Spanciu Postat Martie 29, 2012 Share Postat Martie 29, 2012 In 81 - 87 numarul de masini si de motociclete era de multe zeci de ori mai mic, prin urmare si riscurile erau de zeci de ori mai mici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wiggin Postat Aprilie 7, 2012 Share Postat Aprilie 7, 2012 Pentru incepatorii cu discernamant, indraznesc sa recomand Honda VTR1000 Firestorm. 1000 cc si 110cp, incredibil de manevrabila in trafic si in tight spaces, confortabila pentru personajele care depasesc 1.8 inaltime. Iarta multe, poate prea multe pentru cilindrea si calutii pe care ii are in dotare. Frana de motor este zdravana ca atare taxezi mai putin franele. Nu se supara daca mergi in trafic subturat si are un cuplu urias la dispozitie indiferent de treapta. Motorul se simte foarte echilibrat la orice viteza insa papa inspre 10L. Dar...e o Honda V2, lasts forever daca o ingrijesti. Repet insa, pentru motociclistii cu discernamant. O recomand incepatorilor pentru manevrabilitate si fiabilitate. Motorul iarta, viteza nu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oancealex Postat Aprilie 7, 2012 Share Postat Aprilie 7, 2012 Eu am motoru` si permisu de anu trecut !!un zx4...super buna ptr inceput, este o distractie sa te dai cu ea !! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Eliadar Postat Aprilie 7, 2012 Share Postat Aprilie 7, 2012 Pentru incepatorii cu discernamant, indraznesc sa recomand Honda VTR1000 Firestorm. 1000 cc si 110cp, incredibil de manevrabila in trafic si in tight spaces, si are un cuplu urias la dispozitie indiferent de treapta. Motorul iarta, viteza nu. pai si ce crezi ca o sa faca un incepator cu cuplul ala urias?... si cu 110cp - este mult mai mult decat poate el sa duca. no offence. va prinde un culoar. il va exploata. nu are experienta. traficul este foarte imprevizibil... nimic bun din combinatia asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Theo32 Postat Aprilie 8, 2012 Share Postat Aprilie 8, 2012 Pentru incepatorii cu discernamant, indraznesc sa recomand Honda VTR1000 Firestorm. 1000 cc si 110cp, incredibil de manevrabila in trafic si in tight spaces, confortabila pentru personajele care depasesc 1.8 inaltime. Iarta multe, poate prea multe pentru cilindrea si calutii pe care ii are in dotare. Frana de motor este zdravana ca atare taxezi mai putin franele. Nu se supara daca mergi in trafic subturat si are un cuplu urias la dispozitie indiferent de treapta. Motorul se simte foarte echilibrat la orice viteza insa papa inspre 10L. Dar...e o Honda V2, lasts forever daca o ingrijesti. Repet insa, pentru motociclistii cu discernamant. O recomand incepatorilor pentru manevrabilitate si fiabilitate. Motorul iarta, viteza nu. Daca esti "cu discernamant" nu recomanzi un motor de 1000 unui incepator. Poate ai mai condus si ai experienta, dar asta esti tu. Eu am inceput cu scuter, 50cmc, apoi am sarit direct pe 600 cmc si am zis clar NU RECOMAND unui incepator! Experienta o capeti pe motor, scoala de soferi e fix pix. In trafic si la drum lung e cu totul o alta poveste. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wiggin Postat Aprilie 8, 2012 Share Postat Aprilie 8, 2012 Uuuu...hai ca se fac valuri inutile pe subiect Cand am spus discernamant, m-am referit la personajele care sunt motivate suplimentar sa fie cu...discernamant. Cazul meu, 30 de ani, familie, prunci si restul de acareturi care vin cu varsta. Pentru 1.87 si 97kg este un motor confortabil si cum am spus mai devreme foarte manevrabil la viteze mici in trafic. Nu vreu sa leg in mod neaparat discernamantul de varsta pentru ca sunt multe exceptii de la regula. Personal in trafic nu depasesc 80km/h acolo unde drumul permite, viteza la care ajungi foarte usor si cu 50 cc si cu 250 cc. Este adevarat ca Storm-ul are rezerve serioase la dispozitie, dar nimeni si nimic nu te obliga sa le folosesti. Aici intervine discernamantul mai sus mentionat. Reiterez, am recomandat Storm-ul pentru incepatori darorita excelentei manevrabilitati. In comparatie cu R1 sau R6 care m-au chinuit efectiv in aglomeratie, Storm-ul este o plimbare prin parc. Sau altfel spus, daca tot esti tanar si chitit pe carene de vitezana, cel putin alege una pe care sa o poti stapanii. Mi se pare bizar sa te urci cu frica pe motor. Stiu ca scrie incepator la avatar, dar va asigur ca statutul este corelat doar cu numarul de post-uri urcate pe forum, nu cu experienta in sa, fapt in virtutea caruia mi-am permis sa scriu si sa argumentez punctul meu de vedere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
1%1%1% Postat Aprilie 8, 2012 Share Postat Aprilie 8, 2012 mmda.recomand incepatorilor intii sa se dea cu un motor si dupa daca vor sa mearga mai departe sa o faca,adica scolarizare,al doilea sfat nu iesiti singuri in trafic ,cind o faceti iesiti cu unul sau doi care chiar au ce sa-ti arate si au grija ta,al treilea evitati sa iesiti seara singuri sau sa intrati pe artere aglomerata,in cea ce priveste motorul ales,ia unul pe care il poti stapini tu si nu invers,atentie la drum si nu la pitipoance,nu exagerati cu protectiile nu trebuie sa aratati ca TEUTONI,protectiile sunt doar de tavaleala nu de impact,obisnuitiva sa verificati starea tehnica sumara,frine,lichid.intindere lant,stare uzura anvelope,sistem lumini,semnalizare, la plecarea de pe loc dupa ce parcurgeti 2,3 m ciupiti frinele asa verificati si starea furci si amortozor spate,nu accelerati ca disperati,nu ascultati muzica,ascultati si invatati sa simntiti motorul motocicletei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Spanciu Postat Aprilie 9, 2012 Share Postat Aprilie 9, 2012 Un alt aspect destul de important mi se pare mie si greutatea motorului. Ca incepator, ar fi recomandat sa iti iei un motor usor, pentru ca va fi mai usor de tinut/manevrat. Si eventual cu bracaj generos, adica nu supersport. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Mentalist Postat Aprilie 9, 2012 Share Postat Aprilie 9, 2012 Pentru incepatorii cu discernamant, indraznesc sa recomand Honda VTR1000 Firestorm. 1000 cc si 110cp, incredibil de manevrabila in trafic si in tight spaces, confortabila pentru personajele care depasesc 1.8 inaltime. Iarta multe, poate prea multe pentru cilindrea si calutii pe care ii are in dotare. Frana de motor este zdravana ca atare taxezi mai putin franele. Nu se supara daca mergi in trafic subturat si are un cuplu urias la dispozitie indiferent de treapta. Motorul se simte foarte echilibrat la orice viteza insa papa inspre 10L. Dar...e o Honda V2, lasts forever daca o ingrijesti. Repet insa, pentru motociclistii cu discernamant. O recomand incepatorilor pentru manevrabilitate si fiabilitate. Motorul iarta, viteza nu. Nu sunt deloc de acord cu recomandarea ta. Poti la fel de bine sa spui ca isi pot cumpara orice motor. Da,e adevarat ,daca sunt cumpatati isi pot cumpara orice motor. Dar de unse stiu ca sunt cumpatati? Toti ne credem asa la inceput. Lasa VTR-ul pentru cei care au ceva experienta. Are cuplu prea mare, ti-o pui in cap imediat daca nu esti finut cu acceleratia, are o frana de motor mult prea puternica pentru un incepator. Ca e mai manevrabila decat un sport in oras ma lasa rece, mai ales ca consuma 10l/suta in mediu urban. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Spanciu Postat Aprilie 9, 2012 Share Postat Aprilie 9, 2012 Yamaha Tricker 250, genial pentru incepatori. Singura problema ar fi ca dupa un an, o sa apara plictiseala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Theo32 Postat Aprilie 9, 2012 Share Postat Aprilie 9, 2012 (editat) Yamaha Tricker 250, genial pentru incepatori. Singura problema ar fi ca dupa un an, o sa apara plictiseala Tocmai de aia nici nu se tine mai mult de 1-2 ani, pentru ca odata ce te obisnuiesti ... schimbi clasa ... Editat Aprilie 9, 2012 de Theo32 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristidb Postat Aprilie 10, 2012 Share Postat Aprilie 10, 2012 Yamaha Tricker 250? Pai aia e mai mult trotineta decat motocicleta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Spanciu Postat Aprilie 10, 2012 Share Postat Aprilie 10, 2012 Pai si CBR-ul tau e un fel de scuter inseamna.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mihai.D Postat Aprilie 11, 2012 Share Postat Aprilie 11, 2012 Cat timp mergi pe motocicleta pentru ca ITI PLACE si nu ca sa agati pitzipoance, sa te dai in basini sau sa faci 15 minute pana la munca in loc de 1 ora, atunci cred ca te poti considera cumpatat ( chiar daca esti incepator ) si poti sa-ti iei si super sport. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mihai.D Postat Aprilie 11, 2012 Share Postat Aprilie 11, 2012 Aaa, normal ca nu cred ca deranjeaza pe nimeni sa faca 15 minute pana la munca dar ma refeream la cei care fac slalom cu 100 la ora printre masini si dupa aia apar la tv Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
IceLord Postat Mai 27, 2012 Share Postat Mai 27, 2012 Ahoi! S-a schimbat legislatia cu privire la nr maxim de kw(cp) pe care poate sa-i conduca un incepator? Am o cunostinta si acuma urmeaza sa faca scoala si vrea sa-si cumpere un Yamaha Virago 535cc si am auzit ca 2-3 ani nu are drept sa conduca motor asa de mare conform noilor norme. Multumesc Anticipat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu H. Postat Mai 27, 2012 Share Postat Mai 27, 2012 Ahoi! S-a schimbat legislatia cu privire la nr maxim de kw(cp) pe care poate sa-i conduca un incepator? Am o cunostinta si acuma urmeaza sa faca scoala si vrea sa-si cumpere un Yamaha Virago 535cc si am auzit ca 2-3 ani nu are drept sa conduca motor asa de mare conform noilor norme. Multumesc Anticipat! Poftim, un topic cu o discutie exact pe tema care te intereseaza pe tine. /index.php?/topic/558403-limitarea-la-cei-25-kw-in-primii-2-ani/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
IceLord Postat Mai 27, 2012 Share Postat Mai 27, 2012 Poftim, un topic cu o discutie exact pe tema care te intereseaza pe tine. /index.php?/topic/558403-limitarea-la-cei-25-kw-in-primii-2-ani/ Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
livache Postat Iunie 16, 2012 Share Postat Iunie 16, 2012 nu am auzit sa te verifice militianul , de asa ceva .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MakavelliRo Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 (editat) Ceva gasit pe 4chan demult : http://imgur.com/W4xoT Editat Iulie 25, 2012 de MakavelliRo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Spanciu Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 foarte bun, dar din pacate cand vorbesti cu multi incepatori, ajungi cu ei exact la ultimul paragraf.. si de acolo, Dumnezeu sa ii tina pe 2 roti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MakavelliRo Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Fiecare o face pe barba lui. Ca in orice altceva in viata asta, in motociclism daca esti prost, platesti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CataGrecu Postat Iulie 30, 2012 Share Postat Iulie 30, 2012 heii......salutare la toata lumea.....intr o saptamana am programat ex de admitere...j am mari emotii la sala!!sper ca va fi bine.mam apucat si eu acum de carnet la 21 ani dupa ce am motor in curte de 1 an si ceva... app am un kawasaki zx400 verde toxic......cum credeti...e bn?am auzit ca ar fi un model mai rar....si ca ar fi SS....e corect sau mam ''aruncat'' aiurea? multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai_smg Postat Iulie 30, 2012 Share Postat Iulie 30, 2012 Salut pe toata lumea, sunt si eu incepator am carnet dar nu am motor, m-am gandit la un Suzuki sv 650 in prima faza daca aveti sugesti le astept cu placere. Toate bune si asfalt uscat ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Banzay Postat Iulie 30, 2012 Share Postat Iulie 30, 2012 heii......salutare la toata lumea.....intr o saptamana am programat ex de admitere...j am mari emotii la sala!!sper ca va fi bine.mam apucat si eu acum de carnet la 21 ani dupa ce am motor in curte de 1 an si ceva... app am un kawasaki zx400 verde toxic......cum credeti...e bn?am auzit ca ar fi un model mai rar....si ca ar fi SS....e corect sau mam ''aruncat'' aiurea? multumesc Pai...eu la primul drum pe zxr, am cam dat cu fundu de pamant Nu rau, dar cat sa imi afecteze un pic moralul Are 65 de caluti totusi, pozitia cam stransa, franele f bune si o acceleratie f buna pt. un moto de 400. Mult mai relaxat am stat in timpul scolii pe un chopper de 200cc, cu care faceam orice ghidusie imi trecea prin cap. Se zice totusi ca e un moto bun pt. incepatori, dar eu mai degraba am invatat motociclismul pe un pegaso de 650, avand o pozitie mult mai relaxata. Acum...fiecare cu preferintele lui. Apropo, sala e usoara, examenul si mai usor, mare grija cand iesi pe strada. Eu am avut 4 ani de B, mers zi de zi si tot am avut emotii la iesirile pe strada. Multa bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate