Sari la conținut

Soseaua berceni - 13.06.2012 - orele 19:00 - clio maniac!


neutrino
 Share

Postări Recomandate

ei bine la asa ceva nu m-am gandit pana acum...

 

imi imaginam un viraj abordat mai agresiv in care sa pierd spatele si sa musc din prezoanele vreunei masini de pe banda alaturata, sau sa ma trezesc cu vreun sofer amnezic, care brusc isi aduce aminte ca de pe banda 2/3 trebuie sa faca dreapta si eu sa nu mai am timp de franare/evitare si sa fac vreo tzucahara peste plafonul masinii dupa care sa ma trezesc intins pe asfalt cu coatele julite, dar uite ca nu am ajuns sa am parte de asa ceva, in conditiile in care am un stil mai agresiv de condus pentru un "papa lapte", dar ma asigur de 10 ori inainte sa imi fac de cap.

 

in fine... ce s-a intamplat azi mai mult m-a surprins, pentru ca la asa ceva nu m-am gandit ca ar fi posibil (si din pacate inevitabil...)

 

dupa munca ajung acasa si nu stiu cum am reusit sa dau peste cateva filmulete ale lui Keith Code, care mi-au produs o pofta nebuna sa ma vad calare si sa ma apuc de exersat cate ceva interesant. zis si facut... mi-am folosit inteligenta de homo sapiens sapiens plus pentru a reusi sa imi conving prietena ca trebuie musai sa ies singurel la o plimbare sa limpezesc mintea si montez repede accesoriile de rigoare, iau cheile din cuier, si fug in graba catre mobra, ma urc pornesc si plec.

 

puncu A, calea vitan, puncul B aparatori (la un prieten)

 

imi calculez traseul si ma hotarasc sa merg pe la big pe vacaresti, nu de alta dar era destul trafic la ora aia si unde sunt mai multe benzi parca e mai lejer sa jonglezi.

 

toate bune, ajung la big in rond, ies, si intru pe soseaua berceni, unde era ceva coada pe ambele benzi pentru ca era activitate pe trecerea de pietoni dintre statiile de metrou.

 

procedez cum orice motociclist ar face, si ma bag usor printre masini facandu-mi simtita prezenta. ajung in dreptul trecerii unde aveam autobuzul in dreapta pe banda 1 si o masina in stanga pe banda 2, minunat!

 

trec pietonii, tzajnesc si eu si ma dau pe banda 2 ca erau cateva masini care intentionau sa faca stanga spre oltenitei. tot acolo si o trecere de pietoni unde din senin apare un nene grabit, pun frana, stop, picioru jos, ochii in oglinzi,

 

in spate autobuzu cu pricina, pietonu pe mijlocul drumului, debraiez, treapta 1, si brusc aud o frana tare din spate. apoi un sentiment ciudat in slow motion pentru ca nu stiam ce se petrece, instinctiv vroiam sa plec cat mai repede de acolo, iau deshtu' de pe frana, pietonu nu mai era pe carosabil, dau sa ma uit in oglinzi, observ o lumina albastra din spate, si brusc pleaca mobra de sub mine... plec si eu dupa ea, doar capu ce a ramas in urma, privirea sus... pun picioarele pe asfalt si dau drumu la tot ce mai tineam in maini (respectiv ghidon si abreiaj), se blocheaza motoru se opreste totul, se consuma energia cinetica, si ma uit in spate cu o durere zdravana de gat... era EL, vitezomanu gica cu un clio cu xenon si semnale rosii, cu numarul de inmatriculare printre spitele mele...

 

ma dau jos, pun pe cric si respir adanc. zic, nati-o drace si p'asta... ma uit la mine, dau casca jos, totul pare la locul lui. cateva plastice imprastiate, totul parea sa fie binisor, nu aveam dureri, decat la gat o incomoditate. dupa cateva clipe coboara si 2 persoane din clio. gagica din dreapta vine ma intreaba daca sunt ok, si domu sofer, nici nu se prezinta ca o si plezneste, citez: "frate nu imi cere bani ca nu am pe mine". ma uit la el lung, si il intreb daca nu cumva e batut in cap... omu se scuza ca nu m-a vazut, ii zic, normal ca nu m-ai vazut ca ai iesit din coloana direct in mine, el stia mai bine si era convins ca era demult in spatele meu, atunci de ce nu m-a vazut...? in fine au fost vreo 5 minute de discutii din care am inteles ca mergeau spre spitalu 9 si ca el nu m-a vazut desi era in spatele meu, ea era grabita, si am ajuns la amiabila ca el nu avea bani "pe el".

 

sunt curios daca omu nostru mai raspunde maine la telefon pentru amiabila...

 

pagube nu sunt decat suportul de numar ce s-a rupt si l-am transportat in ghiozdan, insa nu stiu ce probleme tehnice ar putea exista, pentru ca in drum spre casa lantul a inceput sa aiba un cantec ciudat (un harcait repetat) si probabil rulmentii din roata, in conditiile in care s-au proptit vreo 1000 de kile pe ei.

 

sper sa nu fie grav si sa o pot repara cu brio pe polita de asigurare a dansului, la care constat cu stupoare ca expira azi 13.06.2012 (asta fiind cireasa de pe tort)

 

sincer daca este cineva care ma poate indruma catre un service moto pentru o constatare tehnica buna, nu ezitati!

 

dupa toate cele intamplate in minunata zi de 13, ma gandesc cu groaza cum ar fi fost sa fi avut nenea asta viteze ceva mai mare...

 

sincer dupa ce am plecat de acolo, mi-era frica sa mai opresc la trecerile de pietoni... nasol sentiment...

 

Multumesc! Asfalt uscat SI atentie la JMECHERI DE JMECHERI MAFIOTI dastia!

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca are asigurare valabila si copii dupa talon si buletin (parca si carnet dar nu-s sigur) se poate face amiabila linistit. In caz ca asigurarea e pe ultima suta de metri si/sau nu are copii dupa toate actele necesare, chemi politia si nu are ce sa comenteze ca nu e vina ta.

 

bonus: fiind pe motocicleta puteai sa chemi si politia si ambulanta (si te dadeai mai lovit decat erai), in felul asta primeai certificat medical (garantat 100%) si ii depuneai la asigurator (sau il dadeai in judecata pe sofer daca nu avea asigurare) pe cauza de "trauma sau cum i-o zice" si te faceai cu vreo 3000 pana la 10000ron + repararea motocicletei pe asigurare

 

constatarea se face la asigurator, apoi mergi la un service (pot sa-ti recomand service serios: www.goracing.ro, dar e cam departe de tine) apoi la service face reconstatare (in sensul ca demonteaza piesele "afectate" si declara daca sunt daune si sub plastice), apoi dupa ce se confirma toate daunele, incepe repararea si poti sa-ti iei motocicleta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am găsit eu o poză de la locul accidentului.

 

 

 

post-57179-0-59389300-1339650217_thumb.jpg

 

 

:bounce:

 

 

 

 

Acu` serios,trebuia chemată ambulanța,te trezeÂşti după o zi că ai leziuni la coloană ,dureri de ceafă Âşi ce faci ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu-mi spune, asigurarea era la Carpatica sau Euroins.

N-o sa vezi nicin ban daca nu te duci la politie, asigurarea o sa conteste validitate cosntatarii amiabile, ala cu Clio o sa-ti zica ca pe el nu-l mai intereseaza odata ce ti-a dat asigurarea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pățit aÂşa ceva... cu yamaha aia veche.

el Âşi-a spart bara la logan în roata mea de spate, eu nimic...

mi-a dat o suma de bani pe loc Âşi nu l-am tamponat aia fiind discuția mea cu el din start...

 

atât. trebuia să-l coste prostia lui ceva.

 

baftă la recuperat bani. ar fi bun un deviz la mobră dacă sunt ceva probleme de la impact...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ti-ai furat-o maxim, nu cred ca o sa mai vezi ceva de la el. Sper sa nu fie asa, si sa iti mearga bine, dar in ziua de azi iti iei teapa si pentru mai putin. :friends:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in primul rand nu vad cat de agresiv poti sa fi pe EN5...dar marog....la cazuri dastea chemi salvarea....cand te intreaba de victime spui ca da,esti bine acum dar nu sti mai incolo....militianul intocmeste procesul verbal pe loc si nu mai ai probleme cu asigurarea(pagube vizibile si cele contatate ulterior)....cine e bun plateste...sper sa nu fie cazul tau...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

sincer dupa ce am plecat de acolo, mi-era frica sa mai opresc la trecerile de pietoni... nasol sentiment...

 

 

 

 

 

sincer te inteleg (uite si de ce /index.php?/topic/676659-accident-stupid-bucuresti-vitan/ )

 

ma bucur ca esti ok... si eu il iertasem de tembel. sa speram ca nu-ti iei teapa. bafta beer.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am fost azi si m-am intalnit cu schumi... a fost ok mi-a dat actele, amiabila tot... sincer am fost mai slab de inima si am incercat sa il inteleg si pe el. Nu am cazut de pe mobra si nici nu m-a intins pe capota. A fost, cum se zice, un accident usor...

Acum am ceva incomoditati in lombar si la gat da nu e nimic grav... data viitoare care sper sa nu existe... nu am sa mai fiu asa indulgent. Asigurarea e la asirom. Sper sa se rezolve...

Aveti grija si noroc in trafic!

 

programare abia miercuri la asirom. si cica trebuie sa vina ambele vehicule... va tin la curent cu ce se va intampla, si daca vor fi probleme am sa va cer cateva sfaturi... multumesc de observatii!

 

asfalt uscat si ochii in oglinzi / fata/ stanga/ dreapta/ sus/ jos/ la taximetristi/ alti soferi mai ametiti/ pietoni/ etc... nu ma mira ca din ce in ce mai multi motociclisti poarta ochelari de vedere... :|

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca omul se arata ingrijorat + sa vad la el ca-i pare rau pentru ca era sa te raneasca(sa nu spun omoare)inteleg sa fi mers pe amiabila, dar cand primul lucru pe care-l scoate pe gura e ca nu are bani => direct politia + faceam tot posibilul sa primeasca cea mai mare pedeapsa.

 

cu alte cuvinte: NU te inteleg.

 

Sfat prietenesc: esti om cu alti oameni, nu cu javre.

Editat de frigider
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din cate ai descris, nu mi se pare ca a fost tocmai un incident minor. Chiar saptamana trecuta am patit ceva similar cu tine (asta e minor :P), iti povestesc pe scurt poate te ajuta la ceva:

 

Eram pe calea vitan barzesti, ajung la un semafor trec intre masini si ajung in fata pe b1. Nici nu imi amintesc bine ce a urmat dar am simtit ca zbor o secunda si m-am trezit pe jos. Ce s-a intamplat? Ametitul a crezut ca trecand in fata lui s-a pus coloana in miscare si nu s-a mai uitat la semafor (care a fost rosu mult timp in continuare). Vatamare corporala: 0 Daune motor: maneta ambreiaj, capac motor si cap de ghidion zgariate, protectia de toba (sau cum se numeste) putin indoita.

 

Tipul mi s-a parut relativ ok, poate de ameteala panica sau naiba stie nu cred ca m-a intrebat o data macar daca sunt ok, culmea ca dupa ce am cazut l-am intrebat eu daca e bine :)). In fine, si-a recunoscut vina am facut amiabila, am mers la asigurator a constatat ala dauna totul ok. Am avut o mica problema in schimb cu transportul motorului (nefiind deplasabil dupa accident am apelat la o duba, si asiguratorul nu a fost inclinat sa ma despagubeasca :D) si l-am sunat pe baiat sa suporte el acest mic disconfort pe care mi l-a creat (100lei). A zis ca trebuie sa vorbeasca cu parintii (are minim 24-27 ani cred ca e momentul sa fi barbat si sa iti asumi responsabilitatea) si ma suna mama lui incepand cu faptul ca nu i se pare normal sa am pretentii, ca stie ea cum merg motociclistii mai ca nu zicea ca eu am fost in totalitate de vina. Am lasat-o balta si am rediscutat cu asiguratorul lui (Allianz Tiriac) si a ramas sa fie trecut in devizul de reparatie.

 

Concluzia este sa ai foarte mare grija sa iti stabilesti pretentiile de la bun inceput sa nu ai surprize. Sunt aproape convins ca tipul si familia lui sunt oameni ok dar si asa pot sa ma trezesc cu o paguba pe care nu o merit si ca sa citez "Sa iti fie asta o invatatura de minte cum merg lucrurile in lume, ca facerea de bine e...". Sunt total de acord sa fi intelegator cu oamenii, dar sunt situatii si situatii, iar cel mai important trebuie sa ai grija de tine prima data. Astea fiind spuse iti recomand sa faci o vizita la un doctor pentru ca nu ai de unde sa stii ce anume te incomodeaza la gat. Pacat ca ai facut amiabila ce inseamna ca ai recunoscut ca nu au fost vatamari corporale.

 

Daca doresti pot sa iti ofer prin PM urmatoarele informatii:

- un doctor la care am apelat si eu pentru alte probleme de aceeasi natura

- un service in care am incredere

- alte lucruri cu care te pot ajuta

 

OFF: Probabil sunt si eu prea tanar dar mi se pare mie sau de cand a fost implementat RCA-ul obligatoriu tot traficul a luat-o razna? Oamenilor nu le mai pasa cum conduc masina, daca semnalizeaza, cum schimba banda, daca fac un accident. Nu erau mai atenti cand daca cauzau un accident aveau de reparat 2 masini? Mi se pare ca lipsa asta de responsabilitate ar fi o explicatie pentru haosul de acum, poate gresesc.

Editat de ikinz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar tu de unde stii ca nu e ceva grav la gat si la coloana? Ai consultat un medic?

Te joci si cu banii, si cu sanatatea ta.

Eu il ardeam pe flacau,.

Tu te-ai pripit putin, in sensul ca puteai sa faci o intelegere cu el numai dupa ce treceai pe la medicul de oameni si mobra pe la un medic de mobre.

Bafta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti spune ceva urmatoarea poveste?:

 

Dobitoc trece pe rosu (de, carnet de 2 sapt, credea ca avea timp !!) loveste scutec, tavaleste pietontu' de la ghidon si de atunci utilaju' sta la Kawa, ca siguratoru', dupa de a intarziat cinci saptamani cu constatarea, ca era in concediu (!?!?) face devizu' si la o luna trimite refuz de plata pentru CULPA COMUNA !!!

 

Have fun cu amiabila...

 

P.S. nu ajunge ca spun oamanii pe aici, dar daca te-a tavalit cineva, chemi salvarea !!!!. Politia vine singura :)

Daca-i vb. de conserva, hai ca mai merge, desi ?!?! dupa o luna e culpa comuna???

Editat de alex1002ro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mergi repede si fa-ti o radiografie de coloana cervicala ! Stii cat de usor poti s-o termini cu viata daca esti intr-o

masina fara tetiere si esti lovit din spate ? Cu asa ceva nu e de glumit

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta seara era sa patesc si eu ceva asemanator. M-am apropiat de semafor, in fata coloana, vad ca se pune verde si am zis sa stau cuminte in sir cu ceilalti. Se pune coloana in miscare dupa care se opreste destul de brusc. Ma opresc si eu si aud din spate scrasnit de frane... ma uit in oglinda si vad ca se apropie foarte tare de mine o pereche de faruri. Am dat drumul la ambreiaj, am accelerat si m-am bagat pe contrasens ca sa nu imi faca ala din spate fundu' garaj.

Initial nici nu am realizat ce se intampla. Ca sa zic asa, am avut noroc ca citisem topicul asta cu cateva zile inainte si imi ramasese proaspat in cap faptul ca poti fi lovit din spate de un sofer neatent. Datorita acestui fapt am procesat repede si am avut timp sa reactionez ca ala din spate nu ar fi oprit in timp util.

 

Uite asa, ghinionul unuia norocul altuia. Multumesc ca ti-ai povestit patania. Mie mi-a prins bine ca am citit-o.

Editat de DStar
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti spune ceva urmatoarea poveste?:

 

Dobitoc trece pe rosu (de, carnet de 2 sapt, credea ca avea timp !!) loveste scutec, tavaleste pietontu' de la ghidon si de atunci utilaju' sta la Kawa, ca siguratoru', dupa de a intarziat cinci saptamani cu constatarea, ca era in concediu (!?!?) face devizu' si la o luna trimite refuz de plata pentru CULPA COMUNA !!!

 

Have fun cu amiabila...

 

P.S. nu ajunge ca spun oamanii pe aici, dar daca te-a tavalit cineva, chemi salvarea !!!!. Politia vine singura :)

Daca-i vb. de conserva, hai ca mai merge, desi ?!?! dupa o luna e culpa comuna???

 

NU EXISTA CULPA COMUNA!!!!!

Exista tu sau el!!!!

 

Hai cu vara!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta seara era sa patesc si eu ceva asemanator. M-am apropiat de semafor, in fata coloana, vad ca se pune verde si am zis sa stau cuminte in sir cu ceilalti. Se pune coloana in miscare dupa care se opreste destul de brusc. Ma opresc si eu si aud din spate scrasnit de frane... ma uit in oglinda si vad ca se apropie foarte tare de mine o pereche de faruri. Am dat drumul la ambreiaj, am accelerat si m-am bagat pe contrasens ca sa nu imi faca ala din spate fundu' garaj.

Initial nici nu am realizat ce se intampla. Ca sa zic asa, am avut noroc ca citisem topicul asta cu cateva zile inainte si imi ramasese proaspat in cap faptul ca poti fi lovit din spate de un sofer neatent. Datorita acestui fapt am procesat repede si am avut timp sa reactionez ca ala din spate nu ar fi oprit in timp util.

 

Uite asa, ghinionul unuia norocul altuia. Multumesc ca ti-ai povestit patania. Mie mi-a prins bine ca am citit-o.

 

stai ca ne-ai lasat in aer, l-a pupat pe ala din fata ta? l-a pupat calumea cat sa nu mai fi ramas nimic din tine daca erai acolo sau s-a oprit omu la timp?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stai ca ne-ai lasat in aer, l-a pupat pe ala din fata ta? l-a pupat calumea cat sa nu mai fi ramas nimic din tine daca erai acolo sau s-a oprit omu la timp?

 

S-a oprit la cativa centimetri de ala care ar fi fost in fata mea. Daca nu plecam s-ar fi oprit in mine si eu in ala din fata. Cred ca ar fi ramas totul din mine, doar ca un pic shifonat. Mai bine ca n-am avut curiozitatea sa aflu ce se poate sparge la motocicleta mea. Oricum n-am timp de alergat dupa acte/asigurari/reparatii si imi place asa cum e ea acum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am vazut si eu faza asta aseara cu un taximetrist, eu asteptam sa fac stanga si a oprit unu la trecere, taxiul din spate a lasat o dara de 3 metri pana in spatele aluia, am tipat cateva de bine spre el da nu m-a auzit.. avea o fata de cocalar de nota 10.. am tot auzit avertismentul asta cu, stai intre masini la semafor nu in spatele lor pe mijloc si tine mobra in treapta 1 pana se opreste o masina in spatele tau si l-am cam ignorat, acu o sa tin minte..

 

clona lu cnairda

Editat de cnairda
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...