Sari la conținut

Plimbare Frumoasa...


ADVRadu
 Share

Postări Recomandate

Am plecat vineri dupa-masa din Timisoara cu mandra mea Lore la o iesire de week-end.

Vroiam sa mergem pe Transfagarasan si in functie de cum ne permitea timpul sa mai vedem pe unde putem opri...

 

Prima parte a drumului a fost Timisoara - Sebes via Resita-Caransebes (am inoptat la mama Loredanei). Am si mers aproape fara oprire, am si parcurs drumul de 'n' ori..nu avea sens sa ne oprim sa facem poze.

 

Sambata dimineata am plecat inspre Transfagarasan.

Inainte sa plecam :

 

 

 

Am avut noroc cu vremea. Cam peste tot pe unde am trecut mai vedeam cate o baltuta ici-colo, nori la orizont, dar nici o picatura de ploaie ;)

 

Aici...la baza muntilor :

 

 

 

Si provocarea din fata noastra :

 

 

 

Cascada Balea (cred...) :

 

 

 

Don't worry...there's no sugar :

 

 

 

Mici instantanee de pe drumul de urcare :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undeva aproape de varf :

 

 

 

 

 

I

 

In varf era asa de multa ceata incat nu se vedea la mai mult de 5 matri distanta. Am ajuns pana langa o 'pata neagra', care cica era lacul...si cam asta a fost. Era si al naibii de frig...n-am stat prea mult pe acolo...

 

Poze de la coborare:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Intre gheturi si foc" :

 

 

 

Doi frumosi :D:P:P (sau trei de fapt ;)) :

 

 

 

Cica undercover :

 

 

 

La intoarcere am mers la mine acasa (sat Boz, Judet Hunedoara) - unde am innoptat sambata si am primit si (in sfarsit - dracu sa le ia cu tot cu statul roman) numere definitive!!!

 

Duminica s-a intamplat nasolia...

 

In primul rand am ramas la un moment dat fara benzina (o sa ziceti ca e pana prostului, dar mi-e stricat senzorul si nu stiu niciodata sigur cata mai am de fapt). Apropo, noroc ca inca mai sunt oameni care circula cu Dacii, ca altfel stateam mult si bine pe margine drumului, nu doar vreo 20 de minute :blbl:.

 

Am zis ca mergem inapoi la Timisoara prin Hunedoara-Silvas(curbe faine!!!)-Hateg-Caransebes-Resita-Timisoara.

 

Super drumul spre Hunedoara, am putut merge cu viteza...mare...

 

Cand ajuns pe podul de la intrare in oras insa am lasat-o incet...prefer sa nu ma risc in localitati...

Si mergeam linistit cu vreo 50-60 km/h, gandindu-ma la curbele ce vor urma dupa oras...cand vad un caine ca da sa treaca strada din stanga prin fata mea. Franez putin si calculez sa trec prin spatele lui (cum mai facusem de multe alte dati in situatii similare inainte). Dar cainele asta se pare ca era mai special...sau poate a fost doar ceasul rau...nu stiu. M-a observat cand eram la cativa metri de el si s-a intors sa sara sa ma muste. L-am luat in plin. Speram ca voi putea tine motorul cat de cat pe directie...degeaba...a capotat instant si a cazut pe dunga stanga. Mi-a prins picioarul stang (cu rezervorul cred) si mi-a rasucit laba la 180 de grade (cu cizma cu tot).

 

Dupa ce m-am oprit am incercat sa ma misc...si am simtit in gamba stanga bucatile de os frecandu-se una de alta.. si am realizat ca nu e de gluma. Lore se ridicase deja de jos (n-a patit nimic) si dadea ture disperata in jurul meu. I-am zis sa sune la salvare. Au inceput sa se stranga si o gramada de gura-casca...ce nu vroiau sa ma lase sa-mi dau jos casca si geaca sa pot si eu respira...Intre urlete de durere am inceput sa torn si injuraturi... Noroc cu un inginer (asta era mai cu cap) care m-a luat cu binisorul si m-a crezut pe cuvant cand i-am zis ca mi-e rupt picioarul stang si m-a ajutat sa gasesc o pozitie relativ confortabila...si cu o tanti ce coborase dintr-o masina si mi-a dat o sticla de apa. A venit rapid si un echipaj de politie din zona, in vreo 5 minute a venit si salvarea...alte catastrofe.

