Sari la conținut

Honda AfricaTwin - XRV650/750


Postări Recomandate

Salutare !

 

Trebuie sa- mi cumpar discuri noi si nu stiu ce sa iau. Voi ce discuri folositi ? Pret ? De unde le-ati cumparat ?

Inainte de accident aveam EBC si in combinatie cu placute Sinter SBS faceau ca dracu la franari de la viteze mici.

:disappointed:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 12,4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

caldura, transpiratie si sex... mult sex..

 

am dat furca jos, masurat arcui bla bla, am scris mai sus. pur rulmentii in jug.. congelati inainte sa intre mai usor si s-a imtit putin diferenta, ok .. rezolvat

 

tre sa scot rulmentul vechi de pe ax si nu pot acasa ca nu am ciocan , o dalta serioasa sau o menghina, sa prind sa tai cu atentie cu flexul fara sa ating axul .. si ce imi trece prin cap: sa merg sa intreb la un service.... normal nu ? iau jugu inferior in mana si ma plimb din service in service :

 

service vespa : ne pare rau, nu lucram decat vespa. domnule, e moto desfacuta, un ciocan, platesc cat costa nu e asta problema.. ne pare rau .. ok, unde pot incerca? nu stim ne pare rau ..

 

bun .. ies i vad mecanicul ca pleaca sa ia ceva de mancare/baut si il intreb .. unde ? nu stiu imi pare rau ..

 

ok .. service auto: ne pare rau, asta e ervice auto.. bai nene, hai sa iti arat ce problema am, platesc, ne pare rau, service auto.. unde pot sa mai incerc? ne pare rau, nu stim

 

atelier tinichigerie : masini busite la indreptat.. nene, un ciocan, o treaba, platesc , se poate ? nu , nu lucram pentru moto .. ba nene, e un rulment pe un ax, putea sa fie de a un vibrator pentru elefant.. nu se poate ? nu .. unde sa mai incerc? nu stim, ne pare rau..

 

ok .. atelir moto : ne pare rau, tre sa veniti cu moto si sa o lasti in service cu programare.. bai maca-ti as, mobra e in strada, desfacuta, se strica unde se strica nu cand si unde vreau eu .. platesc nu cer nimic gratis.. nu se poate.. unde pot sa mai incerc ? nu stim ne pare rau ..

 

bai , tara de (cuvant urat), oameni de (cuvant urat), service de (cuvant urat).. un ciocan .. ma duc azi, iau ciocan din brico (15e am mers ieri), o dalta (6-7e) si o fac eu .. prind jugu cu suruburi de scaun:( ca nu am banc sau menghina, tai cu flexul, si il scot.. dar vroiam sa evit asta.. imi vine sa ii dau cu capu de pereti..

 

lista de revizie continua:

furca, rulmenti roata fata(peste o saptamana)

azi-maine dimineata inainte de birou: bujii, reglat valve, schimbat apa, eventual sincronizat carburi, verificat membranele (una e ok), montat mobra, lasat o saptamana (plec din belgia in spania), venit si continuat cu uns cabluri, schimbulei, ambreiaj verificat/schimbat, si mici rahaturi ce apar. ultimul kit de lant dar nu stiu sigur :P

 

 

 

 

Salutare !

 

Trebuie sa- mi cumpar discuri noi si nu stiu ce sa iau. Voi ce discuri folositi ? Pret ? De unde le-ati cumparat ?

Inainte de accident aveam EBC si in combinatie cu placute Sinter SBS faceau ca dracu la franari de la viteze mici.

:D

wemoto? louis? nu stiu calitatea:(. e plin netul si ebay ul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut baieti,

 

Vreau sa va propun sa va alaturati comunitatii noastre, una mica dar inchegata, toti dornici de aventura si indragostiti de natura. Site-ul s-a pornit acum doi ani, in principiu pentru a oferi un loc unde sa impartasim experientele noastre cu ceilalti camarazi sau viitorii impatimiti... Intre timp comunitatea noastra a crescut si cel mai remarcabil a fost, contrar asteptarilor, sectiunea de excursii unde povestirile au inceput sa curga, fotografiile vorbeau de la sine, servind drept inspiratie pentru viitoare iesire.

