ADVRadu Postat Decembrie 2, 2014 Share Postat Decembrie 2, 2014 Multumesc! Multumesc! O sa am grija sa nu dau cu el de pamant (asfalt) si cu siguranta o sa tina » Post actualizat in 27 Nov 2014 14:26 Asa… E bine ca ai intrebat de biciclete. E o poveste lunga si o sa tot vorbim despre diferenta dintre moto si bicla. Am spus deja una alta pe advriderdotcom. Am promis ca vom face un rezumat al biciclitului si cum s-a adunat ceva material o sa-l croim sa se potriveasca cu atmosfera de aici si il publicam. Pe larg o sa fie ca de obicei la noi pe blog si la invitatia celor de acolo, pe forumul romanesc de ciclism. Abia asteptam sa ajungem la zi, ca finalul a fost strasnic si a urmat inca o chestie faina in vara. Legat de o tura spre est, sfatul nostru este sa nu ti faci griji in legatura cu tovarasii de acolo sau de aici. Viza o iei foarte simplu, comunitatea moto din Rusia te va purta efectiv pe brate si avertismentele de calatorie oficiale sau ale unora care au avut ghinion nu merita puse la inima. Si noi ne intrebam inainte sa merge in Rusia ce-o fi acolo de se bulucesc toti. Acum ne e foarte clar de ce vrem sa mai mergem! Daca totusi te gandesti sa pedalezi pana acolo, am sugera trenul pana unde devine interesant, sau sa traversezi Asia Centrala si Stan-urile, dupa care esti fix pe-un picior de plai pe-o gura de rai, adica Tuva, Siberia etc. Daca o sa citesti jurnalul nostru biciclistic de la chinezi o sa vezi ce misto e si acolo, mai ales ca in China chiar nu vedem sa mearga pe roti motorizate cineva de pe la noi la costurile nesimtite care se practica acolo pentru permise (deocamdata). Daca ai intrebari mai precise te asteptam aici sa afle si altii care or mai avea ganduri de duca. In doua vorbe, viza de China am luat-o din Bucuresti destul de usor si am evitat birocratia si pretul usturator pentru PAT pedaland printr-o regiune eminamente tibetana, care se numeste Tibet Kham. Pentru a fragmenta natiunea, bucati intregi din Tibet au fost desprinse in provincia autonoma si alipite cu sila la alte provincii. Cea mai frumoasa astfel de zona este in vestul provinciei Si Chuan, unde este oricum de mers pentru bucataria locala. Parol OK, multam fain de raspuns! Nu ma gandeam sa pedalez prin Rusia. Rusia era doar varianta pentru mers cu motorul. Sunt prea mari distantele pentru mine. Prin Pamir iarasi nu cred ca ar fi mare distractie mers cu bicicleta (am vazut asta-vara care sunt distantele si cam cata apa si mancare poti gasi pe drum...). Raman pentru pedalat variante gen Kyrghyzstan, Nepal, India, Tibet si, probabil, multe altele. In schimb daca e sa pedalez, probabil ca voi face tura singur, sau va trebui sa duc multa munca de convingere cu Lore, si apoi sa incasez reclamatii la fiecare urcare a drumului Dar zilele astea mi-a venit o idee. Am primit mail de la Sambor cu ofertele pe 2015 si, in afara de preturile piperate, mi-au sarit in ochi tura prin Tibet si cea prin Ladakh. Am vazut ca se merge cu motoare inchiriate din India. Am 3 motive pentru care NU as merge cu Sambor: 1. Tur in grup organizat; 2. Durata prea scurta (avand in vedere ca la anu' o sa fiu jobless...ar fi pacat sa merg pana ACOLO pentru doar 10-15 zile) + toate turele in aceeasi perioada = lipsa posibilitate combinatii; 3. PRETURILE! Asadar...aveti idee daca cumva pot merge pe cont propriu, sa cumpar/inchiriez un motor in, sa zicem, India, dupa care sa merg prin Nepal - Tibet si retur spre India ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Victor L Postat Decembrie 2, 2014 Share Postat Decembrie 2, 2014 Am ramas efectiv mut de uimire. Ce pot sa zic mai mult decat BRAVOS!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
matrixx Postat Decembrie 2, 2014 Share Postat Decembrie 2, 2014 Mda ! mi-am riscat locul de munca sa stau sa citesc tot , sar putea de maine sa fiu pus pe liber dar chiar nu-mi pasa pentru ca a meritat. Tatal meu avea o biblioteca mare si mai citeam cate ceva dar nu se poate compara cu ce am citit aici si pe parcurs ce citeam am tot incercat sa-mi gasesc cateva cuvinte sa zic ceva dar nici nu mai stiu ce ar fi de zis, cuvintele nu-si au rostul. -risc maxim (iti poti rupe un picior niste coaste sau cate si mai cate) -curaj nebun de a privi lucrurile numai inainte -altii au facut filme si documentare dar aveau in spate o intreaga echipa de sustinere deci un fel de party pe cand voi singuri si la mila naturii -as fi tare curios daca nu santeti modificati genetic ca nu prea cred in noroc -ar fi frumos din partea autoritatilor romane sa aveti o apreciere pe masura pentru ca ati reprezentat mult prin tot ce ati facut dar din pacate stim cum e treaba -pentru noi motociclistii santeti un mare exemplu si o incurajare Va doresc multe succese in continuare si fie ca relatia voastra sa prinda batranetea aducandu-va aminte tot ce ati trait inpreuna si povestind copiilor vostri. p.s. nu va lasati prada problemelor in relatia voastra ar fi ca si cum va-ti ineca la mal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mrwwwhite Postat Decembrie 13, 2014 Autor Share Postat Decembrie 13, 2014 Prin Pamir iarasi nu cred ca ar fi mare distractie mers cu bicicleta (am vazut asta-vara care sunt distantele si cam cata apa si mancare poti gasi pe drum...). permite-ne sa te contrazicem. coridorul wakhan e foarte (FOAR-TE) iubit si frecventat de biciclisti, tocmai pentru ca e izolat, ofera natura splendida si oamenii isi primesc oaspetii cu religiozitate; Ana juta ca daca nu o sa se intoarca pe moto, o sa mai faca Pamirul inca o data pe bicicleta. Daca trasporti cu tine mancare pentru doua zile, apa gasesti (in cel mai razu caz iti iei un filtru) In schimb daca e sa pedalez, probabil ca voi face tura singur, sau va trebui sa duc multa munca de convingere cu Lore, si apoi sa incasez reclamatii la fiecare urcare a drumului nu renunta la idee, din experienta proprie la greu se sudeaza niste chestii. vezi jurnalul biciclistic pe care ne-am apucat sa l redam in rezumat mai jos Asadar...aveti idee daca cumva pot merge pe cont propriu, sa cumpar/inchiriez un motor in, sa zicem, India, dupa care sa merg prin Nepal - Tibet si retur spre India ? Cel mai simplu e sa cumperi motorul in India, trebuie sa te interesezi daca se poate trece cu usurinta in Nepal. Tibetul are aceleasi conditii pentru toata lumea. Adica banul gros, itinerariu aprobat la agentie si ghid. Numai pe bicicleta mai sunt nebuni care continua sa se strecoare pe dupa radar. Pana acum nu am auzit sa sufere niciunul vreo consecinta neplacuta. Am ramas efectiv mut de uimire. Ce pot sa zic mai mult decat BRAVOS!!! Multam maxim. Mda ! mi-am riscat locul de munca sa stau sa citesc tot , sar putea de maine sa fiu pus pe liber dar chiar nu-mi pasa pentru ca a meritat. Tatal meu avea o biblioteca mare si mai citeam cate ceva dar nu se poate compara cu ce am citit aici si pe parcurs ce citeam am tot incercat sa-mi gasesc cateva cuvinte sa zic ceva dar nici nu mai stiu ce ar fi de zis, cuvintele nu-si au rostul. -risc maxim (iti poti rupe un picior niste coaste sau cate si mai cate) Draga matrixx, suntem maguliti de mesajul tau si sper sa nu te supere ca avem niste obiectii. Acasa risti fix acelasi lucruri pe care le risti si pe drum. Pe mine m-a lovit masina (nevinovat) la 50 de metri de casa, in Bucuresti, in dimineata in care trebuia sa plecam in Africa. Lumea a spus ca e un semn, ca e musai sa stam acasa. Eu zic ca mai bine iti rupi un picior traind ceva ce te poate face fericit. Alegerea ne apartine fiecaruia in parte. -altii au facut filme si documentare dar aveau in spate o intreaga echipa de sustinere deci un fel de party pe cand voi singuri si la mila naturii Ceea ce s-a schimbat de prin anii '70 incoace e ca aproape oricine, indiferent de experienta, cetatenie, mijloc de locomotie, resurse, talente, varsta si alti factori poate sa faca turul lumii. Noi descoperim aproape saptamanal cate un alt proiect sau cate un alt calator care face ceva interesant. Pe multi nu-i stie nimeni, nu se duc sa dea interviu la radio si nu-si deschid pagina pe facebook inainte sa faca primul kilometru. Unii nu au nici macar cont acolo, si nu posteaza pe Twitter de cate ori au mai trecut un hop. Asta e o directie. Altii fac tam-tam, fie pentru ca au fost toata viata niste mediocri, si o astfel de calatorie are si darul de a-ti cumpara cele 5 minute de celebritate. Dintr-o data te stie lumea pe strada, scriu de tine la gazeta, se mandresc fostii concetateni ai urbei ca ati avut candva cod postal la comun. Deh, suntem oameni, deci imperfecti si de pacatul trufiei e foarte greu sa ne scuturam. Altii isi spun povestea pentru ca nu pot altfel, pentru ca au sufletul prea plin de ea si simt nevoia sa o dea mai departe. Altii vor sa educe, sa arate cu degetul, sa strige in gura mare in online RUSIA, TE IUBESC! si tot asa. Fiecare are propria motivatie si dreptul la ea. Cei la care faci aluzie sunt un pic din primul val al globetrotterilor si pana la urma nu e rau ca au incercat sa faca experienta sa "produca pentru ei" cum spune un amic. Uite, si noi ne-am apucat sa scriem o carte despre Africa. Algebra indica foarte clar ca nu o sa facem bani cu ea, dar cartea face parte din procesul de intelegere a ceea ce s-a intamplat. Nu stiu daca are nevoie publicul de cartea asta, poate ca avem noi nevoie de ea. Daca lasam partea de promovare deoparte, noi credem ca prea mult ajutor si prea multa planificare afecteaza negativ experienta, o fac mai putin autentica si mai putin profunda. Cu cat te duci mai in fundul gol si mai vulnerabil, cu atat vei fi mai dispusi sa investesti intr-o conexiune cu cei care te ajuta spontan, fara sa astepte nimic in schimb. -as fi tare curios daca nu santeti modificati genetic ca nu prea cred in noroc Nu ne-am nascut cu stea in frunte. In ziua de azi nici macar nu conteaza povestea, important e cine o spune mai bine. Cei care spun ca au fost la un pas de moarte, amenintati cu arma etc exagereaza. De patru ani mancam bloguri de calatorii pe paine si stim doua cazuri verificabile, in care un calator din Romania nu ar avea cum sa fie niciodata targetat. Totul tine de perceptia pericolului si de prejudecati. Prima zi in Istanbul ar putea sa para stresanta, dar dupa ce ai vazut India de pilda, totul capata alta culoare, nu i asa? Norocul si-l face omul cu mana lui... -ar fi frumos din partea autoritatilor romane sa aveti o apreciere pe masura pentru ca ati reprezentat mult prin tot ce ati facut dar din pacate stim cum e treaba Nu, multumesc. Va doresc multe succese in continuare si fie ca relatia voastra sa prinda batranetea aducandu-va aminte tot ce ati trait inpreuna si povestind copiilor vostri. p.s. nu va lasati prada problemelor in relatia voastra ar fi ca si cum va-ti ineca la mal. Daca te-a nedumerit faptul ca eu am fost in Siberia in timp ce Ana a vizitat lacul Baikal, e destul de bine explicata faza in blog. Continuarea aici: Misiune CHINA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ADVRadu Postat Decembrie 13, 2014 Share Postat Decembrie 13, 2014 mrwwwhite, on 05 Dec 2014 - 16:32, said: permite-ne sa te contrazicem. coridorul wakhan e foarte (FOAR-TE) iubit si frecventat de biciclisti, tocmai pentru ca e izolat, ofera natura splendida si oamenii isi primesc oaspetii cu religiozitate; Ana juta ca daca nu o sa se intoarca pe moto, o sa mai faca Pamirul inca o data pe bicicleta. Daca trasporti cu tine mancare pentru doua zile, apa gasesti (in cel mai razu caz iti iei un filtru) Scuze, dar aici trebuie sa te contrazic (putin) si eu: Daca te referi la valea Panj, nu mi-a parut deloc izolata. Din contra, mi-a parut dintre cele mai populate si mai cultivate zone din Pamiri (deh, in lunca raului au si ei ceva pamant, nu doar piatra). Am fost destul de neinspirati sa nu campam la primul loc gasit (am zis ca e inca prea devreme) si apoi am dat doar de terenuri agricole imprejmuite cu garduri...Wakhanul din Afghanistan nu stiu ca (inca) n-am fost pe-acolo. Cam peste tot in Pamiri am intalnit mai multi straini pe biciclete decat pe orice altceva. Doar ca mie nu mi s-a parut sa fie prea distractiv, si nici nu m-am simtit tentat sa incerc (desi in lumea 'civilizata' biciclesc aproape in fiecare zi). Daca as mai merge in zona, as merge ori tot pe moto, ori cu autostopul si m-as organiza mai bine sa fac o urcare mai serioasa pe munte, macar vreo cateva zile. Sa ajung undeva unde cu moto sau masina n-as putea ajunge. Inca visez la Fedchenko...Pentru asa ceva as cara cu mine provizii si pentru mai mult de 2-3 zile . Si odata ce as da de GHEATA, apa n-ar mai fi o problema. Bicicleta nu m-ar prea ajuta in sensul asta, din contra, m-ar limita la capitolul echipament de munte transportabil... mrwwwhite, on 05 Dec 2014 - 16:32, said: nu renunta la idee, din experienta proprie la greu se sudeaza niste chestii. vezi jurnalul biciclistic pe care ne-am apucat sa l redam in rezumat mai jos Cel mai simplu e sa cumperi motorul in India, trebuie sa te interesezi daca se poate trece cu usurinta in Nepal. Tibetul are aceleasi conditii pentru toata lumea. Adica banul gros, itinerariu aprobat la agentie si ghid. Numai pe bicicleta mai sunt nebuni care continua sa se strecoare pe dupa radar. Pana acum nu am auzit sa sufere niciunul vreo consecinta neplacuta. E in studiu...imi imaginam doar ca ar fi mai simplu sa iau o mobra chinezarie 'de la mama ei' si apoi sa o port pana cand crapa...si daca nu crapa, sa o iau la pachet acasa Plus, din ce am citit, ar fi mai usor sa iesi din Tibet spre Nepal, decat invers. Oricum, in caz ca e prea complicat cu Tibet, socot ca nici nordul Indiei si/sau Nepal nu sunt in niciun caz de lepadat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mrwwwhite Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Share Postat Noiembrie 12, 2015 Dragi motocicliste şi motociclişti, acum 4 (patru!) ani aflam că atunci când ţi se strică motocicleta în Camerun şi nu ai nici bani, nici telefon, e musai să ai încredere în oameni. Regula asta a funcţionat în toate cele 14 luni pe care le-am petrecut în Africa. Aţi citit o parte din păţaniile de atunci pe site-ul nostru, pe altele le veţi afla din cartea "Oyibo" pe care o lansăm duminică 22 noiembrie ora 15 la Gaudeamus. Despre ce nu a încăput în cele 400 de pagini vă invităm să ne întrebaţi la lansare. Ca spoiler, vă prevenim că "Oyibo" nu este atât o carte despre Africa sau lucrurile care ne deosebesc de oamenii de acolo, cât mai ales despre cele pe care le avem cu toţii în comun. Vă dăm aşadar întâlnire la standul Humanitas de la salonul de carte Gaudeamus, unde va fi alături de noi şi Alex Găvan. Iar începând cu mâine şi până pe 22 vă poftim să petreceţi zilnic câteva minute în Africa, cu câte un fragment din "Oyibo" care va fi publicat aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
solitarul bv Postat Noiembrie 12, 2015 Share Postat Noiembrie 12, 2015 Buna seara. Posibiltatea de a cumpara carte in afara de cei din Bucuresti. Am urmarit aventurile postate pe forum, inclusiv cele din Oyibo si asteptam cartea.Sunt sigur ca sunt si alte persoane interesate. Multumesc. Dragi motocicliste şi motociclişti, acum 4 (patru!) ani aflam că atunci când ţi se strică motocicleta în Camerun şi nu ai nici bani, nici telefon, e musai să ai încredere în oameni. Regula asta a funcţionat în toate cele 14 luni pe care le-am petrecut în Africa. Aţi citit o parte din păţaniile de atunci pe site-ul nostru, pe altele le veţi afla din cartea "Oyibo" pe care o lansăm duminică 22 noiembrie ora 15 la Gaudeamus. Despre ce nu a încăput în cele 400 de pagini vă invităm să ne întrebaţi la lansare. Ca spoiler, vă prevenim că "Oyibo" nu este atât o carte despre Africa sau lucrurile care ne deosebesc de oamenii de acolo, cât mai ales despre cele pe care le avem cu toţii în comun. Vă dăm aşadar întâlnire la standul Humanitas de la salonul de carte Gaudeamus, unde va fi alături de noi şi Alex Găvan. Iar începând cu mâine şi până pe 22 vă poftim să petreceţi zilnic câteva minute în Africa, cu câte un fragment din "Oyibo" care va fi publicat aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mrwwwhite Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Share Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Salutare solitarule, imediat dupa targ cartea va ajunge pe rafturile librariilor din toata tara, sigur nu doar in cele Humanitas si la fel de sigur se va putea comanda de pe http://www.libhumanitas.ro, elefant.ro si asa mai departe. Uite, asta e libraria Humanitas din Brasov. In plus, e programata si o editie digitala. Ne gandim sa facem cumva sa se poata comanda si pe site-ul nostru, poate... si pe masura ce vom afla si noi unde este distribuita de editura vom incerca sa facem o lista cu locurile de unde se poate lua. Vrei sa ne interesam in legatura cu o localitate anume? Editat Noiembrie 12, 2015 de mrwwwhite Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zece d rosu Postat Noiembrie 13, 2015 Share Postat Noiembrie 13, 2015 Ionut & Ana, chiar credeam ca veti tine toate pozele minunate si povestile palpitante doar pentru voi si nu mai speram ca veti aduce toate aceste experiente extraordinare in paginile unei carti. Pentru ca, sunt de parare, ca nimic nu se compara cu o carte tinuta in maini si devorata pagina cu pagina in lungile luni de iarna, visand la urmatorul sezon motociclistic si peste ce mari si tari ne vor mai duce rotile. Sper din tot sufletul ca aceasta sa fie doar inceputul si ca vor urma si altele, avand in vedere itinerariul vostru pe 2 roti motorizate, sau nu, din ultimii ani. Asadar, raftul personal dedicat cartilor de eventura cu motocicleta, s-a mai imbogatit cu o carte, pe langa cea a lui Mihai Barbu si amicilor de la Micadu. Keep going !! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mrwwwhite Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Share Postat Noiembrie 13, 2015 Merci merci, speram sa va placa povestile. Asa zice si editoarea noastra, ca sa venim mai repede cu volumul doi, hahahahaha. Vezi ca punem in fiecare zi cate un fragmentel din carte aici, care sta online numai 24 de ore. Fragmentele vor fi scurte, cat de un ceai/cafea sau pauza de tigara ptr cine fumeaza si insotite de poze noi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zece d rosu Postat Noiembrie 13, 2015 Share Postat Noiembrie 13, 2015 Merci merci, speram sa va placa povestile. Asa zice si editoarea noastra, ca sa venim mai repede cu volumul doi, hahahahaha. Vezi ca punem in fiecare zi cate un fragmentel din carte aici, care sta online numai 24 de ore. Fragmentele vor fi scurte, cat de un ceai/cafea sau pauza de tigara ptr cine fumeaza si insotite de poze noi. Textele sunt superbe...de poze ce sa mai spun?? Incerc sa ajung si eu duminica viitoare la lansare....mi-ar place tare mult... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Noiembrie 13, 2015 Share Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Merci merci, speram sa va placa povestile. Asa zice si editoarea noastra, ca sa venim mai repede cu volumul doi, hahahahaha. Vezi ca punem in fiecare zi cate un fragmentel din carte aici, care sta online numai 24 de ore. Fragmentele vor fi scurte, cat de un ceai/cafea sau pauza de tigara ptr cine fumeaza si insotite de poze noi. . Editat Noiembrie 13, 2015 de Kollar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
solitarul bv Postat Noiembrie 13, 2015 Share Postat Noiembrie 13, 2015 Multumesc de raspuns. Am citit aventura voastra, atat cele scrise pe forum, pe into the world si m-am bucurat alaturi de voi de fiecare reusita, de fiecare depasire a situatiilor limita cu care v-ati confruntat. Sunteti eroii nostri si aduceti multa bucurie altora impartasind cu alte persoane aventura traita. Sunteti de admirat pentru curaj, tenacitate, puterea de care ati dat dovada, a faptului ca ati demonstrat ca o asemenea aventura poate fi traita cu jumatatea feminina. Bravo Ionut, bravo Ana. Imi pare rau ca nu sunt din Bucuresti sa pot participa la lansarea cartii. O sa urmaresc sa o pot comanda on line dupa lansare. Inca o data va multumesc pentru aventura traita alaturi de voi. Multa sanatate, putere, curaj in noile aventuri. Salutare solitarule, imediat dupa targ cartea va ajunge pe rafturile librariilor din toata tara, sigur nu doar in cele Humanitas si la fel de sigur se va putea comanda de pe http://www.libhumanitas.ro, elefant.ro si asa mai departe. Uite, asta e libraria Humanitas din Brasov. In plus, e programata si o editie digitala. Ne gandim sa facem cumva sa se poata comanda si pe site-ul nostru, poate... si pe masura ce vom afla si noi unde este distribuita de editura vom incerca sa facem o lista cu locurile de unde se poate lua. Vrei sa ne interesam in legatura cu o localitate anume? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tomytza Postat Noiembrie 23, 2015 Share Postat Noiembrie 23, 2015 solitarul bv, on 13 Nov 2015 - 21:22, said: Multumesc de raspuns. Am citit aventura voastra, atat cele scrise pe forum, pe into the world si m-am bucurat alaturi de voi de fiecare reusita, de fiecare depasire a situatiilor limita cu care v-ati confruntat. Sunteti eroii nostri si aduceti multa bucurie altora impartasind cu alte persoane aventura traita. Sunteti de admirat pentru curaj, tenacitate, puterea de care ati dat dovada, a faptului ca ati demonstrat ca o asemenea aventura poate fi traita cu jumatatea feminina. Bravo Ionut, bravo Ana. Imi pare rau ca nu sunt din Bucuresti sa pot participa la lansarea cartii. O sa urmaresc sa o pot comanda on line dupa lansare. Inca o data va multumesc pentru aventura traita alaturi de voi. Multa sanatate, putere, curaj in noile aventuri. » Post actualizat in 23 Nov 2015 08:28 Multumesc de raspuns. Am citit aventura voastra, atat cele scrise pe forum, pe into the world si m-am bucurat alaturi de voi de fiecare reusita, de fiecare depasire a situatiilor limita cu care v-ati confruntat. Sunteti eroii nostri si aduceti multa bucurie altora impartasind cu alte persoane aventura traita. Sunteti de admirat pentru curaj, tenacitate, puterea de care ati dat dovada, a faptului ca ati demonstrat ca o asemenea aventura poate fi traita cu jumatatea feminina. Bravo Ionut, bravo Ana. Imi pare rau ca nu sunt din Bucuresti sa pot participa la lansarea cartii. O sa urmaresc sa o pot comanda on line dupa lansare. Inca o data va multumesc pentru aventura traita alaturi de voi. Multa sanatate, putere, curaj in noile aventuri. Felicitari! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zece d rosu Postat Noiembrie 25, 2015 Share Postat Noiembrie 25, 2015 Am fost, am vazut, am primit, va admir.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Noiembrie 26, 2015 Share Postat Noiembrie 26, 2015 Am fost la lansare si am cumparat cartea din dorinta de sustinere a doua chestii: motociclismul si turismul fara agentii, fara rezervari, fara organizari. N-am luat autografe pentru ca sunt de parere ca ar trebui sa ne dorim semnaturile autorilor pe carti care ne-au placut, ori pana nu citesc nu stiu daca-mi place cartea. Am inceput sa citesc si, dupa doar 20 de pagini, am deja cateva nedumeriri: * voi nu dormiseti la cort pana sa plecati in tura asta? * Ionut nu iesise de pe asfalt cu mobra pana la tura asta? Mi-ar prinde bine niste raspunsuri de-a lungul lecturii, pentru a intelege mai bine aventura in care va insotesc citindu-va. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hornet H Postat Noiembrie 26, 2015 Share Postat Noiembrie 26, 2015 Am comandat si eu cartea,astept sa soseasca. Mult succes in continuare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Witcher Postat Noiembrie 29, 2015 Share Postat Noiembrie 29, 2015 (editat) sal , ce motor si-a luat Ana ? ca nevasta-mea vrea si ea motor si are 1m55cm .... si nu stie la ce motor ar ajunge sa puna picioarele jos . si cum comand cartea ? 10x Editat Noiembrie 29, 2015 de The Witcher Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
costinell Postat Decembrie 1, 2015 Share Postat Decembrie 1, 2015 (editat) din cite am vb si eu cu Ionut, a luat (si dat) DRZ400S... ca si mine nu stiu ce i-a luat el in schimb, eu insa am luat un WR250R la care tot cobor saua, osul, telescopul... pina nu ajung eu cu toata talpa jos (1.68) nu ii zic sa se urce ca se sperie ce sa zic, nu prea ai solutie daca vrei ceva enduro/enduro stradal daca vrei strada, iti recomand Yamaha MT-03 (care va fi urmatoarea daca nu se impaca cu WRul) ps. in avatar esti tu? bafta in tura de la anul Editat Decembrie 1, 2015 de costinell Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Witcher Postat Decembrie 1, 2015 Share Postat Decembrie 1, 2015 nu sunt eu dar ... sper la anul sa pun un avatar cu mine in aceeasi ipostaza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Decembrie 1, 2015 Share Postat Decembrie 1, 2015 din cite am vb si eu cu Ionut, a luat (si dat) DRZ400S... ca si mine nu stiu ce i-a luat el in schimb, eu insa am luat un WR250R la care tot cobor saua, osul, telescopul... pina nu ajung eu cu toata talpa jos (1.68) nu ii zic sa se urce ca se sperie ce sa zic, nu prea ai solutie daca vrei ceva enduro/enduro stradal daca vrei strada, iti recomand Yamaha MT-03 (care va fi urmatoarea daca nu se impaca cu WRul) ps. in avatar esti tu? bafta in tura de la anul Vezi ca unii merg pe coclauri cu mobre de 200 de kile fara sa puna niciun picior pe calcai fara probleme. Nu mai descuraja lumea aiurea.Io nu inteleg de ce initiatorii topicului nu posteaza cu saptamanile. Incepe sa-mi para rau ca am dat banii pe carte. Nu inteleg nimic din ea. Am o gramada de intrebari si nici la primele doua nu mi s-a raspuns. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert_bobariu Postat Decembrie 3, 2015 Share Postat Decembrie 3, 2015 Vezi ca nici Kirkegaard nu mai raspunde la intrebari - evita-i opera, ca s-a dat la fund... (nah, ca nu m-am putut abtine!) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Decembrie 4, 2015 Share Postat Decembrie 4, 2015 (editat) Vezi ca nici Ki?rkegaard nu mai raspunde la intrebari - evita-i opera, ca s-a dat la fund... (nah, ca nu m-am putut abtine!) Daca taceai...Kierkegaard ramaneai... Editat Decembrie 4, 2015 de Kollar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mrwwwhite Postat Decembrie 5, 2015 Autor Share Postat Decembrie 5, 2015 Am comandat si eu cartea,astept sa soseasca. Mult succes in continuare! Speram sa iti faca iarna mai calda sal , ce motor si-a luat Ana ? ca nevasta-mea vrea si ea motor si are 1m55cm .... si nu stie la ce motor ar ajunge sa puna picioarele jos . si cum comand cartea ? 10x Cartea se poate lua online de la Humanitas sau Elefant. Ana are tot 1.55 si DRZ 400 a fost ok, cu linkuri custom si saua modificata drastic (ce e drept nu mai avea aproape deloc burete, dar fetele sunt "padded" de la natura"). O solutie mai usor de adaptat este Yamaha XT225 Serow sau cum spune si Costinell WR250R. DRZ-ul este inca la noi, nu l-am schimbat cu altceva dar e in plan, nu din cauza inaltimii cat din mauza masei. Cu tot cu bagaje Ana se cam chinuie sa il ridice. Fara bagaje nu pune deloc probleme. din cite am vb si eu cu Ionut, a luat (si dat) DRZ400S... ca si mine nu stiu ce i-a luat el in schimb, eu insa am luat un WR250R la care tot cobor saua, osul, telescopul... pina nu ajung eu cu toata talpa jos (1.68) nu ii zic sa se urce ca se sperie Vezi ca unii merg pe coclauri cu mobre de 200 de kile fara sa puna niciun picior pe calcai fara probleme. Nu mai descuraja lumea aiurea.Io nu inteleg de ce initiatorii topicului nu posteaza cu saptamanile. Incepe sa-mi para rau ca am dat banii pe carte. Nu inteleg nimic din ea. Am o gramada de intrebari si nici la primele doua nu mi s-a raspuns. Respectivii nu si-au facut mana direct pe mobre de 200 de kile si fete care sa ajunga la a manipula "vaci" sunt rare. Pentru o fata mignona solutiile de mai sus sunt de bun simt. Bun. Kollar: Acum, nici cartea "Oyibo" nu iti place, sau nu o intelegi si iti pare rau ca ai cheltuit atatia bani pe ea. Cartea se poate returna, face cadou cuiva care ar putea sa o guste sau chiar recicla. E ok, nu exista lucruri care sa placa tuturor si e firesc sa fie pareri contra, ba ceva critici constructive sunt de dorit. Nu am cautat si nu cautam sa fim placuti cu orice pret de toata lumea (de aia nu ne-am facut campanie media inainte sa fi pus piciorul in Africa, nu facem turul televiziunilor si radio-urilor, nu ne facem reclama pe Facebook etc etc.) Nu vedem insa cum raspunsurile la intrebarile pe care ni le-ai pus te-ar putea face sa iti placa povestea sau sa o intelegi mai bine. Ai o atitudine beligeranta de la primul post, probabil ca polemica nu va duce la nimic bun. Nu iti place ce am scris si nici ce facem. Bummer. Asta e viata. E dreptul tau sa iti exprimi opinia aici. Faimosul citat din Beatrice Evellyn Hall spune cel mai bine: ‘I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.’ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Decembrie 5, 2015 Share Postat Decembrie 5, 2015 Respectivii nu si-au facut mana direct pe mobre de 200 de kile si fete care sa ajunga la a manipula "vaci" sunt rare. Pentru o fata mignona solutiile de mai sus sunt de bun simt. Nu m-am referit strict la cazul 150 cm / 40 kg., ci in general, la oameni mai putin inalti si mai putin solizi. Eu am 170 cm / 60 de kile, deci stiu ce zic. Pentru cazurile extreme bineinteles ca e si mai dificil, dar solutii sunt si antrenamentul ajuta mult. Ce vroiam sa spun e ca nu tre' sa plecam din capul locului cu ideea ca nu se poate. » Post actualizat in 05 Dec 2015 10:37 Bun. Kollar: Acum, nici cartea "Oyibo" nu iti place, sau nu o intelegi si iti pare rau ca ai cheltuit atatia bani pe ea. Cartea se poate returna, face cadou cuiva care ar putea sa o guste sau chiar recicla. E ok, nu exista lucruri care sa placa tuturor si e firesc sa fie pareri contra, ba ceva critici constructive sunt de dorit. Nu am cautat si nu cautam sa fim placuti cu orice pret de toata lumea (de aia nu ne-am facut campanie media inainte sa fi pus piciorul in Africa, nu facem turul televiziunilor si radio-urilor, nu ne facem reclama pe Facebook etc etc.) Nu vedem insa cum raspunsurile la intrebarile pe care ni le-ai pus te-ar putea face sa iti placa povestea sau sa o intelegi mai bine. Ai o atitudine beligeranta de la primul post, probabil ca polemica nu va duce la nimic bun. Nu iti place ce am scris si nici ce facem. Bummer. Asta e viata. E dreptul tau sa iti exprimi opinia aici. Faimosul citat din Beatrice Evellyn Hall spune cel mai bine: ‘I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.’ Revenind la problemele mele cu cartea... In primul rand e ciudat sa discuti cu...un cuplu. As prefera sa stiu care dintre voi scrie fiecare post ca sa pot sa va intreb ce am de intrebat. (Apropos, aceeasi problema o am si in carte, dar s-ar putea sa ma obisnuiesc cu stilul pe parcurs) Apoi... N-am zis ca nu imi place cartea. Pentru ca nu am terminat-o, deci n-am cum sa spun ca nu mi-a placut. Am spus ca din paginile citite pana acum n-am inteles cateva chestii pe care nu vreau sa le las neintelese deoarece ramanand cu ele asa s-ar putea ca pe restul sa le percep intr-o lumina gresita. Si, cum evolutia ne-a dus la tehnologia asta care ne permite sa dialogam mult mai usor decat in trecut, fara a fi nevoie sa ne intalnim, mi se pare o idee constructiva sa o facem (la dialog, ma refer). Daca nu vreti, n-aveti chef, n-aveti timp sau orice altceva nu-i nicio problema, fireste. Numai spuneti ca sa stiu. Despre carte, referindu-ma strict la ea, nu la aventura voastra, indiferent daca o s-o inteleg sau nu, daca o sa-mi placa sau nu, n-o sa ma apuc sa scap de ea. Din experienta stiu ca o carte dezagreabila acum, poate fi interesanta sau placuta peste un an, cinci sau douazeci. Asadar nu tre' sa fiti "ariciosi" in ceea ce ma priveste, eu sunt doar un potential cititor al cartii. Daca alegeti sa-mi explicati cate ceva, bine, daca nu, iarasi bine. E alegerea voastra si nu e chestiune de importanta capitala. Daca ati avut rabdare sa cititi tot ce am scris, va multumesc. Daca o sa alegeti sa dialogam pe viitor, va multumesc din nou. Daca nu, va urez drumuri bune pe mai departe. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate