boieru' Postat Noiembrie 22, 2008 Share Postat Noiembrie 22, 2008 (editat) Problema remorcilor pe 2 rotzi la motocicleta este aceea ca in curbele stranse, au tendintza sa traga de spatele motocicletei spre exteriorul curbei, si e destul de aiurea. Cele mai bune sunt acelea care au o singura roata, iar cuplajul la motocicleta este pe o cruce cardanica, pentru a impiedica remorca sa cada in lateral. Avantajul major al acestui tip de remorca este acela ca remorca se inclina in acelashi timp cu motocicleta, si nu isi face balans lateral cum face cea pe 2 rotzi. Din pacate in Romanika nu se inmatriculeaza astfel de remorci, din cauza idiotzeiniei celor de la RAR, dar afara sunt multe firme care produc asa ceva. O sa caut poze prin comp cand ajung acasa, sa va arat. Un motociclist mai in varsta din Dambovitza are o Tula cu remorca, cu o singura roata, construita de el, din 2 caditze de plastic suprapuse, atasate pe un cadru metalic. Am vazut ca avea un numar pe remorca, dar nu stiu daca are si acte pe ea. Din cate stiu, remorcile trebuie fie inmatriculate, sa aiba semnalizare, frana, talon, verificare tehnica valabila, si asigurare. Stiu toate astea pentru ca in perioada in care faceam naveta la Constantza cu Vulcanul acela modificat pentru o singura persona, am vrut sa imi construiesc o remorca la ea, pentru bagaje. M-am lasat pagubas cand am vazut cate acte, cata alergatura, si cate mintzi trebuia sa deschid celor de la RAR, sa intzeleaga ca exista si remorci moto. Succes! P.S. Pentru suport de canistra te pot ajuta eu, desi e cam departe. Si eu imi fac la a mea, am vazut pe la Metro canistre metalice de 5 litri, si sunt exact ce imi trebuie. Editat Noiembrie 22, 2008 de boieru' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Galen Postat Noiembrie 22, 2008 Share Postat Noiembrie 22, 2008 P.S. Pentru suport de canistra te pot ajuta eu, desi e cam departe. Si eu imi fac la a mea, am vazut pe la Metro canistre metalice de 5 litri, si sunt exact ce imi trebuie. Merci boierule, am si eu un garaj destul de bine utilat, rabdarea si manualitatea necesara. Doar cu timpul stau foarte prost din pacate, ca mai toata lumea. Iarna asta insa m-am hotarit. Accesorizez vacuta cu tot ce pot. Poti pune ceva poze cu canistrele? Sa le caut si eu pe aici prin Ardeal. Si aceeasi intrebare tuturor: stie cineva unde se poate comanda tankrucsac cit mai "jumbo" cu posete laterale? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mertan Postat Noiembrie 25, 2008 Share Postat Noiembrie 25, 2008 Merci boierule, am si eu un garaj destul de bine utilat, rabdarea si manualitatea necesara. Doar cu timpul stau foarte prost din pacate, ca mai toata lumea. Iarna asta insa m-am hotarit. Accesorizez vacuta cu tot ce pot. Poti pune ceva poze cu canistrele? Sa le caut si eu pe aici prin Ardeal. Si aceeasi intrebare tuturor: stie cineva unde se poate comanda tankrucsac cit mai "jumbo" cu posete laterale? sunt la praktiker cansitre de 10 litri.... crezi ca te descurci cu ele? sau iti trebe de 5litri? http://www.touratech.com/shops/008/advance...amp;x=0&y=0 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dhamzea Postat Noiembrie 25, 2008 Share Postat Noiembrie 25, 2008 Azi am gasit in Baumax canistre de 5L la pretul de 60 Roni. Relativ acceptabil costul. Maine merg sa mi iau 2, ca mai erau vreo 5 bucati la raft. ps : metalice, made in China Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mertan Postat Noiembrie 25, 2008 Share Postat Noiembrie 25, 2008 cine m-a contactat cu niste stickere pe mess de AT... mi-a lasat offline. sa imi dea add ca am uitat id-ul. multam mult.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
piccolino Postat Noiembrie 26, 2008 Share Postat Noiembrie 26, 2008 Azi am gasit in Baumax canistre de 5L la pretul de 60 Roni.Relativ acceptabil costul. Maine merg sa mi iau 2, ca mai erau vreo 5 bucati la raft. ps : metalice, made in China mergi la metro pentru ca aceeasi canistra de 5l este 30ron, mi-am luat eu una mai zilele trecute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sherky Postat Noiembrie 27, 2008 Share Postat Noiembrie 27, 2008 salutare ... am o mica intrebare ... voi cum va pregatiti mobrele de "iernat" ? ... am citit pe undeva ca ar trebui sa se umple rezervorul, scoasa bateria si daca n-ai garaj o infofolesti bine ... e ok? mai trebuie facut si altceva in afara de cele enumerate mai sus ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bulinu' Postat Noiembrie 27, 2008 Share Postat Noiembrie 27, 2008 Eu ii pun mansoane incalzite. Daca ar fi s-o tin afara as prefera sa se puna praful (zapada) pe ea decat sa se stranga condens sub husa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dhamzea Postat Noiembrie 27, 2008 Share Postat Noiembrie 27, 2008 Eu ii pun mansoane incalzite. Daca ar fi s-o tin afara as prefera sa se puna praful (zapada) pe ea decat sa se stranga condens sub husa. e mai bina sa o bata vantul decat sa sa apara condens Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vlad302 Postat Noiembrie 27, 2008 Share Postat Noiembrie 27, 2008 Si daca vrei sa o tii peste iarna ca pe o printesa (ce e defapt) faci tot ce zice aici: http://motociclism.ro/tutoriale/files/iarna/ daca te tine... noroc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Noiembrie 27, 2008 Share Postat Noiembrie 27, 2008 Programul meu de pregatire pentru iarna... Am montat deja manere incalzite, urmeaza sa pun si cauciucul cu crampoane la loc pe motor, apoi, cand da inghetzul pe cel cu suruburi prin crampoane, termosul cu ceai cald in rucsac, si o duc pe dealuri, sa nu se invetze puturoasa... Si nici nu ii moare bateria, nici nu face condens... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sherky Postat Noiembrie 28, 2008 Share Postat Noiembrie 28, 2008 Programul meu de pregatire pentru iarna... Am montat deja manere incalzite, urmeaza sa pun si cauciucul cu crampoane la loc pe motor, apoi, cand da inghetzul pe cel cu suruburi prin crampoane, termosul cu ceai cald in rucsac, si o duc pe dealuri, sa nu se invetze puturoasa... Si nici nu ii moare bateria, nici nu face condens... pei pana la urma cred ca asta e cea mai buna solutie decat o hibernare cu sau fara husa ... odihna activa nenica ... iti pui cramponat si pe fata sau doar pe spate ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Noiembrie 28, 2008 Share Postat Noiembrie 28, 2008 Pun crampoane si pe fatza, normal. Mai aveam eu o idee, sa ii pun un sky pe fatza, dar prea e sport extrem... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sherky Postat Noiembrie 28, 2008 Share Postat Noiembrie 28, 2008 Pun crampoane si pe fatza, normal. Mai aveam eu o idee, sa ii pun un sky pe fatza, dar prea e sport extrem... pai faceai africana precum aprilica, aia care aparut in revista, cu sky pe fata si tractiune pe senila din spate, dar asta e deja SF ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Noiembrie 29, 2008 Share Postat Noiembrie 29, 2008 Nu trebuie senila, face fatza Mitas-ul E09, dar faza e ca esti practic intr-un permanent derapaj, din cauza lipsei de aderentza pe fatza. E ca si cum ai merge prin noroi cu un cauciuc cu crampoane pe spate, care agatza bine, si unul de strada pe fatza, care fuge in toate directiile. In fine, nu are rost sa mai bat campii aiurea. Mai bine bat dealurile... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kpax Postat Noiembrie 29, 2008 Share Postat Noiembrie 29, 2008 Aveti o idee de unde as putea cumpara roata fata, spate pentru Africa? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mertan Postat Noiembrie 29, 2008 Share Postat Noiembrie 29, 2008 varianta vopsire+colare rd04 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
A.TW. Postat Noiembrie 29, 2008 Share Postat Noiembrie 29, 2008 salut tare, ti-ai adus aminte de mine . ce vreau eu sa-ti spun : stikerele sunt asa cum ti-am trimis pe mess.ca ale tale dar si una mica deasupra farului. dar mai bine ti-le dau mess. varianta vopsire+colare rd04 salut tare, ti-ai adus aminte de mine . ce vreau eu sa-ti spun : stikerele sunt asa cum ti-am trimis pe mess.ca ale tale dar si una mica deasupra farului. dar mai bine ti-le dau mess. varianta vopsire+colare rd04 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sherky Postat Decembrie 1, 2008 Share Postat Decembrie 1, 2008 Aveti o idee de unde as putea cumpara roata fata, spate pentru Africa? E-bay.de Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cstelia Postat Decembrie 3, 2008 Share Postat Decembrie 3, 2008 A zis ca e prea scump pe ebay... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sherky Postat Decembrie 3, 2008 Share Postat Decembrie 3, 2008 (editat) A zis ca e prea scump pe ebay... "prea scump" ... pai in alta parte nu prea mai gasesti ... sau poate doar daca e vreo ocazie pe undeva anyway ... ieri mi-am luat un set de Mitas E-09, m-a costat 380 RON la Chemtraders ... abia ajtept vechendu' sa le montez si sa ma dau pe coclau cu "dansa" voi la cati km schimbati bujiile ? in manual zice ceva de verificat la 6000 si schimbat la 12, e ok asa, nu ? Editat Decembrie 3, 2008 de sherky Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
A.TW. Postat Decembrie 3, 2008 Share Postat Decembrie 3, 2008 servus, bujiilese schimba in functie de cum le uzeaza motorul aprindere ,compresie (afumate), benzina (carburatie), etc. mai conteaza si unde sunt facute - fabricat u.e. si ele sunt made in china. verifici si iei masuri in functie de situatie asa[ca i-ti doresc sa mai poti face pipi dupa o tura pe vremea asta. si traditionalul ASFALT USCAT. quote name=sherky' date='Dec 3 2008, 10:23 AM' post='1603802] "prea scump" ... pai in alta parte nu prea mai gasesti ... sau poate doar daca e vreo ocazie pe undeva anyway ... ieri mi-am luat un set de Mitas E-09, m-a costat 380 RON la Chemtraders ... abia ajtept vechendu' sa le montez si sa ma dau pe coclau cu "dansa" voi la cati km schimbati bujiile ? in manual zice ceva de verificat la 6000 si schimbat la 12, e ok asa, nu ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sherky Postat Decembrie 3, 2008 Share Postat Decembrie 3, 2008 uite cum arata gumele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Decembrie 6, 2008 Share Postat Decembrie 6, 2008 Monteaza-le si o sa vezi cum se schimba total datele problemei. In teren o sa lashi shantzuri adanci in urma... Eu sunt super multzumit de ele. Acum ma duc in garaj sa le montez, ca am Anakee-urile pe ea, pentru ca faceam drumuri mai lungi. Dar acum incepe iar joaca pe dealuri. Mai ales ca pamantul e numai bun de iesit la arat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sherky Postat Decembrie 6, 2008 Share Postat Decembrie 6, 2008 Monteaza-le si o sa vezi cum se schimba total datele problemei. In teren o sa lashi shantzuri adanci in urma... Eu sunt super multzumit de ele. Acum ma duc in garaj sa le montez, ca am Anakee-urile pe ea, pentru ca faceam drumuri mai lungi. Dar acum incepe iar joaca pe dealuri. Mai ales ca pamantul e numai bun de iesit la arat... am fost mai devreme cu mobra cu Mitasurile montate - am trecut prin noroi, drum de piatra, drum de pamant, prin nisip, pietris etc ... sunt foarte tari gumele astea ... m-am intalnit cu un baiat cu un 450EXC si maine bagam o plimbare .. de-abia ajtept ... sper sa nu ninga deloc "iarna" asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate