ZIDU' Postat Iunie 23, 2015 Share Postat Iunie 23, 2015 probabil ca tu stii mai bine , eu n-am decat vre-o 10 ani de experienta in industrie levier de roti de juma de metru (ala extensibil) - urcat cu piciorul pe el - la 90 kile inseamna 450Nm aproximativ. s-a indoit levierul .... pistol cu impact 250 Nm - s-a desfacut relativ lejer. Si alte exemple similare (piulite nedesfacute de 20 ani, etc) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mos bear Postat Iunie 24, 2015 Share Postat Iunie 24, 2015 La targ trebuie umblat mult sa gasesti scularaie la cate o baba , mos ori meserias pensionar ..... vanatoare lunga ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adyp Postat Iunie 26, 2015 Share Postat Iunie 26, 2015 Si eu ma duc din cand in cand la Valea Cascadelor si Vitan, mai gasesti cate o tubulara sau o fixa cum trebuie. Au fost si dati cand n-am gasit chiar nimic. Apropo de preturi, voia unul pe o autofiletanta stanley cu acumulator 900 ron. Am zambit si am plecat instant. Altul, pe un dremel de la black & decker 100, in conditiile in care n-avea niciun accesoriu. Ma tenta dar am vazut la o simpla cautare ca e 100 nou. Duminica, am luat dintr-un targ, din Buzau, de la un tigan, la 20 de lei, asta: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 26, 2015 Share Postat Iunie 26, 2015 (editat) Si eu ma duc din cand in cand la Valea Cascadelor si Vitan, mai gasesti cate o tubulara sau o fixa cum trebuie. Au fost si dati cand n-am gasit chiar nimic. Apropo de preturi, voia unul pe o autofiletanta stanley cu acumulator 900 ron. Am zambit si am plecat instant. Altul, pe un dremel de la black & decker 100, in conditiile in care n-avea niciun accesoriu. Ma tenta dar am vazut la o simpla cautare ca e 100 nou. Duminica, am luat dintr-un targ, din Buzau, de la un tigan, la 20 de lei, asta: Hmm... mi-a atras atentia ca ai zis de dremel Black & Decker (xerox Minolta ) la 100 de lei, ca ala e pret de dremel no-name Budget/Panzer si ce chinezarii generice or mai fi existind si singurul model pe care l-am gasit e asta: http://www.emag.ro/unealta-multifunctionala-rotativa-black-decker-90w-8000-27000-rpm-trusa-si-87-de-accesorii-rt650ka/pd/EYCTDBBBM/ Sigur nu te-ai uitat la pretul din State, pe Amazon la reducere (care deobicei n-are nici o legatura cu pretul de la noi)? Vad ca pe site-ul lor oficial sint doar astea http://www.blackanddecker.com/en-US/products/power-tools/portable-power-tools/specialty-tools/rtxtrade-3speed-rotary-tool/rtx-b http://www.blackanddecker.com/en-US/products/power-tools/portable-power-tools/specialty-tools/rtxtrade-3speed-rotary-tool/rtx-6 Care-s cam la acelari pret pe Amazon. Ca idee, am omorit o jucarie din asta Budget (80 de lei cu cutie si accesorii) dupa citiva ani de folosire, dupa ce am muncit-o vreo 15 minute cu cablul flexibil. Probabil fiind de calitate slaba, frecarea a fost prea mare pt. puterile lui. Dar parca mai ducea daca nu-i puneam cablul ala. Editat Iunie 26, 2015 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adyp Postat Iunie 27, 2015 Share Postat Iunie 27, 2015 Pai pe Amazon e 30 de dolari nou. Nu dădeam 100 lei pe ceva folosit raportat la prețul de nou fie si din state. Adidași Nike! )) pamperși huggies etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danny_nt Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 Salut, cine imi da si mie o idee cum fac rost de o presa de etrier pentru opelul meu la un pret decent. Daca franez mai mult se incalzesc placute\discuri si scartaie zeci de kilometri. Vreau sa incerc cu o presa sa imping putin pistonasele (e cu filet se impinge si roteste) poate se deblocheaza cursa pistonului, daca nu iau set de garnituri si pistonas si le reconditionez eu. Ca am fost la service si mi-au recomandat sa le schimb(etrierele) 2 x 350+ manopera, dar daca aveam banet nu stateam cu un opel. In fine, O trusa completa e peste 200 de lei, si cum nu fac o meserie din asta ma intereseaza doar o singura piesa + presa