Sari la conținut

Scule de calitate - de unde le cumparam?


mavetz

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Sper să țină, dar oricum nu vor fi solicitate, sunt șuruburile de fixare de la standerul spate, avea niste plastic pe piulițe, care evident că s-a rupt. Mă gândeam să pun un șurub, dar am găsit o tijă vopsită, am șlefuit-o și tăiat-o "la ochi". Am mai descoperit ceva setări la aparat și începe să arate mai bine sudura. Ce greșesc: nu mă echipez corespunzător (adică pantaloni și ghete rezistente la foc), așa că stau aplecat, cocoșat, fără un echilibru bun; nu văd bine nici prin masca automată (probabil bateriile sau setările). Și încă mai am frică să nu găuresc materialul, că am sudat până acum cu electrozi de 2-2,5 în special rectangular de 1,5-2 mm. Cu ăsta e altceva, îi setez amperajul (își ia singur viteza sârmei) și compensarea (iese mai ok pe zero, dar incerc și cu +/-), iar el își stabilește singur voltajul. Ce îmi pare rău- că nu mi l-am luat mai demult, tare plăcut e să sudezi cu el. Cam scumpe consumabilele, dar nu le pot avea pe toate. Urmează să-mi cumpăr niște cornier de 3 cm, deoarece vreau să-i fac un căruț mic, cu 2-3 rafturi, să nu-l las pe jos, să pot eventual să sudez deasupra, să am la îndemână și unele scule (flex, perie, ruletă, echer etc).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 06.03.2023 la 9:30, ENEOS a spus:

 

Ceva idei/sugestii? 

Văzusem ăsta la Dedeman:

Salut !

Vedeti ca au la Altex un Jasic 130 care stie si sarma flux  si fara flux ( are conector pt.gaz), pret imbatabil. Cu cel putin 150 mai ieftin decat oriunde altundeva...

Am comandat eu ieri , vedem ce si cum....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Citat

Urmează să-mi cumpăr niște cornier de 3 cm, deoarece vreau să-i fac un căruț mic, cu 2-3 rafturi

Daca nu-l faci strict din placere sau pt antrenament nu merita chinuiala. Gasesti de cumparat mult mai convenabil daca iei in calcul materialul+munca ta.

Am facut si eu unul si stiu cum e , n-as mai face inca o data :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 06.03.2023 la 13:54, Lucian_M a spus:

Să nu râdeți de sudurile mele, vă rog... 

 

Sudura o inveti prin practica cat mai multa si gasesti pe youtube si tehnici de sudura daca nu are cine sa-ti arate dar trebuie sa filtrezi un pic printre clipuri pt ca multe sunt balarii. Eu tot ce am sudat pana acum nu a cedat si nu am pretentia ca sunt sudor. Mi-a aratat cineva la inceput tehnica generala de sudura si de acolo m-am descurcat singur, am sudat candva chiar si cu autogen.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Îmi place sudura, am fost fascinat de mic, am văzut cu electrozi și autogen, îmi plăcea maxim să văd cum se topește metalul cu un jet de căldură și ies niște solzi colorați. Ce să mai, toată ziua eram la nea Nicu la atelierul auto.

Am învățat singur să sudez, prins de la alții sau de pe net. Ceva-ceva tot iese, că nu-s chiar plantă, mi-am făcut uși mari la garaj, porți și garduri in curte, trepte, alte minuni. Dar cu toată teoria, fără practică se obțin rezultate slabe. Așa că mai bine îmi fac, decât să cumpăr, câștig de două ori: ies mai ieftin, dar și învăț. Plus satisfacția că am reușit să creez ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3 hours ago, GoodKat said:

Aveti cumva recenzii despre aceasta bormasina?

La o căutare după "BOSCH PBD 40 0603B07000", uite ce am găsit aici sau aici. Review-ul de la Dedeman este chiar descurajator, dar și în cele de pe eMAG sunt chestii mai puțin plăcute...

Poate sare însă vreun user de pe forum cu ceva ce folosește personal și ai noroc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Strict dpmdv: nu aș lua modelul "electronic", prea multă electronică poate fi uneori păguboasă. Mai bine cu role și un motor după necesități. Da, știu, scoate capacul, mută cureaua, strânge înapoi etc. În cel mai rău caz crapă motorul, care nu-i greu de înlocuit. Părerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 ore, GoodKat a spus:


De acord 100%.

Tot ce am cumparat din comert, avea niste suduri facute la misto. Orice sudura facuta de mine, chiar si la nivel de amator total, este cu 10 clase peste ce gasesc in comert.

In alta ordine de idei, am nevoie neaparat de o bormasina de banc, de preferat cu turatie variabila. Bugetul...intre 800 si 2000 de lei. 

Am gasit acest Bosch pe la 1290 de lei: https://www.epiesa.ro/masina-de-gaurit-de-banc-bosch-pbd-40-0603b07000-710-w-mstrnid-9296.htm?gclid=Cj0KCQiAgaGgBhC8ARIsAAAyLfFuaOQnC6zhQOvj0tYjA2ParIoDGNRT7aRblm1QH80bSwhj8onpXgcaAmVWEALw_wcB

Aveti cumva recenzii despre aceasta bormasina? Alte sugestii? Aveti ceva de vanzare?

Ma intereseaza ca precizia sa fie cat mai mare si de preferat turatie variabila...si desigur, cat mai puternica.

 



 

 

In bugetul asta, as lua asa ceva: https://www.emag.ro/masina-de-gaurit-cu-stalp-si-menghina-einhell-630w-albastru-4006825505023/pd/D7XZ5LMBM

sau olx https://www.olx.ro/d/oferta/bormasina-gaurit-de-banc-model-vechi-IDf8Ulg.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0

 

sau asta vad ca are niste reviewuri foarte bune si nu tre sa schimbi curelele avand o maneta pt reglarea vitezei: https://www.emag.ro/masina-de-gaurit-cu-coloana-bormasina-einhell-te-bd-750-e-750-w-mandrina-16-mm-adancime-gaurire-80-mm-cursa-152-mm-viteza-reglata-electronic-4250715/pd/DFCPLJBBM

 

Einhell nu am folosit decat bormasini mici cu acumulatori dar nu am avut probleme cu ele

Editat de Cavaleru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, Lucian_M a spus:

Așa că mai bine îmi fac, decât să cumpăr, câștig de două ori: ies mai ieftin, dar și învăț. Plus satisfacția că am reușit să creez ceva.

 

Depinde de lucrare, la chestiile complexe iesi mai ieftin sa le cumperi iar asta calculat in mod special prin prisma timpului pierdut. De exemplu mi-am facut un banc de lucru, imi trebuia o anumita dimensiune si nu am gasit de cumparat. Am luat o rectangulara si niste cornier, le-am sudat, am pus blatul sus si unul dedesubt ca o polita de raft si am scutit lejer 1000-1500 lei dar daca as fi vrut sa-l fac cu sertare si alte socoteli as fi pierdut prea mult timp ca sa-l fac si cel mai probabil rezultatul nu ar fi fost comparabil cu cel al unui banc cumparat care are un proiect in spate si este realizat de profesionisti. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu a trebuit sa imi fac acasa un birou custom in forma de L care sa imi incapa fix in camaruta pe care o folosesc ca birou de lucru/gaming room :)

camera de 156 x 165cm ceva din comert greu s-ar fi potrivit aici si chiar si asa as fi iesit scump

 

pentru asta am avut nevoie de un cadru de birou fara picioare de sprijin care sa il pot prinde pe perete, am facut desenul, am pus cotele, am cerut o parere si in final am platit un nene care cu asta se ocupa si m-a costat 300lei pt el cu tot cu vopsire electrostatica.

 

Blatul l-am facut dintr-o coala de MDF 260lei pe care am debitato cu 20lei parca la CNC chiar acolo de unde am achizitionat-o 

si am mai ramas si cu material pt 1-2 rafturi

 

concluzia e ca ce poti face tu cu fortele proprii intotdeauna iesi mai ieftin ca ceva de fabrica, sau mai bine facut si adaptat exact nevoilor tale. 

Evident depinde de la proiect la proiect.

 

Next e pe lista cadru nou pt bancu de lucru cu o exensie care sa vina si peste copresor si sa incerc sa-l izolez fonic intr-o cutie, ca imi face creieru pane cand porneste.

 

Editat de Cavaleru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 minute, vis-a-vis a spus:

Pentru ateliere mici, casă, compresor de frigider... Bagă câte puțin, deci nu pentru vopsit. 

am deja un stanley de 50l care oricum nu face fata la rampa pneumatica si se chinuie de la jumate ca ramane fara aer in rezervor.

 

deja folosesc mai mult rampa ridicand-o la pedala, pare chiar mai rapid :P

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Citat

Aveti cumva recenzii despre aceasta bormasina? 

Si eu m-am gandit la modelul ala dar dupa ce l-am vazut live prin cateva magazine si am mai vazut si cateva review-uri am zis pas.

Am pus mana pe mandrina la 2-3 exemplare diferite, prin magazine diferite si la 2 din ele am simtit  ceva joc iar una parea mai teapana ( joc insesizabil la mana).

Planul meu e sa gasesc una industriala SH,in stare buna cu motor trifazat.

Am luat la un moment dat un convertizor de frecventa de 4kW alimentare monofazat, iesire trifazat. Am degand sa-l folosesc la mai multe device-uri cu motoare trifazate de pana la 3kW.

Momentan il folosesc la un polizor cu banda 2x72'' cu motor de 1.5kW si merge minunat, are cuplu foarte bun chiar si la turatii extrem de mici. E o placere sa ascuti cutite la o turatie de doar 280rpm, e ca si cum le-ai ascuti manual dar fara efort :)

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 6 ore, Cavaleru a spus:

cu tot cu vopsire electrostatica

Vopsirea a fost inclusă în manopera lui "nenea" sau știi unde se pot duce diverse pt a fi vopsite electrostatic? Unde mai făceam eu acum ceva ani s-au construit blocuri... Și nu mă trimiteți la elspa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 08.03.2023 la 23:27, ENEOS a spus:

Vopsirea a fost inclusă în manopera lui "nenea" sau știi unde se pot duce diverse pt a fi vopsite electrostatic? Unde mai făceam eu acum ceva ani s-au construit blocuri... Și nu mă trimiteți la elspa.

 

Da, a fost inclusa, dar nu o face el ci o face in alta parte. eu l-am facut negru, nu stiu de disponibilitate pt alte culori sau daca lucreaza cu piese mici sau persoane fizice, dar ii pun o intrebare si vedem

 

 

Diferenta dubioasa la arc dar e cel corect cel albatru pt modelul in cauza. Cica ar fi cu 25% peste cel standard. Initial am incercat la mana, aproape imponsibil de unu singur  ca sa si apesi si sa si infeletezi piulita, in conditiile in care au si o catare pt imperechere. Prima data cand am pus presele au alunecat in lateral si mi-a zburat ambreiajul pe banc. Dupa am pus un soricel care si-a facut treaba sa le tina pe pozitie, am reusit. Alta solutie idee, unealta? N-am presa hidraulica iar cu o tija filetata nu prea aveai cum sa pui piulita. In menghina nu incape ca e prea mare.... Idei?

IMG_20230309_181422.jpg

IMG_20230309_181428.jpg

IMG_20230302_182320.jpg

Editat de Cavaleru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

thx @GoodKat 

am incercat initial cu mainile sa o apas dar era foarte puternic arcule respectiv, cu echilibru intr-un picior nu stau bine si e destul de mica suprafata aia pe care sa apesi

 

ideea cu presa e foarte buna, mai trebuia sa fac eu o conferctionare pt a face presa de apasare. bun pont

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

extractor de rulmenti nu prea ai cum ca arcul era destul de lung tot ansamblu trecea cred de 30-35cm

 

asta cu PVCul e buna, chiar am o teava PVC , groasa in carene in garajul de acasa, trebuie sa o relochez la atelier :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...