Asadar am creat o sectiune speciala pentru Africa Twin si Varadero, mai mult pentru discutiile tehnice dar cel mai mult sper sa ne regasim la capitolul Excursii.

Sper sa fie un cadru bun sa impartiti pe subiecte fiecare problema intalnita, eventualele imbunatatiri, accesorii sau altele.

 

Site-ul principal este de fapt un portal de unde puteti accesa:

 

- Galeria foto a utilizatorilor : Galerie foto

- Forumul dedicat: Forum discutii

- Sectiunea documente utile: Download documente

 

Suntem deschisi oricarei propuneri si va asteptam cu drag.

 

Gheza

www.transalp.ro

Site admin

Editat de fade2black
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

caldura, transpiratie si sex... mult sex..

.....

trist ce auzim.. tare trist.. macar ai aflat motivul acestei "atentii" deosebite?

 

cel mai aiurea mi se pare faptul ca oamenii stiu ca esti cu moto.. nu e ca la masina unde macar ai un acoperis deasupra capului si exact cu spui si tu: se strica unde se strica.. tare de [cuvant urat]

 

iti doresc numa succesuri de acum inainte si multa bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

trist ce auzim.. tare trist.. macar ai aflat motivul acestei "atentii" deosebite?

 

cel mai aiurea mi se pare faptul ca oamenii stiu ca esti cu moto.. nu e ca la masina unde macar ai un acoperis deasupra capului si exact cu spui si tu: se strica unde se strica.. tare de [cuvant urat]

 

iti doresc numa succesuri de acum inainte si multa bafta

 

de ce am fost tratat asa ?

mai in primul rand ca nu vorbeam limba deci sunt strain. nu stia nimeni de unde sunt dar nu e prima oara cand se intampla.

aici nu exista intelegere. aici nu exista : bai, sunt cu motoreta desfacuta in strada.. ajuta ma cumva ca nu ia mai mult de 10 minute cu tot cu dialogul nostru. trebe un ciocan mare, atat.. si o menghina de preferinta.. nu exista ajutor, nu exista comunicare.

 

desi nu cersesc (bine mai cer favoruri la gagici daca le palce sa fie rugate), am plecat de acasa fara portofel si fara mancare , fara nimic. am avut o zi naspa rau la serviciu si vroiam o tigara. bai, pe langa faptul ca nu poti cere o tigara, cu greu mi-a dat cineva 8 centi sa imi iau un pachet de tutun si niste foite (restul aveam in buzunar). eram in universitate, aveam la gat cheile universitatii si se vede scris pe snur ca lucrez acolo

 

merg sa inchiriez masina.. de bine de rau engleza imi e acceptabila si gagiu de la birou nu m-a mai intrebat de nationalitate. merg sa iau masina (plecam in germania).. ii dau actele, sa iau cheia.. si imi pune actele pe masa.. ne pare rau, nu inchiriem la romani. (mi-a explicat ca s-au furat deja mai mult de 10 masini:D cu acte romanesti). am mers la altii care au fost de treaba, au sunat la sef, mi-au dat masina cand au primit confirmarea ca lucrez acolo si ca actele sunt ok ..

 

in fine.. sunt extrem de nationalisti/rasisti/tampiti. am vazut un marocan beat care a batutu la 3 belgieni ca la fasole.. si toti erau mai mari, si stateau ca prostii sa ia pumni si nici dupa primii 2 pumni de caciula nu s-au prins ca nu o sa il faca pe ala din vorbe.. in fine.. sunt frustrat, nu continui :P .. si vad diferente mari la cum sunt tratati studentii belgieni si ceilalti. ii vad ca acum sunt in sistem si uneori le mai explic chestii studentilor.