aferenta, poate fi si ceva hand made. http://www.okazii.ro/scule-echipamente-service/consumabile-service/set-prese-etrier-pentru-inlocuit-placute-de-frana-bgs-1127-a171121365?icid=CS7.P.VZ.04.15&ibid=pp_activ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 ia un cleste mare de sigurante (care se deschide cand il strangi), il incalzesti, indoi piciorusele si cu ala invarti pistonasul. oricum daca doar il impingi inapoi nu rezolvi nimic, trebuie sa-l desfaci si sa vezi daca pistonul e reutilizabil , Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bn13hor Postat August 15, 2015 Share Postat August 15, 2015 la yato au trusa pt etriere la vreo 70 lei eo o folosesc de trei ani in regim de service de multe ori la etrierele spate nu reuseste reconditionarea in primul rand din cauza garniturilor de rahat si in al doilea rand melcul din interior este uzat deformat etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danny_nt Postat August 16, 2015 Share Postat August 16, 2015 ia un cleste mare de sigurante (care se deschide cand il strangi), il incalzesti, indoi piciorusele si cu ala invarti pistonasul. oricum daca doar il impingi inapoi nu rezolvi nimic, trebuie sa-l desfaci si sa vezi daca pistonul e reutilizabil , Da o sa iau si 2 seturi de garnituri si piston ptr reconditionare. » Post actualizat in 16 Aug 2015 09:41 la yato au trusa pt etriere la vreo 70 lei eo o folosesc de trei ani in regim de service de multe ori la etrierele spate nu reuseste reconditionarea in primul rand din cauza garniturilor de rahat si in al doilea rand melcul din interior este uzat deformat etc Poti sa-mi dai si mie un link ceva ca n-am gasit o astfel de trusa. Am gasit asa ceva pe OLX http://olx.ro/oferta/presa-etrieri-universala-cu-surub-frana-inlocuire-placute-ID32HmX.html#8e9a7dd89b dar trebuie sa verific daca se potriveste la masina mea. La asta cu melcul nu m-am gandit, dar daca e asa, si le stric caut doi etrieri in stare de functionare la dezmembrari si tot ies mai ieftin. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vwg0lf Postat August 18, 2015 Share Postat August 18, 2015 vezi in targ in vitan la tarabele care sunt deschise in fiecare zi. Eu pana sa-mi iau presa foloseam cheia care o folosesti la flex cand schimbi discul (tamburusurile alea 2 se potriveau perfect la etrierele spate la VW) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danny_nt Postat August 18, 2015 Share Postat August 18, 2015 (editat) vezi in targ in vitan la tarabele care sunt deschise in fiecare zi. Eu pana sa-mi iau presa foloseam cheia care o folosesti la flex cand schimbi discul (tamburusurile alea 2 se potriveau perfect la etrierele spate la VW)Mersi, o sa dau maine o fuga. Dar merge asa iti faci treaba cu ea?Adica zic sa nu se strice la prima folosire. Editat August 18, 2015 de danny_nt Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vwg0lf Postat August 19, 2015 Share Postat August 19, 2015 (editat) presa o folosesc de cativa ani la mine (2 vw) si ii mai ajut si pe prieteni - schimburi placute si alte reparatii la etrieri. ps. presa care o vand ei in vitan (40-50 lei) eu am luat-o din europa (dragonul rosu) cu 15 lei ceva de genul asta e Editat August 19, 2015 de vwg0lf Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danny_nt Postat August 22, 2015 Share Postat August 22, 2015 presa o folosesc de cativa ani la mine (2 vw) si ii mai ajut si pe prieteni - schimburi placute si alte reparatii la etrieri. ps. presa care o vand ei in vitan (40-50 lei) eu am luat-o din europa (dragonul rosu) cu 15 lei ceva de genul asta e vw-caliper-tool.jpg Mersi, am fost si am luat-o cu 50. Prin dragon nu prea am drum asa ca nu-i bai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KenHMT Postat Septembrie 9, 2015 Share Postat Septembrie 9, 2015 O colectie de homemade tools, mai exact 71 de pe forumuri straine. http://www.homemadetools.net/category/motorcycle Ken here from HomemadeTools.net. I know this thread is an old one, but thanks