Sari la conținut

Accident Motorock Galati- Liniute


mihnea_24
 Share

Postări Recomandate

Parerea mea e ca motociclistul clar a vazut ca a pierdut concursul si a vrut sa se ridice pe o roata ca sa faca si el putin spectacol pe acolo

Daca e vinovat sau nu cred ca nu are nici o importanta pt ca nu cred ca o sa mai mearga pe motocicleta prea curand

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 499
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

ca o paralela, in ce priveste demonstratiile: acum ceva timp, in ungaria, la o demonstratie de modelism, unul din participanti (campion european la acest "sport") a pierdut controlul asupra aeromodelului pe care il pilota, iar acesta a cazut in public, omorand o femeie tanara si ranind alti 4 oameni...

cine ar fi de vina in cazul asta?

 

Satanistii care folosesc aeromodele sunt de vina! Apropo: in Italia aceste "chestii zburatoare" platesc o polita de asigurare obligatorie. Un fel de RCA. Si asta pentru ca au fost multe cazuri cand din diverse motive (in general tehnice) s-a pierdut controlul asupra jucariei si aceasta s-a prabusit la un moment dat provocand pagube sau chiar victime. Teoretic, daca accidentul de la GL s-ar fi produs pe drum public si nu ar fi fost rezultat dintr-o competitie (mai mult sau mai putin) sportiva, Asigurarea RCA ar fi acoperit o parte din daune.

 

Ry.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

jura-te ca daca era sor-ta pe asfalt vorbeai la fel :angryfire:

 

Tocmai aceasta noantza nu-tzi da dreptate. Normal ca nu gandea la fel. Dar tu shi eu shi el nu suntem rude cu acea fetitza shi in concluzie nu suntem orbitzi de durere pentru a ne concentra eforturile in a descifra persoana raspunzatoare. Mult mai logic este sa gasim solutzii pentru a evita asha ceva in viitor. Noi ceilaltzi nu avem dreptul de a judeca pe nimeni.

Pe cine vretzi sa linshatzi?

Clubul? Inainte de a scoate o vorba intrebatzi-va daca eratzi organizatori ... atzi fi facut altceva? atzi fi atentzionat ceilaltzi membrii despre riscurile care survin? Sau chiar spectator fiind s-a dus cineva sa atentioneze membrii clubului?

Pilotul? El a pierdut controlul neintentionat.

 

Ca sa "pun punctul pe I" UCMR-ul ar trebui sa emita standarde de siguranta optionale pentru organizarea unor astfel de manifestari. Macar atat sa faca ca in rest nu face NIMIC.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea e ca motociclistul clar a vazut ca a pierdut concursul si a vrut sa se ridice pe o roata ca sa faca si el putin spectacol pe acolo.

 

Ete CACAT!!!

 

In alta ordine de idei:

Va rog, inchideti topicul asta, isi dau prea multi cu parerea total aiurea (nu ma refer (doar) la fragmentul de post citat) si sunt prea putine pareri pertinente...

 

PS: Eu zic ca concluziile pot fi trase deja din ce s-a discutat pana acum. Vorba cuiva, pentru a discuta CONSTRUCTIV ce ar trebui facut ca sa se evite pe viitor asa ceva, ar trebui un topic separat; FARA NICI O ALTA TRIMITERE LA CAZUL ACESTA, ca iar se face de 23542352345 pagini degeaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Au inceput sa apara idei, propuneri: "batranii" arata ca se gandesc la asta. Acum acest topic si-a pierdut sensul. Trebuie deschis altul cat mai curand la sectiunea "Intruniri" unde sa se prezinte concluziile lor si sa aiba loc si o mica dezbatere pe tema.

 

 

Total de acord!! :angryfire:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai aceasta noantza nu-tzi da dreptate. Normal ca nu gandea la fel. Dar tu shi eu shi el nu suntem rude cu acea fetitza shi in concluzie nu suntem orbitzi de durere pentru a ne concentra eforturile in a descifra persoana raspunzatoare.

 

personal nu vreau sa linsez pe nimeni. doar ca in fiecare zi vad cum din "sa le rupem capetele" se trece in "despre morti numai de bine", etc.