 

dar continuam cu un moto: la casa omului sarac, (cuvant jignitor) nu trag, femaia nu suge, si flexu scapa in jug.

 

vin acasa ofticat, transpirat, injurand, iau flexu si ce imi fac cu mana mea e bine facut.. acum problema e ca nu sunt obisnuit sa tai cu flexul cu o singura mana si cu precizie. si mi-a fugit flexu in jug. poza cred ca exemplifica.. in afara de aia, am taiat rulmentul paralel cu axul .. eu sunt multumit de ce taietura am facut avand in vedere ca taiam cu o mana. vedeti si voi poza.... bun .. am injurat, am fumat o tigara de oftica pentru ca nu imi place sa fac lucruri proaste, mai ales la mobra mea dar s-a intamplat.. ceea ce ma bucura... rulemtii de jug erau cei originali:D..

 

post-4487-1246490602_thumb.jpg

 

bun .. incerc sa pun noul rulment dar nu merge... trebuie presa de rulment. si nu am... bine ca prietena nu e aici, plec eu maine la ea. adica azi:D. bun .. certuri are tot poporul, sunt barbat deci e normal sa fac si lucruri prostesti ... scot aspiratorul de sub pat, iau teava aspiratorului (care nu era detasabila), iau segmentul care imi trebuie printr-un procedeu numit smulgere, si fac presa de rulment.. de dracu. am batut cu rulmentul vechi (care a ramas pe ax:D dar acolo l-am lasat).oricum prietenei ii zic ca am incercat sa aspir si s-a stricat teava.. eu nici nu am atins-o.. s-a stricat, ce sa fac? ce crezi ca puteam sa fac eu cu teava aia? si pe urma ma oftic, imi aprind o tigara si zic.. bai, dai o gramada de bani pe aspritaor si nu se mai fac lucruri trainice.. societate de consum . intre noi fie vorba, ce aspirator e ala a carui teava nu e si o presa buna de rulment?

 

post-4487-1246490716_thumb.jpg

 

ce am uitat sa spun .. nu aveam un ciocan destul de mare sa bat cum trebuie teava.. si cum aspiratorul nu e folosibil si la batut, zic sa imi fac un ciocan .. il vedeti in poza.. un prieten bun, Alin, pleaca azi in tara si totusi s-a suit in masina si a venit sa imi aduca o treaba din care eu mi-am facut ciocan. el credea ca ma apuc sa dau burta jos (multam aline, drum bun spre casa)

 

totul e strans la cuplu , cu dinamometrica, asa cum a zis omu cu ochii lati, ramane sa fac rulmentii la roti, sa pun poate furtune metalice, si fatza e gata :D. dar sa vin din spania. pe urma ma mut la lucruri mai spre motor. o iau de la bot spre coada:)... viata...

 

si acum aprind o ultima tigara, e 2 si tre sa ma trezesc la 7

 

post-4487-1246490837_thumb.jpg

 

ps: DA pantalonii sunt rupti intre picioare, dar i-am carpit cum am putut mai bine :rose:

 

 

 

 

ps2 : azi am avion spre spania, si a trebuit sa o fac sa arate frumos cat sunt pelcat, dar verific tot, cu cotele de service sub nas si cu grija.. alin imi zicea cand era doar juma de mobra: bai .. asta te-a adus, asta te duce acasa.

 

 

 

ps3.. daca m-as pisa in strada sau chiar as merge gol, s-ar uita mai putina lume ciudat la mine decat cu juma de mobra desfacuta pe trotuar..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa cum spuneam, sectiunea e gata:

 

http://www.transalp.ro/forum/honda-africa-...radero-f21.html

 

Va invit sa dezvoltati aceste sectiuni, e forumul vostru.

 

Acum in prima faza vad ca sunt la un loc, o sa vorbesc sa devina separate. Oricum, posesori de VARA sunt foarte putini.

 

In sectiunea de manuale a forumului gasiti tot ce vreti, e pe-acolo si manualul de reparatii Haynes, Transalp - Africa Twin.

Editat de Belbody
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acum problema e ca nu sunt obisnuit sa tai cu flexul cu o singura mana si cu precizie. si mi-a fugit flexu in jug.

Daca iti trebuie precizie, fixeaza flexul si manevreaza piesa. Cum pe trotuar nu ai menghina, pui flexul jos, pui un picior pe el si iti faci treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar continuam cu un moto: la casa omului sarac, (cuvant jignitor) nu trag, femaia nu suge, si flexu scapa in jug.

 

vin acasa ofticat, transpirat, injurand, iau flexu si ce imi fac cu mana mea e bine facut.. acum problema e ca nu sunt obisnuit sa tai cu flexul cu o singura mana si cu precizie. si mi-a fugit flexu in jug. poza cred ca exemplifica.. in afara de aia, am taiat rulmentul paralel cu axul .. eu sunt multumit de ce taietura am facut avand in vedere ca taiam cu o mana.

 

 

Parerea mea: urla dupa un prieten, un amic dispus sa vina sa te ajute la treaba aceea cu flexul.

Fierul se repara, da-l draq, e fier, dar fereasca Al de sus la vreun accident.

Ai grija de tine, ca e cel mai important!

 

Succese!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

azi am mai gasit ceva la africa ,,,numa ca habar nam ce e si ce face..

 

e vb despre o chestie cam de 10/10 cm din metal, ca un cadru, prinsa sub sa

 

Luminati-ma si pe mine (oricum am asa o idee ca o sa-mi fie foarte rusine de intrebare, dupa ce aflu raspunsu)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E ca o scarita.

 

Cu scarita iti fixezi (ridici) rezervorul ca sa poti umbla mai usor la furtunul de benzina ,daca vrei sa-l dai jos.

 

Vezi, japonezii se gindesc si la oameni care au miini un pic mai mari decit ale lor. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Atat de tare imi place de baiatul asta, cum nu pot sa va spun... Cum sta el si mestereste la Afrikana pe trotuar... Parca ii vad pe trecatori, cum se opresc si se uita la el, in studiaza... Bravo maestre, cu prima ocazie te astept pe la mine la povesti, si la o bauta! Normal, langa motociclete, pe trotuar...

A mea urmeaza sa primeasca un transplant de motor, daca gasesc unul la un pretz rezonabil, si apoi, unul de axe cu came, tachetzi, cilindrii si segmentzi la cel original. Ma bate gandul sa imi mai iau un RD04, pe care sa il modific pentru teren, si aventuri extreme, si pe asta pe care o am sa o pastrez asa cum este, frumoasa si eleganta.

Am gasit in sfarshit presa pentru indoit teava, deci in curand o sa pot sa fac mult mai lejer crash-bar-uri si suportzi de coburi pentru moto, din teava de orice diametru. Sper sa ne vedem la intalnire. In ultima vreme nu prea mai am un program fix la munca, asa ca nu se stie inca....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare!

sunt in plin proces de schimbare a mobrei si ma gandesc chiar la o Africa twin

este cineva prin bucuresti care sa imi dea si mie niste recomandari si sa ma pot urca si eu pe saua acestui model... din poze imi place dar nu stiu cat de bine stau pe el...

care are de pierdut 15 minute sa lase un pm cu numarul de telefon si il sun eu,

Asfalt uscat su sa auzim de bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E ca o scarita.

 

Cu scarita iti fixezi (ridici) rezervorul ca sa poti umbla mai usor la furtunul de benzina ,daca vrei sa-l dai jos.

 

Vezi, japonezii se gindesc si la oameni care au miini un pic mai mari decit ale lor. :)

 

Mersi!

intradevar e cam dificil de lucrat peacolo cand esti singur.. destepti japonezi astia...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu as vrea sa fac dar... as fi vrut sa vad niste poze cum arata casutele!

 

no fi ca la un hotel de 5stele,totusi mergem in zona BV .

deci ? conditiile tre' sa fie bune.

daca umblam iar sa facem poze cu casutele...,unde vom ajunge?

 

io stau la cort.

in criza de subiecte,cautam sa umplem forumu cu.......

 

sa ne vedem sanatosi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu as vrea sa fac dar... as fi vrut sa vad niste poze cum arata casutele!

 

post-6408-1246909819_thumb.jpg post-6408-1246909863_thumb.jpg post-6408-1246909901_thumb.jpg

post-6408-1246909932_thumb.jpg post-6408-1246909960_thumb.jpg post-6408-1246909997_thumb.jpg

post-6408-1246910033_thumb.jpg post-6408-1246910069_thumb.jpg post-6408-1246910095_thumb.jpg

post-6408-1246910140_thumb.jpg post-6408-1246910180_thumb.jpg post-6408-1246910216_thumb.jpg

 

Eu mi-am indeplinit promisiunea, aveti si nr. de telefon al proprietarului intr-un post anterior.

Cei care vreti la casute faceti rezervarea din timp, pt. ca azi am fost acolo si mi s-a spus ca e la mare cautare campingul.

Asadar, cine vrea casuta sa sune cu zile bune inainte, poate chiar si cu o saptamana.

Loc de corturi este suficient.

Poate pana ne vom intalni va fi si apa calda, sa ne spalam de pacate :laugh:

 

ps: cei care sunati pt. rezervare sper sa fiti parolisti si sa nu lasati omul sa va astepte degeaba.

Editat de dhamzea
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut

aseara m-a sunat un prieten (Imi)posesor de africana,si m-a intrebat:

 

poate sa vina o gasca de baieti din Ungaria la intrunirea Africa?

i-am zis ca nu ar fi vreo problema.

m-a rugat sa postez pe forum sa va dati si voi cu parerea, ce ziceti,

poate sa vina linistiti ?

numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

CA sa nu fim amestecati si sa nu suparam pe nimeni am facut pe forum o sectiune numai pt AFRICA TWIN.

 

http://www.transalp.ro/forum/honda-africa-twin-f21.html

 

Va invit sa va inscrieti, deja s-a spart gheata acolo. :laugh:

 

Nu considerati ca insist aiurea, dar o sa vedeti ce bine e acolo...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut

aseara m-a sunat un prieten (Imi)posesor de africana,si m-a intrebat:

 

poate sa vina o gasca de baieti din Ungaria la intrunirea Africa?

i-am zis ca nu ar fi vreo problema.

m-a rugat sa postez pe forum sa va dati si voi cu parerea, ce ziceti,

poate sa vina linistiti ?

numai bine

 

Din punctul meu de vedere nu vad nici o problema.

Ne vom intelege cumva, macar o boaba de engleza tot vom rupe ca sa ne intelegem.

Poate la anul reusim sa facem o adunare central si est europeana, daca vom putea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut

aseara m-a sunat un prieten (Imi)posesor de africana,si m-a intrebat:

 

poate sa vina o gasca de baieti din Ungaria la intrunirea Africa?

i-am zis ca nu ar fi vreo problema.

m-a rugat sa postez pe forum sa va dati si voi cu parerea, ce ziceti,

poate sa vina linistiti ?

numai bine

 

Vin prin Oradea/Arad/Timisoara ?

Poate ne lipim pe drum... pe la Lipova/Deva/Sibiu/Talmaciu...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vin prin Oradea/Arad/Timisoara ?

Poate ne lipim pe drum... pe la Lipova/Deva/Sibiu/Talmaciu...

 

inca nu stiu detalii.

cati vor veni,de cand si pe unde isi vor face traseul, nu stiu.

ma v-a tine la curent si pe mine prietenu meu Imi(din Oradea).

gasca care vrea sa vina la intrunire ii din ungaria,el si-a facut acolo amici la intrunirile lor de africane pe ungaria.

pote sa vina linistiti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...