Pe salvare era doar soferul si o tanti speriata. Probabil se asteptau sa gaseasca morti cand au auzit de accident de motor, nu stiu. Cert e ca le-am spus frumos ca am piciorul rupt, le-am si aratat pe unde...ei pareau sa nu ma creada si au vrut sa ma puna direct pe targa fara sa-mi puna atela sau nimic. Am urlat la ei din toti rarunchii, i-am injurat de toti sfintii si parintii, o grasa a incercat sa ma calmeze, era sa o pocnesc...ce mai...cand vezi o astfel de lipsa de profesionalism intr-o situatie dinasta (mai ales daca esti cel afectat) nu stiu cum ai putea sa-ti pastrezi cumpatul. Intr-un final am ajuns la spital, m-au chinuit si acolo cu radiografia, abia apoi mi-au facut un calmante...

Macar doctorul si-a facut treaba calumea, mi-a spus clar ce si cum (dubla fractura, necesitatea operatiei, etc) si m-a operat fara complicatii. Si dupa cum merge recupararea tind sa cred ca a lucrat bine.

 

Acum au trecut deja doua saptamani de la accident...iar eu imi port cu mandrie tija de 13mm si suruburile aferente. Astept sa ma pun pe picioare sa recuperez ce am pierdut cu scoala si cu proiectele extra...astept banii de pe asigurarea de viata, sa dau o parte din ei 'la saraci'...astept sa pot merge la primarie in Hunedoara sa fac o plangere impotriva celor ce prolifereaza existenta cainilor pe strazile orasului (la un moment dat am numarat vreo 11 caini de pe geamul spitalului) sau daca nu macar sa le rup picioarele celor din asociataia de protectia cainilor (din cauza carora am inteles ca primaria e cam neputincioaqsa in acest sens...) poate asa o sa-si asume si ei responsabilitatea pentru ceea ce 'protejeaza'.

 

Poze de la locul faptei (unele obtinute prin bunavointa unor lucratori ai politiei - carora le multumesc pe aceasta cale) :

 

 

 

 

 

 

 

Inainte de operatie :

 

 

 

Mai am ceva de adaugat...bikeri din Hunadoara ce nu ma cunosteau m-au ajutat cu 'gazduirea' motorului, unii chiar m-au si vizitat. In schimb unii pe care ii cunosteam de ani de zile si am si vorbit cu ei la telefon, in cele 11 zile cat am stat in spital nu au dat nici cele mai mici semne ca ar vrea sa ma caute. Nu dau nume ....

 

Ride safe si sa aveti mai mult noroc decat am avut eu!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai am ceva de adaugat...bikeri din Hunadoara ce nu ma cunosteau m-au ajutat cu 'gazduirea' motorului, unii chiar m-au si vizitat. In schimb unii pe care ii cunosteam de ani de zile si am si vorbit cu ei la telefon, in cele 11 zile cat am stat in spital nu au dat nici cele mai mici semne ca ar vrea sa ma caute. Nu dau nume ....

 

Incearca sa nu le pui la suflet.Asa e viata,nu mereu iti ofera ce meriti.Capu sus si privirea-nainte.Sanatate multa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de urari, incerc sa ma fac bine cat de repede!

 

Si scuze ca a aparut topicul de mai multe ori dar din pat nu vad prea bine ce e pe monitor.

Editat de radu.o
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta e cu animalele, asa sunt ele inprevizibile, reactioneaza din instinct nu ai ce le face.Eu cu conserva am cota fixa cam un caine la doua luni( 10 in doi ani).Cu motoru aku vreo 2 sapt era sa dau peste un caine care se hotarae sa treaca strada prin fata mea, insa eu am avut noroc cu conservaru din sens opus carel-a luat din plin ka altfel pateam ca tine.Iti urez insanatosire gravnica fara dureri si fara urmari.

Asfalt Uscat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

insanatosire grabnica. Eu am patit un alt accident mai endurist dar mi-am rupt piciorul exact ca tine...mai rau e ca eu mi-am rupt si ligamente nu numai oase. Sanatate multa si fa exercitii cu muschii de la coapse ca se atrofiaza si e mai grea recuperarea. Eu am 4 luni de la accident si tot merg schiop. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare tare rau sa aflu ca au mai patit-o si altii. Exercitii fac cam din ora in ora la marginea patului. Sper sa ma recuperez repede.

Multumesc de urari!

Numai bine si vouia si dati-va si pentru mine cat inca se mai poate merge ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Singurul catel pe care l-am omorat in cei 12 ani de mers in Romania (si am mers foarte foarte mult) a fost tot asa, s-a intors speriat cand am franat. Si am mai vazut/auzit cazuri... e reflexul lor sa se intoarca din drum.

(pt cel de mai sus care se lauda ca omoara unul la 2 luni... cred ca ai mari probleme cu mersul preventiv! si nu numai...)

 

Imi pare rau pt accidentul tau! Ia insa si partea buna: o experienta in plus care se putea termina mult mai urat si pt tine si pt partenera ta.

apropos: pana sa citesc povestea pana la capat, deja te consideram un las ca o iei pe moto la drum fara echipament (in blugi si ghete). Nu vreau sa ma gandesc cum a inghetat, mai ales la munte, dar la capitolul siguranta... chiar si cu genunchierele alea... uite ca se poate intampla.

 

pacat si de saracul catel, nu avea nici o vina!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fata avea 2 perechi de blugi una peste alta, geaca de piele cu protectii, genunchiere destul de solide bocanci destul de buni in picioare...la vitezele cu care mergem de obicei am considerat ca era suficient. Oricum n-a patit (inca) nimic!

 

Nu mai zic nimic, nu vreau sa ma cert cu cunoscatorii, am deja destule pe cap.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut

 

da-l in judecata pe primar, e direct responsabil pentru cainii vagabonzi. ( am auzit asta la TV)

 

am luat si eu un caine cu ambele roti dar spre surprinderea mea am reusit sa redresez motocicleta, am avut mare noroc.

 

Sa nu mai amintesc de vacile si caii de pe marginea drumului, am ramas surprins duminica trecuta cand apareau in lumina farului.

 

 

Bobi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cinele era "european" cu acte in regula. Avea si bulina roz in ureche. Am auzit ca aia si daca te musca cica e OK dpdv al primariei. Nu stiu ce sa fac... sunt acum in Timisoara, primaru ala e in Hd...eu abia merg si pana la buda...

 

Si inca o poveste de la o asistenta din spital:

Fiica ei a fost atacata de o haita de caini cand mergea spre scoala si s-a ales cu muscaturi urate pe picioare.

Au facut plangere la primarie si li s-a spus ca nu se poate face 'nimic' din cauza 'asociatiei de protectia animalelor' care ii da in judecata de fiecare data cand iau masuri impotriva cainilor. Mai crede cineva ca e pacat de caini??

 

O sa iau legatura cu un avocat sa-l intreb daca se merita sa ma chinui cu asa ceva...sau mai bine o trec pe lista motivelor de a pleca din Rromania.

Editat de radu.o
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e vb de asociatia cutu-cutu reprezentata de av. Paula Iacob, cred ca cea mai tare din Romania. Protejeaza cainii chiar cu riscul de a sacrifica viata si sanatatea multor oameni din Romania. Nu inteleg cum poate primi castig de cauza de la judecatori in cazuri din astea, ce argumente are? Totusi e vb de viata unor oameni. Conform codului civil proprietarul animanalelor este direct responsabil pt pagubele provocate de acesta si sa nu mai vb ca nu are voie sa le lase nesupravegheate.

Incearca ceva, poate incurajezi si pe altii care au patit-o si poate se mai trezesc unii.

 

Bobi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Insanatosire rapida!

 

Pana acum nu am reusit sa iau nici un caine nici cu masina nici cu motoreta, nu stiu daca a fost noroc sau nu, dar cand citesc pe aici ce poti pati (si din cate inteleg tu esti un caz destul de fericit) ma ia cu fiori.

 

In prvinta primariei si asociatiei cutu-cutu nu am nici cea mai vaga idee, dar mai intai cred ca ar fi ok sa te pui pe picioare si apoi mai vezi.

 

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multam de urari!

Nu cred ca am fost prea norocos ca mi-am rupt picioul la 50 la ora cu echipament pe mine...am fost norocos ca nu mi-a patit prietena nimic.

 

Sunt pe calea cea buna cu refacerea (cred) si deocamdata incerc doar sa ma documentez...oricum nu pot sa ajung prea departe (fizic vorbind) nici daca as vrea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multam de urari!

Nu cred ca am fost prea norocos ca mi-am rupt picioul la 50 la ora cu echipament pe mine...am fost norocos ca nu mi-a patit prietena nimic.

 

 

 

da...bine spus! bine ca nu a patzit prietena! si eu and merg, ma gandesc cel mai mult la pasager!

 

in orice caz, mare grija la sosea! nu mai este de mers cu motorul pe transfagarasani..este asfaltul ala umed rau, nu prea ai aderenta!

 

imi pare rau ptr accident! baga calciu!

 

insanatosire grabnica!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multam de urari!

Nu cred ca am fost prea norocos ca mi-am rupt picioul la 50 la ora cu echipament pe mine...am fost norocos ca nu mi-a patit prietena nimic.

 

 

 

da...bine spus! bine ca nu a patzit prietena! si eu and merg, ma gandesc cel mai mult la pasager!

 

in orice caz, mare grija la sosea! nu mai este de mers cu motorul pe transfagarasani..este asfaltul ala umed rau, nu prea ai aderenta!

 

imi pare rau ptr accident! baga calciu!

 

insanatosire grabnica!

...cu D2 ca altfel degeaba bagi ;) Insanatosire grabnica !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Calciu cu D2, am retinut!

PS: accidentul a fost in Hunedoara, pe asflat uscat... pe Transfagarasan n-au fost probleme, a fost chiar fun (bucuria unei nebunii de fapt).

 

Multumesc de urari...maine imi scot atele!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare ,

Iti urez si eu insanatosire grabnica, si sa dea Domnul sa nu mai ai parte de alte evenimente de genul asta .

 

Vreau sa propun un sfat pt. toti motoristii apropos de animale , folositi CLAXONUL fratilor!!, nu sunt motorist decat de anul asta din august ,iar sofer de 8 ani si am peste 600 000 de km facuti , am pana acum 7000 de km cu mobra , dar pana in prezent claxonul m a scapat de vro 20 de caini si vreo cate va neacordari de prioritate ale soferilor care s ar fi putut termina urat , cu masina nu am lovit nici un animal ...tocmai ca am claxonat ...

 

Va salut pe toti !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se prea poate sa ai dreptate, un claxon poate ma salva...dar amu asta e...n-am fost pe faza, am muscat-o.

 

Doamne-ajuta!

Editat de radu.o
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cinele era "european" cu acte in regula. Avea si bulina roz in ureche. Am auzit ca aia si daca te musca cica e OK dpdv al primariei. Nu stiu ce sa fac... sunt acum in Timisoara, primaru ala e in Hd...eu abia merg si pana la buda...

 

Si inca o poveste de la o asistenta din spital:

Fiica ei a fost atacata de o haita de caini cand mergea spre scoala si s-a ales cu muscaturi urate pe picioare.

Au facut plangere la primarie si li s-a spus ca nu se poate face 'nimic' din cauza 'asociatiei de protectia animalelor' care ii da in judecata de fiecare data cand iau masuri impotriva cainilor. Mai crede cineva ca e pacat de caini??

 

O sa iau legatura cu un avocat sa-l intreb daca se merita sa ma chinui cu asa ceva...sau mai bine o trec pe lista motivelor de a pleca din Rromania.

 

Eu acum o saptamana a lovit cu masina un betziv care a traversat in fuga DN1 , noaptea si prin loc nemarcat...am fost la un pas sa pierd controlul masinii si sa ma rastorn...

Mai crezi ca e pacat de oamenii care cosuma alcool?...sa pornim o campanie in care sa-i eutanasiem pe toti cei care se imbata?...sa o trec pe lista motivelor de a pleca din Romania?...sau sa ma obisnuiesc cu ideea ca suntem un popor de betivi?...

Editat de BlackOnyx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Orice faci, e alegerea ta la urma urmei.

 

PS:una e sa te imbeti, alta e sa fii iresponsabil.Sunt destui care trec aiurea si treji.

Editat de radu.o
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Orice faci, e alegerea ta la urma urmei.

 

PS:una e sa te imbeti, alta e sa fii iresponsabil.Sunt destui care trec aiurea si treji.

 

 

da poti sa le faci si pe amandoua nu? ... se cheama ca esti mai complex... at :lol

 

 

totusi ... poate ne zic uamenii astia pe forum daca ii voie alcool la picior rupt ... eventual dizolvam calciu in el ;)

 

 

si on topic: de tine mam lamurit (cu exceptia zisa mai 'nainte)... motoru cum esti cu el si unde?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...