for the link! To celebrate our 20,000th homemade tool, we made a new ebook featuring our top 50 homemade tools. You guys are welcome to it for free: ------------- Ken aici din HomemadeTools.net. Știu că acest thread este unul vechi, dar multumesc pentru link-ul de! Pentru a sărbători instrumentul nostru 20.000 de casă, am făcut un nou ebook oferind top 50 instrumentele noastre de casă. Sunteți bineveniți să-l gratuit: http://download.homemadetools.net/50MustReadTools.pdf Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Killer_533 Postat Noiembrie 20, 2015 Share Postat Noiembrie 20, 2015 Salut, E o promotie pe Emag la o trusa de chei tubulare produsa de Neo Tools (marca din grupul Topex) http://en.neo-tools.com/klucze-nasadowe-7706.html: A mai avut cineva scule de la firma asta? Isi merita banii ? Merci! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
G B V Postat Noiembrie 20, 2015 Share Postat Noiembrie 20, 2015 Salut, E o promotie pe Emag la o trusa de chei tubulare produsa de Neo Tools (marca din grupul Topex) http://en.neo-tools.com/klucze-nasadowe-7706.html: NeoTools.jpg NeoTools2.jpg A mai avut cineva scule de la firma asta? Isi merita banii ? Merci! Nu stiu cat de bune sunt,dar pot sa iti recomand trusa de la bricostore la 315 ron si vreo 90 de piese. O am de vreo 6 luni si am abuzat de ea,fara sa dea semne de oboseala. In plus primeste 10 ani garantie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JAGI Postat Noiembrie 22, 2015 Share Postat Noiembrie 22, 2015 Killere, daca ai cash, ia trusa, ca are tot ce trebuie pt o moto de noroi, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Noiembrie 23, 2015 Share Postat Noiembrie 23, 2015 (editat) Nu recomand Topex, dupa cateva chestii bunicele luate acum n ani, am avut parte doar de petarde: cleste de pop nituri - nu cel mai ieftin - care s-a rupt la <5 nituri de Al 4.8mm, o trusa de tubulare E si biti Torx cu antrenare de 1/2' - tubularele pana acum tin, insa bitii s-au mancat si torsionat dupa 2-3 utilizari, am o trusa cu biti hexagonali pe care o abuzez (torx-uri batute in inbus-uri date peste cap) de ani multi si a rezistat mult mai bine, lampa de gaz care dupa 2 butelii scapa grav pe langa axul robinetului... Editat Noiembrie 23, 2015 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Noiembrie 23, 2015 Share Postat Noiembrie 23, 2015 cea mai tare trusa de inbus din lume http://www.tbs-aachen.de/Special_Offer/Wera_950_SPKL/9_SM_N_Multicolour_SB_Long_arm_hex_key_set_i342_55692.htm o trusa adevarata de scule http://www.tbs-aachen.de/SALE/Facom_RS440E_Socket-Set_1/4_und_1/2_i863_55980.htm topicul se numeste scule de calitate, NU ce gunoaie gasim la lidl sau brkkostore Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Noiembrie 24, 2015 Share Postat Noiembrie 24, 2015 topicul se numeste scule de calitate, NU ce gunoaie gasim la lidl sau brkkostore, hipermarketuri, etc.... +1 ! eu folosesc Projahn, scule germane profesionale / industriale http://projahn.de/en/nc/homepage/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JAGI Postat Noiembrie 24, 2015 Share Postat Noiembrie 24, 2015 (editat) Dar motocicletele astea au suruburi care se string cu 200Nm? 20-30-60Nm. Majoritatea suruburilor nu depasesc 30Nm. Cheile bune sint pt mecanicii profesionisti, care traiesc din asta. Eu am o trusa de la Louis, cea cu tubulare de 1/4 si 1/2, luata la reducere cu 40-50euro prin 2005-2006, in afara de propulsor , poate fi folosita si acum la orice surub al motocicletelor japoneze. Are cineva de vinzare o cheie dinamometrica pt cupluri sub 40Nm? Editat Noiembrie 24, 2015 de JAGI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Killer_533 Postat Noiembrie 24, 2015 Share Postat Noiembrie 24, 2015 Killere, daca ai cash, ia trusa, ca are tot ce trebuie pt o moto de noroi, Nu stiu ce sa zic man .. e plin net-ul de truse, cam toate aflate in zona 130 ~ 150 Euro, dar mi-e frica sa nu iau o petarda facuta in China. Sunt dispus sa mai pun niste