Geo_ZGA Postat Martie 11, 2019 Share Postat Martie 11, 2019 Pai pe acolo am si fost Acum merg intr-o zona noua, inca nu o cunosc... abia am inceput, mai e nevoie de multe zile de detectie ca sa-mi dau seama ce si cum. Inca nu au aparut obiectele personale, mai deosebite, dar in timp le descopar eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 11, 2019 Share Postat Martie 11, 2019 1 oră în urmă, Geo_ZGA a spus: I Asta era o crema facuta de un neamt, si se folosea la dat pe picioare ca sa nu faci rani sau basici de la marsuri lungi. Preservativ Krem, Gehwol. Facuta de Eduard Gerlach din Lübbecke Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 25, 2019 Share Postat Martie 25, 2019 Multumesc, nu stiam Ieri am iesit din nou in aceeasi zona. O bucata de cuc de cascheta germana (frunzele de stejar), din nou o jumatate de tag nescris, un briceag cu manerul ornat interesant, un capac de apa "fur Wermacht" (printre milioanele de capace de bere Azuga), un capac Rabeiner pe care il banuiesc ca fiind de la vin (din regiunea Tirol), un interior de bricheta (banuiesc, are vata la interior), creme, multe tuburi de Flak 20, un tub 50 cal cu ramasite de banda pe el, tuburi de semnalizare, varfuri de Flak 20, ramasite de grenade, inel de cort... si alte maruntisuri, unele necunoscute Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 7, 2019 Share Postat Aprilie 7, 2019 Ieri am umblat mult prin padure... si tot nu imi pot face o parere despre ce s-a intamplat exact acolo. Pe langa multe gloante de Lebel, tuburi majoritar K98 si Flak 20, am mai scos un proiectil (gol) de Flak 37mm, un detonator fara tija periculoasa de S-mine (bouncing betty), 10 para 1868, bun pt 2 lei anii '20, 2 inele de porumbel, un inel imens de cort, o cutie (am oprit doar capacul, cutia era mancata rau) cu ceva scris stantat, bucata de deasupra lamei a unui aparat de ras vechi (cel mai probabil folosit tot de nemti) si alte maruntisuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Aprilie 8, 2019 Share Postat Aprilie 8, 2019 bune si astea, decat deloc... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Mai 2, 2019 Share Postat Mai 2, 2019 Ieri, cateva ore, si sambata am iesit prin zona Dobrogei pe ww1... locatii vechi, am inceput sa le epuizez, drept urmare nu am mai scos mare lucru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fura Postat Iulie 4, 2019 Share Postat Iulie 4, 2019 Nici o aventura noua? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iulie 4, 2019 Share Postat Iulie 4, 2019 Au fost mai multe, dar daca nu am vazut interes... n-am mai postat Si ww1 pe la munte, si pe la mare, si un sat parasit (cu urme de ww1 printre gropile fostelor case)... si antice, si medievale, si mai moderne... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Iulie 5, 2019 Share Postat Iulie 5, 2019 Este dom'le interes, cum sa nu fie?! Nu postez pentru ca nu am detector, ci doar o lopata harnica. Dar clatesc cu placere ochii pe topicul dumitale! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iulie 5, 2019 Share Postat Iulie 5, 2019 Baga poze linistit ca ne uitam cu interes. Foarte fain sedimentul ala cu scoici (sau cum s-o numi corect). Simpatica fisa de 3 bani. Uitasem ce a existat asa ceva. Dupa ce ai lipsit 2 luni m-am ingrijorat ca ai gasit vreo ghiulea pe unde ai sapat . Dar cum la stirile de la ora 5 nu ai aparut m-am linistit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iulie 8, 2019 Share Postat Iulie 8, 2019 Sap cu grija, sanse mici sa faca ceva poc Sambata am fost pe la munte in zona ww1, am reusit sa ma intalnesc si cu ursul... impropriu spus "intalnit", pt ca doar l-am auzit la 20m de mine, de peste o culme mica. Am facut calea intoarsa si pt urmatoarea ora am detectat la ceva distanta de el si cu multa galagie. Descoperiri mai rare sau mai comune... incarcator pt Mauser Gewehr cu 20 cartuse. Pat de pistol Steyr 1912, facut de romani (patul, nu pistolul. Unul singur a mai fost gasit, al meu fiind al 2lea. Cui de cort german din fier, inchizator lada munitie, o cazma model mai deosebit (buza de sus e indoita si nituita), tarnacop, bucata de casca (nu am identificat modelul inca, e dubios de groasa), nasturi de veston, nasturei, inele de cort, ochelari masca de gaze romanesti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Explorer1973 Postat Iulie 19, 2019 Share Postat Iulie 19, 2019 Este cineva din jud cta interesat de ieșiri la detectii? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fura Postat Septembrie 6, 2019 Share Postat Septembrie 6, 2019 Ceva descoperiri interesante in ultima perioada? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 9, 2019 Share Postat Septembrie 9, 2019 Da... pe ambele razboaie poze amestecate... uitasem de "piesa de rezistenta", capac de butoi pt combustibil, german ww2. si primul meu tag marcat, tot german ww2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CapnJackSparrow Postat Septembrie 25, 2019 Share Postat Septembrie 25, 2019 Salut! Care-ai fost aici? https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ce-a-descoperit-un-roman-cu-detectorul-de-metale-in-apropierea-unui-cimitir.html Spor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 25, 2019 Share Postat Septembrie 25, 2019 E o vrajeala proasta, pe care vad ca au preluat-o si altii... oasele sunt de vaca, iar obiectele alea nu sunt scoase din/de langa cimitir. Poate din zona, da... Valea Uzului a fost zona de razboi, mortii din cimitir sunt majoritar cazuti acolo. Pur si simplu propaganda de rahat, ca tot a fost anul asta scandal dupa scandal cu cimitirul ala. Si nu inteleg de ce... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
wawessh Postat Septembrie 25, 2019 Share Postat Septembrie 25, 2019 Anul viitor trebuie sa fac cu un buldozer un drum de vreo 100 m si sa sap o fundatie pe un teren pe care a fost front in primul si al doilea razboi mondial. Acum 2,3 ani tot asa la un drum s-a gasit un obuz si a fost chemata politia si restul autoritatilor. Mai exact daca trecuta s-a lovit cu tarnocopul in obuz cand se sapa sa se puna un copac. Ce ma sfatuiti ca nu as vrea sa sara in aer nimeni cand se niveleaza drumul. Chiar pe traiectoria drumului sunt trasee.A fost zona de artilerie. A mai fost cineva in situatia asta? Asa cu detectorul poate doar sa identifici locul dar nu o sa fiu de accord ca cineva(privat) sa sape. E vreo cale legala incat sa nu am pe cineva pe constiinta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Septembrie 25, 2019 Share Postat Septembrie 25, 2019 Pai daca nu esti de acord sa se sape... ce sa-ti faca? Poate sa fie o tabla si nu un obuz, suna aproximativ la fel, nu iti poate spune nimeni pana nu sapa. Sau un obuz explodat, gol, care nu prezinta pericol, va suna la fel ca unul plin... pe zonele de razboi sunt extrem de multe semnale, nu prea ai ce sa "identifici" cu exactitate, referindu-ma in special la munitie. Au fost multe cazuri in care s-a bagat buldozerul/excavatorul si au lovit munitii (nu obligatoriu au si explodat). Ca sa fii sigur, trebuie lasat un detectorist (care stie ce face, cu experienta pe militare) sa-si faca treaba. Iti garantez ca nu se va intampla nimic rau (repet, daca stie ce face), am scos destula munitie pana acum ca sa pot spune ca am experienta. As spune ca ma bag eu la treaba asta, dar pt asta trebuie mai multe detalii si nici nu am cum sa-mi fac planuri de acum, pt la anul. Mai exista posibilitatea ca zona sa fie deja sapata de detectoristi, dar asta nu elimina riscul de a fi munitie ramasa acolo. Mai si ratezi semnale, unii nu anunta munitia si eventual o lasa acolo... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Muretto Grundieg Postat Octombrie 3, 2019 Share Postat Octombrie 3, 2019 https://adevarul.ro/locale/buzau/vestigii-unice-gasite-amator-buzau-descoperirea-putea-proba-premiera-popoarele-celtice-trait-actualul-teritoriu-romaniei-1_5d95bdcc892c0bb0c6376aa2/index.html La Buzău n-ați fost. Sau e vreunul dintre voi fericitul ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fura Postat Noiembrie 11, 2019 Share Postat Noiembrie 11, 2019 Nimic nou sub soare? Nu vreau sa las topicul sa iasa din thread-ul de pe prima pagina... chiar daca nu prea comentez...eu il urmaresc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 12, 2019 Share Postat Noiembrie 12, 2019 Ba da, am mai iesit de cateva ori, pe ambele razboaie... poze amestecate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
linoleu Postat Noiembrie 12, 2019 Share Postat Noiembrie 12, 2019 Ce este placa ovala cu 3 fante? Si ce bine s-a pastrat tubul de pasta de dinti... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Noiembrie 12, 2019 Share Postat Noiembrie 12, 2019 "Placile ovale" sunt placute de identificare germane, dog tags. Cea lucioasa si frumoasa este de comandament, Korps Kommando, nu prea se gasesc in pamant. Iar cea mai urata ca aspect e din zinc, transmisiuni speciale de flak (nu e nimic extraordinar, asa le numeau ei sa para mai "speciale"). Mai am un jeton de berarie Gosser, am vorbit la producator si se pare ca erau folosite strict in incinta fabricii, de catre muncitori, pt a lua cate 1l de bere gratis. Posibil ca soldatul respectiv sa fi fost muncitor la Gosser inainte de a fi inrolat. Stelute rusesti, o insigna de tineret Leninist, jumatate de decoratie de asalt infanterie (din pacate lipseste fix partea de sus, cu vulturul si zvastica), o pudriera sau oglinjoara de dama, creme, sticluta de colonie sau poate ulei de par... Separat de cele de mai sus, care sunt ww2, am mai gasit si un nasture KUK, de trupe de asalt austro-ungare din ww1. Asta la munte, pe zona ww1... si cam singura descoperire din ziua aia (pe langa tone de tuburi, schije si bile). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
linoleu Postat Noiembrie 12, 2019 Share Postat Noiembrie 12, 2019 Interesant, cea cu Gosser am crezut ca e capac de bere, nu m am gandit la jetoane. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danny_nt Postat Noiembrie 28, 2019 Share Postat Noiembrie 28, 2019 Salut, am si eu o intrebare care nu e chiar despre subiect dar cat de cat din zona. Stiti pe cineva care face detectie la conducte de utilitati? Incerc sa descopar conductele de canalizare intr-o curte betonata si nu as vrea sa sparg tot pe acolo. Ideea e ca nu prea gasesc firme pe Bucuresti Ilfov sau ceva detectoare de inchiriat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate