Sari la conținut

Situatii din trafic

Postări Recomandate

Nu asta voiam sa subliniez, ci ca regulament spune doar ca trebuie pastrat o distanta laterala suficienta fata de vehiculul depasit, adica nu te obliga sa treci axa drumului cu toate masina, daca depasesti un alt vehicul pe un drum cu o singura banda pe sens.

Era un reply in legatura cu e ai scris mai sus:

nici o motoreta (spre deosebire de scutere) nu e obligata sa imparta banda cu o masina care o depseste (e si periculos, dar multi bizoni o fac daca te vad pe marginea benzii). Daca vrea sa deapseasca sa schimbe banda sau sa treaca de axul drumului. Colegu alex, exemplele date cu scutere nu se aplicia la motorete in cazul de fata. Doar ca ceri bani de motoreta pe el nu te investeste cu aceleasi drepturi in trafic.

Este ca si la pastrare de o distanta in mers fata de vehicul din fata ta - trebuie sa fie corespunzătoare si cam atat.

Editat de Falkenberg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4,6k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

degeaba va certati pe lege.

1. in trafic legea este in 90% din cazuri informativa , facultativa...

2. aia nu se legau de aspectul legal ci erau deranjati de faptul ca caruta lor avea in fata o motocicleta / scuter / ceva oricum nu de valoarea pateului lor.

nu mergeti pe marginea dreapta a drumului! NU!

eu unu merg pe mijlocul benzii sau chair pe stanga benzii. e mai safe!

alta problema.

vai motociclistii sunt aia rai, merg ff tare... etc.

in cazul asta daca vrea cineva sa ma depaseasca cand eu merg cu viteza legala ori un pic peste... sa se descurce.

daca merg sub, da fac loc. altfel... sa munceasca si el asa cum muncesc eu si depasesc aproape tot traficul.

Link spre comentariu

Peste tot se recomanda a se merge in treimea stanga a benzii (pe unde trec rotile masinii):

- pe mijloc mai sunt guri de canal sau ulei (pe margine uleiul e sters cat de cat de roti, iar cei pe 4 roti vor evita sa dea cu roata in groapa)

- eviti boturile masinilor ce dau sa intre sau usile deschise d-ampulea (de la ampoule)

- iti securizezi toata banda pentru tine (aka ii fortezi sa depaseasca corect; de multe ori cei care 'vin peste tine' depasesc cu o roata pe banda ta, vin foarte aproape si iti taie calea in scurt)

- esti in zona de vizibilitate a oglinzilor celui din fata

- ai mai mari sanse sa eviti o franare brusca prin evitare si trecere pe langa vehiculul din fata (doar sa nu blocheze ceva, dar asta e alta discutie)

Din pacate, in Bucale am vazut idioate (de fiecare data femei) care au tinut mortis sa ocupe locul mai mare din dreapta mea sau chiar sa ma depaseasca pe acolo, desi se mergea in coloana :(

Editat de BlackSeraph
Link spre comentariu

Femeile e speciale pe strada.

In Bucuresti cel putin, majoritatea masinilor iti fac loc la semafor (in special daca nu esti un carnat obosit care ambaleaza motorul intre ei).

Fumeile soferite, in schimb, in majoritatea lor, cand sunt la volan n-au nici o treaba cu ce e pe langa ele. Vad doar in fata, si acolo doar un pic peste botul masinii.

Azi pe Barbu Vacarescu, intre Caro si intersectia cu Fabrica de Glucoza (ca in fiecare zi dealtfel) ditai coada. Benzile pe aci sunt oleac' mai late, de poti trece lejereanu pe mijloc printre masini daca stau pe mijlocul benzii.

Trec de cateva masini, ma opresc langa o limuzina ce sedea pe prima banda si o duba-n stanga ei pe a doua. Ambii soferi ma vad. Limuzina trage usor dreapta, pasagerul din duba isi pliaza oglinda sa-mi faca loc. Foarte frumos din partea lor, multumesc frumos, trec usurel mai departe.

Ma opresc 10 metri mai incolo.

Un Mercedes din ala mic cat o cutie de conserve pe prima si un Pejo pe banda 2. Loc intre oglinzile lor cat sa incapa o scobitoare.

Astept nitel. Nimic.

Ma duc langa oglinzi. Nimic.

Nu turez motorul ca nu suntem bagabonti azi.

Stau. Nimic. Ma uiti in masini. Cate 2 pitzipoance in fiecare. O soferita vorbea la telefon, cealalta se certa cu pasagera.

Astept sa ma vada. Nimic.

Transpir sub pleoape deja. Turez motorul. Nimic. Repet. Pitzi unu se uita mirata la mine si se intoarce la convorbirea cu iubi. Pitzi doi nu ma baga in seama. Fetele cuminti nu intorc capul...

Ma uit in spate la soferii care ma lasasera sa trec. Limuzinarul isi plezneste o palma-n miezu fruntii si incepe ceva lung ce banuiesc ca e o injuratura. Soferul dubei si pasagerul se caca pe ei de ras.

THE END!

Link spre comentariu

Sau Skoda, VW, Peugeot si orice alta marca... e vorba de oameni, nu de model/marca auto. La oras, in general astia care s-au ajuns (a se citi "si-au permis sa faca un credit pt achizitie auto noua" si au trecut de la Dacia 1310 la ceva mai "strainez") au rautati din astea idioate, sa nu te lase sa treci. Anul trecut mi-a zis unul "ce ba, de ce sa te las pe tine sa treci?"... el fiind singurul care imi bloca traseul printre multele masini blocate in aglomeratie si ma si vazuse, ca eram langa usa lui. Am mai intalnit destui, cel putin 2-3 / saptamana, dar nu le mai zic nimic (nici frumos, nici urat), ca oricum nu inteleg.

Pitipoancele botoxate sunt de inteles, nu trebuie sa va suparati pe ele... mai mult de atat nu pot, creierasul lor plat nu proceseaza atat de multe informatii intr-un timp atat de rapid.

Link spre comentariu

Femeile e speciale pe strada.

In Bucuresti cel putin, majoritatea masinilor iti fac loc la semafor (in special daca nu esti un carnat obosit care ambaleaza motorul intre ei).

Fumeile soferite, in schimb, in majoritatea lor, cand sunt la volan n-au nici o treaba cu ce e pe langa ele. Vad doar in fata, si acolo doar un pic peste botul masinii.

Azi pe Barbu Vacarescu, intre Caro si intersectia cu Fabrica de Glucoza (ca in fiecare zi dealtfel) ditai coada. Benzile pe aci sunt oleac' mai late, de poti trece lejereanu pe mijloc printre masini daca stau pe mijlocul benzii.

Trec de cateva masini, ma opresc langa o limuzina ce sedea pe prima banda si o duba-n stanga ei pe a doua. Ambii soferi ma vad. Limuzina trage usor dreapta, pasagerul din duba isi pliaza oglinda sa-mi faca loc. Foarte frumos din partea lor, multumesc frumos, trec usurel mai departe.

Ma opresc 10 metri mai incolo.

Un Mercedes din ala mic cat o cutie de conserve pe prima si un Pejo pe banda 2. Loc intre oglinzile lor cat sa incapa o scobitoare.

Astept nitel. Nimic.

Ma duc langa oglinzi. Nimic.

Nu turez motorul ca nu suntem bagabonti azi.

Stau. Nimic. Ma uiti in masini. Cate 2 pitzipoance in fiecare. O soferita vorbea la telefon, cealalta se certa cu pasagera.

Astept sa ma vada. Nimic.

Transpir sub pleoape deja. Turez motorul. Nimic. Repet. Pitzi unu se uita mirata la mine si se intoarce la convorbirea cu iubi. Pitzi doi nu ma baga in seama. Fetele cuminti nu intorc capul...

Ma uit in spate la soferii care ma lasasera sa trec. Limuzinarul isi plezneste o palma-n miezu fruntii si incepe ceva lung ce banuiesc ca e o injuratura. Soferul dubei si pasagerul se caca pe ei de ras.

THE END!

:crack:

Eu am intalnit o pisi blonda, milf care a facut 1520 de manevre ca sa pot trece pe langa ea. :hug:

Deci mai sunt si exceptii de pupat. :D

Link spre comentariu

Dupa ceva pauza de condus, am avut ceva contacte cu ai nostri dragi soferi (in tara si in afara). Suntem vai de noi... haotici si prea putini priceputi. Ca sa nu mai zic de mandri de nu ne mai incapem in chiloti. Tot felul de penali cu masini noi si skill 0, marmotele antisociale cu mufarine afectate de sindromul down si alti frustrati care atunci cand vad 1.2-ul scris pe portbagaj ca le face cu mana, baga piciorul in acceleratie de erau sa se lipeasca de aia de veneau din fata, soferi de linie dreapta, care pe curbe 'puneau' de-o codita in urma lor si alti intelijenti, mai erau unii de se tot plimbau cu bicicla pe masina, dar data jos niciodata :)...

Ocazie cu care salut papuselul dubios cu un renault gri ceva, b 59 yos si b 98 ant (toyota avensis. gri, ca daca nu aveam masina mica sa ma strecor, ii speriam nitel boracii cu botul masinii pe geam). Daca ii cunoasteti, sugerati-le sa se gandeasca intai la boracii aia de i-au facut, ca altfel risca sa pateasca ca alt cretinel, ala de i-a zburat copchilu' prin parbriz.

Si ca sa vedeti cat de inteligenti sunt ai nostri, ce naiba se poate intampla in vama de la Makaza, sambata in jurul pranzului, daca nu cumva sa se gandeasca si altii sa plece in vacanta? (revin odata si cu video-ul sa vedeti afinitatea alor nostri + a bulgarilor pt. cozi)

» Post actualizat in 01 Aug 2015 20:28

Link spre comentariu

Dupa ceva pauza de condus, am avut ceva contacte cu ai nostri dragi soferi (in tara si in afara). Suntem vai de noi... haotici si prea putini priceputi. Ca sa nu mai zic de mandri de nu ne mai incapem in chiloti. Tot felul de penali cu masini noi si skill 0, marmotele antisociale cu mufarine afectate de sindromul down si alti frustrati care atunci cand vad 1.2-ul scris pe portbagaj ca le face cu mana, baga piciorul in acceleratie de erau sa se lipeasca de aia de veneau din fata, soferi de linie dreapta, care pe curbe 'puneau' de-o codita in urma lor si alti intelijenti, mai erau unii de se tot plimbau cu bicicla pe masina, dar data jos niciodata :)...

Degeaba povestesti, multi de pe aici vor spune ca pe plangi aiurea...

Este o chestie de educatie si de cat il duce pe fiecare capul cand este la volan sau la ghidon. Poate si frustrare, poate refularea frustrarilor de la munca, de acasa...

Din ce in ce mai des tind sa dau dreptate fenomenului cunoscut sub numele de "illusory superiority".

Fiecare crede despre el ca e cel mai bun si cel mai cel.

Pana la proba contrarie.

Link spre comentariu

Degeaba povestesti, multi de pe aici vor spune ca pe plangi aiurea...

Chiar nu am de ce sa ma plang, imi merg planurile cum trebuie si petrec din ce in ce mai putin timp in tara :) Era ceva gen...reminder sa zicem.

Link spre comentariu

Vizitator goe 75

Mai baieti...Eu sunt atit de satul de volan, ca atunci cind sunt acasa , prefer sa merg numai pe doua roti. Din pacate mai am de facut cite ceva care necesita o masina.In cazul asta , decit sa conduc eu , prefer sa caut nepot sau un vecin , tinar si nelinistit , dornic de a conduce la nesfirsit. Pentru ca nu tot timpul sunt disponinili pustanii ,am fost nevoit sa apelez si la taximetristi sau soferi ceva mai maturi. In felul asta am intilnit multe specimene de soferi care pe toata durata drumului , gesticuleaza , urla , comenteaza , injura si claxoneaza aproape fara incetare . De cele mai multe ori m-a distrat pentru ca drumul pare mai scurt cind ai animatie , dar au fost si ocazii care m-au scos din minti pentru ca am dat atentie la drum si nu am vazut nici macar o situatie in care cinava normal la cap ar fi trebuit sa aiba asa reactii barbarice . Deja am o lista neagra de soferi cunoscuti care nu ma vor mai vedea in dreapta lor niciodata. Cel mai caraghios este unul din cumnatii mei , in a carui masina , butoanele de claxon au devenit gauri 😆.Cunosc indivizi ai caror proprii copii refuza sa se mai urce in masina cu ei la volan.

Link spre comentariu

Bine ca nu aveti nimic .....

Ieri era sa ma tavale unu cu meganu intr-un mare fel :

Mergeam pe banda 1 pe Colentina , pe banda 2 un Maseratti de toata frumusetea , reduc si merg pret de cateva secunde in rand cu el ( avea un interior bestial ) , in fata Maseratti-ului un un Megan . Coloana(din fata Meganului) se opreste la semaforul de la Teiul Domnei numai ca tembelul cu Megan-ul nu opreste ,nu franeaza ci ...... trage puternic dreapta de volan(de pe banda 2 pe 1 ) sare bordura ,loveste puternic alt Megan parcat (radiatoare, faruri ,bara fata,roata stanga stramba ) ,coboara de pe trotuar si intr-un final opreste ....daca nu ma uitam la masina omului eram eu pe banda 1 in dreptul meganului ....dupa ce s-a oprit a coborat si IN CONTINUARE VORBEA LA TELEFON ....m-au temperat cativa trecatori sa nu ii fac cunostiinta cu metalul de pe manusi...

Link spre comentariu

Hehe, aseara am patit si eu o nasoala.

...

Esti frustrat si te plangi! :crack: Am mai asistat si eu la o discutie intre 2 pustani care se laudau ca au 'puscat' cardanul la o troaca din asta si au umplu o intersectie de ulei... Bine ca ai scapat usor, parca vara asta e o nebunie in trafic, mai rau ca in alti ani... Si sa ma laud si eu, un cunoscut a 'agatat' pe unul cu o motoreta... gen pe ala cu RSV-ul, din fericire motoretistul a sarit peste capota si a ajuns la spital doar cu rani superficiale. Niste norocosi...

Link spre comentariu

m-au temperat cativa trecatori sa nu ii fac cunostiinta cu metalul de pe manusi...

man, trebuia sa-l pocnesti.

s-a lovit de volan / bord in accident, nu ai avut tu nici o legatura cu maxilarul lui sarit...

Link spre comentariu

Azi pe stirbei voda a tras un taxiu spre mine, el banda 2, eu banda 1. Am claxonat insistent, a revenit in banda lui, apoi cand am ajuns langa el a zis ca il am speriat :) si ca nu m-a vazut.

Nici nu avea cum, avea oglinda reglata prost.

Link spre comentariu

Astazi dimineata am plecat pe la 8 jumate de acasa si mergand cumintel sa o las pe sefa la birou m-a izbit..... m-a izbit traficul lejer si am zis in gand... ah perioada de concedii, vineri, aproape gol, destul de liber la 9 si 5 minute eram si eu la birou.

Un iz de orasel linistit cu putine masini. Sa tot fie asa.

Link spre comentariu

La intoarcere in Bucuresti, pe dn1... Mercedes pe banda 2, vin cu 140 din spate, reduc usor si ma trezesc cu o frana brusca pana pe la 60...nimic in fata lui. Claxonez, flash...omul sta in fata mea si cu greu accelereaza pana pe la 90...nimic, nu se da la o parte. Pana la urma depasesc pe dreapta, pe coborarea de pe un pod. Pe drum, alti dobitoci care nu stiu ca au oglinzi sau semnale...sau adorm pe banda 2 cu 70 la ora si nu s-ar da nici morti pe 1.

La piata presei libere, la mustata am ratat sa iau la bord un burtos infect, cu chipiu alb. Mergea agale pe banda 1, chiar in giratoriu, spre banda 2... Claxon, dau sa evit spre stanga, el face pas inainte...trag repede si evit prin spatele lui, cu claxonul blocat si injuraturi despre rude decedate. Grasul imi da o privire tampa si plictisita...pe moment imi venea sa intorc si sa-i dau o palma dupa ceafa

» Post actualizat in 09 Aug 2015 17:06

A, da...si un tauras care s-a suparat pe vaca mea si a venit sarjand spre mine :)) pe valea doftanei

Link spre comentariu

azi am plecat spre valea doftanei cu inca 2 prieteni,si la tancabesti surpriza fac pana pe spate(moto un ktm 525 supermoto cu roti spitate)ajungem noi la o vulcanizare ,era inchis dar propietarul statea in aceiasi curte,am dat roata jos de pe spate si surpriza ,camera avea 3 gauri.Se pune nenea si vulcanizeaza,toate bune si frumoase,am facut aproape 500 de km ,si la intoarcere in otopeni iar pana,am zis ca imi bag ceva in ea si am venit din otopeni pana in militari pe janta saptamana viitoare cumpar camera noua ca asta care era pe motoavea cam 10 petice plus inca 3 puse la vulcanizare.Intre otopeni si militari m-au claxonat 100 de oameni sa imi zica de pana.Surprinzator azi nu mi-a luat nimeni fata si nici nu mi-a intors in fata,chiar am fost mirat

» Post actualizat in 09 Aug 2015 19:18

La kawasaki am kit de pana cu jnur si butelii de co2,deh roti tubles ,dar aici cred ca imi iau cand plec la drum lung 2 leviere ,unul si cu cjeie pentru ,o camera si o pompa mica de bicicleta, si sunt acoperit,desi uite ca se intampla ,2 pene intr-o zi

Link spre comentariu

Ia-o mai incet :)

140 pe dn1 duminică după amiază e cam mult, no offence. Mai ales duminica, cand toti handicapații scot mașinile la plimbare.

Este,nu neg... nu prinsesem aglomeratia inca si se mergea ok. Imi mai faceau loc, am prins viteza asta in reprize scurte. Redusesem deja de la 140 pana pe la 110, cu cat se circula pe banda 2.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Situatii din trafic
  • Vizitator pinned this topic