 

pertinenta nu presupune duplicitate. asa cred. in rest, cred ca oricine ar vrea sa nu se fi intamplat ceea ce s-a intamplat...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:angryfire: :angryfire: :angryfire: ;) SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI FETITEI SI DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA :) :finger: :yikes: :yikes:

UN INGER S-A RIDICAT LA CER

 

INSANATOSIRE GRABNICA ACCIDENTATILOR, RECUPERARE RAPIDA

 

Citesc tread-ul asta de doua zile, si trec prin tot felul de sentimente, care de care mai contradictorii, dar ce ramane de doua zile e un gust amar. O data cu acest post vreau sa inchid capitolul, sa merg mai departe.

Incerc de trei zile sa scriu si ma razgandesc.. e greu e foarte greu dar asta e viata...

Accidente se intampla, cele mai tragice sunt si cele mai stupide, sa cauti vinovati acum e total aiurea... e normal e omeneste, iti vine sa urlii ca de ce asa si asa, dar sigur numai un dezaxat si-ar fi putut dori sa se intample asa ceva.

Accidente se intampla si la cei mai profesionisti... indycar, formula unu au avut parte de astfel de evenimente. Piloti profesionisti gresesc (sunt si ei oameni)..sau pur si simplu au ghinion, Ayrton Senna a murit stupid... coloana de directie rupta la o masina de formula1, cine e vinovat? Evenimente rutiere sunt in toata lumea si nu ne marcheaza asa de tare ca tragedia asta de la galati (cele doua autobuze cu nu stiu cati morti.. a fost o stire la televizor, nimic mai mult) sa nu mai vb de accidentele de avion, sau au fost si show-uri aviatice in care a picat avionu` in spectatori (sau cazul de mai sus la aeromodelism), cel mai stupid deces de care am auzit si il tin minte e la un meci de badminton a facut unul din jucatori o criza si a murit.. e drept ca era jucatorul.. dar la badminton!!!!!! De jucatori de sah care sa moara in timpul unei partide de sah nu am auzit dar poate exista.

Amintiti-va de filmele alb negru de la inceputurile curselor de masini, cativa nebuni furiosi in niste conserve, la propriu, cu 4 roti se intreceau cu spectatorii la cativa metri si mai scapau masinile si in tribuna si in spectatori. Cam acolo suntem noi cu evenimentele moto in romania, nu sunt bani de circuite, nu sunt bani de adus si pus garduri si apoi merge si asa ca nu sa sa ni se intample tocmai noua, principiu atat de drag romanilor. Si apoi ne place adrenalina noua oamenilor si lucrul interzis, ni se spune sa nu stam acolo, acolo mergem si stam, la raliuri toti se pun unde-i curba mai stransa.. stiu piloti care nu merg la limita ca le e frica sa nu dea in spectatori, au cosmar cu chestia asta si sincer si eu as avea.

Sa ziceM ca ce ar fi fost daca... e de prisos, daca fetita nu ar fi stat ghemuita ca obosise, daca ar fi stat dupa copac, daca motocicleta ar fi mers drept sa piarda din viteza...daca ar fi plouat si nu s-ar fi tinut... o putem tine asa pana dimineata.

Trebuie sa invatam ce e de invatat din aceasta tragedie si sa mergem mai departe. La un moment dat sambata ma gandeam sa vand motorul ca nu merita.. dar daca toti ar fi renuntat la prima tragedie nu am fi ajuns unde suntem azi. Cel mai bun exemplu e prietena mea.. acum 4 ani a avut un accident auto, 3 zile de coma un an si de recuperare si prietena ei cea mai buna moarta la 21 de ani (erau pe scaunele din spate intr-o dacie fara tetiere, daca ar fi avut tetiere ar fi scapat doar cu sperietura.. aici cine e vinovat, fabrica dacia, proiectantul, soferul, care era prietenul ei de la acea vreme, stalpul... ) anul trecut a inceput sa conduca singura, si-a luat masina ei.. a facut deja drumuri de una singura la volan si vine cu mine cu motorul fara probleme, inca eu am mai multe emotii cu ea in spate. Ce ar fi trebuit sa faca, sa nu se mai urce niciodata intr-o masina? Nu, ea a ales sa traiasca mai departe sa se bucure de fiecare clipa de doua ori , si pentru prietena ei pierduta.

 

Azi e 11 sept, 5 ani dupa acel 11 sept, au murit atunci multi americani.. 3000 sau mai multi si acestia au pornit razboiul impotriva terorismului.. Americanii au omorat in campania din afganistan mai multi civili necombatanti decat au murit in 11 sept. Deja aberez.

 

:yikes: :( SA-TI FIE SOMNUL LIN AURELIA CLAUDIA, SA NE ZAMBESTI DE ACOLO DE SUS, UNDE ESTI ACUM ;) ;)

 

si sper ca parinti fetei sa reuseasca sa inteleaga intr-o zi ca nu a fost vina nimanui, pur si simplu s-a intamplat. Acum e prea devreme, durerea lor e prea mare, dar intr-o zi.. candva sa reuseasca sa-i ierte pe cei pe care azi ii vad vinovati de pierderea ingerului lor.

 

Comunitatea moto din galati ar trebui sa faca o coroana pentru inmormantare, sincer ma gandeam la o participare masiva a motociclistilor, dar e delicat, foarte delicat pentru parintii fetei care vad acum in orice motociclist un ucigas.. dar eu tot m-as duce, cu lacrimi in ochi asa cum scriu acum, sau macar dupa inmormantare sa mearga sa puna o floare.

Editat de ionut007
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Mai oameni buni, o luam de la capat cu verdictele si analizele?

 

Acest thread este citat de ziaristi si este folosit ca sursa de informatie. Va dati aiurea cu presupusul despre "ce trebuia" si "ce a incercat sa faca" motociclistul, iar unii care nu cunosc cu ce se mananca treaba asta chiar va cred si scriu articole tampite prin presa.

 

Repet, vinovatii ii va gasi justitia, nu noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai oameni buni, o luam de la capat cu verdictele si analizele?

 

Acest thread este citat de ziaristi si este folosit ca sursa de informatie. Va dati aiurea cu presupusul despre "ce trebuia" si "ce a incercat sa faca" motociclistul, iar unii care nu cunosc cu ce se mananca treaba asta chiar va cred si scriu articole tampite prin presa.

 

Repet, vinovatii ii va gasi justitia, nu noi.

 

 

De ce nu inchizi topicul? S-a spus tot ce se putea spune, cred. In rest citim numai pareri timpite ale unor inchipuiti gen abdulah (sau cum dracu' isi zice) si ale altor personaje de genu'. Vorba ta, chiar nu e cazu' sa se ofere "material" jurnalistilor in cautare de senzational.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

saraca fetita!!!! Dumnezeu s-o ierte.

Eu nu am fost la Galati pt. ca eram la campionatul enduro de la Buzau.

Din pakate... iata ca se intampla shi astfel de nenorociri pe tema carora noi stam aici si batem campii despre ce si cum trebuia facut. Daca totzi sunt asha deshtepti... de ce oare, (akolo, la Galatzi) cand au vazut ca nu este safe, nu s-au dus la politzie sa reclame? De ce nu s-u dus la sheful obiectivului de Jandarmi sa-l roage sa impinga lumea? Stim cu totziicum e la acest gen de concursuri shi ne place sa privim. Am vazut imaginile shi daca jandarmeria ar fi impins lumea mai in spate ar fi ieshit un iures maxim pt. ca oamenii nu ar fi vazut nimik de pomi. Eu sunt operator de meserie, shi de cate ori merg la asha ceva ma bag cat mai in fatza sa pot filma dar, este un risk pe care il asum datorita jobului.

Nu cred ca ar trebui oprite liniutzele ci DEMIS sheful politziei rutiere din Galatzi, pt. ca ei fiind akolo puteau sa faca ceva. Politishtii aflati in misiune akolo ar trebui datzi afara shi judecati in mod direct pt. moartea acestei fetite.

La buzau stateam de vorba cu o parte dintre concurentzi shi mi-au spus ca abandoneaza mersul pe sosea. Asha am ajuns. :angryfire: :angryfire: :angryfire: ;)

 

P.S. Sa vedetzi de acum vanatoare de motociclisti pe strazi. Deja unii kolegi s-au luat de mine azi:"Da mah, voi suntetzi deshtepti, va bagatzi printre mashini, va dati p-o roata shi omoratzi oameni." Si alte chestii de genul asta.

Editat de Antistress
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce va mira articolul ala? Cristian Tudor Popescu, directorul ziarului Gandul, a catalogat motociclistii ca niste golani, niste oameni de nimic si nu numai, cu ocazia accidentului lui Tariceanu. Nu gasesc articolul respectiv dar ce pretentii ati avea? Asa cum s-a zis de o gramada de ori: sunt vazute doar aspectele negative ale motociclismului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frate ..ti se face pielea de gaina cand te gandesti ce motoare au unii . omu tare ...pe repsol...shi altii -motoristi adevarati _vezi sectiunea cu lista neagra_ stau shi isi cauta motoretele furate ...se duce de rapa tara asta....

 

Asta ca sa nu mai vorbesc de cei plecati prea repede dintre noi..R.I.P. NYONYO...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea ca si copacii aia ii determinau pe spectatori sa vina mai in fata.Vizionati filmuletzul ala facut de pe partea cealalta...aia aveau alta vizibilitate neavand copacii in fatza si in + erau si pe deal,deci cei de mai din spate vedeau peste cei din fatza.Am dreptate?E o chestie de care ar trebui sa se tina cont pe viitor.

 

Si ar mai trebui sa nu ne mai bazam pe constiinta(+educatia) celorlalti,k de multe ori ea nu exista sau e minima.Ganditi-va ca pe langa fetitza aia(RIP) erau oameni care ar fi putut-o avertiza sa nu stea asa de aproape de drum,sau se puteau da ei mai in spate,nu sa inainteze tot cate putzin(cum banuiesc k s-a intamplat)si sa o impinga si pe ea mai in fatza(avea doar 12 ani...cum sa realizeze niste chestii?).Este vorba de constiinta,de educatie.Am dreptate?Sa nu se inteleaga k vreu sa acuz pe cineva,dar cred ca romanii(mai ales) trebuie sa-si dezvolte niste astfel de...simturi.Asta e,trebuie sa ne "maturizam" k sa fim chiar si spectatori la astfel de evenimente.Suntem in sec XXI trebuie sa ne conformam...vitezei desfasurarii evenimentelor.

 

Stiti ce ar fi fain?La urmatorul raliu,liniute&stuff toti spectatorii sa stea calmi in zona de protectie.Fara sa se injure,fara sa se huiduie...Cred ca doar asa vom dovedi k am invatat ceva din asta.Iar daca toti stau la locul lor eu nu cred k va mai fi unul care sa iasa in fatza aiurea.Si daca va fi vreun astfel de destept,va putea fi imediat vazut de organizatori.NU?N-am auzit la nici un post TV sau ziar sa transmita niste astfel de sfaturi pt ca pe viitor sa stie tot prostu unde sa stea (ei doar acuza si deruteaza,nu informeaza) .

 

O ultima parere ar fi ca fenomenul moto din Romania ar trebui sa se desfasoare intr-un cadru mai restrans.Nu cred ca ai de ce sa faci demonstratii si liniute pentru profani.Cred ca la intruniri ar trebui sa fie mai putini out-sideri.Ar trebui sa fie doar de-ai casei.Asa vor disparea din comunitatile de motociclisti si aia care au motor doar ca sa se mari,iar motociclistii adevarati vor fi priviti mai cu respect.Asa cred eu.

 

Peace :angryfire:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea ca si copacii aia ii determinau pe spectatori sa vina mai in fata.Vizionati filmuletzul ala facut de pe partea cealalta...aia aveau alta vizibilitate neavand copacii in fatza si in + erau si pe deal,deci cei de mai din spate vedeau peste cei din fatza.Am dreptate?E o chestie de care ar trebui sa se tina cont pe viitor.

 

dar ia gandeste-te ce se intampla daca nu era copacul ala sau bordura? :angryfire:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

R.I.P.fetitei :angryfire: :angryfire: :angryfire: si condoleante familiei ;)

Inca nu imi revin... mai ales dupa ce am vazut-o intinsa pe jos...am ramas pur si simplu...

 

Spectatorii stateau cu totul anapoda...jandarmii isi bateau gura degeaba ca tot cum vroiau ei faceau si mai toti stateau pe sosea si nu in spatele benzilor de delimitare cum era normal,foarte inconstienti la riscul care se supuneau.

 

 

S-a discutat deja prea mult...si sunt si eu de parere ca ar trebui inchis acest subiect...prea multe persoane care vorbesc aiurea,toti isi dau cu parerea si ajung sa spuna numai idiotenii...nu noi decidem cine este vinovat...

 

Motociclistului ii doresc insanatosire grabnica si multa putere... o sa aiba nevoie sa treaca peste ceea ce s-a intamplat,celorlalti raniti insanatosire grabnica si clubul...sa aiba forta...cam nasol ca toate oalele se sparg in capul lor...

Editat de danutza
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intelg ca nu e vina organizatorilor ptr moartea fetitei

dar pe motociclist de ce l-au lasat sa participe fara echipament?

se vede adidasul cum zboaarraaa!

protectie de spate avea????

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

avea geaca icon, protectie de spate, pantaloni cu protectii (blugii aia cu protectii, cred ca tot icon, nu stiu cine-i face exact), casca, manusi cu protectii si niste ghete... adidasi-gheata! daca nu avea protectie de spate crezi ca scapa doar cu o vertebra deplasata si care sa nu necesite operatie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Dumnezeu să-i odihnească sufletul nevinovat ! :angryfire: :angryfire:

2. Vinovații ? Nevinovații ? Ce mai contează !?!?!?!?!? Oricum, în România totul se uită după o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Toate REGULILE Âşi REGULAMENTELE se scriu apoi se aruncă într-un sertar, se uită, se ignoră. Vom mai "vorbi" mult timp pe aici, vom mai avea întruniri, festivaluri, liniuțe! Poate chiar Âşi la Galați. Vor fi mai bine sau mai prost organizate. Doar DUREREA părinților fetiței nu va trece! :angryfire:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator TazzY

In primul rand va rog sa nu mai inchideti topicul !

Am si eu cateva intrebari legat de accident...

 

Legat de regulament scria asa:

 

-Startul nu va fi repetat in nici o situatie.

De ce atunci cand s-a dat ZX6R cu TinTin si a castigat kawa s-a repetat cursa? Daca nu era vb de TinTin pun pariu ca nu se repeta.. :crack:

 

-Prin semnarea prezentului regulament prticulat prticipantul isi asuma responsabilitatea in cazul in care se accidenteaza sau creaza pagube de orice fel tertilor.

In primul rand ce ati vrut sa spuneti cu tertilor.. ?

In al 2-lea rand, daca jandarmii montau gardurile de fier asigurate de primarie se mai ajungea la asa ceva..? Eu nu cred... Deci teoretic, Paul nu are de ce sa intre la nimic. Raspunde pt motocicleta lui SI ATAT!

 

Ar mai fi cate ceva de zis in legatura cu locatia liniutzelor... Dupa parerea voastra a avut minte cel care a ales o strada in contructie cu maluri de pamant si praf pe asfalt..? Dupa mine nici cu masina nu te puteai da acolo...

 

Am auzit o chestie. Paul inainte sa se ridice asa tare, i-a derapat destul de mult roata de pe spate... Multi au vazut treaba asta... S-a gandit cineva ca poate fi din cauza prafului...?

In cele 2 poze puteti vedea tonele de pamant si praf de pe sosea...

 

 

P.S. : Bine inteles ca faza cu startul nu are nici o legatura cu accidentul dar inca un semn de DEORGANIZARE TOTALA doar in Romanian Style.. :crack:

post-8143-1158622099_thumb.jpg

post-8143-1158623111_thumb.jpg

post-8143-1158623130_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

In primul rand va rog sa nu mai inchideti topicul !

Am si eu cateva intrebari legat de accident...

Intrebarile adresaza-le organizatorilor.

 

Pana la finalizarea anchetei n-are sens sa mai comentam aiurea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
 Share


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...