banuti, numai sa fiu sigur ca am luat ceva bun. Ca si exemplu clasic de 'dai un ban, dar stii ca ai teapa' ... am luat un stand de echilibrat roti cu 50E. Totul a fost bine, pana cand am incercat sa le si centrez. Atunci am vazut ca marea firma germana Rothewald face stand-uri cu axul si conurile strambe .. ce sa zic, mare surpriza, cand un stand de la Unior costa peste 200E. Rectificatul axului si fabricarea de conuri centrate m-a costat inca 80E, si aproape am ajuns la costul unui stand de firma. De aia nu mai vreau sa imi fur singur caciula. Problema e ca incearca sa mi-o fure altii . Scriam mai sus de trusele de hoby: Lincos (Ungaria) BGS (Germania .. via China) Yato (Bulgaria) .. si din ce am auzit nici Stanley sau Unior nu ar fi marci profi, dar nu ma pricep. Am ajuns la marcile high-end Facom, Stahlwille, SnapOn, Draper/Elora... etc. Pai astia au niste scoruri de te ia cu ameteala .. numai un clichet costa cat o trusa hobby si daca ar fi sa cumperi tot ce iti trebuie, ar costa cat motocicleta. Nu mai zic ca astia nu vand la persoane fizice. Ajungem la categoria mid-level .. iarasi, nu ma pricep, dar din ce vad pe net Proxxon, Bahco, Beta ar fi marci ce isi merita banii. La noi am gasit doar Bahco: Saptamana asta sunt in Munchen si incerc sa ajung pe la magazinele de profil. Dar nici aici nu e usor sa gasesc marci bune .. cica ar avea pe la Luis niste truse de la Proxxon. Stie cineva vreun magazin in zona? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Noiembrie 24, 2015 Share Postat Noiembrie 24, 2015 Dar motocicletele astea au suruburi care se string cu 200Nm? 20-30-60Nm. Majoritatea suruburilor nu depasesc 30Nm. Cheile bune sint pt mecanicii profesionisti, care traiesc din asta. Eu am o trusa de la Louis, cea cu tubulare de 1/4 si 1/2, luata la reducere cu 40-50euro prin 2005-2006, in afara de propulsor , poate fi folosita si acum la orice surub al motocicletelor japoneze. Are cineva de vinzare o cheie dinamometrica pt cupluri sub 40Nm? asta e o tampenie, daca fwti un surub surubul nu stie ca esti tu profi sau doar te aflii in treaba prin spatele blocului, trusa de inbusi care am pus-o mai sus ar trebui s-o cumpere orice motociclist, n-o sa strici suruburi cu ea si te tine toata viata . killere, am pus mai sus linkuri catre 2 truse, inbus si doape 1/2si 1/4 , cu trusa aia faci aproape orice la motocicleta si o sa te tina toata viata si probabil ajunge la nepoti. yato =china via POLONIA (nu bulgaria) BGS=Taiwan via suedia si germania (foarte ok dealtfel) Lincos aia e pentru gradinari... Mare atentie Draper VINDE ELORA, nu-s acelasi lucru, draper=china/tw, calitate decenta, ELORA=made in Germany Proxxon... meh Bahco, ce gasesti la bricostore e TW, nu-s rele Snapom mizerii americane la preturi extraterestre, Daca esti la nemti uita-te dupa Wera , sunt foarte foarte bune in locul eu as lua ce am pus in linkurile de mai sus + o trusa de inelare combinate de la stahlwille care e la reducere (6-24) si o surubelnita JIS #2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Killer_533 Postat Noiembrie 24, 2015 Share Postat Noiembrie 24, 2015 Cred ca am vazut trusa Stahlwille aseara la supermarket-ul Conrad, numai ca nu are tubularele lungi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Noiembrie 24, 2015 Share Postat Noiembrie 24, 2015 Cred ca am vazut trusa Stahlwille aseara la supermarket-ul Conrad, numai ca nu are tubularele lungi. ce faci cu tubularele lungi? eu n-am folosit una de ani de zile, cheie de bujii cumperi separat in functie de model, daca la asta te gandeai » Post actualizat in 24 Nov 2015 15:25 http://www.tbs-aachen.de/SALE/Facom_RS440E_Socket-Set_1/4_und_1/2_i863_55980.htm http://www.tbs-aachen.de/Wera/Angle-Screwdrivers/Wera_950_SPKL/9_SM_N_Multicolour_SB_Long_arm_hex_key_set_i3599_55692.htm http://www.tbs-aachen.de/Stahlwille_special_offer/Stahlwille_14/15_Sets_Combination_spanners_OPEN-BOX_long_i3736_49681.htm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate