru realizat in aceleasi conditii ....... Incearca si sa cresti iso si sa dai cu blitul in slow sync (sincronizare pe a 2a cortina) Mi-am facut si eu un cadou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 (editat) @adolf_ss - am uitat de ceva simplu și care s-ar putea să ajute : Lasă blițul pe TTL și fă bounce în tavan (întoarce capul spre plafon sau spre un alt perete alb și mare care îți este la îndemînă. Dacă nu e suficientă lumină sau e prea multă, te mai joci din compensarea expunerii (aceea de pe bliț, nu generală !) PS - dacă foloseșto blițul incorporat atunci îmi cer scuze pentru răspunsul meu derutant, fie folosești lampă continuă, fie faci un mic accesoriu DIY ca să poți să dai lumină indirectă cu el (depinde cît de departe e plafonul). * * * @crazy-devil : Cea de sus e mai bine încadrată decît aia de mai jos. eeee, lasa ma nu fi rau cu omul. adica asta vrei sa zici ca e poza facuta de cineva care se pretinde (oarecum) profi? Editat Februarie 3, 2013 de bibi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 Mi-am facut si eu un cadouSi io care credeam ca esti nikonist...Vine si la mine o "clatita" saptamana viitoare, cado de ziua mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 (editat) @ adolf_ss -» un mic test pentru tine : poza bec1 (prima) - lumina continuă (lampă de birou) - am fost nevoit să deschid diafragma (f/3.5) și să măresc ISO (640) ca să nu ajung la timp de expunere prea mare și să pot trage din mînă (1/40) poza bec2 (ultima, a zăpăcit forumul ordinea)- bliț on-camera, pe TTL, ISO readus la normal, sincronizare la 1/200, f/5.6 poza bec3 (la mijloc, nu e vina mea ) - un SB-800 pus pe aparat (cam măricel), TTL, bounce în plafon, cam multă lumină, a trebuit să închid puțin diafragma (f/7.1) și să mai umblu la corecția expunerii (-1 doar pt flash) Faza e că soluția nu-i suficientă lumină, mai deschid diafragma că am obiectiv f/1.8 nu este o soluție universală. Dacă pozezi mîncare nu o să vrei să ai întotdeauna un DOF cît un vîrf de ac în care doar capătul tentaculului este clar Dacă închizi diafragma ai nevoie de mai multă lumină sau te joci din ISO cît te ține aparatul (nu toți ne permitem aparate utilizabile la ISO 12000) Eu am descoperit blițurile și m-am îndrăgostit În poza cu SB-800le, lumina dată de el în plafon (blițul setat pe wide) face ca întregul plafon să fie o sursă de lumină, din acest motiv au dispărut umbrele. Lumina continuă e OK dar doar pînă la un punct - te limitează deoarece te obligă la trepiede și timpi mari de expunere. Dacă lucrezi cu blițul și vrei efecte dramatice se pot improviza o grămadă de midificatori de lumină din te miri-ce (cartoane, etc) fără să cheltuiești mulți bani. @Irinel Stiulete - frumos pistonul, ai dreptate în cam tot ce spui ( exceptînd faza cu BANII - ale mele sînt doar de fun ) Editat Februarie 3, 2013 de bibi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Irinel Stiulete Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 crazy: la capitolu' foto te bag sub masa oricand. de fapt nici nu exista termen de comparatie. poza aia ti-am facut-o in miezu zilei, in soare aprig, cu multa lume in jur, in graba.daca vrei, iti fac intr-o zi o 'sedinta foto' daca simti neaparat sa-ti demonstrez cat de 'profi' sunt.. zi mersi pt poza si nu mai fa pwla mare (mai ales la aspecte legata de fotografie). iti pun aici niste exemple care poate sunt putin mai 'profi' pt tine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 Hai ma lasi.. la ce nu te pricepi?!? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 da, probabil ca ai dreptate. in schimb astea sunt reusite intradevar. bibi, ma refeream la calitatea ei. dar omu a explicat, ceea ce nu intelegeam eu de ce. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Februarie 4, 2013 Share Postat Februarie 4, 2013 (editat) @Irinel Tot e bine că ați pus-o de un pissing contest Și ca să rămîn constructiv, din setul tău îmi plac cel mai tare sigla Merc și sigla Kawa (mai ales Kawa). Editat Februarie 4, 2013 de bibi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Februarie 4, 2013 Share Postat Februarie 4, 2013 @ adolf: Stiu ca ai precizat ca fotografia e un hobby pentru tine, dar e pacat sa nu profiti de toate avantajele DSLR-ului. Poti gasi solutii sa faci poze faine si cu obiectivul de kit. Parerea mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Februarie 4, 2013 Share Postat Februarie 4, 2013 aveti perfecta dreptate , fotografia se impaca bine cu jobul in momentul de fata dar in ultimul timp au fost alte prioritati financiare si lipsa de timp liber pentru a mai improviza ceva ........ am avut la un momendat un proiect legat de lumina suplimentara pentru fotografia macro , cred ca o sa mai stau noptile astea pe google in cautare de inspiratie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Februarie 7, 2013 Share Postat Februarie 7, 2013 Transalpina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Irinel Stiulete Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 bineinteles ca si-a incadrat mobra LUI bine,iar pe restu le-a dosit dupa copaci =)))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Februarie 8, 2013 Share Postat Februarie 8, 2013 Sa zica merci, ca initial am vrut sa le scot de tot mobrele din poza =)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Irinel Stiulete Postat Februarie 9, 2013 Share Postat Februarie 9, 2013 jura-te ca nu-ti curge din gura cand te uiti prin pozele astea acum )) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Februarie 9, 2013 Share Postat Februarie 9, 2013 Iti dai seama ca am o baluta in coltu gurii Da mai e oleaca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Irinel Stiulete Postat Februarie 10, 2013 Share Postat Februarie 10, 2013 sa vina verdeata ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Februarie 10, 2013 Share Postat Februarie 10, 2013 astea vremuri de GLORIE a TRANSALPINEI..... nu acum cand nu ai loc de autocare..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Februarie 10, 2013 Share Postat Februarie 10, 2013 Hai cu vara! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Februarie 10, 2013 Share Postat Februarie 10, 2013 minuturi.... minuturi.... minuturi.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Junioruenjoyz Postat Februarie 11, 2013 Share Postat Februarie 11, 2013 Salutare, Ma bag si eu in seama cu cateva cadre...pareri? @ Adolf - daca dai cu blitzul de pe aparat direct, poti pune peste blitz un pahar alb de unica folosinta - o sa faca un defuse cat de cat (atentie: este doar un procedeu home-made, pana iti cumperi un blitz extern) Spor PS: aviz amatorilor de foto - cine isi doreste un DSLR entry level Nikon D60+18-55VR!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Florynn Postat Februarie 11, 2013 Share Postat Februarie 11, 2013 am si eu un d80 de dat, vreo 20k cadre stare f buna la 1000 roni, 0751232565 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Februarie 12, 2013 Share Postat Februarie 12, 2013 Cu noua "clatita", fiara parca arata mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Februarie 13, 2013 Share Postat Februarie 13, 2013 Junioru&Joyz, ai facut niste poze de belea. Bravo! Mie imi pla prima, a treia si ultima. A treia era perfecta daca nu avea pubela aia verde pe fundal in stanga. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Junioruenjoyz Postat Februarie 20, 2013 Share Postat Februarie 20, 2013 Multam fain! Pozele au fost facute fara sa fei "gandite" prea mult. La fel si procesarea....in afara de vignetare...sunt straight from camera (culori, etc)....nu prea am avut chef sa le bag in PS. Spor all! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate